2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Doktorlar önce ultrandan bakıyorlar bebeğin durumu vs için.sonra çatı muayenesine karar veriyolar. Genelde 35 hafta ve sonrasında yapılıyor ama kesinlikle şu hafta yapılır diye bişey yok bazı doktorlar 37-38 de yapıyo yani bebek sezaryene uygun kilo ve duruma geldiğinde yapıyo ,kimisi de erkenden yapıyo . Benim de bu aralar kafamda hep bu var . bebeğime zarar vericek diye tedirgin oluyorum yoksa parmaklanmakta sorun yok
Ne biliyim sanki kese delinir vs gibi şeyler oluyo kafamda

Ay hem kendi açımdan iste huzursuz oluyorum hemde dediginiz gbi belki uç ornekler ihtimaller ama kese delinirse su gelirse açıklık olursa bu muayeneden dolayi diye tedirgin oluyorum. Geriliyorum valla

ben sezeryan olucam çatı muayenesi istyemiyorum demediğin sürece dr çatı muayenesi yapmak ister .kasıyor insan ama 1 dk bile değil kaçınılmaz yapılacak .
Normal istiyorum dogumu aslnda sagliksal bi problem olmadığı sürece Hersey yolunda olursa normal olmasi taraftariyim ama valla bu cati muayenesi filan denilince icim bi hos oluyo. Ne yaşayacağımı bilmediğimden belkide

Ben orta boy valiz yaptım birde bebek çantası. Artı puset olcak . Bı poşete kapı süsü takı yastığı

Bizim günümüz aynı seninde benimde yedi Eylül'de kontrol 35+3 olcaz o gün. Ama bnm ilki sezeryan olduğu için buda sezeryan olcak en geç 26 Eylül'de olcak inşallah öyle planladık doktorla. Benm ilk gebelikte doktor hiç çatı muayenesi yapmadı 39+4 te suyum geldi öyle yatis yapıldı doguhanede baktılar ilk zaten çatı dar bebek iri aşağıda hiç inmemis olursa çok zor olur yada sezeryan dediler. Bı saat sanci çektikten sonra ebeyle konuştum. İki çocuğu varmış ikiside keyfi sezeryan olmuş. Niye dedim sen ebesin normal niye istemedin benim canm tatlı ben istemem dedi. Tüm modum düştü. Doktoru çağırdım beni sezeryana alın dedi. O an hiç kendi canımı dusunmedim bebeğim için çok korktum . Sezeryanda gördük ki iki tür boynuna kordon dolanmış. Baş cevresi 37 cm di zaten koca kafalı oğlum benim benim çatı dar zaten kordon dolandigi için de inenemis zorlasak bebek bogulabulirmis benm kararimla çok beklemeden spinal sezeryan oldum velhasıl. Hayırlısı olsun biz ve bebisler sağlıkla doğumdan çıkalım gerisi teferruat.

Zorlanıyorsan hiç diretme zaten cnm oğlumda bende 32 ye kadar zor çalıştım sabah 36 numara ayakkabı akşam 39 numara terlik ile dönerdim şimdi çok şükür kızımda iyiyim 34 bitti hala ayakkabı giyebiliyorum hemde 36 numara

10 Eylül de kontrolüm var benim de NST bağlayacakmş ama doğum için bir şey demez herhalde dhaa erken gibi?
Bu çocuk sezeryanla doğmalı vs vs vs gibi????

Muayene ederse diyebilir cnm sen hazırlıklı git alttan muayene dönemlerimiz başladı yavaştan

kızımda aynı şekilde aslında dönmüş demek ki ayın 5 inde doktora bir gideceğim detaylı sorayım bu durumu

Bende 5 inde gideceğim doktora heyecanlıyım valla iki doktora gideceğim varisler icin başka doktor da görsün istiyorum bakalım ne diyecek doktor

Ben de küçük boy valiz yapmayı düşünüyorum. Kapı süsü hediyelik çikolata vs de var. Kıyafetler vs derken pintik pörçük poşet poset çanta çanta olmasın istiyorum. Bivaliz bi puset taşıması da kolay. Ben ne olur ne olmaz diye 6 yasında ki oglum icin de yanıma kıyaget koyacağım hastanede kalabilir çünkü

ben izne ayrılmayacağım gayet iyi hissediyorum kendimi aslında hiç hamile ya da doğuracak gibi hissetmiyorum sadece arada bir sancılar ile hatırlatıyor kendini

Bende gündüz iyiyim çok şükür ama akşamları çok belim agrıyor günün yorgunluğu dinlenme moduna geçince başlıyor

Oğlumda doktor çalışabilir raporu verilip verilmeyeceğine 32 haftada karar verirken ilk bakmıştı. Çok erkendi bi arkadaşım Doğuma kadar hiç bakılmadı sanırım doktordan doktora değişiyor. Bende 5 Eylül muayene 34+6 olacağız bakar belki diye hafta sonu gittim ağda yaptırdım. Agda sonrası çok sisiyor kafam kadar oluyor vajinam anca bir haftada iner diye yavaş yavaş inmeye yeni başladı

Bende 2 gündür sırt üstü uyanıyorum zararı oluyor diye çok korkuyorum umarım bise olmuyodur

Benim de 6 Eylül de kontrolüm var 36+0 olucaz bana da mı acaba çatı muayenesi yapar?

yok canım bi kaç sn lik bişe zaten zorlama falanda yok acı da hissetmedim ben
Ay hem kendi açımdan iste huzursuz oluyorum hemde dediginiz gbi belki uç ornekler ihtimaller ama kese delinirse su gelirse açıklık olursa bu muayeneden dolayi diye tedirgin oluyorum. Geriliyorum valla
hiç korkma zarar verecek bişe yapmıyorlar zaten

Ay farknda olmadan en dogru karari vermissiniz ne guzel. Rabbim saglikla sihhatle kucagimiza almayi nasip etsin insallah. Benimde cuma gunu kontrolum heyecanla bekliyorum ilk nst mi olcam bide kilosu boyu ne oldu, döndü mu dogum pozisyonuna merak icindeyim. İnsallah sağlıkla dogsunlar da önceligim normal ama olmazsa da israrci degilim bebek iyi olsun yeter

Doktora göre değişiyor ozaman bu durum sanki. Bakacak olsa son kontrolumde söylerdi diye düşünüyorum bende

Evet galiba doktora göre değişiyor. Bakalım bunda neler olacak bende merakla bekliyorum diyorum ya ilk defa doğurucam sanki ilkinde sancı falan olmayınca randevuma daha 1 hafta var nSt yapacak.. 1 ay olacak.zaten boyu kilosu döndü mü herşeyi merak konusu.. 1 hafta daha nasıl bekliycem

Aslında aynı sorunun peşindeyim bi vajinamda hıçkırık hissediyorum bi yukarda bi aşağıda tekme bi yukarda anlamadım gitti

Canim seninki hala fildir fildir donuyor o halde dogum pozisyonunda genelde sag kaburga altinda ayaklar popo sol tarafta sirt kismi en asagida da kafa oluyor. Hickiriklar da asagida hissediliyor ben sol alt kisimda hissediyorum hickirigini. Ve dogum pozisyonunda tekme hep ayni yerden geliyor bu sekilde anlayabilirsin ne durumda oldugunu.

ben izne ayrılmayacağım gayet iyi hissediyorum kendimi aslında hiç hamile ya da doğuracak gibi hissetmiyorum sadece arada bir sancılar ile hatırlatıyor kendini

Ama sen kasindin artik ilkinde nazar degdiremediysek simdi hazirlikli ol

Ay kızlar çok heyecan yaptim.. 'taburcu' kelimesi bile yetti bana sanrm gastroya danisilcak bugun bile taburcu edilebilirim değerler düşüşte.. Ayyy bakalim ne diyecekler.. Heyecan yaptim
Ayyy maşallah sana, ben ilerleyen sayfaları okumadım da görünce yazayım dedim. İnşallah taburcu olmuşundur. Şimdi okuyacam diğer sayfaları da. Allahım senin de bebişinin de yardımcısı olsun.

Normal istiyorum dogumu aslnda sagliksal bi problem olmadığı sürece Hersey yolunda olursa normal olmasi taraftariyim ama valla bu cati muayenesi filan denilince icim bi hos oluyo. Ne yaşayacağımı bilmediğimden belkide
kapat gözleri 30 sn sonra hepsi bitecek .
suyun gelecek kadar derine bakmıyor ki keseyi falan patlatmaz yani ağız kısmından 5 cm falan girip yanlara açıyor kemiklere bakıyor .

bana küçük valiz yetmedi büyük valizede geçsem komik mi olur bilemedim .orta boy valiz olsa sığardı aslında anneme bi bakayım .yoksa bir küçük 2 sırt 1 poşet uğraşmıyayım parça parça .

Bende 2 gündür sırt üstü uyanıyorum zararı oluyor diye çok korkuyorum umarım bise olmuyodur
bende aynıyım gece boyu döndüm mü acaba diye panikle bi gözümü açıyorum evet sırt üstü yatıyorum tetikte olayım diyede tam dalamıyorumda bu yüzden .

Kızlar bebeği doğum pozisyonunu alan varmı aranızda?
Benimki doğum pozisyonunda canım, hatta 2 hafta önce 'ben doğacam' dedi de ilaçlarla tutmaya çalışıyoruz. Doktorum ayakta çok kalma, iş yapma, bol bol dinlen dedi. Baş aşağı pozisyonda benim yaramaz :))) baskı da yapıyo aşağıya. Bakalım ne kadar tutabilecez :)) bu yılın modası da erken doğum heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…