• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Sizin paylaştığınız doktoru dinledim az önce. Mukuslu kaka ile beraber kilo kaybı varsa alerji olabilir diyor. Doktoru çalışıyorsa yarın test yaptıracağım. Kendim süt ürünlerini kestim ama mamasında süt var, kendi kafama göre olmuyor böyle
Alerji testi nasıl yapılıyor bilen var mı? Kan tahlili mi yapıyorlar kakasına mı bakıyorlar
Büyüğüme prick test yapmışlardı. Sırtına alerjen damlatıyırlar 5-10ya alerjisi oldukları kabarıyor. Ama sanırım süt alerjisini kandan da görebiliyorlardı.

Sizin paylaştığınız doktoru dinledim az önce. Mukuslu kaka ile beraber kilo kaybı varsa alerji olabilir diyor. Doktoru çalışıyorsa yarın test yaptıracağım. Kendim süt ürünlerini kestim ama mamasında süt var, kendi kafama göre olmuyor böyle
Alerji testi nasıl yapılıyor bilen var mı? Kan tahlili mi yapıyorlar kakasına mı bakıyorlar
Ben de başta süt alerjisinden suphelenmistim kakasinda mukus vardı hep doktor tek başına yeterli değil dediyse de test yaptıralim demiştim kan testi yapacaktı ama zaten kanda cikmayabiliyormjs sonra ben de vazgeçtim yaptırmaktan hala mukuslu hatta son zamanlarda bayağı arttı bayağı mukuslu ama kan yoksa devam edin diyorlar ben de yoğurda devam ediyorum
Yani bebeklerde 1 yada 2 yaşına inek sütündeki proteine karşı alerji olabiliyormuş ama tanımadığı için zamanla oturuyormuş sadece mukussa çok üstünde durmuyorlar o yüzden

Büyük ihtimal bizimde öyledir ak sigorta benim kendime yaptırdığımda halk sigorta kendimde gidiyorum bi sıkıntı yaşamadım eşinin sigortacısı vardır arabayı sigorta ettiriyosa tc ile sorgulatıyosun bi fiyat veriyokar mesela benim kalça ultrasonu ve işitme testide içinde zaten kalça ultrasonu 300 liraydı heralde işitmede 230 falandı
Evet ya bir sürü harcama yaptık zaten ben de bakayim çok sağol 🌸

Senin belirtilerin den sonra bende olabilir mi diye düşündüm çünkü daha önce de mukus vardı kakada bi kaç kez bi de hirilti si var şu an aradım hastaneyi dediki bezden yapmak zor dağılma çekme durumu oluyo alıp o mukusu sıcak suyla yıkanmış kavanoza ya da idrar kutusu gibi kutuya koyun 45dk içinde getirin dedi iyi de hastabe uzak çocuk ne zaman kaka yapicak o da belli olmuyo ki kaldım arada öyle bana kalırsa tam 6 aylıkken goturcktim ama mukus devam ederse çarşamba giderim diye dusunuyorum

Aynen biz de sepet beşik kullanıyoruz hem küçülüyor artık hem de odası daha serin rahat uyur diye düşünüyorum. Bugün kırk dereceye yakındı buralar sıcaktan doğru düzgün uyuyamadı yavrum sanırım bir de diş geliyor hafif bir kabarıklık var
Off çok sıcak buralar daha 26-30 arası ince giydiriyorum gece açıyor her türlü sıcak soğuk farketmiyor 😂

Ben de başta süt alerjisinden suphelenmistim kakasinda mukus vardı hep doktor tek başına yeterli değil dediyse de test yaptıralim demiştim kan testi yapacaktı ama zaten kanda cikmayabiliyormjs sonra ben de vazgeçtim yaptırmaktan hala mukuslu hatta son zamanlarda bayağı arttı bayağı mukuslu ama kan yoksa devam edin diyorlar ben de yoğurda devam ediyorum
Yani bebeklerde 1 yada 2 yaşına inek sütündeki proteine karşı alerji olabiliyormuş ama tanımadığı için zamanla oturuyormuş sadece mukussa çok üstünde durmuyorlar o yüzden
3 haftalıktan beri hep mukuslu kakası ve doğduğundan beri burnu tıkalı sürekli temizliyorum. Kilo kaybına kadar ben de üzerinde durmadım, balgam yutuyor falan dedim ama şimdi net bir cevap almakta fayda var. Yaşı ilerledikçe daha iyi sonuç veriyor testler yazıyordu
Senin belirtilerin den sonra bende olabilir mi diye düşündüm çünkü daha önce de mukus vardı kakada bi kaç kez bi de hirilti si var şu an aradım hastaneyi dediki bezden yapmak zor dağılma çekme durumu oluyo alıp o mukusu sıcak suyla yıkanmış kavanoza ya da idrar kutusu gibi kutuya koyun 45dk içinde getirin dedi iyi de hastabe uzak çocuk ne zaman kaka yapicak o da belli olmuyo ki kaldım arada öyle bana kalırsa tam 6 aylıkken goturcktim ama mukus devam ederse çarşamba giderim diye dusunuyorum
İyi ki söyledin Allah razı olsun gitmeden bunu da sorayım kakadan bakıyorlarsa boşuna gitmemiş olurum. Baktır yine bence de ne olur ne olmaz, aklın takılmaz en azından
Anladım canım bende merak ettım ogrenınce yazasan sevınırım
Tamamdır yazarım inşaallah

Tadımlara biz de başladık Kızlar doktorun tavsiyesiyle. Önce yoğurt ardından sebzelerle devam ediyoruz 1.gün çay kaşığı 2.gün tatlı kaşığı 3.gün yemek kaşığı şeklinde ilerliyoruz . Ardından da su veriyorum . İnşallah iştahlı olur hepimizin bebekleri 🙏🏾
Merhaba 3 gün boyunca aynı şeyi mi veriyorsunuz

Kızlar kızımın altını açtığım an ilk yaptığı ayak baş parmağını emmek🙄emzik gibi cuk cuk emiyor ya😳 normalde de çabalıyor ama bez tam olarak ulaşmasına engel muhtemelen. Niye böyle bi şey yapıyor sizce? Var mı aynı durumda olan

Son düzenleme:
Kızlar kızımın altını açtığım an ilk yaptığı daha ayak baş parmağını emmek🙄emzik gibi cuk cuk emiyor ya😳 normalde de çabalıyor ama bez tam olarak ulaşmasına engel muhtemelen. Niye böyle bi şey yapıyor sizce? Var mı aynı durumda olan
Oğlum da bu aralar öyle sürekli ayağını ağzına götürmeye çalışıyor ama daha başaramadı 😄 ayaklarını keşfediyorlar sanırım

Oğlum da bu aralar öyle sürekli ayağını ağzına götürmeye çalışıyor ama daha başaramadı 😄 ayaklarını keşfediyorlar sanırım
Ayak baş parmağı nedir yA 🙄 geçen babası gördü. O emdiği şey ayak parmağı mı diyor🤭 öyle iştahla emiyor ki aç mı kalıyor acaba diyorum🤔

Evet
1.gün çay kaşığı
2.gün tatlı kaşığı
3.gün yemek kaşığı kadar bi de özellikle öğle saatlerinde veriyorum alerji falan olursa gün içinde takip edebileyim diye
Ve 3.gün yeni bir gıda geçerken diğer gün verilen gıdayı Kestiniz mi yoksa oda devam ediyor mu ben de çarşamba doktora götürcem artık bakalım ona göre sanırım bizde haftaya başlıycaz,

Kızlar kızımın altını açtığım an ilk yaptığı ayak baş parmağını emmek🙄emzik gibi cuk cuk emiyor ya😳 normalde de çabalıyor ama bez tam olarak ulaşmasına engel muhtemelen. Niye böyle bi şey yapıyor sizce? Var mı aynı durumda olan
He he dün balkonda tüm gün bizimki ayağını kaldırıp emdi😁😁

Emziği oyuncak uy sptı resmen ters yan her şekil ağzından çıkarıp tekrar takıyor 😁havalara güvenip ince giyindim şimdi de burnum akıyor inşallah hasta olmam kızıda ince giydirdik kızlar bu havalar da ne giydiriliyor kızı hasta etmeyeyim terlemesi dedim akşam ki örtüsü de incelttim

Back
X