İyi akşamlar hanımlar. Kızlar benim kız hala ters duruyor doktor pozisyonunu tam bulmuş zor döner dedi daha önce sezeryan olanlar ne gibi zorlukları var acaba?
İki yaş sendromu anamizi aglatti bizim üç yaş sendromu ayrı. Biz şimdi dört sendromu na girdik galiba yada abi olcak diyemidir bilmiom son iki üç aydır acayip agliyor herşeye sabrım tukeniyor. Şimdi diyorum ki iki yaş sendromu nda ne varmış kiinsan bazen içinde yaşadığı durum çıkılmaz bir dert sanıyor ama içinden çıkıp dışardan baktığımızda aslında o kadar zor olmadığını görüyoruz. Sabır lazım ama bazen bende tukeniyor. Bende spinal sezeryan olmuştum yine istiyorm inşallah bebeğin doğduğu anı görmek koklamak öpmek sesini ilk duymak bunlar çok güzel. Benm oğlum doğduğunda çok ağladı sol yanagima getirdiler üç kere öptüm ve sustu Allah'ım dedim işte benm bebegim bu ben opunce susuyor beni tanıyor . Oyyy oyyyy duygulandım yine
Arkadaşlar sonunda hastane valizimi bebeğimin cantasini hazırlayıp köşeye koydum. Kapı süsü ve takı yastığı yaptirdim. Hepsi hazır çok şükür. Baby me bebek bezi almıştım. Açıp baktım kalitesine ama çok haz etmedim bimin bezini hatırlattı doku olarak. Büyük ihtimalle molfiks yeni doğan alicam . Hastanede iki gün kalicakmisim bebek için altı tane takım hazırladım. Dört tanesi zaten beşli hastane çıkışı zıbın çorap önlük eldiven şapka hepsi dahil set şeklinde . İki tane tulum koydum onlar içinde zıbın şapka eldiven çorap ayarladım . Alti set oldu böylece. Bıberon emzik karbonatla kaynattm kuruladim koydum. Emzik hastanede vermem zaten ama onuda koydum iştekendim için üç takım picama. Picama Lara uygun başörtüsü. Fotoğraf cekilmek için iğne oyali bebek mavisi şal koydum. Terlik. Depend hasta bezi. Ayrı bir poşete iç çamaşırlarim coraplarim iki tane el örgüsü patik. Bir tane süslü el yüz havlusu mavi boncuk islemeli ceyizimde ben islemistim bir tane dize kadar ince triko hirka. Göğüs pedi . Meme ucu kremi. Bebek için üç tane battnaniye. Biri muslin pusetin üstünü örtmek için. Biri hastane çıkışında olan penye battaniye birde daha kalın hastaneden çıkarken örtmek için battaniye . Beş tane ağız mendili aldım muslin. İki paket Dalin yenidoğan ıslak mendil. Yirmi tane bebek bezi. Kirli çamaşırlar için dört beş tane temiz mağaza poşeti. Eksigim yok sanırım rabbm sağlıkla kullanmayı nasip etsin amin
Normalde içimde hiç korku vs yok ama o akşam öyle bi uğradı gitti düşüncelerCanm doğum anı gelince insan kendini hiç düşünmüyor o an normal olsun sezeryan olsun sadece sonuca odaklaniyo insn bı an önce bebegim sağlıklı doğsun diosun. Korkma hiç biseyden
Canım ben eğitime gitmiştim orda sordum . Tabi ki şart değil ama sancıların karşılanmasında çok faydalı o yüzden getirin dediler. Ayrıca siz kendinizi nasıl huzurlu ve rahat hissedecekseniz odanızı öyle yapın dedi. Kulaklık getirin ister müzik ister kuran dinleyin dedi burdaki hiç bir sesten etkilenmeyin. Sizi rahatlatan bir koku varsa odaya sıkın, isterseniz mumlar yakın .... Ben mandalina kolonyasinin kokusunu çok seviyorum tamizlik yaparken bile suyun içine biraz dökerim evi çok ferah yapıyo benim de hoşuma gittiği için bayılıyorum. Odama kesinlikle götürmeyi planlıyorum.Bu pilates topu konusunu ilkkez burada duydum canım bütün hastanelerde kullanılıyormu beni daha doğumla ilgili kimse bilgilendirmedi şunu getir falan diyen olmadı normalde pilates yapanlar mı kullanıyor bütün normal doğum isteyenlerde lazım oluyor mu ona göre ben de benimkini kaldırmıştım lazım olacaksa çıkarıp tekrar şişireyim doğuma yakın
Canım elbette oku ama o kese öyle hemen delinseydi o hooo. İnan bebeğim 26. Haftadan beri döndü ama inanılmaz kuvvetli hayret ediyorum ve resmen kum torbasına çalışır gibi aralıksız yumruk tekme atıyo. Yırtılsa çoktan yirtilirdi. Öyle düşünmeyin. Ayrıca dönmüş bebekler bile tekrar ters dönebilir bence bir sağlık sorunu yoksa sabredin meleğiniz ne zaman ve nasıl gelmek istiyorsa öyle olsun. Ben böyle şeyler okuyunca Dr kendine şimdiden sezaryen için yol yapıyo gibi hissediyorumBenm sezeryan olcak ama bebeğim ters ayaklar kasıkta doktor keseyi fazla zorluo yirtabilir su gelir erken doğum olabilir dedi. Bende okuyum bebeğime sayısı varmı peki insikak suresinin
Canım ben tüm takiplerimi devlet hastanesi ve aile hekimliğimde yaptırıyorum. Her iki doktorum da uzun uzun anlatıyo. Kadın doğum uzmanim her gidişimde saçlarından iç organlarına ta ayak tırnaklarına varana kadar inceleyip anlatıyo, en az 5 tane ultrason görüntüsü çekiyor. Açlık tokluk şekeri için gittiğimde aç dayanmak zor oluyo sekreteri daha muayene başlamadan benim istemlerimi yaptı hemen hallettim. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsınNormalde devlete gitmediğim için gitsem tahlil yaparlarmı ilgilenirlermi ki bazen doktorlar aşırı kompleksli davranabiliyorlar ondan çekiniyorum açıkçası canım ters birşey söylerse kafama takarım çünkü ben
Ben yemiyorum tatlı isteyince meyve tabağı hazırlıyorum, kuru incir gibi meyve kuruları vs yiyorumYa kızlar siz tatli yemeden nasil duruyorsunuz. Ben resmen krize giriyorum. Tatlının ne oldugu onemli degil. Goflet cikolata dahi olur. Yeterki tatli olsun. Bu saatte krize girdim recel ekmek yedim. Kızımda 9 ay agzima tatli sürmedim. Bosuna dememisler ye tatlıyı doğur hakkiyi
Gece çok geç yattım ama evet o saatlerde uyuyodum . Rüyama yoğurt mayaladigim girdi uyandım gittim yoğurdu açtım dolaba koydumNe guzel bugun herkes uyuyor galiba. Yine ayni saatlerde uyandim
Canım kolestazi bilmiyorum ama mide bulantısı bende de oluyo henüz kusmadim ama bebek sıkıştırıp tekmeliyo o zamanlar bulaniyo, kabızlık ya da ishal de mide bulantısı yapar.Ben ayaktayımher zamanki gibi.. Kurulu saat 4te uyandirdi beni biraz internetten alisveris yaptim.. Bi de yine istifra ettim.. Yaa bu normal mi ya? Haftada bir mutlaka oluyo.. Canımı sıkıyor artık önümüzdeki hafta pztyi beklemeye çalışıyorum.. Galiba karacigerimde de sorun var.. Kaşıntı beni mahvediyor.. Moralim bozuldu okuyunca kolestaz gibi biseymis.. Erken doğum nedeniymis.. İnsallah onleyebilirim
Ya kızlar siz tatli yemeden nasil duruyorsunuz. Ben resmen krize giriyorum. Tatlının ne oldugu onemli degil. Goflet cikolata dahi olur. Yeterki tatli olsun. Bu saatte krize girdim recel ekmek yedim. Kızımda 9 ay agzima tatli sürmedim. Bosuna dememisler ye tatlıyı doğur hakkiyi
Merhaba 32. Haftamdayım az yürüme ile aşırı bel ve kalçaya doğru bir ağrı oluyor normal mi acaba ve yorgunluk hali hep var
Kızımda son 2 ay acayip fıstık ezmesi yerdim. Bir kavanozu 4-5 gunde bitirirdim.Oğlumda son haftalarda kaşık kaşık Nutella yerdim tatlısız duramazdım. Şimdi kız hamilesiyim ilk 6 ay tatlı asla canım çekmedi hatta midemi bozdu dondurma yesem limonlu gibi eksi yiyordum yeni yeni tatlı yemeye basladım ama hala kontrol altında sanırım kız erkek hamilelik farkı gibi
Benimde yürürken cok artıyor baskı ve agrı ama bel agrısı her durumda var oturma yatma uyuma uyanma her dk hissediyorum sanırım bebekten cok kilo merkezi değişikliği
Kötüsünü düşünme. Gecen hafta o kaşıntı bendede vardı. Bacaklarımı kasimaktan yara ettim. internetten birsey okuma. Insallah vaktinde gelir. Internet bazen yaniltiyor. Onu okusam ben kanserim
Gayet normal. Bebek büyüyor. Baskı yapiyor. Bundan sonra bu agrilar olacak malesef.
Normalde içimde hiç korku vs yok ama o akşam öyle bi uğradı gitti düşünceler
Canım ben eğitime gitmiştim orda sordum . Tabi ki şart değil ama sancıların karşılanmasında çok faydalı o yüzden getirin dediler. Ayrıca siz kendinizi nasıl huzurlu ve rahat hissedecekseniz odanızı öyle yapın dedi. Kulaklık getirin ister müzik ister kuran dinleyin dedi burdaki hiç bir sesten etkilenmeyin. Sizi rahatlatan bir koku varsa odaya sıkın, isterseniz mumlar yakın .... Ben mandalina kolonyasinin kokusunu çok seviyorum tamizlik yaparken bile suyun içine biraz dökerim evi çok ferah yapıyo benim de hoşuma gittiği için bayılıyorum. Odama kesinlikle götürmeyi planlıyorum.
Canım elbette oku ama o kese öyle hemen delinseydi o hooo. İnan bebeğim 26. Haftadan beri döndü ama inanılmaz kuvvetli hayret ediyorum ve resmen kum torbasına çalışır gibi aralıksız yumruk tekme atıyo. Yırtılsa çoktan yirtilirdi. Öyle düşünmeyin. Ayrıca dönmüş bebekler bile tekrar ters dönebilir bence bir sağlık sorunu yoksa sabredin meleğiniz ne zaman ve nasıl gelmek istiyorsa öyle olsun. Ben böyle şeyler okuyunca Dr kendine şimdiden sezaryen için yol yapıyo gibi hissediyorum
Canım ben tüm takiplerimi devlet hastanesi ve aile hekimliğimde yaptırıyorum. Her iki doktorum da uzun uzun anlatıyo. Kadın doğum uzmanim her gidişimde saçlarından iç organlarına ta ayak tırnaklarına varana kadar inceleyip anlatıyo, en az 5 tane ultrason görüntüsü çekiyor. Açlık tokluk şekeri için gittiğimde aç dayanmak zor oluyo sekreteri daha muayene başlamadan benim istemlerimi yaptı hemen hallettim. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın
Ben yemiyorum tatlı isteyince meyve tabağı hazırlıyorum, kuru incir gibi meyve kuruları vs yiyorum
Gece çok geç yattım ama evet o saatlerde uyuyodum . Rüyama yoğurt mayaladigim girdi uyandım gittim yoğurdu açtım dolaba koydum
Canım kolestazi bilmiyorum ama mide bulantısı bende de oluyo henüz kusmadim ama bebek sıkıştırıp tekmeliyo o zamanlar bulaniyo, kabızlık ya da ishal de mide bulantısı yapar.
bende özel hahstahanede takip yaptırıyorum devlete sadece ara ara tahlil vermek için gidiyorum . bizim hastamız değilsin demezler .özel deki drlar tahil isteyince birçok kişi devlette yaptırıp sonuçlarını götürüyor .bana bu sefer yapılan tahlillei özelde yaptırsam doğum parası kadar para isterlerdi .Normalde devlete gitmediğim için gitsem tahlil yaparlarmı ilgilenirlermi ki bazen doktorlar aşırı kompleksli davranabiliyorlar ondan çekiniyorum açıkçası canım ters birşey söylerse kafama takarım çünkü ben
ben 22-23. haftadan beri çekiyorum kalça ağrısını .bende omurilik daralması var dr bu yüzden sende erken ağrılar başlamış dedi normalde 27. hafta ve sonrası beklenirmiş.yapacak birşey yok çekiyorum .otururken değil ama kalkıp 2 adım atıyorum kalçam ayrılıyor sanki nasıl şiddetli bir ağrı .topallayarak yürüdüğüm yada sol bacağımı sürükler gibi yürüdüğüm oluyor .Merhaba 32. Haftamdayım az yürüme ile aşırı bel ve kalçaya doğru bir ağrı oluyor normal mi acaba ve yorgunluk hali hep var
Tesekkur ederim,evet ben ördüm.Sen mi yaptin gercektenhazir gibi yeminle.. Masaallah
vucüt kan yapacak bence o yüzden canımız tatlı çekiyo normalde ağzıma sürmezdim hatta 0 şekerle hayat geçirirdim ama şimdi hergün yiyorum. bu arada benim ki kızYa kızlar siz tatli yemeden nasil duruyorsunuz. Ben resmen krize giriyorum. Tatlının ne oldugu onemli degil. Goflet cikolata dahi olur. Yeterki tatli olsun. Bu saatte krize girdim recel ekmek yedim. Kızımda 9 ay agzima tatli sürmedim. Bosuna dememisler ye tatlıyı doğur hakkiyi
canım reflün olabilir mi ?Kabizlik yasamiyorum.. Zaten tuvalete gitmedigimde midem yaniyor hemen anliyorum sonra tuvalette buluyorum kendimi.. Ama bu kusmalar başka gibi.. Ağzım burnum zehir oluyo.. Agliyorum kusarken.. Burnumdan bile geliyo.. Cikardiktan sonra rahatlayamiyorum bile.. Ogurme devam ediyor.. Zehir gibi oluyo agzim burnum
Valla Allah kolaylık versinKabizlik yasamiyorum.. Zaten tuvalete gitmedigimde midem yaniyor hemen anliyorum sonra tuvalette buluyorum kendimi.. Ama bu kusmalar başka gibi.. Ağzım burnum zehir oluyo.. Agliyorum kusarken.. Burnumdan bile geliyo.. Cikardiktan sonra rahatlayamiyorum bile.. Ogurme devam ediyor.. Zehir gibi oluyo agzim burnum
Benim bebeğim 26. Haftadan beri doğum pozisyonunda ama doktorun her zaman söylediği şey " bebeğiniz şuan doğum pozisyonunda ama doğum zamanı bile ters dönebilir, ya da gelecek haftalarda doğum pozisyonundan çıkıp ta ki doğum anına kadar ters durabilir.ya kızlar benim bebek sürekli yan duruyor sadece bir kere baş aşağı olduğunu gördük şimdi yine yan dönmüş kafası sağ tarafımda bacakları sol tarafımdadöner mi bu sizin bebişlerin pozisypnu nasıl ?
vucüt kan yapacak bence o yüzden canımız tatlı çekiyo normalde ağzıma sürmezdim hatta 0 şekerle hayat geçirirdim ama şimdi hergün yiyorum. bu arada benim ki kız
canım reflün olabilir mi ?
Valla Allah kolaylık versinhamileliğe herkesin vücudu farklı tepkiler veriyo bi çok şeyin nedenini doktorlar da aciklayamiyo. Ne desen hamilelikte normal diyolar
ya kızlar benim bebek sürekli yan duruyor sadece bir kere baş aşağı olduğunu gördük şimdi yine yan dönmüş kafası sağ tarafımda bacakları sol tarafımdadöner mi bu sizin bebişlerin pozisypnu nasıl ?
Aynen . Şuan uykusuzluktan aglicam ya ağzımdan cikmaya çalışıyor, basım ağrımaya başladı.Sagol canım.. 7.aydan sonra pertim çıktı resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?