canım valla herşey o kadar karıştı ki bende müşavir ile görüştüm en son o da senin dediğin gibi dedi doktor rapor vermezse nasıl onaylayacağım falan diye dedi 170 de gerek yok dedi anlamadım hiç bişe hastaneye gittiğimde rapor isteyeceğimCanım ben muhasebeciyim ve raporun mutlaka kapatılması gerekiyor çünkü aldığımız 32 haftada ki çalışabilir raporu ucu açık bi rapor belli bi tarihe kadar değil. Raporu gidip hastaneden kapattırmak gerekiyor. Ay ay almak istiyorsanız mali müşaviriniz her ay SGK beyanı yaparken raporunu da girip onaylamalı. ama toplu alacak isen rapor bitimimde onaylıyor o onaydan sonra alıyorsun
daha düşük olacak ama elden alınacakmış o paraCanım peki sigortadan yatan maaş kendi maaşımızla aynı mı oluyo daha mı düşük oluyo
Bana onu yazmamışlar eğer erken ayrılırsan raporunu kapatmak için evrak alıyorsun diye sanırımEğer tarih var ise ve sen o tarihten önce doğum yapmamış yada izine çıkmamış isen sorun olmaz. Ama genelde açık rapor yazar doktorlar çünkü öncesinde doğum yada kişinin durumuna göre erken izine ayrılma olabilir
Brüt maaşın 3/2 si cnm daha az oluyor yani
Cnm erken dogum mu yaptinKavusamadim daha ogluma12 gün oldu bugün.. Başlarda her gittigimde yeni bir iyilesme durumunu gordukce mutlu oluyordum.. Yakinda cikacak diyordum.. Şimdi ozellikle 2 gündür gözüme çok dermansiz geliyor oglum.. Uyumaktan ve yatmaktan ödem oluyormuş.. Oyle dedi doktoru.. Goz kapaklari kirmizi ve şiş şiş olmuş.. Aslnda pek ciddi bir sorunu kalmadi eymenin.. Oksijeni kestiler tamamen.. Enfeksiyon için de ilaci degistirmis doktoru 10 gunu tamamlamayi bekliyo bu ilaçla ki bir daha tekrar etmesin.. Gobegi de düşmüş bayagi olmus duseli.. Şu an sadece kilo alıp cenesinin guclenip emmesini bekliyoruz.. Biberondan bile beslenemiyormus.. Gecen emzirmeye gittigimde mememi yaliyordu.. Doktor bu durum 2 gunde de cozulebilir 2 haftada da cozulebilir dedi yani cocuk bu ne zmn ne olacagini bilemiyoruz dedi.. Sabirla bekliyorum.. Ama uzadikca sabrim da tukenmeye basliyor gibi.. Hiç aglamadim bu zmna kadar 2 gundur sanki öyle gozleri şiş dermansiz yatiyo görünce aglamaya basladim.. Sanrm ilaclar onu halsiz yapiyor.. Süt de yetmiyor eymene.. Mama veriyorlar gunde 1 veya 2 kez galiba.. Ona da ayri üzüldüm.. Biliyorum hem erken doğum hem sezeryan yine bu süte şükür.. Ama premature zaten bir de mama yiycek diye uzuldum.. Keşke sütüm yetse de sadece onla beslense
Bende hem kafami dagitip mesgul olmak için hem de hamileyken yapamadigim hazirliklari yapmaya basladim.. Odasini temizledim kiyafetlerini yikadim utuledim.. Anne yani besigini hazirladim.. Onlarla ugrastim bu süreçte.. Yine kafam dagildi biraz.. Yarin filan da evin halilarini sererim biraz da ona ugrasirim heralde.. Nasil vakit öldurcemi şaşırdımboş durunca eymenim geliyor aklıma imtihan diyorum.. Yapcak birşey yok.. Ne dersem diyeyim allahın dediği oluyor zaten.. İsyan etmemeye çalışıyorum.. Etraftan duyuyorum iki ay sonra evladina kavusanlar var.. Yine şükür.. Eymen hızlı toparladi..
Allah kimseyi evladiyla sınamasın.. Bu cumleyi oylesine soyleriz ya.. Şimdi ne demek istediklerini anlıyorum.. Allah hepinizin yardimcisi olsun.. Sağlıkla gelsin bebişleriniz insallah
Valla sende baya sakin kalmışsın ben o suyu gördüğüm an direk feryat figan ortalığı birbirine katardım herhaldecok karmaşık duygular icinde koltukta oturmuş sanci çekiyorum. bana yemek yedirmeye çalışıyor falan hala bir sabırla bekliyorm en son dedm doğurayım şuraya istersen . gözlerim faln doldu tabi neyse bu geldi canm niye stres oldun hani sancinievde çekmek istiyordun faln dedi bnde kizdim yani tamam bn oyle istemis olabilirm ama ne kadr umursamazsn surda sanci cekiyoruz gidelm demen gerekayrica suyun gelirse hemen gel dediler demedimmi ne kadr rahatsin dedm . adam hala sakin senin sinirlerin bozuldu diyebana sarılıyor. Bnde zaten korkuyorum ağladım yani orda biraz sonra kalktık gittik degisik bisi oldu yani korku heyecan bn bi tuhafim ona çattım birazda . gercekten evde çekecem sancıyı diyordum hep ama hala derim cok gamsizsin diye valla bilmiyorm o kadr sakin olmamıştım hic diyor bir gun once sancim vardi yine çantayı faln kapının oraya bırakmış gitmiş arabayı faln kontrol ediyordu . on kere hastaneye gidelmmi demisti sanirm ama suyum gelmis doğuruyorum adam cok rahat onunda psikoloji bozuldu galiba o an
evet alanında uzman olan doktor çıkarıyormuş ameliyatsız ama uyutuluyormussun gene sanirm. Allah korusun zordur ya . iste boyle bazen iyibazen kotu hikayeler çıkıyor ortaya kadin memnunsa sorun yok hic bi sekilde:) . aslinda tüp bebek genelde sezaryen ediliyor zaten zor elde edilmiş bi gebelik diye doktorlar alıyor hemen. banada ayni seyi demisti doktor iki düşük arkasından iğnelerle ilaçlarla geciridgin bi gebelik ki kolay gebede kalamıyorsun bebegi risk etme demisti ama risk degl yani kan sulandırıcı igne kullananlar normal dogum yapiyormus he bazısı gerçekten yüksek doz igne kullanıyo günde iki vuruluyo . pıhtılaşma olan genlere bağlı olarak . cok dolaştım hastane hastene hepsi normal yapabilirsin dedi. devlette de aynı şekil normal yaparsın ama bana dersen sezaryen istiyorum asla en ufak bi risk istemiyorum sana gun verelm alalm dedi . normali cok istiyordum korkuyordumda ama normali sectm . ki devlette ki doktor fikrimi sorarsan bebegn pozisyonu normale cok uygun kontrol altinlda ol surekli . doguma en yakin surede igneni birak ve normal yap dedi . hala bazen iyi cesaret etmişim diyormBizim bı arkadaş özelde tüp bebekle hamile kaldı. Dogum için devlete gitti. Bı doktor tüp bebek bu normal olmaz deyip sezeryana hazırlayın demiş çıkmış. Başka bi doktor gelmiş ne alaka bu kız normal doğurur herşey yolunda demiş git evde sancini çek dayanamaz hale gelince gel dems kız evde sancısını çekti bı gece sonra gitti. O doktor normal doğum yaptırdı çok kolay oldu dedi hatta. Ama plesenta rahme yapışmış ve çıkmamış üç saat uğraşmış doktor kız doğum hiç bişey değildi ama plesenta cikarmak yasadiklarim çok kötüydü dedi. Doktor demiş ki bak normalde seni plesanta için ameliyat edip alırlar demiş. Ama zaten normal doğum yaptın bide ameliyat olma ben halledicem demiş çok uğraşmış ama başarmış. Oda enteresan bı hikaye işte. Doktor uzmanmis zaten. Olmasa kendine güvenip böyle bı ise giremezdi
Ben ilk oglumda 1 hafyalikken korse giymistim görumcemn zoruyla dikislerm acildi ve bi de onla ugrastmOnu daha uzun tutuyorum sağım yaparken.. Ama varya damla gelmiyor.. Boşuna tutuyormusum gibi oluyor.. En fazla ilk 5 dk geliyor geri 15dk boşa tutuyorumneyse insallah düzelir..
Ya aslnda bisey sorcam size.. Sezeryan oldum ya karnim acayip sarkık oldu.. Normalde de gobekli biriyim ama bu gobek çok farkli bi göbek oldudün korse aldim ama giyinmeye cekiniyorum.. Dikislere bisey olur mu? Sizler ne zmn giydiniz korse? Bu arada 9 kg vermişim hala daha perhiz yiyorum.. Yagsiz tuzsuz.. Ekmek az yiyorum.. Saatli beslenmeye calisiyorum.. Bol su.. Ondan verdim galiba
Ailelerden asla vazgeçilmiyor canım ne kadar kötü olursa olsun vazgeçemez ki ailesinden. Sende bunu göz önünde bulundursan onlar yokmuş gibi evinizde hiç konusunu açmazsanız sizin için daha iyi olur belki. Tabi ne yaşadığınızı bilmiyorum belki elinizde olmadan konu açılıyordur. Ben eşime hep sey diyorum ailelerimizi kapının dışında bırakalım yuvamıza kimsenin yüzünden huzursuzluk girmesin tabi bazen son noktaya gelince bende konuşuyorum ama uzak tutmak en iyisi hem kendi ailem hemde eşimin ailesiniInşallah kısa olur canım bu süreç teşekkür ederim desteğin içinkızım olabildiğince az etkilensin istiyorum..
Ailevi sıkıntı evet eşimin ailesi ve sıkıntılar aslında.. Çok sorunlar yaşadık ama hala ailem diyebiliyor ve ben şok
Ben kendimi çektim ama senin ailen dedim ben görüşmüyorum kendi de hakli olduğumu bildiğinden bise demiyor ama o da bu durumdan etkileniyor doğal olarak beni de etkiliyor.. kabullendim böyle yaşamayı hep beraber üzülüyoruz
canım valla herşey o kadar karıştı ki bende müşavir ile görüştüm en son o da senin dediğin gibi dedi doktor rapor vermezse nasıl onaylayacağım falan diye dedi 170 de gerek yok dedi anlamadım hiç bişe hastaneye gittiğimde rapor isteyeceğim
daha düşük olacak ama elden alınacakmış o para
O OZSER0801 bankaya yatıramıyorlarmış sanırım bana öyle söylediler doğru mu bu ?
Ailelerden asla vazgeçilmiyor canım ne kadar kötü olursa olsun vazgeçemez ki ailesinden. Sende bunu göz önünde bulundursan onlar yokmuş gibi evinizde hiç konusunu açmazsanız sizin için daha iyi olur belki. Tabi ne yaşadığınızı bilmiyorum belki elinizde olmadan konu açılıyordur. Ben eşime hep sey diyorum ailelerimizi kapının dışında bırakalım yuvamıza kimsenin yüzünden huzursuzluk girmesin tabi bazen son noktaya gelince bende konuşuyorum ama uzak tutmak en iyisi hem kendi ailem hemde eşimin ailesini
Ben rapor alman gerektiğini biliyorum . sonradan geç kalmissin denmesin.belki dr bilmez ama sen hasta haklarina bir sor yine.@ozser de muhasebeciymis bence kulak ver araştır .doktordan geldim kızlar kendi doktorum kanamanın normal olduğunu bebek baskı yaptığı için olabilirmiş hala başaşağıda ama kanala henüz girmemiş dönmezmiş bu haftadan sonra suyunu sordum olması gerektiği kadar dedi moralini bozma zaten bu haftalarda bu şekilde olması gerekiyor dedi. sancı hiç çıkmadı.
bu arada raporu sordum biz bir kağıt vermeyeceğiz senin iznin zaten başlayacak dedibildirmen gereken bir yerde yok dedi anlamadım
Gizli cepli lohusa takımı ile o kadar rahat etmiştim ki ilk doğumdan yine aradim bulamadim istediğim gibi.bunada 2 takim düğmeli pijama takımı aldim.birde gecelik vardi evde yeni almadim ama hst de belki gece giyerim diye alicam yanima. yedekte dursun kirlendi döküldü ne olur ne olmaz diye.yoksa ben pijama ile rahat edenlerdenim.doğum yapmış annelere bir sorum var ? hastanede doğumdan sonra pijama mı gecelik mi rahat oluyor ? göğsü açılan emzirme pijamaları rahat ve kullanışlı mı ?
Benim bebeğimde tüp bebek. 5. Transferimde hamile kalabildim. Doktorum prof. Ve normal doğurabilirsin dedi. Allaha şükür ki herşeyi çok normal gitti. Tam günü gününe gelişimi sanki normal bir gebelik gibi tarihler tam oturuyor. Fakat bende doktoru dinlemeyip sezaryen yaptıracağım. Asla normal doğumdan korkmuyorum ama bebeğimi 41. Haftalara kadar bekletip komplikasyonalarla tehlikeye atma lüksüm yok diye düşünüyorum. 38+3 te sezaryen olucak inşallahevet alanında uzman olan doktor çıkarıyormuş ameliyatsız ama uyutuluyormussun gene sanirm. Allah korusun zordur ya . iste boyle bazen iyibazen kotu hikayeler çıkıyor ortaya kadin memnunsa sorun yok hic bi sekilde:) . aslinda tüp bebek genelde sezaryen ediliyor zaten zor elde edilmiş bi gebelik diye doktorlar alıyor hemen. banada ayni seyi demisti doktor iki düşük arkasından iğnelerle ilaçlarla geciridgin bi gebelik ki kolay gebede kalamıyorsun bebegi risk etme demisti ama risk degl yani kan sulandırıcı igne kullananlar normal dogum yapiyormus he bazısı gerçekten yüksek doz igne kullanıyo günde iki vuruluyo . pıhtılaşma olan genlere bağlı olarak . cok dolaştım hastane hastene hepsi normal yapabilirsin dedi. devlette de aynı şekil normal yaparsın ama bana dersen sezaryen istiyorum asla en ufak bi risk istemiyorum sana gun verelm alalm dedi . normali cok istiyordum korkuyordumda ama normali sectm . ki devlette ki doktor fikrimi sorarsan bebegn pozisyonu normale cok uygun kontrol altinlda ol surekli . doguma en yakin surede igneni birak ve normal yap dedi . hala bazen iyi cesaret etmişim diyorm
Hikayemiz çok benzio. Biz bı sene korunduk iki sene hiç gebe kalamadim oldu üç yıl. Hamile kaldım kimyasal oldu. Onun ardından yine kaldım iki aylık kalbi durdu kürtaj oldum zaten hamile kalmam kolay olmuyodu. Kürtajdan yedi ay sonra ilk oğluma hamile kaldım. Doktor da hikayemi yakından biliyodu pıhtılaşma cikmadi ama doktor tedbir olsun dedi dokuz kan sulandirici iğne oldum. Oy oy çok zordu. Doktor hep kıymetli bebek derdi. Çok istediğimizi biliodu. Neyse sonuç sezryan oldu. Bu bebegimde farkli doktora gittim hikayemi anlattim gittgimde beş haftaliktim iğne vermedi aspirin verdi üç aylıkken kesti.gereksiz ilaç kullanımına gerek yok bebek gelişiyor dedi. Başta biraktirinca tedirgin oldum ama zaten pıhtılaşma yok dedi. Güvendim doktoruma . Detaylı ultrason da bebeğe sol taraftan giden kan akisinda azalma tesbit edildi. Dediki normalde aspirin veiririz bu durumda ama bebeğin gelisimi normal. Takip edicez. Olurda haftasında gerileme olursa hemen aspirin baslicaz. Kontrol ler normal gidio çok şükür. İlk bebeğim kadar kilolu bı bebek olmucak tahminim ama sağlıklı çok şükür. Doktorumun takibimi çok güzel yapması ilaçları gereksiz yuklememesi çok hoşuma gidiyor. İnşallah doğumum da güzel geçer. Bı anne gibi sevdim benimsedim doktorumu . İyi doktor hamile kadının en büyük şansı benceevet alanında uzman olan doktor çıkarıyormuş ameliyatsız ama uyutuluyormussun gene sanirm. Allah korusun zordur ya . iste boyle bazen iyibazen kotu hikayeler çıkıyor ortaya kadin memnunsa sorun yok hic bi sekilde:) . aslinda tüp bebek genelde sezaryen ediliyor zaten zor elde edilmiş bi gebelik diye doktorlar alıyor hemen. banada ayni seyi demisti doktor iki düşük arkasından iğnelerle ilaçlarla geciridgin bi gebelik ki kolay gebede kalamıyorsun bebegi risk etme demisti ama risk degl yani kan sulandırıcı igne kullananlar normal dogum yapiyormus he bazısı gerçekten yüksek doz igne kullanıyo günde iki vuruluyo . pıhtılaşma olan genlere bağlı olarak . cok dolaştım hastane hastene hepsi normal yapabilirsin dedi. devlette de aynı şekil normal yaparsın ama bana dersen sezaryen istiyorum asla en ufak bi risk istemiyorum sana gun verelm alalm dedi . normali cok istiyordum korkuyordumda ama normali sectm . ki devlette ki doktor fikrimi sorarsan bebegn pozisyonu normale cok uygun kontrol altinlda ol surekli . doguma en yakin surede igneni birak ve normal yap dedi . hala bazen iyi cesaret etmişim diyorm
Bende beş gün sonra galiba korse takmaya başladım. Çok öksürüyor dün ben. Korse olunca canm çok acimiyodu.@ beriko bunlarin hepsi geçecek canim , çok şükür sağlıkli ve hayatta sadece sana gelene kadar biraz daha toparkanmak istiyor.
Ben doğumdan 1 hafta sonra korse takmaya başlamıştım hatta şöyleki korse varken hareketlerim daha rahat oluyordu sıktığı için rahat hissediyordum kendimi sonrasında da çok faydasini gördüm .kilo versede karnim kaldı diyen çok kişi var ben kilo verince göbeğimde gidiyordu.
Ben rapor alman gerektiğini biliyorum . sonradan geç kalmissin denmesin.belki dr bilmez ama sen hasta haklarina bir sor yine.@ozser de muhasebeciymis bence kulak ver araştır .
Gizli cepli lohusa takımı ile o kadar rahat etmiştim ki ilk doğumdan yine aradim bulamadim istediğim gibi.bunada 2 takim düğmeli pijama takımı aldim.birde gecelik vardi evde yeni almadim ama hst de belki gece giyerim diye alicam yanima. yedekte dursun kirlendi döküldü ne olur ne olmaz diye.yoksa ben pijama ile rahat edenlerdenim.
Sgk da aldığın maastan az mı gözüküyorsun öyleyse sgk da atıyorum seni asgarî ucret gösteriyorsa asgari ücretin brüt ücreti üzerinden 3/2 sini veriyor .ama senin maaşın aslinda daha fazla ise aradaki kaybın olan 3/2 farki isyeri sana elden verir.canım valla herşey o kadar karıştı ki bende müşavir ile görüştüm en son o da senin dediğin gibi dedi doktor rapor vermezse nasıl onaylayacağım falan diye dedi 170 de gerek yok dedi anlamadım hiç bişe hastaneye gittiğimde rapor isteyeceğim
O OZSER0801 bankaya yatıramıyorlarmış sanırım bana öyle söylediler doğru mu bu ?
Bizde PTT’ye yatırıyor Sgk canım, oradan alıyoruz.canım valla herşey o kadar karıştı ki bende müşavir ile görüştüm en son o da senin dediğin gibi dedi doktor rapor vermezse nasıl onaylayacağım falan diye dedi 170 de gerek yok dedi anlamadım hiç bişe hastaneye gittiğimde rapor isteyeceğim
Emin ol sen hatalı olsan çok sert tepki verir ki eşim de aynı şekilde ailesi hatalı olunca beni karıştırma kendiniz konuşup halledin diyorCanım vazgeçmek değil de biraz daha kalıcı tepki verse karşıdaki de bi daha tekrarlayamaz en azından sacmalamayi.. konuyu kendisi acar bi şekilde bise desen suç demesen suç oluyorçok diyoruz konuşmayalım diye ama konu illa ki geliyor bende ağzımı tutamıyorum saydiriyorum yalan yok
Emin ol sen hatalı olsan çok sert tepki verir ki eşim de aynı şekilde ailesi hatalı olunca beni karıştırma kendiniz konuşup halledin diyorAma ben hatalı olsam konuşurda konuşur Valla insan kendini tutamıyor artık dayanılmaz hale geliyor bazen insan
Kızlar hamileyken evi temizlerken çamaşır suyu falan kullandınız mı ben kendime engel olamıyorum titizlik manyaklıgı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?