2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Şimdiye kadar hiç öyle bir sey yaşamadım Kızım babasına çekmiş o kadar çabalamayı göze almaz miskindir kesin
Hayırlısı olsun cnm hiç belli olmaz tabi. Benim de ilk bebeğim baş asagiydi hep son üç ay hep aynıydı. Bu çok fena her gittgimde farklı pozisyonda çok canı sıkılıyor

Hiç riske değmez canm. Her zaman öncelik saglikli doğum. Doğal doğum bizde isteriz ama bebeği yada kendimi asla riske atmak istemem sağlıkla dogsunlar inşallah

Benim saçım çok düz kapalıyım ama maşa yaptırmak isterim ama ne yazık ki saçım şekil alan bir saçta değil dümdüz bir şekilde tacı takacam
Bende kapaliyim benm tam tersi saçlarım dalgalı ve hep düz olsun isterim firsatim olursa fön cektircem

Valla ne esimden ne annesinden nede kendi annemden suan fayda yok. Cok yanlizim. Dun cok agladim.
Evet canım inşallah kısmet olursa 30 eylül
Az kalmis saglikla gelsin.
Son anda agriyla bile donebilirmis bende normal dogumu cok istiyorum oyuzden yuruyus yaoiyorum merdiven inip cikiyorum sezeryan olan bi arkadas dun dogumdan sonra surekli belim agriyor dedi oda kafama takildi ya
Herkesin bünyesi farkli. Takma kafana. Bende ne bel agrisi ne bas agrisi kaldi. Cok rahatim. Dikislerim bile iyilestikden sonra ne agridi ne sizladi. Mesela eltimin 2 yil gecmis dogumdan hala sizliyor diyo.
Herkese gunaydin.

Ben de duygusal olarak cok kotu hissediyorum birkac gundur. Dun baya agladim. Kimse gercekten anlamiyor. Su aralar cok sey ust uste geldi.
Ya bende dun cok agladim.

Ya bence de niye bu sezaryan abartıyotlar. Cuma dogum yaptım cumartesı 8 de eve cıktım... Öğlen arkadaslarım geldı onlara kahve yaptım. Birlikte salonda oturduk... Akşama bir sürü misafir geldı cay baklava servıs yaptım. Agrım olsa yapar mıydım. Drun agrı kesıcısını bıle kullanmadım... 2.normal dogumdu erken geldı... Ama onda sanki daha cok yoruldum dogumdan cıkınca hastanede 4 saat uyumuşum. Hatta beni emzır dıye uyandıroyorlardı gözumu acamıyordum. Valla drlarınızı dinleyin.. Bu saatten sonra macera aramaya gerek yok.. Bebegı yağla ovmak ne ya dönsün diye, Allah korusun normal normal dıye kadınlar tutturuyor bır tanıdık ılla normal demıs bebek kanalda havasız kaldı, beyne oksijen gıtmedı, sapasağlam cocuk engelli dogdu.. Neden anasının normal dogum askı... Hele bebek 4 kgya yakınsa asla ne krndınızı ne bebegı zorlayın... Altı ustu en dayanıksız kadın bıle 2 gun sezaryan agrısı ceker o da drun verdıgı agrı kesıcıyı kullan yat uyu.. Ha ben 2.yı normal dogurdum ama sancım coktu suyum geldı kanala gırmıs. Dr da mecbur kaldı hatta bana kızdı... Ama bebek 2850 oldugu ıcın 2 ıkınmayla dogdu. Sımdı 4 kg olacak gıbı öyle 2 ıkınmayla doguracagımı sanmıyorum hem de asla riske atamam..

İnsanlar bizi korkutmak için elimden geleni yaptıkları sürece bizim içimizde hep o korku oluyor. Senin gibi örneklerle içim rahatlıyor tam rahatladım diyorum patavatsızın biri yine açıyor o şom ağzını Belki çok rahat geçireceğim doğumu bu korkutmalar yüzünden çok zor geçirecem

Hayırlısı olsun cnm hiç belli olmaz tabi. Benim de ilk bebeğim baş asagiydi hep son üç ay hep aynıydı. Bu çok fena her gittgimde farklı pozisyonda çok canı sıkılıyor
Hiç dönmedi bugüne kadar o yüzden içimde umudum yok Kısmet artık sağlıklı olsun daSenin ki hareketli olucak desene içerde sıkılıp şekilden şekile giriyor
Hiç riske değmez canm. Her zaman öncelik saglikli doğum. Doğal doğum bizde isteriz ama bebeği yada kendimi asla riske atmak istemem sağlıkla dogsunlar inşallah
Bende hep sağlıklı olsun diyorum artık normal doğum fikrini hayatımdan çıkartmaya çalışıyorum ama bu dengesizler bir türlü rahat bırakmıyorlar beni
Bende kapaliyim benm tam tersi saçlarım dalgalı ve hep düz olsun isterim firsatim olursa fön cektircem
Düz saç tam bir baş belası yaaNe sekil tutar nede başka birşey hep aynı

Bunu bir kqc kisiden daha duydum. hamilelik oksurugu diye bir sey bulamadim ama kv ve yengem de biz de yasadik diyorlar. Anlam veremiyorum

Biberon almadım, benim hastanede oğlumda kullandırmadılar, memeyi tutmaz diye.
Emzirme atleti alabilirsin. Lohusa kilodu kullanmadım hiç. Depend yada hasta bezi al, ped al bol miktarda. Kilodu bol al, pijama takımı iki tane al, hırka yada sabahlık tarzı birşey de bulundur, emzirirken çok terliyorsun ve sırtında soğuyor. Gece üstüne birşey atman gerekiyor. Koridorda Yürüyüş yaparken de iyi geliyor

Bunu bir kqc kisiden daha duydum. hamilelik oksurugu diye bir sey bulamadim ama kv ve yengem de biz de yasadik diyorlar. Anlam veremiyorum
Aynen bana da çok saçma gelmişti. Ne alakaysa demiştim başıma gelince Aa varmış demekki diye düşündüm. O öksürüjle uyanıcam anestezi den diye çok korkmuştum

Bebegi donmeyenler ama donmesini isteyenler spinning babies diye hem internette hem instagramda aratirlarsa bircok egzersiz ve oneri bulabilirler. Bu hareketlerin cogu ozellikle secde pozisyonunda biraz durmak rahimde bebege donmesi icin biraz yer actigi icin faydali. Ve sanirim donerken biraz agri oluyormus cunku artik bebekler kilolu ve biraz agrili donebilirler. Ve normal isteyenler bence umudunuzu kaybetmeyin hastane odasinda bile bu egzersizlerle bebegi dondurebilenler var. Tabi hala donmuyorsa da egzersizlerden sonra en hayirlisi o sekilde kalmasiymis denilir

Kızlar, sezeryan sonrası normal doğumu sadece özellerde mi yapıyorlar? Devlette hiç yapan yok mu, bilginiz var mı?
Bildiğim kadarıla Zeynep Kamil’in SSVD diye özel bir bölümü var, bir arkadaşımın eşi orada yapacaktı haftaiçi çalıştığı için kontrole gidemeyeceği için orda devam etmedi, bi tane özelde yaptı sonra

Inşallah döner.. sağlıklısı ne olacaksa o olsun gerçi..
Mecburi işleri yapıyorum. Çok yormuyorum degil de bise yapamiyorum zaten bi yemek bile yapsam artık coook yorulmuş oluyorum

Ben Ankara’dayım. Şehir hastanesinde yapacağım doğumu, onlar da desteklemediklerini söylediler. Bir ihtimal araştırayım devlette imkan varsa diye düşündüm ama bulamadım.
Yine geriden geldiğim için cevaplamıştım öyle ama siz zaten konuşmuşsunuz, hakkınızda hayırlısi olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…