Sizi anlayabiliyorum. Benim kv de hicbir seye ellemez,yapmaz. Ha istemediginden degil yasindan dolayi ve rahatsiz. Bu sebeple bu surecte istemedim onu. Gorumcelerin de cocuklari var. Kendi babami dahi istemedim,yatacak yer sorun,yemegini cayini annem yapar ona yük... bosverin. Hic takmayin kafaniza.Annemler kv ler 800 km uzakta yaşıyorlar . Şöyle bir plan yaptım . Annem ve kv doğuma gelecekler ben sağlıklı doğum yapar birkaç güne biraz toparlarsam kp arayıp baba buyur gel diyeceğim . Davet edeceğim yani kp gelir birkaç gün kalır sonra kv ile onlar geri dönerler . O arada benim babam gelir Oda görür annemle birlikte dönerler . Ben kimseye gelmeyin etmeyin demiyorum tabiki . Ama görümcemin 3 yaşındaki oğlu ile doğuma gelmesi ne kadar mantıklı sizce o kadar kişiyi yatıracak odam bile yok . Daha ilk çocuğum tecrübem yok neler yaşayacağımı bilemiyorum lohusa kadının yanında bu kadar kalabalık bence doğru değil . Kv ne yazıkki hiç bir iş yapmaz yemekte yapmıyor hatta beni 2 kere aradı bu kadar zaman içinde . Anneme de yazık günah benimle mi ilgilensin yoksa evdeki insanlarla mı düşünmek lazım
Bence cok haklisin . Insan zaten kimin ne niyetle geldgini az cok anliyor . Ama 3 yasindaki cocukla ne mantik yani . Zaten sana bi faydasi olmz ki kendi cocuguna bakar ancak . Ayrca ilk gunler cok onemli anneyle bebegin bag kurmasi açisindan . Mumkunse ben hic kimsenin gelmesini istemem . Biri refakat eder bir sure yemek ve iş icin sonrada gider .elbette ki torunlaridir gorucekler Bebek gorme olayi sonraya kalmali ben oyle yapacagim sahsen . Etrafimda kimi gorduysem hep sikayetci keske gelmeselerdi diyorlar .o lohusa psikljisyle hersn her dedgi batiyormus zaten milletmz pek merakli herseye karismaya sinir olurum valla ben . benim psklojm ve bebegim onlrin meraklrndan daha onemli valla . Kimsenin gonlunu hos etmek icin kendimden odun veremem valla bence sende oyle yapmlsnAnnemler kv ler 800 km uzakta yaşıyorlar . Şöyle bir plan yaptım . Annem ve kv doğuma gelecekler ben sağlıklı doğum yapar birkaç güne biraz toparlarsam kp arayıp baba buyur gel diyeceğim . Davet edeceğim yani kp gelir birkaç gün kalır sonra kv ile onlar geri dönerler . O arada benim babam gelir Oda görür annemle birlikte dönerler . Ben kimseye gelmeyin etmeyin demiyorum tabiki . Ama görümcemin 3 yaşındaki oğlu ile doğuma gelmesi ne kadar mantıklı sizce o kadar kişiyi yatıracak odam bile yok . Daha ilk çocuğum tecrübem yok neler yaşayacağımı bilemiyorum lohusa kadının yanında bu kadar kalabalık bence doğru değil . Kv ne yazıkki hiç bir iş yapmaz yemekte yapmıyor hatta beni 2 kere aradı bu kadar zaman içinde . Anneme de yazık günah benimle mi ilgilensin yoksa evdeki insanlarla mı düşünmek lazım
Ne yapacağımı bilmiyorum herşeyden çok korkuyorum doğumdan da korkmaya başladım zaten . Kimse arayıp danışmıyor ki nasıl yapalım ne planladın demiyor . Kp kv ile gelirse evde ne yaparız onu da bilmiyorum biraz toparlansam öle gelse istiyorum ama işteBence cok haklisin . Insan zaten kimin ne niyetle geldgini az cok anliyor . Ama 3 yasindaki cocukla ne mantik yani . Zaten sana bi faydasi olmz ki kendi cocuguna bakar ancak . Ayrca ilk gunler cok onemli anneyle bebegin bag kurmasi açisindan . Mumkunse ben hic kimsenin gelmesini istemem . Biri refakat eder bir sure yemek ve iş icin sonrada gider .elbette ki torunlaridir gorucekler Bebek gorme olayi sonraya kalmali ben oyle yapacagim sahsen . Etrafimda kimi gorduysem hep sikayetci keske gelmeselerdi diyorlar .o lohusa psikljisyle hersn her dedgi batiyormus zaten milletmz pek merakli herseye karismaya sinir olurum valla ben . benim psklojm ve bebegim onlrin meraklrndan daha onemli valla . Kimsenin gonlunu hos etmek icin kendimden odun veremem valla bence sende oyle yapmlsn
Geleceklerse oturup hizmet beklemesinler lohusa anneye Yardımcısı olsunlar bir işin ucundan tutsunlar anne bebeğe mi baksın kendine mi misafire miNe yapacağımı bilmiyorum herşeyden çok korkuyorum doğumdan da korkmaya başladım zaten . Kimse arayıp danışmıyor ki nasıl yapalım ne planladın demiyor . Kp kv ile gelirse evde ne yaparız onu da bilmiyorum biraz toparlansam öle gelse istiyorum ama işte
Annemi düşündükçe iyice üzülüyorumGeleceklerse oturup hizmet beklemesinler lohusa anneye Yardımcısı olsunlar bir işin ucundan tutsunlar anne bebeğe mi baksın kendine mi misafire miKalma denmiyo tabi kalsın ama anlayış lazım hassas bi dönem nasıl bi psikoloji içine gireceğiz bilmiyoruz ki . Ben hiç istemiyorum çünkü yararı olmaz yapmaz bütün yük annemde olacak garibim daha da boş boş konuşup canımı sıkacak inşallah fazla kalmaz . Görümcemin oğluna bakıyor bırakacak kimse yok ümidim ondan yana fazla kalmaz gider inş .
Öyle düşünme canim normal dogum mu istiyorsun bilmiyorum ama güzel hikayeler oku kendini motive et . Düsünmemeye calis hersey inanmakla baslar .bende gebeligin basindan beri korkmya basldm daha sonra arastrmalarla bilinclenmeyle korkumu yendm suan hic korkmyrm neden bizimde guzel bir dogum hikayemiz olmasn ki sonucta dogum dogamzn geregi. Kendine guveni saglamk icin ugrasmalisin bol bol yuru egzersiz yap kitap oku dogumla ilgili guzel dusun ve guzel olur insallah . Etrafindan da sana bilgi vermelrni beklememelisin neticede hepmz birbrmzden farkliyiz .onlr kendilerine gore yorumlyip bilgi verirler sana isin ehli degillerdir yani. Pozitif olmaliyiz ve bence en onemlisi bi miktar bencil olabiliriz boyle durumlardaNe yapacağımı bilmiyorum herşeyden çok korkuyorum doğumdan da korkmaya başladım zaten . Kimse arayıp danışmıyor ki nasıl yapalım ne planladın demiyor . Kp kv ile gelirse evde ne yaparız onu da bilmiyorum biraz toparlansam öle gelse istiyorum ama işte
Ben şimdiye kadar İnan tüm işlerimi kendim yaptım evde halıları bile bu haftaya kadar sildim . Normal doğum yapacağıma çok eminim doktorum da öyle yapacaksın diyor aslında ondan da korkmuyorum tarif edemiyorum işte korktuğum şeyleri . Galiba ben doğum sonrası evde yaşanacak şeylerden korkuyorumÖyle düşünme canim normal dogum mu istiyorsun bilmiyorum ama güzel hikayeler oku kendini motive et . Düsünmemeye calis hersey inanmakla baslar .bende gebeligin basindan beri korkmya basldm daha sonra arastrmalarla bilinclenmeyle korkumu yendm suan hic korkmyrm neden bizimde guzel bir dogum hikayemiz olmasn ki sonucta dogum dogamzn geregi. Kendine guveni saglamk icin ugrasmalisin bol bol yuru egzersiz yap kitap oku dogumla ilgili guzel dusun ve guzel olur insallah . Etrafindan da sana bilgi vermelrni beklememelisin neticede hepmz birbrmzden farkliyiz .onlr kendilerine gore yorumlyip bilgi verirler sana isin ehli degillerdir yani. Pozitif olmaliyiz ve bence en onemlisi bi miktar bencil olabiliriz boyle durumlardasanki kac defa yasycz bu guzel gunleri . Ben o kadar cok bekledm ki bu gunleri her ay yasadgm hayal kirikligini bi ben biliyrm bu kadar seyden sonra bu mutlulugu elde ettim kimse icinde keyfmi bozamam sende oyle yapmalisin . Uzme kendini canimm
Doğum iznine Erken ayrılıyorsunuz değil mi benim de haftaya sonhepimizde var heyecan, ikili testlerden , hareket hissettiniz mi lerden bu günlere geldik şükür..
ve aralık ayına son 2 gün kaldı, hepimiz sırayla anne olacağız :)
bugün bende doğum iznine ayrılıyorum şükür, duygusallaştım valla.
hepinize sağlıklı doğumlar kızlar
evet 9 aralık normalde izne çıkmam gereken tarih ama ben ay sonu maaşımı alıp gitmeye karar vermiştim 1 hafta kendime tatil verdim :)Doğum iznine Erken ayrılıyorsunuz değil mi benim de haftaya son
Ilk dogumumda benimde son 2 ay surekli geriden geliyordu. Doktorum anne karninda ufak bebeklerin sorun yasayabilecegi icin bekleyemeyiz demisti ve ters oldugu icin 38..haftada sezeryanla almisti 2.720 dogmustu kizim.Merhaba arkadaslarr bir konuda danışmak istiyorum belki yaşayan olmuştur.36+2 yim bebegimin karın çevresi yaklaşık bir aydir 2 hafta geri çıkıyor.Doktorum bu tip durumlarda günunu beklemeyiz max. 38 de suni sancıyla dogurursun diyor benim kafama hiç yatmiyor bu zorla dogum baslatmak sacma geliyor.Birde başka hic bir sorun yok suyu normal tansiyon vs normal kilosu 2800 boyu 51 cm
Benımde hayırlısı ile 12 Aralık sezeryan sizinde sanırım benımde oyleBenimde 12 Aralık inşallah
Benimde 10 günüm falan kaldı. Bende rahaf duramıyorum. Temizliğe gelen bayanlardsn sonra bugün yine dolapları falan temizledim.. Sanki iki çocujla uzun süre temizlik yapamayacakmışım gibi hissediyorumBen de cok heyecanliyim artik. Rabbim kolaylikla saglikla dogum nasip etsin hepimize. Son gunler dinlenmeye calisiyorum ama duramiyorum da temizlik falan kalmiyor ki evde cocuksuzuz daha bir de. Soba sagolsun her gun yeniden toz,supurge,havalandirma islemi... tul ve perdelere bakmiyorum bile. Napalim kış geldi bu kadar olur. Simdiden cevreden cocugu tuzliycan mi kundakliycan mi diye sorular basladi. Tuzlanmayinca kokarmis o ne bilmiyorum bile. Bilenler aydinlatsin lutfennn
Allah yardımcınız olsun bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Kaçıncı haftadasınız?İyi akşamlar güzel anneler bugun kontrolum vardı nst de biraz sancı çıktı ve doktorum alttan muayenemi yaptı yumusama var dedi 2. Doğumum olacak kısmetse pazartesi yatışım yapılacak tabikide oğluşum süpriz yapmazsa o zamana kadar :) sancılarım var hafif hafif suni sancıyı damardan değil aşağıdan haff bir iğne ile vericek bakalım hayırlısı siZlerden dua bekliyorum inşallah pazartesi sağlık sıhhatle kucağımıza alırız hayırlı bir doğum olur
Kordonu döndüğünde mi dolanmış bende 38 olmak uzereyim hayırlısı bakalım beklemedeyizMerhaba , toplamda 11.5 kg aldım.. sadecw karnım çıktı benimde.
Kızım dönmemişti , 38de döndü onda da kordonu doladı boynuna, sezeryan olmuştum ben.
Allah yardımcınız olsun bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Kaçıncı haftadasınız?
Bendede bi kaç haftadir oluyor arada çok oturunca veya çok ayakta kalinca daha çok ağrıyoArkadaşlar birşey sormak istiyorum..Hafif kasılmalar haricinde bir sıkıntım yok 38.haftanın içindeyim ama bugun kuyruk sokumunun olduğu kısımda ağrı gibi birsey var o kısımlar hep ağrıyor hafif hafif..doğum belirtisi olabilir mi böyle birşey bilgisi olan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?