2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ya hareketli olmak gerekiyor da ben 2 hareket etsem kendimden geçiyorum bugün yarım saat avam ye gittim dönüşte 3 saat uyudum

Bana yapıldı çatı muayenesi bugün. 37+5 benim de.
Rahim ağzı kapalı dedi. İlk 20 dk sızısı geçmedi. Ama bişey olmadı. Şu an çok iyiyim de doğum sancısı başlayınca aynı muayeneyi tekrar tekrar yaşayacak olmak beni ürkütüyor.

38 hafta bitince gelişimi tamamlanıyor bana doktorun verdiği tarih 39un sonuna denk geliyo

Ya hareketli olmak gerekiyor da ben 2 hareket etsem kendimden geçiyorum bugün yarım saat avam ye gittim dönüşte 3 saat uyudum
Valla bende ayniyim daha simdi yüruyüsten geldm pert oldum sadec yarim saat yurudum . Yapcz artik mecbur . Egzersizlerede basladim .Dr dedi kadinlar hep yatiyr sonra normal doguma giriyorlar daha once hic calistirmadiklari kaslarini nasil calistrp dogursunlar . Son dk ya sezeryana donuyoruz ya kesi atiliyor . Halbuki o kaslari daha once calistrsalar kolayca dogum yaparlar hem kendilerine guvenleri artar .cunku cogu kendilerine guvenmdklri icin korkup sezeryan istyrlar. Tabi riskli sorunlu gebelikler haric. Bakalim umarim olumlu seyler olur .

Bide plesentanında yani bebeğin eşinin bir ömrü var herşeyin bir ömrü olduğu gibi 38den sonra kalsifikasyon başlıyor yani kireçleniyor buda yaşlandığı anlamına gelir ve bebeğin beslenmesini engelleyerek onun sağlığını tehlikeye atıyor doktorlar bunu gördükleri için 40tan sonra bebeğin anne karnında kalmadı tehlikeli

Merhaba sizinle aynı günümüz. Biz de bugün kontroldeydik ben de normal istiyorum herhangi birşey söylemedi ama çatı muayenesini doğum esnasında yapıcakmış sancı olduğunda.

Çatı darsa istediği kadar kasılma olsun vajina açılmaz serviks açılır boşu boşuna niye o acıları çeksin anne helede epizyotomi gibi işkence bir gerçek varsa
Yazıyı net okumamışsınız arkadaşım eğer sezreyan olunacaksa bile yazıyor ki bunu sadece ben değil burada keşkesiz Doğum eğitimi almış İstanbul Doğum akademisine katılmış tüm doktorlar söylüyor çatısı dar anne bebeğin omzunu kaburgasını kıra kıra normal doğursun demiyor ama bu doğal süreçteki sancıların anne ve bebek için sayısız faydaları var en azından doğum kendi başlamalı ve sancı çekilmeli diyorlar. Doğum hakkında yeteri bilgisi olan kişiler anlarlar zaten söylemekte istediğimi

Ne tür egzersizler yapıyorsun

selam benim gibi hala çalışanlar var mı? artık bi tık zorlamaya başladı gerçekten.
birine bişey anlatırken nefessiz falan kalıyorum.
haftaya son Allahtan.
Ben bu hafta ayrıldım cumartesinden itibaren, son haftaalar benide çok zorladı ama şimdi evdeyim biraz daha rahatım

Kızlar ebe son haftalarda özellikle hergün ilişki önerdi korunmasız ve spermlerin vajinada bir müddet kalmasını söyledi açılma İçin galiba etkisi oluyor paylaşmak istedim bitkisel yağlarla ilişki olabilir dedi

Aslında bende okumuştum sık sık ilişkiye girin diye ama insan yine de korkuyor bir şey olursa diye. Bende bugün 35+2 de nstye bağlandım hiçbir sorun yok dedi doktor benim kız vaktinden önce gelmeyecek gibi tetiklemek de istemiyorum aslında ama yavaştan açılsa iyi olacak

Sırtımi duvara yaslayip ayaklrimida omuz hizasinsa acip yere comelebildgm kadar comelyrm 30 sn kaliyrm oyle . Bunu 10 -15 defa. Hem bacaklar hem bel hemde pelvis kaslarni guclendyrmus. Cok zorlananlarda ayni harekti sandalyeye oturup kalkarakta yapablrler . Birde idrari 10 sn tutup birakarak yapin diyrlar o da kaslari guclendryr bi ebe soylemisti ikinirken cok faydasi oluyrmus .

Çok saol cnm inşallah öleymiş 37 yi bitirmeye çalışcaz
Üzülme canım ben 38.yeni girdiğimde kızımı doğurdum öyle 40 haftayı beklememek gerekli saten her an gelebiliyorlar. Ve tam 38 haftada 3800 doğdu. Hiç canını sıkma 37 bitsin inşallah sagsalim kucağına almak nasip olsun

Aynen benimde 40 haftaya kadar ümidim yok o yüzden bizde başladık eşim pek korkuyordu bişey olur erken doğar vs diye ebe mutlaka olucak gün aşırı iki günde bir dedi 37. Haftadan sonra hergün mümkünse hergün dedi oda içi rahatladı artık korkmuyor. Benim babaannemde eski hekimlerdenmiş hemde ebeymiş oda aynı şeyi tavsiye ediyormuş sancı başladığında özellikle ilişki önerirmiş ebe sadec su geldiğinde dikkat et enfeksiyon riski oluyor artık dedi. İnş faydasını görürüz

Hafta sonu nts ye girdim tecrübe ettim ilk kez . Nts de sancım yok çok şükür zaten birşey hissetmiyordum . Biraz sırtım ağrıyor oda normal galiba çünkü bebek ağırlaştı
Ah o sırt agrısı doğum sonrası da devam ediyor malesef gögüsler dolunca hem onun agrısı sırta vuruyor hemde her ne kadar geri yaslanarak emzirirsen emzir illaki ağrıyor.

Çatı ağrılarınız ne durumda kızlar
Birde hastane çantası olarak ben kullandınız valiz mi tercih ettiniz oğlumda valiz almıştım yanıma ama sanki fazlamı büyük oluyor seyahat çantası gibi birşey daha mı uygun olur

Benim küçük valiz hazırladım onun eşyaları için kendime de sırt çantası yaptım battaniyesi de sığmadı hatta onu da poşete koydum. Sıkışık olmasına gerek yok bence rahat rahat her şey sığsın

Ah o sırt agrısı doğum sonrası da devam ediyor malesef gögüsler dolunca hem onun agrısı sırta vuruyor hemde her ne kadar geri yaslanarak emzirirsen emzir illaki ağrıyor.
Ahh o ağrılar...

Abinin bebişe tepkisi nasıl oldu. İlk günleriniz nasıl geçti. Şuan doğumdan çok kızımın tepkisi korlutuyor beni.

Az önce tartıldım yine kg almışım 11 oldu toplam şu ana kadar . Perşembe günü doğum çantası hazırlayacağım kızlar . Orta boy Çek çekli bir valizim var onun içine hem bebeğin hem benim ihtiyaçlarımı yerleştireceğim hepsini ayrı ayrı temiz şeffaf poşetlere koyup üzerine ne olduğunu ve ne zaman kullanılacaklarını yazacağım eşime ve annem olursa ona kolaylık olsun istiyorum tek valiz yeterli zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…