2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ne güzel sizler ev konusınu hakletmişsiniz.

Benim de ilk bebegim odası boş bekliyor Hala beşigini almadık.
Oda mı yapalım yoksa şimdilik beşik alıp yatak odamızamı koyalım karar veremedigimizden hiç ilerleme kaydedemiyoruz.
Eşyalarını koyacak dolaba da ihtiyaç var. Yani oda yapmamız en rahatı olacak ama kararsızlıgım yüzünde sanırım dogum sonrasına kalacak .
Bana bir öneriniz var mı bu konuda?

Benim gibi yavaş davranan var mı, tozlanacak diye yatagını falan kurmadım daha. Ayın 25nde gün verecek doktorumuz.. erken dogum riskim yok.. Şuandan hesaplarsak 24 günüm falan var.
Bizde daha dün kurduk yatağını ama içini yatağını örtülerini yerleştirmede tozlanmasin diye daha hastane çantam bebek çantam hicbirsey hazır degil

Günaydın hanımlar bu gün bebeğimin hareketleri öncekilere göre az gibi geldi sizde durumlar nasıl normalmi bu haftalarda doktora gitmelimiyim çarşamba randevum var hastanede o zamanı söylesem

Evet herşey hazır olunca insan daha çok rahat ediyor.. Bizim doktorumuzda o kadar sakin ki bende sakin davranıyorum. Kıyafetleri hazır fakat çantasını hala hazırlamadım. Sadece takım takım poşetlenip çantaya yerleştireceğim. Eşimle beraber yaparız. Aslında detaylı temizlendi ama yine ihtiyaç olur doguma kadar.. Çünkü evde bir de kızım oldugu için. Gerçi temiz ve düzenlidir.
Ben de kurmadım. Haftaya temizlik yaptırıp kurucam inş

Hadi inşallahh. Bende Perşembe günü temizlettim evimi, 10 gün sonra kurarım bende. Çantamı erken hazırşayacsgım sadece. Zten park yatak olunca kurması 5 dk birşey.. sadece silerim güzelce. Doguma gitmeden de nevresimini serer hazırlarım..
Bizde daha dün kurduk yatağını ama içini yatağını örtülerini yerleştirmede tozlanmasin diye daha hastane çantam bebek çantam hicbirsey hazır degil

Benim de hazır değil şuan. Yıkandıysa herşey bence dert etme, hazırlamak çokta uzun sürmez..

Günaydın hanımlar bu gün bebeğimin hareketleri öncekilere göre az gibi geldi sizde durumlar nasıl normalmi bu haftalarda doktora gitmelimiyim çarşamba randevum var hastanede o zamanı söylesem

Hareket durumuna göre değişiyor, siz çok hareketliyseniz bebeğinizin hareketlerini daha az hissediyorsunuz. . Ama yatıp dinlenince baya belirgin çıkıyor hareketler

Kızlar bugün yine Doktora gittik böbreğimde küçülme yok maalesef ağrılar da devam ediyo haftaya küçülme olmazsa doktor alalım dedi ama benim yüzümden bebek erken doğmak zorunda kalıcak yada doğduktan sonra bakamam diye çok korkuyorum inşallah düzelir taş falan yoktur

Önümüzdeki 1 yıl içinde taşınma planınız varsa hiçbir şey almayın yoksa bir dolap şart, hatta büyük olsun anca sığar seneye.
Yatak olarak park yatak kullandım, 1 sene sonra yer yatağı(montessori) tarzı yatağa geçtim. Bunda da planım bu şekilde bir aksilik olmazsa. Büyüyen beşik alan arkadaşlarım pişmandı ama ben kullanmadım.

Kızlar çatı muayenesi ikinci doğumu olacak kişilerede yapılıyor mu bilgisi olan var mı?

Evet yapılıyor doktorum yapılmayacak demişti bana ama ben ağrı sancı ile gidince 37. Haftada alttan muayene yapıldı ilk kızımda normaldi sanırım doktorum onca sancı ve ağrıya rağmen acılmam olup olmadığına baktı erken olduğu için vakitin ama bir sıkıntı çık adı beklemedeyiz eli kulağında.

Bence kesin oda olsun yaa
Sonra kalır falan , bence kesin oda olsun

Benimkinin de azaldı hareketler
Belki alan daraldı diye

Son beş eksiğim hâlâ duruyor
Saatlerce bakıyorum ama karar veremiyorum
Bi halletsem
3 hafta kaldı en fazla

Geçmiş olsun canom. Büyümenin sebebi belli değil miymiş?

Ev de daimi kalıcıyız
Aslında o sebepten agır oturaklı güzel birşey olsun istiyorum.
Montessori oda düşünüyorum bende
Bir an evvel dolabı vs içinde olsun yatagında yeri gelince ben bile yatabileyim diyorum Malum 7/24 emzirme vs .

Ama işte beşik hiç almadan direk montessori yapsak zorlanırmıyız ki.
Yada odayı yapıp birde baby nest alsak.
İlk zamanlar beşik yerine kendi yatagımızın üzerine koyup da kullanabiliriz diyorum .

Valla montessori de de öyle çok güzel çeşit var ki onlar bile kafa karışıklıgı için yetiyor.

Nts ye bağlamadan ultrasonda sancı görebiliyor mu yada kasılma
Görülüyor dokununca da hissediliyor. Bir tarafta toplandığında zaten hafif bir agrı hissediyorsun batma gibi o sancı işte. Nst de öyle oldugunda benim sancılar tavandı. Sancı oldugunda bazen hareket ediyor bazen etmiyo Du bende

Arkadaşlar merhaba;
Kendinizi koruyun kollayın. Yüz felci geçirdim. Başıma gelmez demeyin. Kortizonda almak istemedim. Umarım Doğuma kadar düzelirim. Çok zor bir durum Allah beterinden korusun.
Ooo çok geçmiş olsun inşallah cabucak düzelir sıkmayın canınızı.
Siz yinede bir görünün çok ciddi durumdaysa bazen dogum bittikten sonra ameliyathane de mudehale ediliyor. İkisi aynı anda agrısı fazla olur belki ama rahat edersiniz. Birde bazen hamilelikte cıkanlar dogum dan sonra geçiyor görünmekte fayda var geçmiş olsun inşallah

Hafta sonu nts ye girdim tecrübe ettim ilk kez . Nts de sancım yok çok şükür zaten birşey hissetmiyordum . Biraz sırtım ağrıyor oda normal galiba çünkü bebek ağırlaştı

Canım 36 haftadan sonrası erken Doğuma girmiyormuş üzülme

Merhaba arkadaslar bugun kontorülumuz vardi . 37+2 haftalıgiz 2850 ve 46 cm. Hersey normalmis .nts ye girdik ondada sknti yoktu sükür .normal dogum istyrm Doktor bana hurma yememi dans etmemi cömelip kalmami onerdi . Normal istyrsan asla yatma dedi . Cati muayeniside yapmadi sanirm son ana kadarda yapmyck dogumu tetikler diye .hepimiz insallh sag salim kucagimiza aliriz yavrularimizi birbrmze bol bol dua edelim kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…