Valla ben bi başlasam öyle bir iki taneyle duramam hurmadaBen geçtiğimiz hafta cok canım istedi diye 2 tane yedim ama yemeye başlamak icin 35 bekliyorum.
Bende artık normal doğum olsun diye ısrar etmiyorum bebek sağlıklı olsunda önemli olan bu. Kayınvaldem eşimi doğururken doğum esnasında aşırı zorlama sonucu sol kolunda damara zarar vermişler eşim kolunu hava kaldırmakta zorlanıyor bunu görünce hiçbir doğum şeklinin önemli olmadığını anladım gerçekten önemli olan tek sey bebeğimin sağlığı inşallah normal olur ama olmazsada çokta önemli değil
Bende artık normal doğum olsun diye ısrar etmiyorum bebek sağlıklı olsunda önemli olan bu. Kayınvaldem eşimi doğururken doğum esnasında aşırı zorlama sonucu sol kolunda damara zarar vermişler eşim kolunu hava kaldırmakta zorlanıyor bunu görünce hiçbir doğum şeklinin önemli olmadığını anladım gerçekten önemli olan tek sey bebeğimin sağlığı inşallah normal olur ama olmazsada çokta önemli değil
Canım bende normalden yanayım tabi ki ama olmazsa da dünyanın sonu gelmiş gibi karamsar olmak istemiyorum. Eltim sürekli sezeryan şöyle böyle diyip duruyor bana hatta arkadaşımın da bebeği tersti doktor kendi bebeği döndürmüş dedi doktora sordum öyle sey olur mu dedi bebeğin her yeri kırılır dedi. Tek önceliğim bebeğimin sağlığı Allah yardım eder inşallah. Su konuda ben hep suna inandım biz elimizden geldiğince dikkatli olalım gerisini Rabbime bırakalım sırf belki 2 gün acı çekmemek için normal doğum diye tuturup bebeğe kalıcı bir zarar vermek istemiyorumAllah kolaylık versin
Ben de sizinle aynı fikirdeyim ama doktorların şuanda bir daglik sorunu yokken sezaryenden bahsetmesi hoş değil bence. Eğitimde bize evet iri bebekler çatıdan gecemeyebilir ve sezaryene karar verilebilir doğum esnasında .ancak 3ooo gr lık bir bebeğinde kolu omuzu vs takılabilir. Bunu siz düşünmeyin ebeler ve doktorlar tüm bu durumlara nasıl müdahale edeceğini bilir.
Eğer bir sağlık sorunu varsa mesela rahim ağzı yetmezliği gibi gibi... O zaman sezaryen olacağı bellidir . Bana da şimdiden soruyorlar normal mi sezaryen mi diye . Ben de henüz dogurmadjm malum bebeğim nasıl gelmek isterse sağlıkla öyle gelir diyorum.
ben de başlasam mı diye düşünüyorum 32 deyimSanki 37de diye hatırlıyorum, ben genelde bir tane yiyorum günde şu an, ilerde üç falan yapıcam, nerede okudum hatırlamıyorum birinin doktoru çekirdeklerini de ağzında 15dk beklet demiş, geçerliliği nedir bilemedim ama
aa seninle günümüz aynı kaç tane yiyorsun günde ?Benim doktorum gecen hafta randevumda hurma yiyebilirsin simdiden demisti.
Ne kadar güzel söylemişsin canımasıl önemli olan bu zaten sağlıkla gelsinde nasıl gelirse gelsin .
eşimin tarafından bir akraba için dr lar bebek iri sezeryan demiş kadın değil ama işgüzar eltisi yok normal olacak diye diretmiş evde suyu gelince sancıyı çektirmiş son dk hastaneye gitmişler drlar yanaşmamış iri ve tam dönmemiş doğurtamayız demiş bunlar ısrar edince zeynep kamil e sevk etmişler hastahane kapısında kadının takati bitip bayılmış o arada bebek nefessiz kalmış otistik doğdu ee be kadın şimdi sen bunun vebalini nasıl ödeyeceksin .
benim kendi kuzenimin eşide 2 sezeryan arkasına erkek istediği için hakkım bitmesin diye dışardan ebe ile anlaşmış ev ortamında normal doğum yapmaya çalıştı bebek vefat etti anneyi zor hastahaneye yetiştirdiler haftalarca yoğum bakımda kaldı nerdeyse komple rahimi alıyorlardı .
tabiki doğal olan normal doğum keşke hepimiz normal doğum yapsakta hem bebek hem anne için daha sağlıklı olsa .ama açıklamasını yapan sezeryan diyen dr a da güveniniz varsa illa normal diye tutturacak birşey yok .bakın 9 ayda oram buram diye inleyip durduk ama sonuna hep sağlıklı olsunda diye devam ediyoruz .inşallah doğru bilgi veren merhametli dr lar ile karşılaşırızda sağlıkla kucağımıza alırız.
Hurma niçin ki canım?kızlar hurmaya ne zaman başlayacağız ?
Ne kadar güzel söylemişsin canımGerçekten öyle her sıkıntıyı bebeğimiz iyi olsun diye çekiyoruz son anda neden onlara hayatı boyunca kalıcı olacak bir zarar verelim ki kendi evladımızın sebebi olmayalım. Öyle bir elti bende de var ha bire örnek verip duruyor ablam üç tane doğum yaptı hepsi normal doğum ve ili tanesi dikişsiz olmasına rağmen ısrarcı olma normal doğum için diyor ağrı olunca oluyor diyor. Benim doktor gerçekten Mersin de çok iyi tanınan biri ve kendi branşının en iyilerinden bana güven verdi adam zaten sezeryanla normal doğum arasında ücret farkı yok ekstra bir kazanç sağlamıyacak sezeryan diye tuturmıyor
Bir iş daha biter. Hastanenin kordon kanı saklama merkezıyle görüştüm. 1.oplumda para yoktu yaptırmadık. 2.oğlumda yaptırdık nasipse 3.oğlusun da saklanacak. Eşim zaten hatırlattı bu herşeyden önemli dedi. Anlaşmamız yaptık. Allah tabıkıde kullandırmayı nasip etmesin ama içim rahatladı
doğumu kolaylaştırıyormuş canım açılmayı sağlıyormuş.Hurma niçin ki canım?
fiyat ne kadar peki ?Bir iş daha biter. Hastanenin kordon kanı saklama merkezıyle görüştüm. 1.oplumda para yoktu yaptırmadık. 2.oğlumda yaptırdık nasipse 3.oğlusun da saklanacak. Eşim zaten hatırlattı bu herşeyden önemli dedi. Anlaşmamız yaptık. Allah tabıkıde kullandırmayı nasip etmesin ama içim rahatladı
Yahu eltini dinleme. Ben 10. Ekim 2017 de sezeryanla dogum yaptim. 1 hafta yatmadim. Cekilmez bir agri cekmedim. Hastaneden ciktim 1 kere agri kesici icmedim. Bebeğim kuvezde kaldi hastaneden ciktim ertesi gun hastaneye bebegimi gormeye gittim. 2 katta merdiven indim. Evde 1 hafta sadece oturma odasinda uzandim. Arada kalktim gezdim. Dikislerime dikkat ettim. Sadece dogum oldugu gun ilk ayag kaldirdiklarinda birde karnina bastirdiklarinda biraz canin yaniyor. O kadar da olacak. Icimizden bir can cikiyor. Sezeryani kotu anlatip insanlari korkutanlara sinir oluyorum. Eskidenmis o simdi teknoloji ilerledi. Ha genel anestezi ile olursan iste o zor. Ben spinal oldum.Canım bende normalden yanayım tabi ki ama olmazsa da dünyanın sonu gelmiş gibi karamsar olmak istemiyorum. Eltim sürekli sezeryan şöyle böyle diyip duruyor bana hatta arkadaşımın da bebeği tersti doktor kendi bebeği döndürmüş dedi doktora sordum öyle sey olur mu dedi bebeğin her yeri kırılır dedi. Tek önceliğim bebeğimin sağlığı Allah yardım eder inşallah. Su konuda ben hep suna inandım biz elimizden geldiğince dikkatli olalım gerisini Rabbime bırakalım sırf belki 2 gün acı çekmemek için normal doğum diye tuturup bebeğe kalıcı bir zarar vermek istemiyorum
aa seninle günümüz aynı kaç tane yiyorsun günde ?
Şimdikilerin çoğu hemen ayağa kalkıyor bende öyle sezeryan olupta kötü seyler yaşayan görmedim açıkçası. Dikişse normal doğumda da dikiş yokmu sanki ve normal doğumdan sonra ablam bir hafta yatakta kaldı. Bence insanın acıya dayanıklığıyla alakalıo eltilerden heryerde var elti yoksa görümceler devrede .
işin garibi sezeryan olucam diyincede bir bakış atıyorlar ki aşağılar gibi .Allah kimseyi cehaletle cezalandırmasın diyip geçiyorum .benim ilkim sezeryan hiçte korku filmi gibi bir doğum hikayem yok , gayette rahattım e2. gün eve çıktım plansız olunca banyo kirliydi elime fırça aldım banyo yıkadım.annem arkamdan bas bas bağrıyor sen ne yapıyorsun diye .nazer olmasın diye 2 gün zor bela kapı çalınca yatağa giriyordum :) bundada sezeryan için gün alıcam ama olur ya ben geliyorum der normal dener onada varım hayırlısı neyse o olsun .
nasıl fiyatlar kızımda bende yaptırmadım ama bunda tüpleride bağlatıcam acaba diye kafamda deli sorular var .
Valla ben bi başlasam öyle bir iki taneyle duramam hurmada
asıl önemli olan bu zaten sağlıkla gelsinde nasıl gelirse gelsin .
eşimin tarafından bir akraba için dr lar bebek iri sezeryan demiş kadın değil ama işgüzar eltisi yok normal olacak diye diretmiş evde suyu gelince sancıyı çektirmiş son dk hastaneye gitmişler drlar yanaşmamış iri ve tam dönmemiş doğurtamayız demiş bunlar ısrar edince zeynep kamil e sevk etmişler hastahane kapısında kadının takati bitip bayılmış o arada bebek nefessiz kalmış otistik doğdu ee be kadın şimdi sen bunun vebalini nasıl ödeyeceksin .
benim kendi kuzenimin eşide 2 sezeryan arkasına erkek istediği için hakkım bitmesin diye dışardan ebe ile anlaşmış ev ortamında normal doğum yapmaya çalıştı bebek vefat etti anneyi zor hastahaneye yetiştirdiler haftalarca yoğum bakımda kaldı nerdeyse komple rahimi alıyorlardı .
tabiki doğal olan normal doğum keşke hepimiz normal doğum yapsakta hem bebek hem anne için daha sağlıklı olsa .ama açıklamasını yapan sezeryan diyen dr a da güveniniz varsa illa normal diye tutturacak birşey yok .bakın 9 ayda oram buram diye inleyip durduk ama sonuna hep sağlıklı olsunda diye devam ediyoruz .inşallah doğru bilgi veren merhametli dr lar ile karşılaşırızda sağlıkla kucağımıza alırız.
Hiç duymamıştım bende başlasam mı!! Canım erkende açılma olursa sakıncalı olmaz mı?doğumu kolaylaştırıyormuş canım açılmayı sağlıyormuş.
fiyat ne kadar peki ?
canım çok yememek lazım tabi ama ufaktan başlamayı düşünüyorum ben doğum yapan bir kaç kişiden duymuştum rahat oluyor falan demişlerdiHiç duymamıştım bende başlasam mı!! Canım erkende açılma olursa sakıncalı olmaz mı?
Hiç sorma canım hep bir muhallefet takmıyorum ama ha bire kötü örneklerle korkutuyor sonuçta olmas da mecburi insan biraz düşünür sonuçta ilk doğumum olucak zaten ister istemez biraz endişe var destek olacağına ben şöyle yaptım o öyle yaptı falan gına geldi vallahi rüyalarıma bile giriyor artıkYahu eltini dinleme. Ben 10. Ekim 2017 de sezeryanla dogum yaptim. 1 hafta yatmadim. Cekilmez bir agri cekmedim. Hastaneden ciktim 1 kere agri kesici icmedim. Bebeğim kuvezde kaldi hastaneden ciktim ertesi gun hastaneye bebegimi gormeye gittim. 2 katta merdiven indim. Evde 1 hafta sadece oturma odasinda uzandim. Arada kalktim gezdim. Dikislerime dikkat ettim. Sadece dogum oldugu gun ilk ayag kaldirdiklarinda birde karnina bastirdiklarinda biraz canin yaniyor. O kadar da olacak. Icimizden bir can cikiyor. Sezeryani kotu anlatip insanlari korkutanlara sinir oluyorum. Eskidenmis o simdi teknoloji ilerledi. Ha genel anestezi ile olursan iste o zor. Ben spinal oldum.
3000 TL.... Dogumdan önce 500 TL verıldı. Dogum elımde, elımde masraf cok olur dıye Kasım ayında 6 taksıt cekecek kredı kartından.... bebek 1 yasına gelınce yıllık saklama bedeli 600 TL. Özel ekip doguma girecek, kanı onlar alıp saklama koşullarını oluşturup yollayacak lar. 18 yasına kadar anne baba sorumlu. 18 yastan sonra cocuk Kendı kararını verecek.. Allah korusun nakılden en az 2 gun önce bılgı verılmesı gerekiyor. 35 yıla kadar hücreler canlı kalabılıyor.doğumu kolaylaştırıyormuş canım açılmayı sağlıyormuş.
fiyat ne kadar peki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?