- 19 Şubat 2017
- 2.424
- 3.908
- 133
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #12.561
ne yapsam ne etsem bilmiyorum canım inanki belirsizlik bişey yapamamak çok kötü gerçekten amniyosentez yaptırsam ya sağlıklıysa zarar verirsem kesin down deselerde aldırmayacağım tabi ki ama buna hazırlıklıda olmak lazım iyi de diyemiyorum kötüde elim ayağım bağlı sanki Rabbim ne verirse en güzelini verir inşallahS Shezofren88 canım o değerlere takma lütfen biliyorum çok endişelisindir şu an ama öyle yüksek çıkanların hiçbirisinde dawn sendromlu çocuğu olduğunu görmedim bizim bir tanıdıkta da öyleydi ilk çocuklarında yüksek çıkmıştı kaç yere gittiler en sonunda bebek sapasağlam doğdu kızı oldu benim kızımla aynı yaşta benimki onun kızı kadar konuşamıyor hiç maşallah bir dilleri varki, şimdi ikinci bebekleri olacak yakında ama hiç bir tarama testi yaptırmadılar nasılsa boşuna para veriyoruz üstelik de bizi yalandan üzüyorlar diye, lütfen sen de metin ol üzme kendini de bebeğini de
Amacın hazırlıklı olmak ise eğer genetik testi yaptırmanı tavsiye ederim. Ben amniyosentez yerine genetik testi tercih ederdim. Acaba ile hamileliğimi endişeli geçirmektense bu süreci eğer ki bebeğim hasta ise bilgilenerek geçirmeyi isterdim. Aldırmak gibi bir düşüncem benim de olmaz ama acaba ile de beklemek çok zorlar insanı. Test biraz pahalı evet ama daha önümüzde yaklaşık 6 ay var. Endişe ile geçirmek için uzun bir zaman.ne yapsam ne etsem bilmiyorum canım inanki belirsizlik bişey yapamamak çok kötü gerçekten amniyosentez yaptırsam ya sağlıklıysa zarar verirsem kesin down deselerde aldırmayacağım tabi ki ama buna hazırlıklıda olmak lazım iyi de diyemiyorum kötüde elim ayağım bağlı sanki Rabbim ne verirse en güzelini verir inşallah
Sağol canım yüreğime su serptinSenin haftanda gidiyor hassasiyet canım endişe etme, ancak kanama ve dayanılmaz sancı olursa Allah korusun öyle zamanda korkulur geri kalan değişikliklerden korkup endişe etme hamileliğin boyut değiştiriyor diyelim kademe kademe şikayetler yerini başka şikayetlere, heyecanlar yerini başka heyecanlara bırakıyor işte :)
Canim cok gecmis olsun. Sen enguzelini yapmis Allaha havale etmissin insallah saglikla dogacaktir kuzun. Bende yaptirmamaktan yanaydim hatta istemedigimi soyledim doktora sonuc kotude ciksa aldirmam dedim malesef 6aylik bi kaybim oldugu icin baski yapiyor drumla esim. Enson yaptirayimda kurtulayim dedim sonuc ne cikarsa allahtan. Sende gonlunu ferah tut rabbim yardimcin olsunne yapsam ne etsem bilmiyorum canım inanki belirsizlik bişey yapamamak çok kötü gerçekten amniyosentez yaptırsam ya sağlıklıysa zarar verirsem kesin down deselerde aldırmayacağım tabi ki ama buna hazırlıklıda olmak lazım iyi de diyemiyorum kötüde elim ayağım bağlı sanki Rabbim ne verirse en güzelini verir inşallah
Benim oglumda 98cikmisti hcg tutmadi yani :)Kızlar ikili test sonucunda beta hcg değerine göre cinsiyet tahmini varmış duydunuz mu 50 altı erkek 50 üstü kız oluyormuş bana doktor kıza benziyor net değil demişti değerim 23.40 yani erkek oluyor değere göre kafam karıştı
Sizde durumlar nasıl tahminle değerler bir çıkan var mı?
6. Haftaya ait usg resmi olduğundan emin misin?canim ramzi teorisinde erkek dendi bana 12.1de doktor yuksek ihtimak kiz dedi
Canım bende tam geçti diyorum 2 gün sonra geri geliyor bütün hassasiyetler bulantılar. Yani bu haftalarda bikaç gün iyi bikaçgün kötü şeklinde geçiyo sanırım.İyi akşamlar kızlar benim hasaasiyetlerim yok oldu bu bni korkutyo bnm gbi olan var mı çok evhamlym galiba
Benim yaşım 30 ama eşimle karar verdik doktorumuza sorduk oda tavsiye eserim dedi çünkü ikili ve üçlü testin doğruluk oranı yüzde 60 civarı dedi biz doktorun yanına girmeden bizden önce ki çift ikili üçlü test yaptırmış sorun yokmuş ama bebekleri down sendromlu doğmuş bize anlattı zaten düşünüyorduk yaptırmaya karar verdikaynı test herhalde. ben tanıdık bir yere yaptırdığım için daha uyguna geldi. nifty aslında marka. seninki gibi anne kanından bebeğin hücrelerine ait DNA yı izole edip 13, 18 ve 21. kromozomlarda artış var mı bakıyorlar. Ayrıca X ve Y yani cinsiyet kromozomlarına da bakılıyor ama ek ücrete tabii. Ben o seçeneği de seçtim. Dolayısıyla cinsiyet de saptGerçi kız-erkek demiyor test. Y kromozomu saptandı ya da saptanmadı diyor. Ben de Y kromozomu saptanmadığı için cinsiyeti kız sonucunu çıkardık. ben 37 yaşımdayım o nedenle yapıldı bu test. Yaş riski vardı yani. Sen neden yaptırdın?
Hayırlısıyla bitse şu hepmzn telaşlı zamanlarıCanım bende tam geçti diyorum 2 gün sonra geri geliyor bütün hassasiyetler bulantılar. Yani bu haftalarda bikaç gün iyi bikaçgün kötü şeklinde geçiyo sanırım.
bu değerle kan almaya bile gerek yok dedi ama ben yine de verdim yani kana bakmayacak bile aslındaAmacın hazırlıklı olmak ise eğer genetik testi yaptırmanı tavsiye ederim. Ben amniyosentez yerine genetik testi tercih ederdim. Acaba ile hamileliğimi endişeli geçirmektense bu süreci eğer ki bebeğim hasta ise bilgilenerek geçirmeyi isterdim. Aldırmak gibi bir düşüncem benim de olmaz ama acaba ile de beklemek çok zorlar insanı. Test biraz pahalı evet ama daha önümüzde yaklaşık 6 ay var. Endişe ile geçirmek için uzun bir zaman.
Bu arada kan sonucun belki temiz çıkar. Oda ayrı bir boyut. Sadece ense kalınlığı ile teşhis konulamaz.zaten bu ikili test kesinlik içeren bir test de değil. Sadece olasılık hesaplaması. İnşallah kan testi sonuçları gelince için rahatlar.
Normal çıkmış için rahat olsunKızlar bizimde 2li test sonuclarimz çıkmış cmrtsi gösterebilecek doktora anlayan varsa bakabilirmi.
Masallah Sana canimSelam güzel anneler12+1 den merhabalar Bu hızla gidersem 3 ay sonra kesin plates topuna döneceğim Resimi biraz fazla kırpmak zorunda kaldım belli oluyor mu bilmiyorum
Masallah Sana canim
Ah canım benim kıyamam inşallah çabuk sonuçlanır bir an önce bebeğinin iyi olduğu haberini alırsın, amniyosentez için hemen acele etme hele bir araştıralım bakalım ne yapa biliyoruz, senden kan aldılar mı peki tarama için? Dr sadece ense ölçümüne dayanarak mı amniyosentez önerdi? Sizin oralarda üniversite hastanesi var mı gidebileceğin?ne yapsam ne etsem bilmiyorum canım inanki belirsizlik bişey yapamamak çok kötü gerçekten amniyosentez yaptırsam ya sağlıklıysa zarar verirsem kesin down deselerde aldırmayacağım tabi ki ama buna hazırlıklıda olmak lazım iyi de diyemiyorum kötüde elim ayağım bağlı sanki Rabbim ne verirse en güzelini verir inşallah
Ben 10+2 yim, bende de hassasiyetler azaldı iyice. Ama normal deniyor. İnşallah sıkıntısız atlatırız bu dönemleri.İyi akşamlar kızlar benim hasaasiyetlerim yok oldu bu bni korkutyo bnm gbi olan var mı çok evhamlym galiba
ense kalınlığına bakınca kana gerek yok bile dediler bugün doğum evine gittiğimde ben yine kan vermek istediğimi söyledim verdim. Sonra özeldeki doktoruma gittim onun cihazı daha iyi renkli ultrasonda baktı 3.5 yerine 2.7 dedi ve kan sonucunada bakalım dedi amniyosentez yapılabilir ama sağlıklı bir bebekse düşük riski oluşur dedi genetik kan testini yaptırabilirsin ama aldırmıcağım diyorsan hiçbirini yaptırma boşuna dedi. En son üniversite hastanesine gittim orada da 3.5 ölçtü kan testine bakmaya gerek yok direk amniyosentez dedi . maddi durum sıkıntı olmasa kan testini yaptırıp hazırlıklı olucam en azından o süreçte alıştırabilirim kendimi yada sağlıklı olucağını bilirim ama yaptıramıyorum.Amniyosentezide kesinlikle düşünmüyorum.Ah canım benim kıyamam inşallah çabuk sonuçlanır bir an önce bebeğinin iyi olduğu haberini alırsın, amniyosentez için hemen acele etme hele bir araştıralım bakalım ne yapa biliyoruz, senden kan aldılar mı peki tarama için? Dr sadece ense ölçümüne dayanarak mı amniyosentez önerdi? Sizin oralarda üniversite hastanesi var mı gidebileceğin?
Masallah canim daha o sweetleri giyecek kadar bile gobusum yok .Benim icin hava hos ama esim her gun bakiyor buyumus mu karnin diyeSelam güzel anneler12+1 den merhabalar Bu hızla gidersem 3 ay sonra kesin plates topuna döneceğim Resimi biraz fazla kırpmak zorunda kaldım belli oluyor mu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?