Ben sanırım 2500 kg yu geçince yemeye başlarım garantici yapım gereği :))canım çok yememek lazım tabi ama ufaktan başlamayı düşünüyorum ben doğum yapan bir kaç kişiden duymuştum rahat oluyor falan demişlerdi
Ben 34. Haftaya girdim başlasam olur mu ki acaba? Rahmin açılması erken doğuma sebep olabilir ya ondan biraz korktumcanım çok yememek lazım tabi ama ufaktan başlamayı düşünüyorum ben doğum yapan bir kaç kişiden duymuştum rahat oluyor falan demişlerdi
Ben ortanca oğlumda saklattım ve bunda da kordon kabı saklatacagım ve buna ragmen asla tüplerimi bağlamayı düşünmedik eşimle. Tanıdık 2 cocugunu trafık kazasında kaybetti annesi deli gibi cocuk ıcın ugraştı olmadı kaç kere tüp bebek denediler o psıkolojıyle tutmadı. Kadın yasayan bir ölü. Tek cocujluları görunce kızıp bagırıyor. Yanı dünyanın Binbir hali Allah korusun. Baglatınca tup bebekten baska sansın yok o da kolay bır surec degıl. Allah yasatmasın ama ben korunmayı bıldıkten sonra neden dogurganlıgı bıtıreyım ki, eşim de korunsuno eltilerden heryerde var elti yoksa görümceler devrede .
işin garibi sezeryan olucam diyincede bir bakış atıyorlar ki aşağılar gibi .Allah kimseyi cehaletle cezalandırmasın diyip geçiyorum .benim ilkim sezeryan hiçte korku filmi gibi bir doğum hikayem yok , gayette rahattım e2. gün eve çıktım plansız olunca banyo kirliydi elime fırça aldım banyo yıkadım.annem arkamdan bas bas bağrıyor sen ne yapıyorsun diye .nazer olmasın diye 2 gün zor bela kapı çalınca yatağa giriyordum :) bundada sezeryan için gün alıcam ama olur ya ben geliyorum der normal dener onada varım hayırlısı neyse o olsun .
nasıl fiyatlar kızımda bende yaptırmadım ama bunda tüpleride bağlatıcam acaba diye kafamda deli sorular var .
kilosu baya iyi imiş senin bebişin çalışmak sorun olmaz mı ? ben de dün aldım çalışabilir raporunu eğer çalışamayacak gibi olursan gel rapor verelim tekrar dedi eğer devam edeceksen de 37 de izin için rapor alırsın dedi. bu arada benm bebiş 1750 idiKızlar bu arada 32 hafta çalışabilir raporumu aldım. Kızcemiz de iyi maşallah 44 cm 2070 gram kilosu. Hislerimde haklı çıktım bebiş ayakları kasıkta İken yaptığı etki ile vajinamda varisler oluşmuş normal Doğuma engel degil dedi ama tüm okuduğum yerlerde anne kayıplarına kadar kötü sonuçlar olabileceği icin normal Doğum önerilmiyordu. Doktor şimdilik sıkıntı yok mutlaka şiştiği an uzan dinlen ayakta cok kalmak daha Fazla baskı ile daha cok agrı yapar dedi. Bakalım bizi neler bekliyor
baya maliyetli bişe olacak benim için hiç girişmeyeyim. daha bunun doğumu var hastane masrafı vs vs3000 TL.... Dogumdan önce 500 TL verıldı. Dogum elımde, elımde masraf cok olur dıye Kasım ayında 6 taksıt cekecek kredı kartından.... bebek 1 yasına gelınce yıllık saklama bedeli 600 TL. Özel ekip doguma girecek, kanı onlar alıp saklama koşullarını oluşturup yollayacak lar. 18 yasına kadar anne baba sorumlu. 18 yastan sonra cocuk Kendı kararını verecek.. Allah korusun nakılden en az 2 gun önce bılgı verılmesı gerekiyor. 35 yıla kadar hücreler canlı kalabılıyor.
Ben sanırım 2500 kg yu geçince yemeye başlarım garantici yapım gereği :))
kilosu baya iyi imiş senin bebişin çalışmak sorun olmaz mı ? ben de dün aldım çalışabilir raporunu eğer çalışamayacak gibi olursan gel rapor verelim tekrar dedi eğer devam edeceksen de 37 de izin için rapor alırsın dedi. bu arada benm bebiş 1750 idi
ben de ufaktan günde 2 3 yemeye başlayacağım. bizim ailede genetik çocuklar hep 40. haftayı doldurup geliyor. hatta ben 44 üncü hafta yakın doğmuşum
Bizim ailede de öyle . Açıkçası ben de anne karnında uzun kalmasını sağlıklı buluyorum çünkü yeğenlerimde 42. Haftada doğdu bağırsakları falan da çok saglikliydi kusma falan yasamadilar. O minicik bebekler gazı alttan pıt pıt yapiyodu yaaben de ufaktan günde 2 3 yemeye başlayacağım. bizim ailede genetik çocuklar hep 40. haftayı doldurup geliyor. hatta ben 44 üncü hafta yakın doğmuşum
bakıcı ile ne kadar a anlaştınız ? ben kreş ile konuştum.Basından beri biraz önde gidiyor hatta eşim de 2 kiloyu geçmiştir diye tahmin de bulunmuştu bende bu ara doğru düzgün yemek yemedim neyden beslenecek ben vitamin falan da kullanmıyorum ne yedim ki ne beslensin demiştim. Almış yine kızcem cok şükür
Çalışmak evet zor oluyor ama Doğumdan sonra izin kullanmak istiyorum bizim bakıcı olacak çünkü anane babaanne degil ne kadar uzun süre birlikte kalabilirsek umudu ile direniyorum bebeğe zorluğu yok zorluğu bana oluyor maalesef.
Bend oğlumda 40 haftada zorla doğurdum gelmek bilmedi. Ama ne bileyim 32 33 haftalarda korkutuyor 2 hafta sonra bende kısmetse günde 6 7 tane yemeye başlarım :)) hurma da faydalı ama pek kalorili maşalllah
evet beklemek sıkıntı ama ya ha geldi ha gelecek ne zaman gelecek falan hep bi stresBizim ailede de öyle . Açıkçası ben de anne karnında uzun kalmasını sağlıklı buluyorum çünkü yeğenlerimde 42. Haftada doğdu bağırsakları falan da çok saglikliydi kusma falan yasamadilar. O minicik bebekler gazı alttan pıt pıt yapiyodu yaa
Amma ve lakin hamilelikte zor
hastaneye de zam gelmiş 3200 olmus dogum. Eylulde dogurursam, daha ucuz yani ama cocuga da erken doğ denmez. Ama ben ortancada gelen altınlardab azcık bozmustum. Evde duran altının bana faydası yok. O zamanda taksıtle yapmışlardı.. Bır öğretmen arkadasın oğlu lösemi oldu tek cocuktu kadın 1 yıl cocuk yapmaya ugrastı bebek dogunca hemen abıye ılıgı uydu ama kadın ne cektı..o yüzden herşeyden kıstım netice de taksit oluyor allahtan. Dogum parası hazır, kordon kanını da taksitle hallederiz.kilosu baya iyi imiş senin bebişin çalışmak sorun olmaz mı ? ben de dün aldım çalışabilir raporunu eğer çalışamayacak gibi olursan gel rapor verelim tekrar dedi eğer devam edeceksen de 37 de izin için rapor alırsın dedi. bu arada benm bebiş 1750 idi
baya maliyetli bişe olacak benim için hiç girişmeyeyim. daha bunun doğumu var hastane masrafı vs vs
ben de ufaktan günde 2 3 yemeye başlayacağım. bizim ailede genetik çocuklar hep 40. haftayı doldurup geliyor. hatta ben 44 üncü hafta yakın doğmuşum
Ay yemeyin hurma, o dogumu tetikler.arıyayımda benimki hurma alsın gelsin hurma hurma dediniz ağzıma tadı geldi .
az aldırayım bari zira benim ölçüm yok bir oturuşta hepsini yer kalkarım .
bakıcı ile ne kadar a anlaştınız ? ben kreş ile konuştum.
evet beklemek sıkıntı ama ya ha geldi ha gelecek ne zaman gelecek falan hep bi stres
Selam kizlar, ben de doktordan geldim; oglum pek kilo almamis bu son haftalarda; kizim onu gecmis, biraz moralim bozuldu. Doktor iyi olcememis olabiliriz filan dedi ama bilemiyorum; umarim oyledir. Biraz sikis tepis duruyorlar tabii iceride artik, insallah ondan oyle olmustur.
Yok düzenli yemek için erken bana ki normal doğumda olmaylcak ilkim sezeryan. benimki sadece eşeğin aklina karpuz kabuğu sokmak oldu 3-5 yer bırakırım inşallahAy yemeyin hurma, o dogumu tetikler.
Artık bebek de iyice agirlastigi için sinirlere de baskı yapıyo olabilir.Kizlar bizde doktorddan geldik. 32.hafta calisamaz raporumu aldim. Olgusumun boyu kilosu kafasi hep 1 hafta önden gidiyor doktor ablamız tosbik olacak dedi. Oysaki hamileligim boyunca hicbisey yiyemedim esim yoktu yalnz yasiyorum gunde bir ogunle gecistirdigim oldu vicdan azabi cekiyordum ama anladm ki bizim yediklerimizle cokta ilgisi yok bebislerin kilosunun boyunun. Toplamda 7 kilo almışım bende bunun cogunlugu bebekle plesenta dedi doktor.
Sag kasigimda bir haftadir geçmeyen bir ağrım vardi ilk olduğunda apandisit patliyo sandim. Ama bir haftadir agryo ayaktayken bacagimi saga dogru ayırınca filan yada yururken hep bi agri vardi. Kas krampi dedi doktorum magnezyumu 2 ye çıkar dedi. İnsallah ondandir da gecer.
Abartmadığınız sürece zararı yok .Ay yemeyin hurma, o dogumu tetikler.
Selam kizlar, ben de doktordan geldim; oglum pek kilo almamis bu son haftalarda; kizim onu gecmis, biraz moralim bozuldu. Doktor iyi olcememis olabiliriz filan dedi ama bilemiyorum; umarim oyledir. Biraz sikis tepis duruyorlar tabii iceride artik, insallah ondan oyle olmustur.
Aynen ya her yaş daha zor geliyor canları sagolsunDaha erken cnm dönebilir de kendimizi şartlamayalım Doğum söyle olcak böyle olacak diye Emin’im ki her Doğum sekli zor ama önemli olan saglıkla gelmesi
Ay ne güzel ya cok duygusal olmuş.
Benim oğlum 6 yaşında 5:30 6 civarı uyanıyor öyle ki artık alıştık 8 de kalksa biz giidip nefesini kontrol eder oldukVe 6 yasına kadar her sene sanırım en zor senemiz bu sene diyip duruyorum bence en cok bu sene zorlandım büyüdükçe daha karışık sorunlar yaşanıyor :/
Ohoh ne güzel ellerine sağlık kafan rahatlamıştır simdi. Bende bu hastaneye bu hastaneye diye dolapta bi bölüme yığıyorum sancı gelince tepicem çantaya herhalde
Benm zaten ilki sezeryan olduğu icin buda sezeryan olcak. Tek korkum gelişimi tamamlamdan dogmasin sağlıklı doğsun bikac hafta erken olmasından bişey olmazNormalde içimde hiç korku vs yok ama o akşam öyle bi uğradı gitti düşünceler
Canım ben eğitime gitmiştim orda sordum . Tabi ki şart değil ama sancıların karşılanmasında çok faydalı o yüzden getirin dediler. Ayrıca siz kendinizi nasıl huzurlu ve rahat hissedecekseniz odanızı öyle yapın dedi. Kulaklık getirin ister müzik ister kuran dinleyin dedi burdaki hiç bir sesten etkilenmeyin. Sizi rahatlatan bir koku varsa odaya sıkın, isterseniz mumlar yakın .... Ben mandalina kolonyasinin kokusunu çok seviyorum tamizlik yaparken bile suyun içine biraz dökerim evi çok ferah yapıyo benim de hoşuma gittiği için bayılıyorum. Odama kesinlikle götürmeyi planlıyorum.
Canım elbette oku ama o kese öyle hemen delinseydi o hooo. İnan bebeğim 26. Haftadan beri döndü ama inanılmaz kuvvetli hayret ediyorum ve resmen kum torbasına çalışır gibi aralıksız yumruk tekme atıyo. Yırtılsa çoktan yirtilirdi. Öyle düşünmeyin. Ayrıca dönmüş bebekler bile tekrar ters dönebilir bence bir sağlık sorunu yoksa sabredin meleğiniz ne zaman ve nasıl gelmek istiyorsa öyle olsun. Ben böyle şeyler okuyunca Dr kendine şimdiden sezaryen için yol yapıyo gibi hissediyorum
Canım ben tüm takiplerimi devlet hastanesi ve aile hekimliğimde yaptırıyorum. Her iki doktorum da uzun uzun anlatıyo. Kadın doğum uzmanim her gidişimde saçlarından iç organlarına ta ayak tırnaklarına varana kadar inceleyip anlatıyo, en az 5 tane ultrason görüntüsü çekiyor. Açlık tokluk şekeri için gittiğimde aç dayanmak zor oluyo sekreteri daha muayene başlamadan benim istemlerimi yaptı hemen hallettim. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın
Ben yemiyorum tatlı isteyince meyve tabağı hazırlıyorum, kuru incir gibi meyve kuruları vs yiyorum
Gece çok geç yattım ama evet o saatlerde uyuyodum . Rüyama yoğurt mayaladigim girdi uyandım gittim yoğurdu açtım dolaba koydum
Canım kolestazi bilmiyorum ama mide bulantısı bende de oluyo henüz kusmadim ama bebek sıkıştırıp tekmeliyo o zamanlar bulaniyo, kabızlık ya da ishal de mide bulantısı yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?