2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Benim Dr şeker yükleme gereksiz buluyor. Zaten bende karşıyım. Benden tam kan, tam idrar tahlili, açlık kan şekeri, 1. Saat tokluk kan şekeri ve 2. Saat tokluk kan şekeri istedi. Birde Hemoglobin A1c istedi. Zaten bu test şeker hastalığı var mı yok mu söylüyor. Maşallah turp gibiyim. Normal hemoglobin de 12. Demir kullanmaya da gerek yok

Benim hgb 12.63 ferritin 5.38 yerlerde yani.dr günde 1 olan demiri günde 2 Ye çıkardı.hgb ile demir farklı şeyler.zaten doğumdan sonra çok kan kaybımız olacak demir kullanmaya nasıl ihtiyaç duymadınız bir türlü aklım almadi

Benimde şeker yüklemem çok kolay geçti kahvaltı yapıp gittim şekerli suyu içtim bi saat aç bekledim sonra kan aldılar bu arada idrar da verdim öncesinde çok şükür 117 çıktı şeker de ama hemşire bi iki gün şekerli bişey yemeyin demişti doktorda protein fazla ye azalmış dedi

Doktorum ihtiyaç duymadı canım. Testlerim yapıldı. Bende demirden yana iyi besleniyorum. Fazla Demir iyi değil.

Aç karnına gitmeyince nasıl şeker yüklemesi oluyor ki? 3 kez şeker yüklemesi yaptırdım hiç duymadım kahvaltıdan sonra yapıldığımı

Doktorum ihtiyaç duymadı canım. Testlerim yapıldı. Bende demirden yana iyi besleniyorum. Fazla Demir iyi değil.
Demirden yana ne kadar iyi beslenirsen beslen ek demir takviyesi şart hamilelikte dedi benim doktorumda.fazla demir diye birşey yok o zaten doğumda gideceği için nekadar depoladık o kadar iyi.demekki doktor doktor değişiyor bilgiler

Depolar full dolmazsa Doğumda tüm depolar sıfıra iniyor sonra halsizlik vs başlıyor bebeğe bakacak güç kalmıyor . Ben depolarım iyi asla demiyorum ilerleyen zamanlarda sıfırlanacak zaten

canım arkadaşlarında dediği gibi bu işte bir yanlışlık var gibime geldi. tamamen aç olunmalı ilk kan verilirken

canım arkadaşlarında dediği gibi bu işte bir yanlışlık var gibime geldi. tamamen aç olunmalı ilk kan verilirken
Evet kahvaltı yapıp nasıl şeker yüklemesi yapılıyor
Aç karnına gitmeyince nasıl şeker yüklemesi oluyor ki? 3 kez şeker yüklemesi yaptırdım hiç duymadım kahvaltıdan sonra yapıldığımı
Walla arkadaşlar benimde içime kurt düştü şu an ama herşey doktorumun bilgisindeydi şöle sabah kahvaltımı yaptım 2 saat sonra falan doktora gittik şekerli su içtim kontrolumü oldum 1 saat bişey yiyip içmeden bekledim daha sonra kan alındı bu kadar

Bir de 50 gr şekerli su verildi bana riskli çıkarsa 140 ın üzeri çıkarsa başka test yapılır dendi yani umarım yalnış yapılmamıştır stres oldum

Bir de 50 gr şekerli su verildi bana riskli çıkarsa 140 ın üzeri çıkarsa başka test yapılır dendi yani umarım yalnış yapılmamıştır stres oldum
İnternetten alıntıdır;

"50 gramlık şeker yükleme testi illa aç karnına yapılması gerekmiyor. Sabah ile öğle saatleri arasında yapılır, en ideali gebe kahvaltı ettikten 2 saat sonra yapılmasıdır.

100 yada 75 gramlık test ise, öncelikle gebeye 3 günlük bir diyet listesi verilir. Bu listeye uyması gerekmektedir. Bu diyet içinde genelde belli gıdalar yenilmesi ve içerilmesi önerilir. Genellikle karbonhidrat, şeker, meyve kısıtlıdır. Önce gebe diyete uyar, sonra 4. günde aç karnına 100 gramlık şeker yükleme testi yaptırır. Anne adayı bu testte 100 gram şeker içer ve birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü saatlerde şeker değerlerine bakılır. Değerlerin sonucu normal ise aslında gebenin uyduğu diyet listesi ile şekeri regüle oluyor demektir. Gebeliğin sonuna kadar bu şekilde diyet yapması, egzersiz yapması önerilir"

Bende okudum internetten ama herkes öle olmaz diyince içime kurt düşmüştü 3 kere yaptrdım böle olmaz yazmışsınız sizin heralde hep 75 gr ve üstü yükleme mi yapıldı ozmn yada tercihen aç gittiniz

Hep 75likti, 2si gebelik, 1i dahiliye, 3ü de başka hastanelerdi. Hep aç gel dedi doktorlar, hatta geceden şekerli şeyler yemedim. Sanırım genel uygulama böyle ama size yapılan gibi de varmış öğrenmiş olduk hep birlikte. Ben ilk kez duyduğum için şaşırdım.

canım suyun sınırda olması tehlikeli mi? bir arkadaşıma da doktor aynı yorumu yapmış suyun az demiyorum ama bol su içmelisin demiş.
sanırım tehlikeli değil dimi?
benimki azlıktan değil fazlaymıs fazla olması da iyi bişey değil doktorum normalde 8 cm oluyo ama seninki 7 cm sınırda dedi

Evet birbirimizle paylaşmak ta güzel oluyo bilgileniyoruz sağlıklı hamilelik süreci olsun hepimize inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…