Kızlar nasılsınız giremiyorum artık. Oğluşumla yapışık ikiz gibiyiz. :) doğum hikayeme gelirsek anlatmaya başlıyım.
Sancım suyum vs hiç bişeyim yoktu. 5temmuz gününe yatış verdi doktor 40+1 olıyordum o gün. Bir hafta daha bekleyebiliriz dedi doktor. Bebeğin iri değil dedi. Doğumdan 4gün önce 2700 demişti. Ben beklemek istemedim. 40doluyor sonuçta gelişim tamamlandı dedim ve kakasını yemesinden korktum.
Sabah 9da yatışım yapıldı. Açılmam 3cm imiş. Bekleyelim biraz dediler. Bu arada bebeğin kalp atışları 70lere düştü. Doktor geldi. Kordon dolanıyor sağına yat dedi. Oksijen verdiler bana. Biraz düzeldi sonra çok şükür. saat 10 da suni vermeye başladılar ama çok az açtılar. Bir saat filan geçti. 4cm oldu açılma. Sancılar artmaya başladı. En son 12 buçukta ben artık Allah’ım yardım et diye gözlerim kapalı inliyordum yatağın kıyısına yapıştım ebe geldi. 5cm dedi. Şok oldum. 10cm olana kadar dayanamam diye düşündüm. Annem eşim Kardeşim ağlamışlar hep. Gözüm görmedi onları. Sezeryanmı olsa epiduralmi alsa diye konuşmuşlar. Sonra 15-20dk geçti 5cm dediğinden itibaren birden ıkınma geldi bana bağırdım. Ebe geldi tam açılma var doğumhaneye alıyoruz dedi. Ben ikinci kere şok! Aldılar beni tekerlekli sandalyeye indik doğumhaneye. Ben bağırıyorum hala ıkınma geliyor diye ıkın dediler masaya aldılar. Doktor geldi. Hadi güçlü ıkın dedi doktor afedersiniz büyük tuvaletimi yapar gibi tüm gücümle ıkındım. Sonra birden oğlumun ağlamasını duydum o an anlatılmaz kızlar. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.
Onu görünce bütün ağrılar sancılar bitti zaten. O mis kokulu yavrumu kucağıma bi aldım kimselere veresim gelmiyor valla:)
Bu arada iyi ki bir gün fazladan bile beklememişim oğlum doğum hanede yaptı kakasını. Belki yarım saat geçse karnımda yapacaktı.
Kilosu da 3050 gr oğlumun. Ultrasondan daha fazla çıktı. Ya da 4günde 350gr aldı :)
Biraz uzun oldu kusura bakmayın kızlar:))