Benim 5-6 arkadaşım aynı hekime takip oldu, tahliller normal çıkınca hiç birine Demir vermedi. Hepsi de gayet iyi. Zaten multivitamin içinde var. Dr dan drfarkediyor sanırım. Bende güveniyorum doktoruma şükürDemirden yana ne kadar iyi beslenirsen beslen ek demir takviyesi şart hamilelikte dedi benim doktorumda.fazla demir diye birşey yok o zaten doğumda gideceği için nekadar depoladık o kadar iyi.demekki doktor doktor değişiyor bilgiler
Bak bu çok mantikliymis bana direk 75lik yüklendi sonraİnternetten alıntıdır;
"50 gramlık şeker yükleme testi illa aç karnına yapılması gerekmiyor. Sabah ile öğle saatleri arasında yapılır, en ideali gebe kahvaltı ettikten 2 saat sonra yapılmasıdır.
100 yada 75 gramlık test ise, öncelikle gebeye 3 günlük bir diyet listesi verilir. Bu listeye uyması gerekmektedir. Bu diyet içinde genelde belli gıdalar yenilmesi ve içerilmesi önerilir. Genellikle karbonhidrat, şeker, meyve kısıtlıdır. Önce gebe diyete uyar, sonra 4. günde aç karnına 100 gramlık şeker yükleme testi yaptırır. Anne adayı bu testte 100 gram şeker içer ve birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü saatlerde şeker değerlerine bakılır. Değerlerin sonucu normal ise aslında gebenin uyduğu diyet listesi ile şekeri regüle oluyor demektir. Gebeliğin sonuna kadar bu şekilde diyet yapması, egzersiz yapması önerilir"
O zaman no problem güveniyorsan canımBenim 5-6 arkadaşım aynı hekime takip oldu, tahliller normal çıkınca hiç birine Demir vermedi. Hepsi de gayet iyi. Zaten multivitamin içinde var. Dr dan drfarkediyor sanırım. Bende güveniyorum doktoruma şükür
Bende öğretmenim 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum ama önceki doğumum 37+1 de olmuştu...Okulda falan suyum gelirmi ki diye düşünmeden edemiyorum.yani 38. hafta olduğun gün çıkışının verilmesi lazım sen garanti olsun diye 37+5de fln bırakırsın olmadı
Bana 50gr yapıldığında da doktorum aç gel yapalım dedi değerim sınırın hemen üstü çıkınca bir hafta sonra 100gr yaptırdı onda normal çıktı. Sanırım bazı doktorlar aç karnına görüp sonra yükleme sonrası da görmek istiyor daha net sonuç içinBende okudum internetten ama herkes öle olmaz diyince içime kurt düşmüştü 3 kere yaptrdım böle olmaz yazmışsınız sizin heralde hep 75 gr ve üstü yükleme mi yapıldı ozmn yada tercihen aç gittiniz
Hafta sonu da ben bakayım inşallah. Pelüş olan battaniye ler pek sıcak tutmuyor aklında olsun en güzeli örgü aslında benim vaktim olsa örerdimÇok sağolun içimi rahatlattınız hepimiz vaktinde doğurcaz inşallahÖzellikle dokunmadım meme ucuna fazla çıkmasın diye kadın vücudu çok muhteşem gerçekten ☺
Bende dün gidip e bebek ten zıbın aldım fiyatlar çok uygundu 1 tane 10 lu takım aldım 2 tane kendim ayrı takım oluşturuyorum şimdilik yalnız çok kalın bir battaniye arayışındayım havalar soğuk olcağı için onun güzelini bulamadım daha
Walla arkadaşlar benimde içime kurt düştü şu an ama herşey doktorumun bilgisindeydi şöle sabah kahvaltımı yaptım 2 saat sonra falan doktora gittik şekerli su içtim kontrolumü oldum 1 saat bişey yiyip içmeden bekledim daha sonra kan alındı bu kadar
Bunu not alıcamkahvede içiriyolarmış bazı hastanelerde diye duymuştum
sezeryan kağıdını okuyunca normal daha risksiz geliyor her ikiside zor ve riskli sonu muhteşem Allah hiçbir acı yaşatmadan kucağımıza almayı nasip etsinBen kızımda hiç sancılanmadım, uzun süre terstti. Sonra dönmüştü ama kordonu dolamıştı iki tur boynuna. Doktorum aldı. Şimdidde ikincide riske girmek istemiyor. Normal yapılabilir ama riskleri var dedi. Hayırlısı bakalımö
eğer yeme içme olursa o zaman kimse normal yapamaz ki canım zaten ebeler evde bile Doğum yaptırsalar su bile vermiyorlar çok dikkat ediyorlar ani sezeryan gerekebilir diye o yüzden ilkdefa Doğum yapacak olup normal olanlara bile birşey yedirilip içirilmiyor zaten.Kızım adı Asyaçok severek koydum çok da memnunum. İkincinin adı için kimseyi memnun edemiyorum ama sanırım kimseyi dinlemeyip "Leyla" koyacağız.
Sezeryan da olsa sancı çekilmesi ve vaktini bebeğin belirlemesi taraftarıyım ben de ama bu sefer de yemiş- içmiş oluyorsun vaktini bilmediğin için ameliyatta komplikasyon yapmaz mı? Bunu doktorlar nasıl göze alıyor bilmiyorum. Babama acil kapısında 1 yudum su içirdim diye ameliyata almamışlardı adamı narkozun etkisiyle taşlaşır diye. Ben ilkinde spinal olmama rağmen belki genelde döner diye gece 12den sonra bir şey yememiştim, boşuna mı aç kalıyoruz?
ben joie kullanıyorum arabaya koyması dert büyük ama onun dışında aşırı memnun kaldım bizim bagaja sığıyor neyseki hafif kullanışlı birşey tercih etmek lazım benceKızlar bebek arabası aldinizmi veya düşündüğünüz bir model varmı?ben travel sistem düşünüyorum casual veya johnson olabilir ama tavsiyelerede açığım.sizce enkullanışlı olanı hangisi?
almazlar canım herşey yolundaysa beklerler taki bebek için risk oluşamam kadarkızlar ikinciyi bekleyen ya da bilenler için sormak istiyorum. dün gece tuvalete kalkınca bir anda aklıma takıldı. mesela her şey yolunda normal doğum olcaz ama girdik bir türlü gelmiyor sezeryanla alınmasını istesek alırlar mı o an. devlet hastanesi için soruyorum özellikle
normal çok daha zor sezeryan dan Doğum yaptığım hastanede 1400 normal sezeryan 900 dü benim sezeryan olmuştu 900eEvet garip ayrıca neden herşeye para alıyorlar anlamıyorum o zaman neden sigortamız var acaba ? Normal Doğum artık ücretsiz hadi oda süslesin vs onlara para alsın bebeğin ilk muayenesine para almak ne alakaysa
Daha çok erken zaten çatlak İçin ben 8. Aydan sonra çatlamıştım bazı arkadaşlarımda 39. Haftadan sonraKantoron yağı müthiş birşey ama doğal sızma zeytinyağından olan.ben hiç çatlamadım maşallah.
Günaydın yok ya değildir suyu anlıyormuşsun zAten gelse ağrın var mıKizlarrrr saat 5.50. Kalktim uykulu uykulu idrara ciktim cok cok fazla idrar yaptim cok şaşırdım o kadar sivi tuketmedim aksam yatmadan evvel. Bu su gelmesi degil di mi ? Cok korkuyorum bir tanidigimiz idrarim var diyip lavaboya cikarmis meger suyuymus bebeğini kaybetmisti. Lutfen biri yazsin,nasil bir sey bu su gelmesi. Allah esirgesin,gun aysin saglik ocagina gideyim
suyun sınırda seker yuklemesi istiyorum dedi sonuc normal cıkınca bişey demediBana da doktor suyun fazla dedi arkasınada önemli diil dedi protein ağırlıklı beslen dedi size öneri de bulundu mu doktorunuz
Idrar ettiğin yerle su gelen yer farkli olmalı.regl gibi düşün suda ordan gelir.yani bilmiyorum bende tecrubesizim fikir yürütüyorum sadece.bide bebek mesaneye baskı yaptığı için idrar çok yapılıyor bende öyleyim su içeyim içmeyeyim gece mutlaka 1-2kez kalkarım.haber ver canım insaALLAH kötü birşey yoktur.Kizlarrrr saat 5.50. Kalktim uykulu uykulu idrara ciktim cok cok fazla idrar yaptim cok şaşırdım o kadar sivi tuketmedim aksam yatmadan evvel. Bu su gelmesi degil di mi ? Cok korkuyorum bir tanidigimiz idrarim var diyip lavaboya cikarmis meger suyuymus bebeğini kaybetmisti. Lutfen biri yazsin,nasil bir sey bu su gelmesi. Allah esirgesin,gun aysin saglik ocagina gideyim
çok güzel anlatmışsınız teşekkürler:)Doğum öncesi 8 hafta iznin var. 5 haftasını doktordan alacağın "çalışabilir" raporu ile çalışabilirsin. Son 3 haftada mecburen çalışamıyorsun.
Doğum erken olursa toplam 8 haftadan kaçını çalıştıysan kalanları da aktarabilirsin. Mesela 5 hafta çalıştın 6. Haftada izne ayrıldın ve sonunda doğum yaptın. 5+2 = 7 hafta aktarabilirsin.
Yada 8 hafta bitti. Normal doğum 40 haftada olmadı 42. Haftada doğurdun. O aradaki 2 hafta extra izinlisin, doğum öncesi 5 hafta çalışıp 5 hafta çalışmamans rağmen yine doğum sonrasına 5 hafta aktarılır.
Bu izinler son adet tarihine göre alındığı için sezeryanda ortalama 6-7 hafta, normal ve vaktinde olursa 5 hafta gibi aktarılır.
Doğum sonrası 8hafta+ doğum öncesinden aktarılan hatalardan sonra işe başladığında( yani analık izni bitimi) ilk 6 ay günlük 3 saat, diğer 6 ay günlük 1.5 saat süt iznin var.
Ücretsiz izin hakkın da analık izni birimiyle başlar(doğumla değil) 2 yıldır. Tek seferde yada 2 yıl boyunca ( son 1 ay hariç) parça parça kullanabilirsin.
Uzun oldu ama bildiğim her şeyi yazdım)
Kızlar Merhaba . Biraz özel olacak ama doktorlarınız ilişki konusunda bir kısıtlama getirdi mi ?
Canım benimde tecrübem yok ama herkes gelince anlıyosun onu diyor bende çok idrara çıkıyorum geceleri gittin mi sağlık ocağına herşey yolundadır umarımKizlarrrr saat 5.50. Kalktim uykulu uykulu idrara ciktim cok cok fazla idrar yaptim cok şaşırdım o kadar sivi tuketmedim aksam yatmadan evvel. Bu su gelmesi degil di mi ? Cok korkuyorum bir tanidigimiz idrarim var diyip lavaboya cikarmis meger suyuymus bebeğini kaybetmisti. Lutfen biri yazsin,nasil bir sey bu su gelmesi. Allah esirgesin,gun aysin saglik ocagina gideyim
Kızlar Merhaba . Biraz özel olacak ama doktorlarınız ilişki konusunda bir kısıtlama getirdi mi ?
O bölge hamilelikte aşırı damarlandıgı için ve çogu sinirin orada toplanması sebebiyle bir zarar olmasın diye agda önerilmiyor canım.Bizim doktorda devam edebilirsiniz diyor ama ilginç bi şekilde ağda yaptrma diyor bana baya zorluk oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?