2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
İlk bebeğim küçükken ikinci hemen olsun diodum cahil cesareti galiba. On ay falan adet olmadım. Doğumdan on ay sonra adet görmeye başladım korunmayı bıraktık o zaman zor hamile kalıyorum çünkü. Rabbim hemen vermedi iki seneden fazla zaman geçti öyle ikinci bebeğime hamile kaldım. Hemen hamile kalan bı kadın olsaydım zaten üç dört sene ara verirdm. Rabbim en güzel zamanı bilio işte iki hafta sonra ikinci oğlumuz dogcak inşallah aralari tam dört yaş sizde Eymen büyüsün sonra belki kardeş düşünürsünüz.

aynen oyle tek dileğimiz o :) birde anne ne istiyorsa o önemli olan yani hangisinde rahat olacaksan ve daha iyi hissedeceksen. :) bn kizimda doktorla konuştuk eğer kendiliğinden gelirse normal yoksa sezeryan demiştik pazartesi iğneyi biraktm 1 hafta sonra pazartesiye doğmasa sezaryene razı olacaktım ama pazar günü dogdu şükür:)

Selam kızlar, ben de bugün bebişimi gördüm. İş çıkışı aç karnına gidince naz yaptı bizimki, yüzünü göstermedi. Sonra hoca dolaş biraz merdiven in çık gel dedi. Dolaştım geldim, neyse az bişey gülcemalini gösterdi ilk defa nstye bağladılar, 20lerde sancım çıktı, normalmiş. 2300 gram olmuş bebeğim.

doğum yapmış annelere bir sorum var ? hastanede doğumdan sonra pijama mı gecelik mi rahat oluyor ? göğsü açılan emzirme pijamaları rahat ve kullanışlı mı ?

Bnde artik anneyim dimi ihihihi valla ben pijamayi hic giyinmedim hastanede.. Ustunu giyindim.. Altımda depend kulot ustumu orttum oyle oturdum yattim.. Tuvalete giderkende uzun geceligimi giyindim.. Emzirme durumunu bilmiyorum eymen yanimda olmadgi icin ama süt sagarken cikariyodum komple pijamanin uzun kollusunu.. Yalniz size tavsiyem mutlaka yün yelek götürün.. Sirtimdan cok cektim.. Yeni duzeldi.. Terleyip sogudum hastanede çok

cidden nerdeyse birebir hikayemiz benmde ilki kimyasal ikinci bos gebelik 9.haftada anlaşıldı buda ancak 3.kizim :) zor hamile kalıyordum cunku esimde varikosel vardi . hatta bu hamileligi esim cok istedi varikosel tekrarlar belki hatta doktor ihtimal yuksek dedi bi tane daha oldsun dedi bende dedm ki zaten hemen hemen olduğu yok nasil olsa smdi bıraksak olana kadr kiz epey olur Ama Allahin isi iste korunmayı biraktigimizin ikinci ayi hamile kaldım hatta esimin işlerinden belkide o ay anca iki kere faln birlikte olduk maksimum 3tur he tabi bn daha dogru düzgün adette oluyordum düzene binmemişti dogumdan sonra bizim hikayede boyle. bu kezli gebelikte bnde cok ilaç kullanmadım protestan iğnelerini olmadan mesela ve haplarını da kullanmadım kizimda 34e kadr kullanmıştım. ama coraspin ve igne aynı kullandm coraspini kestik suan sadece igne

Evet eskiler öyle diyor hep, iri bebek güçlü olup itilmeye destek verirmiş, küçük bebek kendini itemez derler
ne kadr degisik ama dimi.mesela dersin ki 4 kilo bebek nasil doğurcam kocaman 2bucuk kilo kucucuk hemen cikar kafaları da farkli olur bakarsan kucuk kafanın daha cabuk çıkması gerek.

İnsanın içi dolu olsa tabi ki konuşur çok haklısın. Keşke gereken tepkileri verseler o zaman herkes haddini bilir de işte pek beceremiyorlar bunu

Kesinlikle katılıyorum doktor anlayışı çok önemli iyi bir takip doktoru seçtiğime inanıyorum. Benim hiç canımı sıkmadı ve beni üzmedi şu ana kadar. İsteklerimi olabildiğince karşıladı. Anne huzuru ve mutluluğu çok önemli

Bu su nasıl oluyor kızlar ya su geldi diyorsunuz ortalık batmıyor mu su gelince . Bir de ortalık temizlemekle mi uğraşcaz hastaneye gitmeden, son haftalar hasta bezi mi taksak napsak
cok gelince nasil olur bilmiyorm inan anlatılana gore bacagina aşağı işiyormuş gbi akip gidiyormuş yerde batıyordur haliyle . bnmki anlattığın gbi az az geldi kalktıkça aşırı akinti gelmis gbi sızıntı şeklinde gelirmsboyle durumlarda ama mesela bn yatıyorum ya birikiyor kalkınca az fazla geldiğinden anlayana kadr bi kac kere yattm yattm kalktım biraz yatınca birikmiş demek hepsindede

Kızlar hamileyken evi temizlerken çamaşır suyu falan kullandınız mı ben kendime engel olamıyorum titizlik manyaklıgı var
Ben hamileliğim boyunca asla kullanmadım kullanılan ortamda bile dışarı çıktım. Belki alakası yok ama daha önce bir hamilelik yaşadım bebeğin kalp atışlarını dinlemeye gitmeden 3 gün önce evi temizledim çamaşırsuyu kullandım o an sanki içimden birşey koptu kötü birşey olduğunu hissettim sonra gittiğimizde doktora ne yazık ki gebelik sonlanmıştı o yüzden hep içimde korku oluştu bu hamileliğimde elime bile almadım. Bardaklar sararınca evime gelen akrabalarıma yaptırdım cif falan kullandım ben çok tehlikeli olduğuna inanıyorum

Ne güzel maşallah benim babyde çok nazlı. 26. Haftadan beri suratını sakladı elleri hep yüzünde. Salı günkü kontrolümü bekliyorum inşallah göreceğim bu sefer

Kızlar hamileyken evi temizlerken çamaşır suyu falan kullandınız mı ben kendime engel olamıyorum titizlik manyaklıgı var
kullanıyorum maskeyle ama normal zamanki kadr cok degil ve sıkdegl mecbur kaldıkça diyelm banyoyu tuvaleti eşime yikatiyorumyoğun kullanılsın istersem onun harici sirke ve karbonat suyu yaptm sprey halinde onla yapıyorum tuvalet lavabo isini he bide krem çifler var tüm yüzeyler icin onlarda cok iyi onları kullanıyorum. asiriya kacma derm.kimyasal sonucta .

Canim bardaklara camasir suyu mu kullandirttin? Sen kullanmasan da yedigin ictigin seylerde kullanilmis ama. Ne kadar durulanirsa durulansin camasir suyunun cikacagina inanmiyorum. Evime de sokmam hic gereksiz ve kesinlikle zararli.

Canim bardaklara camasir suyu mu kullandirttin? Sen kullanmasan da yedigin ictigin seylerde kullanilmis ama. Ne kadar durulanirsa durulansin camasir suyunun cikacagina inanmiyorum. Evime de sokmam hic gereksiz ve kesinlikle zararli.
Valla iki kere yaptırdım çünkü baya sararmışlardı Bende kesinlikle katılıyorum çok zararlı bize de bebeklere de çok zarar veriyor sen en iyisini yapmışsın

Dogumu kolaylastiran hareketler falan yapiyormusunuz birseyler veya acilma olmasi icin neler yapilmasi gerekiyor ben bugun yuruyuse basladim hurmayada basliyacagim baska neler yapilmasi gerekiyor ki
nefes egzersizlerini mutlaka yap . o sancılarda ve ıkınma anlarında nefes almayı unuttuğun oluyor balon şişirir gbi nefes alman lazm karnı şişirerek o zaman bebek nefessiz kalmazmış hemde kuvvetli ikinirmissin. onun haricinde perine masaji iyioluyor diye bilmiyorm ama tek yapmak cok zor eşin faln yapması gerek. perine masajı daha az yirtikla dogumu atlatmak içinmiş hatta dogumdan once ebeler yapar vazelinle yani bna yapildi herkese de yapiliyordur sanirm :) hareketlerde yapiyordum bn squat faln. bu hamilelikte daha başlamadım zaten kasılmam cok korkuyorum yapmaya 1 hafta sonra baslarm inslh . aslinda yuruyus suanda yapsamda olurda sanirm tembellikten

Valla iki kere yaptırdım çünkü baya sararmışlardı Bende kesinlikle katılıyorum çok zararlı bize de bebeklere de çok zarar veriyor sen en iyisini yapmışsın

Daha az kimyasal olan urunler dene olmazsa da bosver biraz sararmis olsunlar canindan onemli degil ya... ben normal zamanda da kullanmayi birakmistim. Cok oncesinde yardimci abla banyo tuvaletlerde kullaniyordu artik onu da biraktirdim.

Bu haftalar erken değil miymiş ? Çok enteresan
Bilmiyorum ki, erken mi acaba
ne kadr degisik ama dimi.mesela dersin ki 4 kilo bebek nasil doğurcam kocaman 2bucuk kilo kucucuk hemen cikar kafaları da farkli olur bakarsan kucuk kafanın daha cabuk çıkması gerek.
bana hala mantıklı gelmiyor ama büyük bebeğin daha kolay çıkacağı, çıkar belki ama ortalığı talan edip çıkar gibi

Kızlar ben viking wc temizleyici aldım, tuvaleti onunla temizliyorum. Rossmandan da temizlik için ıslak mendil aldım, onla da oturak kısmını siliyorum. Günlük temizlik böyle oluyor. 2 haftada 1 de temizliğe bayan alıyorum, domestos işlerini o hallediyor.
Rossmandan bir de uzun mop ve yer için ıslak mendillerden aldım, gözüme çok çarparsa onla siliyorum. Doğumdan sonra ani misafir geleceği zaman da onla toparlarım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…