Hayırlısı olsun cnm hiç belli olmaz tabi. Benim de ilk bebeğim baş asagiydi hep son üç ay hep aynıydı. Bu çok fena her gittgimde farklı pozisyondaŞimdiye kadar hiç öyle bir sey yaşamadımKızım babasına çekmiş o kadar çabalamayı göze almaz miskindir kesin
Hiç riske değmez canm. Her zaman öncelik saglikli doğum. Doğal doğum bizde isteriz ama bebeği yada kendimi asla riske atmak istemem sağlıkla dogsunlar inşallahCanım benim bebek ters olduğu için merdiven inip çıkmaya korkuyorum yürüyüşte açılma falan oluyor doğum daha rahat oluyormuş ama ya ters doğum kanalına girerse diye ödüm kopuyorKonuştum doktorum ters yapılan doğumlarda bebeği kaybetmeyi göze almalısın dedi
Bende kapaliyim benm tam tersi saçlarım dalgalı ve hep düz olsun isterimBenim saçım çok düz kapalıyım ama maşa yaptırmak isterim ama ne yazık ki saçım şekil alan bir saçta değil dümdüz bir şekilde tacı takacam
Valla ne esimden ne annesinden nede kendi annemden suan fayda yok. Cok yanlizim. Dun cok agladim.Bende dün ağlama krizi geçirdim resmensanki kimse ilgilenmiyor giib geliyor. Eşimin ailesi Bi kere aramıştır bu zamana kadar, üvey kaynana tam bir şizofren.
Kendi kafasında kendi hayatını yaşıyor. Bide kayınpederime ve akrabalara her hafta arıyorum diyormuş bunu da dün öğrendimbir de
Dün alışveriş yapalım dedik kendime zaten kıyafet alamıyorum olmuyor bir şey, tüm gün eşim ona baktı bunu aldı etti orda insan ekstra Bi ilgi istiyor şunu alalım m yapalım m gibisinden. Akşam da arkadaşlarla görüşeceğiz saat geldi diye eve döndük. O kadar yalnız ve boş hissettim ki kendimi.
Ben eve geldim tabi tutamadım kendimi.
Benim üzülüp ağladığımı görünce anladı hatasını, bende döktüm içimi ailesinin böyle böyle yapmasını falan anlattım ağla ağla Bi hal oldum.
Az kalmis saglikla gelsin.Evet canım inşallah kısmet olursa 30 eylül
Herkesin bünyesi farkli. Takma kafana. Bende ne bel agrisi ne bas agrisi kaldi. Cok rahatim. Dikislerim bile iyilestikden sonra ne agridi ne sizladi. Mesela eltimin 2 yil gecmis dogumdan hala sizliyor diyo.Son anda agriyla bile donebilirmis bende normal dogumu cok istiyorum oyuzden yuruyus yaoiyorum merdiven inip cikiyorum sezeryan olan bi arkadas dun dogumdan sonra surekli belim agriyor dedi oda kafama takildi ya
Ya bende dun cok agladim.Herkese gunaydin.
Ben de duygusal olarak cok kotu hissediyorum birkac gundur. Dun baya agladim. Kimse gercekten anlamiyor. Su aralar cok sey ust uste geldi.
Ya bence de niye bu sezaryan abartıyotlar. Cuma dogum yaptım cumartesı 8 de eve cıktım... Öğlen arkadaslarım geldı onlara kahve yaptım. Birlikte salonda oturduk... Akşama bir sürü misafir geldı cay baklava servıs yaptım. Agrım olsa yapar mıydım. Drun agrı kesıcısını bıle kullanmadım... 2.normal dogumdu erken geldı... Ama onda sanki daha cok yoruldum dogumdan cıkınca hastanede 4 saat uyumuşum. Hatta beni emzır dıye uyandıroyorlardı gözumu acamıyordum. Valla drlarınızı dinleyin.. Bu saatten sonra macera aramaya gerek yok.. Bebegı yağla ovmak ne ya dönsün diye, Allah korusun normal normal dıye kadınlar tutturuyor bır tanıdık ılla normal demıs bebek kanalda havasız kaldı, beyne oksijen gıtmedı, sapasağlam cocuk engelli dogdu.. Neden anasının normal dogum askı... Hele bebek 4 kgya yakınsa asla ne krndınızı ne bebegı zorlayın... Altı ustu en dayanıksız kadın bıle 2 gun sezaryan agrısı ceker o da drun verdıgı agrı kesıcıyı kullan yat uyu.. Ha ben 2.yı normal dogurdum ama sancım coktu suyum geldı kanala gırmıs. Dr da mecbur kaldı hatta bana kızdı... Ama bebek 2850 oldugu ıcın 2 ıkınmayla dogdu. Sımdı 4 kg olacak gıbı öyle 2 ıkınmayla doguracagımı sanmıyorum hem de asla riske atamam..Zaten korkunç değil kızlar kafanizda çok büyütmeyin.sali akşam 16 da doğum yaptim prs sabah eve ciktik elimde firca banyo duvari fircaladim.yapanimin olmadigindan degil kendimi iyi hissettigimden.annem bas bas bagirdi sen ne yapıyorsun delirdin mi diye.nazlanmak yatmak istemek ayrı ama öyle haftalarca toparlanamamak gibi birsey değil aksi bir durumunuz komplikasyon olmazsa korkmayın.keske kolay normal.olsa ama yok olmuyorsa da sezeryan öyle korkunç falan değil
İnsanlar bizi korkutmak için elimden geleni yaptıkları sürece bizim içimizde hep o korku oluyor. Senin gibi örneklerle içim rahatlıyor tam rahatladım diyorum patavatsızın biri yine açıyor o şom ağzınıZaten korkunç değil kızlar kafanizda çok büyütmeyin.sali akşam 16 da doğum yaptim prs sabah eve ciktik elimde firca banyo duvari fircaladim.yapanimin olmadigindan degil kendimi iyi hissettigimden.annem bas bas bagirdi sen ne yapıyorsun delirdin mi diye.nazlanmak yatmak istemek ayrı ama öyle haftalarca toparlanamamak gibi birsey değil aksi bir durumunuz komplikasyon olmazsa korkmayın.keske kolay normal.olsa ama yok olmuyorsa da sezeryan öyle korkunç falan değil
Hiç dönmedi bugüne kadar o yüzden içimde umudum yokHayırlısı olsun cnm hiç belli olmaz tabi. Benim de ilk bebeğim baş asagiydi hep son üç ay hep aynıydı. Bu çok fena her gittgimde farklı pozisyondaçok canı sıkılıyor
Bende hep sağlıklı olsun diyorum artık normal doğum fikrini hayatımdan çıkartmaya çalışıyorum ama bu dengesizler bir türlü rahat bırakmıyorlar beniHiç riske değmez canm. Her zaman öncelik saglikli doğum. Doğal doğum bizde isteriz ama bebeği yada kendimi asla riske atmak istemem sağlıkla dogsunlar inşallah
Düz saç tam bir baş belası yaaBende kapaliyim benm tam tersi saçlarım dalgalı ve hep düz olsun isterimfirsatim olursa fön cektircem
Secde pozisyonumu baska birsey varmi yapilacakDenedim sancı girdi karnıma korkttum bir daha da denemedim sanki bebeğe acı çektiriyorum gibi hissettim
Secde pozisyonunu denedim çok ağrım oldu bir daha denemedimSecde pozisyonumu baska birsey varmi yapilacak
Bunu bir kqc kisiden daha duydum.Benimde hamileliğim in son zamanlarında şiddetli öksürüğü olmuştu. Hatta doktor sezeryan diyince korktum dikişler durmaz bu öksürük ile diye. Bana doğumdan sonra geçer dediler. Çok saçma diye düşünmüştüm. Ama cidden doğumdan çıktım hiç kalmamıştı. Umarım seninde öyle olur
Biberon almadım, benim hastanede oğlumda kullandırmadılar, memeyi tutmaz diye.Kızlar merhaba
Bir şey soracağım. Hastane için yanınızda biberon bulunduracak mısınız? Bulunduracaksanız ne aldınız? Lohusa kilodu emzirme atleti bunları aldınız mı ? Tecrübeli anneler neler aldınız yanınıza ?
Aynen bana da çok saçma gelmişti. Ne alakaysa demiştimBunu bir kqc kisiden daha duydum.hamilelik oksurugu diye bir sey bulamadim ama kv ve yengem de biz de yasadik diyorlar. Anlam veremiyorum
Canm aslında bu tarz şeyler ebe yada doktor esliginde olmali sen oluruna bırak hakkımızda hayırlısı neyse o olsunSecde pozisyonunu denedim çok ağrım oldu bir daha denemedim
Bildiğim kadarıla Zeynep Kamil’in SSVD diye özel bir bölümü var, bir arkadaşımın eşi orada yapacaktı haftaiçi çalıştığı için kontrole gidemeyeceği için orda devam etmedi, bi tane özelde yaptı sonraKızlar, sezeryan sonrası normal doğumu sadece özellerde mi yapıyorlar? Devlette hiç yapan yok mu, bilginiz var mı?
Senin bebeğin daha küçük dönme ihtimali var inşallah ta dönerSadece doğuma az kalınca merdiven in çık sancın başladın açılma olsun diyorlar eğer doktorun yap demişse tabi yap. Anladığım kadarıyla çok yormuyorsun kendini inşallah bu bir sıkıntı oluşturmaz sen yine de doktorunla konuş o daha doğru bilgi verir sana
Yine geriden geldiğim için cevaplamıştım öyle ama siz zaten konuşmuşsunuz, hakkınızda hayırlısi olsun:)Ben Ankara’dayım. Şehir hastanesinde yapacağım doğumu, onlar da desteklemediklerini söylediler. Bir ihtimal araştırayım devlette imkan varsa diye düşündüm ama bulamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?