2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun.. Ben de sorayım doktora o zaman.. Elevit Pronatal alıyorum ama yetmiyordur belki.. Valla dayak yemiş gibiyim iki gündür:) İnsanın kendini zayıf hissetmesi ne zormuş..
Elevit yerine decavit kullansan canım elevitin içinde domuz jelatini var diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama bir araştır istersen

Günaydın kızlar. İyi haftasonları olsun. Ben kaç gecedir yatamıyorum neydeyse saat başı uyanıyorum. Hamilelik öncesi kafayı vurup yatardım sabah zor uyanırdım. Hamilelik sürekli uyuklamak demekti ama ben geceleri hiç uyuyamıyorum.

Ya ben de canım üç kere tuvalete kalkıyorum maalesef. Sonra da uyku tutmuyor. Göbek büyüdükçe daha kötü olcak geceleri şimdiden başladık yani...

Anne Karnındaki Bebek Ne Zaman Duymaya Başlar?
Beş haftadan sonra bir bebeğin iç ve orta kulak bağlantıları tamamlanmış olsa da ilk ses dalgalarının beyine ulaşması için daha zaman vardır. Ana rahminde "amnion" denilen sıvı içerisinde ağırlıksızca duran fetus, bu sıvının dalgalar şeklinde ileteceği sesi dış kulak yolundan beynine iletip onu "duymak" için 17. haftayı bekleyecektir. 17 haftalık olan fetus, titreşimlerle ana rahmine iletilen sesin yine rahim içerisindeki sıvıda yaptıkları titreşimleri kulak ve iç kulakta hissedecek ve duymaya başlayacaktır. Bebekler bu dönemde ani çarpma gibi seslere sıçrayarak tepki gösterebilmektedir.
İlk Duyduğu Sesler Nelerdir?
Öncelikle annenin bağırsak sesleri ve kalp seslerini duyar, daha sonra annesi konuşurken titreşen ses tellerinin oluşturduğu vibrasyonun, akciğerler ve karın yoluyla dağılıp kendine gelmesi ile annesinin sesi ile tanışır. Bir süre sonra dış dünya ile tek ilişkisi olan bu duyma fonksiyonunun önemini kavrayacak ve bu duyduğu sesin kendi yaşamının bağımlı olduğu kişinin, kendini var edenin sesi olduğunu hissedecektir. Bu an itibariyle anne kalp atışlarının sesi ve anne sesini duyduğu sürece kendi yaşamına dair bir tehdit olmadığına inanacak ve huzur duyacaktır
19-20. haftalar civarında dışarıdaki sesler bebeğinizin kulaklarına bir miktar filtre edildikten sonra ulaşmaya başlayacak ve "ikinci ses" denilen sizin de duymadığınız ancak başkaları ile konuşurken duyulan sesinizi de duymaya başlayacaktır. Sizin sesiniz yanında yaşadığınız evdeki, sokaktaki yüksek sesleri de duyacaktır. Babalara gelince, onlar seslerini duyurmak için 20-21 hafta civarını beklemek zorunda kalacaklardır. Bu haftalar itibariyle dış dünyayla tek iletişim yolu olan duyma duyusunun bütün gücünden faydalanacak ve sizinle, dünyayla iletişimini sürekli kılmaya çalışacaktır. 24. haftadan sonra ise etraftaki diğer bütün sesleri de duyar.
Zaman içinde bebek sesleri duymaya başladıktan sonra artık annesinin sesini ayırt etmeye başlar, güven hissi verir. Aralarındaki bağ doğumdan önce kurulmaya başlar.
Sadece Konuşarak mı İletişim Kurulabilir?
Son aylara doğru bebeğin sırt gibi bazı bölümleri dışarıdan hissedilmeye başlar. Anne babanın onunla okşayarak iletişim kurması önerilir. Duyan, dolayısıyla sesi bir iletişim şekli olarak kullanan bu küçük insan modeli, yaşamına dair nelerin destek, nelerin tehlike olduğunu anlama savaşında, elbette en çok sesten faydalanacaktır. Bu da bebekle iletişimde sesin belki de ilk yol olmasını gerekli kılmaktadır.
Nitekim bebekler doğum sonrası, annelerinin sesini duydukları anda derin bir huzur duyarak kendilerini annelerinin güvenli kollarına bırakmaktadırlar. Bunun üzerine bilim adamları gebelerin bir grubuna belli bir şarkıyı gebelik boyunca defalarca dinletmiş ve aynı melodiyle doğumdan sonrada onları karşılaştırmıştır. Bebekler aynı şarkılarda ağlamayı bırakmış, hem daha kolay hem daha uzun uyumuşlardır. "Yaşamımızın en huzurlu dönemi" diye sunulan anne karnındaki fetal döneme ait olduğuna inandıkları bu müzikle aynı huzuru yaşamaları şaşırtıcı değildir. Bu bulgu bizi onlarla ses ve müzikle iletişim kurmaya yöneltmiştir.

Herkese merhaba kızlar birşey sormak istiyorum bende 3 gündür alt karın ve kasıklarımda ağrı var alt tarafımda sanki bir ağırlık varmış gibi hissediyorum acaba normal mi ? Böyle birşey yaşayan varmı?

Merhabaa... Dün ben de aynı şeyi yaşadım. Tüm gün ağrı çektim ve sanki bebek sol tarafıma gelmiş oturmuş gibiydi :) Ama sanırım benimkisi gaz sancısıydı. Sabah baya fazla portakal suyu içmiştim. Ona bağlıyorum. Ciddi ağrılarsa doktora görünmende yarar var bence.

Geçmiş olsun.. Ben de sorayım doktora o zaman.. Elevit Pronatal alıyorum ama yetmiyordur belki.. Valla dayak yemiş gibiyim iki gündür:) İnsanın kendini zayıf hissetmesi ne zormuş..

Çalışan biriyim ve doğumdan sonrada çalışmak isteyen biriydim ama bu ağrılar halsizlik doğumdan sonrası için gözümü korkutuyor sabaha kadar beşik sallayıp dayanabilirmiyim bu tempoya? Bilmiyorum hiç..

Şu an içimizde bir can büyüyor ve bir sürü hormonal değişiklikler yaşıyoruz,bunun zorluğu başka,sonrası başka olacak... Lohusalık atlatıldıktan sonra herkes gibi biz de dayaniriz.. Şu an her gün bedenimizde birşey değişiyor. Sonrasında güçleniriz elbet diye düşünüyorum. Kolay gelsin:)

Uzanınca geçiyor özellikle oturup kalkarken ağrı daha çok oluyor
Dr. bana 'uzaninca geçiyorsa iyi' demişti.. Her dönem olduğu gibi bu ara da büyüme ağrıları çekiyoruz. Rahim genişliyor,bebek hızla büyüyor.. Ve tabii her şey şişkinlik,gaz yapıyor.Usutmeyelim,çok yorulmayalim. Ağrı normalden çok çok fazla ise de, hemen doktora danışalim. Ben ağrısız geçen gün hatırlamıyorum, geldim 15. Hafta ortalarına, her gün başka bı yerim başlıyor:)

Sil canım ben her yeri sildirdim kapı ,pencere , wc , banyo , mutfak dolaplar 15 gün sonra yine gelecek tekrar aynısını yaptıracam
canım ben hiç temizlikçi çağırmadım evime ama artık ihtiyaç var.kaça geldi sana gelen.şöyle bi fiyat araştırmaya başladım

Bnmde sap kalça kemiğimde ağrı var sağ bacağıma da iniyo balırım ağrıyo ama biraz hafifledi.. sanrm kalça genişliyor emin deilim
Kızlar bu ağrılarınızı doktora söyleyin magnezyum eksikliğinden olabilir vitaminlerinizi ihmal etmeyin bebek büyüdükçe anneden çok şey alıyo bizim sağlam durmamız gerek ileriki aylarda daha kötü olabilir ben ikinci gebeliğimde çok zorlandım bacaklarım tutmuyordu yatarken bi bacağımı tutup kaldırıp öyle dönebiliyorudum Doğumdan sonra hiç birşey kalmıyo ama son aylar çok zor geçiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…