2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
38 ile 39 arası gün veriyorum dedi. Kendi hesapladı.
Zaten sıkıntı olmaz ama bir hafta daha bekleyebilirdi.Bizim dr sezeryan olucaksa 28eylül olsun dedim tamam dedi eşim devlet memuru olduğu için babalık iznim hafta sonuna denk gelmesin pazartesi olsun dedi 30 eylül olsun istiyoruz 4 gün önce doğum olmuş olucak bebekte tam alacağını almış olarak doğar en azından

Yabi

Kızlar bu sabah markete gittim ki evimin karşısında inliye inliye yukarı geldim bel ağrısından Ama biraz önce kalkıp kapılarımı sildim prizleri falan sildim doğum yaklaştıkça sürekli temizlik yapmak istiyorum bulaşık bile yıkayacak durumda değilim aslında ama psikolojim bozuldu galiba Normal de temizlik hastalığım falan yok sürekli temizlik yapmak istiyorum yaaa bana ne oluyor bir türlü anlamıyorum

Okula başlamak iyi geldi, vakit daha hızlı geçiyor ama evle fazla uğraşmıyorum. Halıları yıkattım, koltukları yıkattım önumuzdekı hafta kadın gelecek... Dr kontrolleri haftada 1 e düştü. 3160 gram olmuş. Dr benden sürekli açlık şekeri istiyor gene sonuc göturdum gene düşük. Dr bir türlü kılo nedenini bulamıyor. Şekerin normal hep iri bebek dıye kayıtlı... Dr bey diyete gıreyım mi dedım zaten midem yanıyor akşam yemeyeyım dedım. Ne alakası var. Şeker yok bırsey yok yemeye devam gıt sana hamur işi tatlı ye demiyorum. Ama bebek hep kendine alıyor kiloyu bu güzel dedi. Ben safi az sadece koca karın.. Her gören daha doğurmadın mı modunda... Yüzünü tam gördüm başoarmagını emıyordu annem benım.. Sanırım bu ustalık eserimiz olmuş. Saç yok gibiydi gözüme pek bir guzel geldi. Cunkü dıger 2 oğlum çirkin doğmuştu ben dogumda ayık olmasam inanmazdım benım mı dıye.. Yazık yeri kalmamış sıkış tepiş.. Boy ölçemedı herzaöanki gibi... Suyu ıyı rahim agzı kapalı, renkli doppler yaptı Kan akışi iyi. Tıbben 37 ye kadar çalışabilirsiniz ama rahat edemedıgın an ızne ayrılabılırsın dedi.. Ayak şişmem cok ayakta kalmam. Okulda ayakta eve gelınce bıraz yatıyorum bıraz iş guc gene ayakta. Dr dogum pozisyonunu almış. Ama bebek daha cok yukarıda. İlerleyen haftalarda aşagı inerse acıl an olursa senı normalde yaparım dedı. Cesaretin varsa dedı.. Dedım benım 2.normal ıkı dogum seklini de yasadım. Tosuncuk dedı kuzuma tosuncuk 4kgya kadar normal yaparım. Hatta buyuk bebek daha cabuk dogruyor anneye fazla acı vermiyor. Kafayı ıttıroyp cıkıyor dedı... Ama 4 kgyu geçerse riske atmam dedi. Diyet yapayım o zaman dedım, asla dedi. Bebeğin nıye riskini kesiyorsun dedı.. Zamana bırakalım dedı. Herhafta kontrol var artık

Benimki de tüp bebek...
2. Deneme ve 4.transferim. Daha önce hamile kaldım ama düşükle sonuçlandı.
Zor bir hamilelik geçirdim ve geçiriyorum.
Allah nasip ederse başımın üzerinde yeri var ama doğal yolla olacaksa.
Yoksa gücüm yok gerçekten.
Yıpratıcı süreçlerden geçiyor insan, Fibrokistik yapılar aldığım hormonlar nedeniyle bende de çoğaldı.
Sürekli meme ağrıları, ilk 4 ay mide bulantıları beni mahvetti.
4-5 aylık olduk erken Doğum riski var dediler
Sürekli istirahat ettim.
Eğer serviks boyu kısalırsa serklaj olacaksın dediler.
Çok şükür gerek kalmadı.
Tamam artık rahatız dedik 30.haftadan bu yana gebelik kolestazı İle savaşıyorum.
Her hafta kan veriyorum enzimlerim baktırıyorum, diyet yapıyorum yağ ve şekerden uzak durmaya çalışıyorum
Kaşıntılar gece uyku uyutmuyor.
Geçen hafta da tansiyonum bir anda yükseldi hastanede geçirdik geceyi, idrar biriktirdik 12 saatlik
Gebelik zehirlenmesi var mı diye.
Çok şükür protein kaçağı yok ama gebelik tansiyonu dediler.
Böyle böyle 36.haftaya geldik çok şükür
Bu arada bende 9 aydır oksapar 0,6 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
Hepsi bir yana şimdi de Doğum korkusundan tansiyonum düşmüyor sanırım
Yani anlatırken kolay ama yaşarken zor...
Allah her birimizin sağlıkla kucaklarımıza almayı, mutlulukla ve huzurla büyütmeyi nasip etsin.
Velhasıl zormuş zor

Sizin hamileliğinizde yaşadığınız zorluğu okuyunca galiba biraz fazla şikayet ediyorum diye düşünüyorum İnşallah sağlıcakla kavuşucaksın yavruna zor zamanlar geride kalmış sezeryan mı olucak seninde?

Doğum yaklaştıkça bir enerji gelirmiş insana sana biraz erken gelmiş canım

Benim arada sancılarım oluyor riske atmak istemedi sanırım. Aynen bize de iki tarih verdi. Eşimin de memur, nöbetine göre ayarladık bizde

Amin canım, hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza..
Eli ayağı düzgün, sağlıklı evlatlar olsunlar inşallah.
Doktorum doğasına bırakalım ama 39 lafı bekleyemeyiz dedi.
O süreçte kendiliğinden gelirse oğlumuz, normal dedi.
Gelmezse sezeryan .
Ben her ikisinden de çok korkuyorum.
Hele sezeryanı öcü gibi anlatanlardan duyduklarım

Sezeryan korkulacak birşey değil.llki sezeryandı, iki gün sıkıntı çektim sonra azaldı.

Canım benım ilki de tup bebek. Kesinlikle tup bebek süreci ve gebeliği de zor. 29 haftaya kadar suren kanama, hastanede yat alar, progestan lar erken dogum rıskı hatırlamak dahi ıstemıyorum. Bız 2. Tup bebek olsun asla dusunmedık surec bızı yıldırnıştı. Tek cocuk yeter dedık. Zaten cocuk olmuyor dıye hıc korunmadık da stres yok sıkıntı yok. Hop benım oğlum 7 aylıkken ben hamıle kaldım ve havalara uçtuk. Ben de normal hamile kalabiliyorum diye nasıl sevindim. 2.ve 3. Gebelik normal yolla oldu ve hamılelıkler de rahat gectı. Şimdi bıle 2 erkek cocugu hem okul hem ev ıyı hallediyorum

Neden vermedi acaba doktorum bana
Pazartesi kontrolüm var gittiğimde önereyim..
Teşekkürler canım
Bende panik butonu yok... Herseye takılır, dert eder oldum.

Bravo sana, çok takdir ediyorum zaten sizi...
Tüp bebek süreci zor gerçekten, ama sonraki gebeliklerin doğal yolla olması ne güzel olmuş.
Belki bize de öyle nasip olur ikinci...
Olmazsa da Allah evlatlarımıza sağlık versin

Sezeryan korkulacak birşey değil.llki sezeryandı, iki gün sıkıntı çektim sonra azaldı.

İnşallah şimdi de sıkıntısız bir doğum geçirirsiniz...
Ama bazen duyuyorum, ağrıdan bayıldım
Ya da herşeyi hissettim, bağırdım vs diyenleri

Benim arada sancılarım oluyor riske atmak istemedi sanırım. Aynen bize de iki tarih verdi. Eşimin de memur, nöbetine göre ayarladık bizde
İnşallah sağlıklı olsun da eşler devlette çalışınca mecburen doğumlarımızı da onlara göre ayarlamak zorunda kalıyoruz

Neden vermedi acaba doktorum bana
Pazartesi kontrolüm var gittiğimde önereyim..
Teşekkürler canım
Bende panik butonu yok... Herseye takılır, dert eder oldum.

Bir sor bakalim.
Gecen yine kontrolde.nst de heyecanlandim tansiyonum cikti.Hemsire ohoo sen simdi boyleysen tansiyonunu cikarirsan seni uyutur genel anesteziyle alirlar bebekleri,o anı yasayamazsin dedi
Ben neleri denedim telkin dinletileri mi dinlemedim ama yok o panik butonu bende hic yok.

Hayırlısı olsun ikiniz içinde inşallahBenim de zorunlu bir sezeryan olabilir o öcü gibi anlatanlar etrafım full dolu Takmamaya çalış ben takmamak için elimden geleni yapıyorum ama pekte başarılı olduğum söylenemez hani Bizim ilk önceliğimiz tabi ki bebeklerimiz sezeryan olsakta yapacak hiçbir şeyimiz yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…