2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ekstra vitamin almayınca bide bulantıdan beslenemiyorsun bebek besleniyor ama senden besleniyor mesela bak küçük oğlum 5 yaşında dişlerim ayda 1 defa kanardı ama oda ip gibi şimdi her fırçalamazsa kıpkırmızı diş macunu çıkarıyorum yani bebeğe bişi olmuyo senin kanından o alıyor vitamini büyüyor. Zaten doktorlar vitamini %80 sebeple anneyle veriyorlar ki vitaminsiz kalmasın diye o yüzden çok önemli vitamin ilaçları

Heyecan olmaz mı bir an önce vakit geçsin diye bekliyorum ben de yüzü nasıldır ne kadar hayal etmeye çalışsam da olmuyor yazı hiç sevmem ama ilk defa temmuzu heyecanla bekliyorum

Sabah acilen başlıyorum kesinlikle bide biri aç karnına olan kan hapını aldıktan sonra ne kadar süre geçince kahvaltı yapmam gerekiyor onu bilmiyorum çok aç kalınca hapı aldıktan sonra midem daha fena oluyor

Kızlar bulantım azaldıkça aşeriyorum sanırım geçen gün her zaman gittiğimiz bi yer var sebze meyve market halden geliyo malzemeleri ve orda çilek gördüm irili ufaklı ama şekil bozukluğu yok yani gayet düzgün öle kafam kadarda iri değil yani kısacası hiç hormonlulara benzemiyor bi canım çekti eşime dedim çileğin mevsimi değil ama alsak mı canım istedi dedim oda bunlar seralarda yetişiyor dedi alalım dedi aldık ama dün bi güzel yedim bugün gündüz yedim bide az önce yedim ama öle böle değil tatlılı ekşili böle ama bittiiiii 2 günde bitirdim hormonlu mudur sizce gerçekten hiç hormonlu gibi değildi biraz daha kaldı ama o bana yetmez

Kağıdına bak canım açken alınanı içersin kahvaltını yada yemeğini hazırlayana kadar maksimum yarım saat 20 dk da olur

İyi geceler hanımlar ,

Bir hamileye söylenmemesi gereken şeyleri okuyordum, benim de aklıma gelenler oldu bakalım bana katılan var mı aranızda ? :)

1- Tanıdığınız, arkadaşınız dostunuz her kim ise, size hamile olduğunu söyleyip sevincini sizle paylaşıyorsa, bütün hamilelik hikayenizi dinlemek zorunda değil. Saygı duyun ve hamileliğin aşamalarını zamanla anlatacaksanız pozitif etkileyecek şeylerden bahsedin. Ondan daha çok hamileliğinizden bahsetmeyin, ne de olsa siz çocuğunuzu büyütmüşsünüz değil mi ? Sevincine ortak olun.

2- Hamileliğini öğrendiğiniz kişiye , HCG dış gebelikte de yükseliyormuş, keseyi gördünüz mü , kalp atışını duydunuz mu, durun hemen sevinmeyin biz seni düşünüyoruz üzülme boş çıkarsa gibi şeyleri asla ama asla söylemeyin!

3- Çatlak vs sorup moralini bozmayın, belki hiç çatlağı olmayacak veya vücudu ödem yapmayacak. Her tarafı şişip çatlayacakmış gibi kesin konuşmayın. Kullandığı yağlara, illa ki sizin daha önce kullandıklarınızı da ekleyip boş tavsiyelere girmeyin.

4- Eğer ailesi veya yakınlarıysanız ve her kontrole gittiğinde (ilk zamanlar) o sizi haberdar edeceğini söylediği halde zamansızca arayıp ondan çok panik yaptığınızı belli etmeyin, mazallah anne adayı sizin paniğinizle daha da panikleyebilir! Özellikle test ve kontrol zamanlarında daha da gerilim dolu olunuyor.

5- Yediği her şeyi göze batıyormuş gibi izlemeyin. Bırakın afiyetle yesin içsin, doktorunun beslenmesi ile ilgili söylediklerine uyması gerektiğini her anne adayı biliyordur. Bazen kendilerini tutamaz iştahla bir şeyler yerken görürseniz ona oburmuş gibi tuhaf bakışlar atmayın. Yememesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorsanız güzelce uyarın.

6- Konu kiloya geliyorsa pozitif şeyler söyleyin, şimdiden böyle olursan 30 kilo alırsın gibi tuhaf şeyler söylemeyin. Dengeli beslenirsen daha sağlıklı kilo alırsın gibi şeyler söyleyin :)

7- Bir de hamilelerin göbeğini açıp aniden ona dokunmayın, dokunmak için izin mizin de istemeyin. Zaten sizin dokunmanızı isteyen kişi size kendisi dokundutturur, onun için hiç yeltenmeyin bile üzülebilirsiniz.

8- Yapabiliyorsanız her gördüğünüzde güzel tatlıcık şeyler getirin hamile yakınınıza, mutlu edin onu. Hele sizin desteğinize ihtiyacı varsa hiç esirgemeyin. Minik bir hediye veya yemek istediği bir şey var ise, sorun öğrenin canım Allah Allah.

9 - Asla ama asla olumsuz gebelik hikayelerini , olumsuz şeyleri kalkıp paylaşmayın kendisiyle, üzmeyin durduk yere endişelendirmeyin.

Şimdilik bu kadar benim kriterler :) Bakalım sizler ne düşünüyorsunuz?

( bu arada madde 9 oldu özellikle bıraktım, doğuruncaya kadar dokuz doğurtmasınlar diye Bu da bir mesaj içerir )

Hiçbir fikrim Yok canım bu konuda

Hayırlı sabahlar kızlar burda aşırı derecede yağmur yağıyor ve ben okula gitmek zorundayım bu arada güzel ve mutlu bir gün geçirelim inşallah

Bende 2 gün önce kadiköyde gördüm çilek ve dayanamadım aldım yedim. Ben hiç sorgulayamadım gözüm nasıl döndüyse

Bende 2 gün önce kadiköyde gördüm çilek ve dayanamadım aldım yedim. Ben hiç sorgulayamadım gözüm nasıl döndüyse
Resmen dönüyor bide dün akşam eşim nescafe yaptı kendine 2 yudum kalmış bitiriyor dibini bana versene dedim verdi o bardağın içini nasıl kokluyorum varya resmen koklayarak içiyorum nasıl bişi anlamadım hiç böyle deli gibi şeyler istememiştim öncekilerde 9 ayımı düşünemiyorum

Kızlar boğazım batıyor açıyor yutkunurken lımon ılık su ıctım fayda etmedı ne yapsam nolur akıl Fıkır verın
Hala gecmediyse taze zencefil en super cozum sadece 2 cay kasigi kadar kabuklu rendeleyip balla karistirip ye ben oyle atlattim

Gunaydin canim. Az yediysen bisey olmaz takma kafana ama oturup 5 kilo yeme tabi cilegin olmasi icin gunes lazim serada ne kadar iyi olsa da yaz cilegi gibi degildir. Dun ofiste ben de birinlerinin katir kutur biseyler yeme sesini duydum diyorum erik mi var orda bana da verin. Bu mevsimde ne erigi diye gulustuk baya

Valla dayanamıyorum ki oturup hepsini yemek istiyorum ama sulu olduğu için acayip mide şişkinliği yapıyor az az yiyiyorum ama böyle sürekli Mevsiminde olmayan şeyler istersek bak sen valla eşim yandı valla hiç acımam gitsin alsın

Acaba yaz hamileleri de portakal mandalina ayva fln istiyo mu onu merak ettim suan. Canim erik cektikce ayvaya saldiriyorum ben de. Esimi hale gonderip buldursam tadi biseye benzemiycek ben de memnun kalmycm. O yuzden mevsim donene kadar ayva cicek acmis yaz mi gelecek modundayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…