2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ben doktoruma ada çayı ve ahududu çayını sordum tıbben böyle bir açıklama yok dedi. İçmekten vazgeçer gibi oldum. Ahududu çayını da bulamıyorum zaten. Size kim önerdi?
Ben araştırırken denk geldim doktora sorsam bana da öyle der belki ama ilk başlarda da düşük olur diye içmeyin diyorlar neye inancaz şaşırdık

Teşekkür ederim 39. Haftada doğum yaptım umarım sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız
ekim annesiyim deyince normalde kasımdınız ama ekimde erken doğum yaptınız şeklinde anlamışım. dilekleriniz için çok teşekkür ederim sizde güle güle büyütün bebeğinizi

hanımlar daha önce sezeryan olmuş olanlar anesteziyi nasıl aldınız genel mi spinal mi? ben öncekileri genel oldum bu defa spinal denemek istiyorum ama korkmuyorda değilim tecrubelerinizi paylasir misiniz?
1 kez spinal oldum. Memnundum. Bir şey hissetmiyorsun. Ameliyat boyunca kafanı hiç oynatmazsan baş ağrısı da olmuyor.

Bende de var 3 gündür bulantı benim ilk 3 ayım hep bulantılı geçti ama onla alakalı olduğunu sanmıyorum artık ya bebek hareketleriyle ya da iç organlarla alakalı gibi geliyo ishal doğum öncesi belirtisi diye geçiyo bi doktora sormak lazım sanırım

Bende hurma yemeye başladım umarım faydası olur
bende başladım ve olacağına inancım sonsuz normal yapmayacak bile olanlar varsa süt için faydalı.
hatta şöyle bir alıntı yapayım:
hepimize yarasın :)
*
Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde hamilelik sırasında hurma tüketiminin doğum sonuçlarına etkisi üzerine bir çalışma yapılmıştır. Araştırmada doğumdan önceki 4 haftada günde 6 adet hurma tüketen 69 kadına ve hurma tüketmeyen 45 kadına ait doğum sonuçları karşılaştırılmıştır. 2011 yılında yayınlanan çalışma sonuçlarına göre;

1- Hurma tüketen anne adaylarında rahim açıklığı belirgin şekilde (3,52 cm) tüketmeyenlere göre (2,02 cm) fazladır.

2- Hurma tüketen adayların % 96'sı herhangi bir tetikleyici olmadan doğuma başlarken, bu oran tüketmeyenlerde % 76'da kaldı.

3- Prostin/oksitosin kullanımı hurma tüketen adaylarda (% 28) tüketmeyenlere göre (% 47) belirgin olarak daha düşüktü.

4- Doğumun birinci evresi olan Latent Fazı hurma tüketmeyenlerde 906 dk = 15 saat sürerken hurma tüketenlerde bu süre 510 dk = 8,5 saate kadar düşmüştür.

Buna göre doğumdan önceki 4 haftada hurma tüketiminin doğum olayı için dışarıdan tetikleme ve takviye ihtiyacını belirgin şekilde azalttığı sonucuna varılmıştır.

*

benim öncekiler sezeryan olduğu için buda sezeryan olacak tarihi netlestirmedik ama 38. haftada yani 16 ile 20 aralık arasında bir gün ameliyat olacağım, sizinki nasıl olacak?
Bana 19 Aralık a gün verdi doktorum ama 38+4 olacagım icin biraz gec geldi bana erkene aldırmaya calısıyorum biraz kabul ederse

hanımlar daha önce sezeryan olmuş olanlar anesteziyi nasıl aldınız genel mi spinal mi? ben öncekileri genel oldum bu defa spinal denemek istiyorum ama korkmuyorda değilim tecrubelerinizi paylasir misiniz?
Ben spinal aldim. Digerini yasamadigim icin karsilastirma yapamam ama rahattim. Brldrn yapilma asamasinda hicbir sorun yok. Sadece heyecanlandim biraz nefes alamiyorum filan demistim anestezistte biraz azarlamisti aci hissetme yok ama cocuk cikana kadar elleme sallanma baski hissiyati var. Bebegi zaten hizli bir sekilde cikartiyorlar ondan sonrasi cok rahat ve hizli geciyor. Sohbet etmistim doktorumla:) bebegi gormeniz guzel oluyor tabiki ani yasiyorsunuz. Ben yine spinal yapacagim

Bende bugun kontrole gittim, 2950gr olmus bebek. 3.200 filan olur heralde doguma kadar. 16 aralik icin ayarladik sezeryan tarihini o zamana kadar bir aksilik olmazsa

Benim de spinal olacak iyi oldu yazdığınız yaşayan birinden duymak rahatlatıcı

Benim de spinal olacak iyi oldu yazdığınız yaşayan birinden duymak rahatlatıcı
İlk doğumda gruba ayrıntılı yazmıştım ben de süreci merak edenler vardı. Şimdi copy paste yaparım istersen okursunuz fakat oldukça uzun:))
Bu sefer hastane ve doktor değiştiği için aslında ben de hiç yaşamamış gibi heyecanlıyım
Siz muhtemelen benden bi kaç gün önce sezeryan olursunuz, 4 gözle sizin tecrübenizi bekliyor olacağım ben de.

Eski postum;

Merak edenler icin spinal anestezimin ayrintilarini anlatmak istiyorum:)) merak etmeyenler devamini okumayabilir:))

Sabah hastane odasina geldik. Odayi suslerken hemsireler geldi. Damar yolu acildi. Lavman yapicam dedi. Ne kadar miyavlasam da ne gerek var diye olmaz dedi. Ve yapti. Korkacak bir sey yokmus cok kolaymis:) simdi anliyorum ki ameliyat sonrasi kalkmamak icinmş lavman. Sonda takicam dedi. Dedim bayilinca takin. Spinalse tamam ozaman takariz dedi. Ondan yirttim. Varis corabimi ameliyat kiyafetimi giyip sedye indik ameliyathaneye. Ayy doktorumu bi gordum kasap muşambasi gibi bir önlük takmiş:))) hocam kasap gibi olmussunuz beni korkutuyorsunuz dedim bebegin suyu sicriyor bazen dedi:)
Neyse serum baglandi. Tansiyon oksiken aleti ve ekg aletleri baglandi. Oturur vaziyette omuzlar önde kambur durdum. Aneztesist once eliyle yerini buldu. Dedim birileri kollarimdan tutsun ki haraket etmeyeyim. Sagolsun ne iatersem yaptilar. Once 2 minik igne yapildi zaten dis cekerkenki gibi aninda uyustu. Sonra hemen ilacini verioz bitmek uzere dediler. Oralari falan hiccccc hissetmedim. Dediler ki baacaklarinda sicaklik hissediceksin. Hemen sol isindi dedim sag isinmiyor. (Sagda fitik var korktum) ama daha dakikasi dolmadan iki bacak da alev alev oldu:)) icim isindi.
Ortuyu gerdiler onume. Burdan tecrube hic lambadan falan gormeye calismadim. Tavanda bir nokta buldum oraya kitlendim. Okuduguma gore islem sirasinda bas hareket etmeyince basagrisi olmuyormus.
Once gazli bezle sildiler karni. Dediler ki iste dokunma ve cekistirme bebek cikarken karna bastirma nefessiz kaliyormus gibi hissedebilirsin korkma. Hicbisi hissetmedim. O sirada aneztesitler konusuyor senle. Ilk mi adi ne falan fisman. Ha islem baslamadan belim bosta altina bisi koyun iye 6 kere falan durmadan soyledim en son biri ya tamam koycam dedi:))) koyunca bel boslugum kapandi rahatladim.
Biz konusurken bebek cikio dediler. Aa sacliymis dediler. Bana da saci supriz oldu. Dedim ne renk. Ben sari sacliyim. Kizim siyah sacliymis:)) saat kac dedim. 09.12 dediler. Serumdan antibiyotik verdiler. Agzinda kotu bir tad olacak dediler. Oldu ama 1 dk olmadan gecti. Her seyi onceden soylemeleri guzel heyecan yapmiyorsun. Kizimi muane edip giydirdiler gormedim bir yerde. Hemsire getirdi yanima. Bak diye. Millet ah kuzum canim bebegim falan der. Bendeki tepki: çirkinimmmmm:) pespembe bisidi. Yanima dokundurup gittiler odaya. Dedim bereber cikardik. Olmaz burda usur dediler. O yuzden esimin ve ailemin ilk gorus anini gormedim. Ama salya sumuk aglamislar. Aglamayan bir tek ben varim:) neyseki fotografci kapida bekliyordu.o goruntulemistir ilk tepkileri.
Ameliyata donersek; dik konuma getirdiler niyesini unuttum simdi. Aninda midem bulanioo diye cingar cikardim:) hemen indirdiler. Bi sure devam etti bulandi ama ole buyuk bir sey degildi. Gazli bezleri saydilar. Dikise basladilar. Dik dik bitmiyor anam. O kisimda cok sıkıldim. Bebek gitmis is bitmis. Ne zaman bitcek hadi bitiyor diyin falan diorum:)) doktorlar da iste sahurda cok yagmur yagdi falan diye konusuyorlar:)) neyse dikisim de bitti sonunda. Son kontroller yapildi her sey cikartildi. Hiccc bir sey ama hic bir sey hissetmedim. Korkucak hic bir sey olmadi cok sukur. Odaya gitmek icin sira bekliyorum. Bir titreme geldi. Titresim mode on. Odaya geldim. Ustumu ortuolar ortmeyin titremem@ondan degil icten gelior diorum. Titredikce kendime sinir oluyorum. 3 saatte gecer dediler( neyse yarin saat oldu olmadi. Midemden bir safra geldi agzima.ve titresim mode off. Bitti. Ayaklarin 6-7saate acilir dendi. O kadar olamadan acildi. Yani yatakta kimirtadir hale geldim. Cok sukur burda da sorun yasamadim.
Tek derdim aclikti:) her gelene ne zaman yemek yicem diyordum. Bi onceki gece aksam 9 da yemek ve icmek bitti. Dediler aksam 7de su ve komposto yani sivilari icebilirsin. Dakika saydim:)) acliga hic dayanamam. Su ve komposto bile yetti aslinda. Sabah kahvalti yaparim demistim doktora. Simdi kahvaltim geldi. Sade cay:) hayallerim yikildi:))
Aksam 9 gibi ilk kez yataktan kaldirdilar. Oda icinde yuruduk. Sonda cikti( bol bol yuru dediler . yurumek sorun degil de yataktan kalma kismi sikinti. Wcye gittim ama. Oturamadan döndum. Gece hasta bezini cikardilar. Depend kilot giydim. Bedeni soranlar vardim okuyorlarsa
102 kilo ile doguma girdim ve gerci totom buyuk degildir ama larga bedeni oldu. Az daha bol olabilirdi.
Eminim unuttugum cok sey vardir. Sanirim burayi bir nevi gunluk olarak kullandim bigun. Unutmayayim yazili kalsin istedim. Hakkinizi helal edin lutfen.
Bebegin boyu ve kilosunu hala ogrenemedik. Dosyada yaziyor cikista alirsiniz dosyayi dediler. Kime sorsak sanki devlet sirri:)) 2 gun yatis yapip 3 gun sabah cikacakmisiz. Ben hep pijama almistim. Ilk gun sadece ust giydim. Sonra gecelik giydim. Kesinlikle daha cok rahat.
Sezeryan 8.30 da baslayacakti. Yukseleni aslan olacakti kizimin.gec baslayinca yengec oldu dedi ablam. Burcu yengec olamadi ama yukseleni olmus.
Inanamazsiniz ama benden bu kadar:)))
Hepinize hayirli dogumlar diyorum. Agrisiz sizisiz dersiz tasasiz ve bol sağlıklı.

Çok teşekkür ederim hepsini okudum
Bakalım benim tecrübeler nasıl olacak belde yastık ben de isteyim öğrendiğim iyi oldu
11 Aralık olacak benim de Allah nasip ederse

Bana 19 Aralık a gün verdi doktorum ama 38+4 olacagım icin biraz gec geldi bana erkene aldırmaya calısıyorum biraz kabul ederse
neden geç olsun ki bende ilk oğlumu 38+4 'te planlı sezeryanla doğurdum ikinci oğlumu da 38+0 da suyum geldi o şekilde sezeryanla doğurdum sizinki geç değil 38+4 gayet iyi

bende çok panik bir insanım bu tarz şeylerde siz hemen ikna olmuşsunuz ama benim ikna olmam cok zor olur gibi, hayırlısı bakalım sallama bastırma kısmı dışında fena değil gibi çok teşekkürler tecrübeleriniz için

Ben de bugün 39+1 oldum. Sancım yok nstde. Dr normal doğuma uygun olduğumu söylemişti epey heveslenmiştim. Ancak bugün açıklık muayenesi yaptı. Beni benden aldı. Çok canım yandı ve istemsizce bacaklarımı kapayıp durdum. dr da bu durum doğum anında yaşanırsa bebek oksijensiz kalır zeka geriliği sakatlık vb ile sonuçlanabilir dedi. Doğum sancıları başladığında ebeler gelecek bu muayeneyi sürekli olacaksın ve doğum anında elimizle müdahale edicez o bölgeye dedi. İyi düşün dedi. Suyu azalmış yine. Havuç suyu ile toparlamıştım havuç suyunu buraktığım için kızdı. Karmakarışığım. Sanırım cumartesi günü gidip son kararımı belirticem. Sezaryene yaklaştım.Normal doğumda bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum. Hayırlısıyla sağ salim sağlıklı mutlu bi kavuşsak artık. ne zor kararlar ne zor bi süreç. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Onlar 1 günde min. 10 ameliyata giriyorlar, biz 1. Tecrübelerine güvenerek ne derlerse yapmamız lazım) elimiz mahkum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…