2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Kızlar merhaba benimde 2.gebeliğim ilki spinal sezeryan buda sezeryan olucak 20 aralık günümüz ama bir kaç gündür kasıklarımda çok ağrım var ve devamlı yalancı sancı yaşıyorum ☹
valla ben aldım en büyüklerinden :) adını sanını bilmem bence cokta fark etmez
en büyükleri Kudüs hurması ama gerçek Kudüs hurması yemiş ve burdan da almış biri olarak şunu söyleyim buradakilerin sadece fiyatı Kudüs kendisi değil o nedenle çok da fark etmez bence de hangisini aldığın. Gerçi hepsi pahalı

Kızlar Pazartesi- Perşembe arası tüm evi temizledim perdeler yıkandı halılar yıkamaya gitti dolaplar boşaltıldı silindi yerleşti hergün bir odayı yaptım. Doğum çantamı da hazırladım . Dolabı yerleştirdim. Yarın beşiği kurulacak . Kontrolümüz var yarın bakalım ne olduk merak ediyorum oğlumu. Kv arayıp sormuyor zaten hiç 2 gündür eşim çok yoğundu arayamadı . Dün kv aramış ki tuğçe doğum mu yaptı niye aramıyorsun diye . Telefona beni istedi aldım bana diyor ki gelirken ne getirelim kim kim geliyorsa. Görümcem az önce aradı eğer doğumun yaza gelse oğlumu da alıp doğuma gelecektim diyor ( oğlu 3 yaşında ) bebek arabası siparişi verdim az önce kendime birkaç renk huni baksam iyi olacak ihtiyacım var belli oldu

Ben de cok heyecanliyim artik. Rabbim kolaylikla saglikla dogum nasip etsin hepimize. Son gunler dinlenmeye calisiyorum ama duramiyorum da temizlik falan kalmiyor ki evde cocuksuzuz daha bir de. Soba sagolsun her gun yeniden toz,supurge,havalandirma islemi... tul ve perdelere bakmiyorum bile. Napalim kış geldi bu kadar olur. Simdiden cevreden cocugu tuzliycan mi kundakliycan mi diye sorular basladi. Tuzlanmayinca kokarmis o ne bilmiyorum bile. Bilenler aydinlatsin lutfennn

Bebeğe ilk banyodan önce tüm vücudu tuz ile ovuyormuşsun büyüdüğü zaman teri kokmuyormuş

Hepsi hurafe saçma sapan şeyler.

Bence de hurafe..annemi aradim 6 kardesiz. Ben hepinizde farkli denedim dedi. Bana tuzlu su yapip ayagima dökmüş ne terim ne ayagim kokmaz. En kucuk kardesimi tuzlamis. Ayaklari kokuyor ama onun diyor ben esimin ailesine aaa tabi tabi tuzlanir da kundaklarim da dedim hic uzatamiycammm

Anladığım kadarıyla kv ve görümce bebek için heyecanlı ve bir şeyler yapmak istiyorlar neden bu kadar önyargılı ve tepkilisin ki. Burda okuyoruz ne eş aileleri var çocuğu görmeye bile gelmiyorlar. Bence biraz yumuşamalısın bu konuda. Birçok yazına bunu iliştiriyorsun çünkü.Evet onlar bizim çocuklarımız hamilelik zordu vs ama çocuğumuzun geniş ailesi diğer insanlar da. Benim kv dibimde muhtemelen kp ile sürekli bizde olacaklar çocuk doğunca ki ben yalnız yaşamaya alışkın bi insanım. Ama torunları ne diyim şimdi. Ben nasıl ki bebeğimin annesiysem onlar da bebeğimin babasının ailesi

Kararı siz verirsiniz tabi ama bence yaptırmayın su kaybına neden oluyormuş çok zararlı . Eskiden yapılmış olabilir bi şey olmamış da olabilir ama bu doğru olduğu anlamına gelmez . El kadar bebeği niye tuzlarlar anlamam . Bana hurafe geliyor

Annemler kv ler 800 km uzakta yaşıyorlar . Şöyle bir plan yaptım . Annem ve kv doğuma gelecekler ben sağlıklı doğum yapar birkaç güne biraz toparlarsam kp arayıp baba buyur gel diyeceğim . Davet edeceğim yani kp gelir birkaç gün kalır sonra kv ile onlar geri dönerler . O arada benim babam gelir Oda görür annemle birlikte dönerler . Ben kimseye gelmeyin etmeyin demiyorum tabiki . Ama görümcemin 3 yaşındaki oğlu ile doğuma gelmesi ne kadar mantıklı sizce o kadar kişiyi yatıracak odam bile yok . Daha ilk çocuğum tecrübem yok neler yaşayacağımı bilemiyorum lohusa kadının yanında bu kadar kalabalık bence doğru değil . Kv ne yazıkki hiç bir iş yapmaz yemekte yapmıyor hatta beni 2 kere aradı bu kadar zaman içinde . Anneme de yazık günah benimle mi ilgilensin yoksa evdeki insanlarla mı düşünmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…