Allahtan kayınvalıde asla istemez Kendı haliyle cevırır.. Başkaları gıbı ben okuttum hakkım var da diyemez. Eşim hem çalıstı hem okudu.. Eşime askere gıttı kısa dönem, bir allahım kulu bu cocuk asker deyıp bırsey yapmadı eşim de yapılan ıyılıgı kötulugu unutmaz... Sadece bır amcası var babasından cok emegi var.. Dugunde arabasını bize 20 gun verdi, balayına gıdemeyecektık para yoktu.. Bu zamanlar bır daha gelmez demiş eşime para vermiş eşim de borc demıs tamam oğlum deyıp verdı... Kaynanam ise aman herkes balayına mı gıdıyo sankı dedı ama Kendı Dugunde sonra tatıle gıttı.. Eşim o yuzden aılesıne de mesafeli... O yüzden kafamız rahat acızık alım ağrısız başım. Hele şehirde değiştik bizden rahatı yok. Eskiden çamasır makınesı bozulsa oğlum makine bozuldu basında kocası vardı bekar kızı vardı... Annesi de farkında ıkımızın mesafesini o yuzden maksimum 10 gün kalırlar... Onda da eşim alır benı yemege ya da sinemaya göturur. Gak gul yapsa sız buraya torun sevmeye gelmediniz mı alın basbasa kalın oynayın der.. Bız 2 cocukla tuvalete zor gıdıyoruz arada biz de nefes alalım der... Herşey kocada bıtıyor.. Sen de eşine acıma o zaman. Iznın bıtınce ucretsız ızne ayrıl evı bır cevırsın bakalım, o düsüncelı teyzesı size yardım etsin madem... Evine hep kadın al para gidecek dıye acıma nasıl olsa elindekileri ona buna borc verıyor, hele bazıları geri bıle gelmiyor diyorsun.... Fedakarlık seni düşünen adama yapılır. Bak koca karnımızla 37 ye kadar çalısıyoruz nıye 4 hafta fazladan ızne eklensin dıye.... Yerı gelıyor Kendı anamız bıle acımıyor benımkı hep sık dısını kızım der.. Benım anneminde maddi durumu aşırı ıyı ama bır kere bıle ondan borc almadık Kendı de teklif etmesi. Ben gelın oldum nasıl olsa karsı taraf yapmıyor dıye bana bir çöp almadı ceyızımı bıle kendım yaptım iyiki de yapmısım kimseye şimdi eyvallahım yok... Lafa gelınce herseyı kendımız yaptık diyoruz. Evimizdeki toplu ıgneyı bıle kendımız aldık. Bizdeki acı durum 2 tarafında maddi durumu ıyı ama cocuklarına zırnık kpklatmadılar.. Hatta annem işsiz avukatla evleniyor gerı zekalısın bıle dedı... O zaman muhendısı Dr takipler varken daha aczık paraya çalısanla evleniyorum dıye akılsıza cıktım. Babam bıle annemi destekledi.... Şimdi Allaha şükür herseyımız var ama ilk baslar cidden zordu. Cocuk olmuyor dıye 1 yıl tup bebek parası bırıktırdık.... Şimdi de surıyelı gıbı dogruyor oldum. Yaaaa varya hıc canını sıkma.... Bize tum kazıkları Kendı anamızgıl attı. Teyze ne ki aç konus teyze maddi durumumuz musaıt degıl.. Nıye herseyı olumlu dusunuyoruz bır aksılık cıkacak para gerekecek. Teyzesı nereden bulacak... Şimdi hep benle dalga geciyor lar herseyı abartıyon dıye.. Valla sızın paranızla yapmıyorum Kendı paramla yapıyom dedım
Sizinkiler yine maddi olarak iyilermiş, bizimkiler iki taraf da ancak geçiniyor. İki tarafta da tüm akrabalarda durumu en iyi olan bizizdir. Ama eşim de anlatır, ben kendim de nasıl nasıl çalıştık okulu ayrı, işi ayrı bugünlere geldik. Düğünümüzü de kendimiz yaptık, tüp bebeğe 30-35 bin para harcadık, eşim de ben de en büyük çocuğuz, kardeşlerimizi okuttuk halen okutuyoruz da. Görümcem geçen yıl mezun oldu, ona verdiğimiz burs bitti diyorduk ki kaynanam kendine istedi. Neyse benim kardeşime halen veriyoruz diye ona laf etmedim ama hangi anne oğlundan her ay otomatik ödemeli harçlık alır ya... Ne eşimin ailesinden ne benim ailemden bebek için hiç beklentimiz olmadı. Kızlar hep yazıyor ya kv şunu aldı, annem bunu aldı. Ben hiç bir şey görmedim. Annem yine tulum kıyafet almak istiyor ama kendini zora sokmasın diye aldırmadım, dedim sadece yelek ör.Allahtan kayınvalıde asla istemez Kendı haliyle cevırır.. Başkaları gıbı ben okuttum hakkım var da diyemez. Eşim hem çalıstı hem okudu.. Eşime askere gıttı kısa dönem, bir allahım kulu bu cocuk asker deyıp bırsey yapmadı eşim de yapılan ıyılıgı kötulugu unutmaz... Sadece bır amcası var babasından cok emegi var.. Dugunde arabasını bize 20 gun verdi, balayına gıdemeyecektık para yoktu.. Bu zamanlar bır daha gelmez demiş eşime para vermiş eşim de borc demıs tamam oğlum deyıp verdı... Kaynanam ise aman herkes balayına mı gıdıyo sankı dedı ama Kendı Dugunde sonra tatıle gıttı.. Eşim o yuzden aılesıne de mesafeli... O yüzden kafamız rahat acızık alım ağrısız başım. Hele şehirde değiştik bizden rahatı yok. Eskiden çamasır makınesı bozulsa oğlum makine bozuldu basında kocası vardı bekar kızı vardı... Annesi de farkında ıkımızın mesafesini o yuzden maksimum 10 gün kalırlar... Onda da eşim alır benı yemege ya da sinemaya göturur. Gak gul yapsa sız buraya torun sevmeye gelmediniz mı alın basbasa kalın oynayın der.. Bız 2 cocukla tuvalete zor gıdıyoruz arada biz de nefes alalım der... Herşey kocada bıtıyor.. Sen de eşine acıma o zaman. Iznın bıtınce ucretsız ızne ayrıl evı bır cevırsın bakalım, o düsüncelı teyzesı size yardım etsin madem... Evine hep kadın al para gidecek dıye acıma nasıl olsa elindekileri ona buna borc verıyor, hele bazıları geri bıle gelmiyor diyorsun.... Fedakarlık seni düşünen adama yapılır. Bak koca karnımızla 37 ye kadar çalısıyoruz nıye 4 hafta fazladan ızne eklensin dıye.... Yerı gelıyor Kendı anamız bıle acımıyor benımkı hep sık dısını kızım der.. Benım anneminde maddi durumu aşırı ıyı ama bır kere bıle ondan borc almadık Kendı de teklif etmesi. Ben gelın oldum nasıl olsa karsı taraf yapmıyor dıye bana bir çöp almadı ceyızımı bıle kendım yaptım iyiki de yapmısım kimseye şimdi eyvallahım yok... Lafa gelınce herseyı kendımız yaptık diyoruz. Evimizdeki toplu ıgneyı bıle kendımız aldık. Bizdeki acı durum 2 tarafında maddi durumu ıyı ama cocuklarına zırnık kpklatmadılar.. Hatta annem işsiz avukatla evleniyor gerı zekalısın bıle dedı... O zaman muhendısı Dr takipler varken daha aczık paraya çalısanla evleniyorum dıye akılsıza cıktım. Babam bıle annemi destekledi.... Şimdi Allaha şükür herseyımız var ama ilk baslar cidden zordu. Cocuk olmuyor dıye 1 yıl tup bebek parası bırıktırdık.... Şimdi de surıyelı gıbı dogruyor oldum. Yaaaa varya hıc canını sıkma.... Bize tum kazıkları Kendı anamızgıl attı. Teyze ne ki aç konus teyze maddi durumumuz musaıt degıl.. Nıye herseyı olumlu dusunuyoruz bır aksılık cıkacak para gerekecek. Teyzesı nereden bulacak... Şimdi hep benle dalga geciyor lar herseyı abartıyon dıye.. Valla sızın paranızla yapmıyorum Kendı paramla yapıyom dedım
Canım benim eşim de hiç kimseye hayır diyemez o yüzden ben bazı şeyleri anlayınca önden ona eğer böyle söylerse ona şunu söyle diyorum. Sağ olsun eşimde söyler çünkü dedigimin çıkacağını bilir ama borç isteme durumunda o da pek hayır diyemiyo ama senin eşin kendini zaten borç vermeye sartlamis .o borç verilecekSadece 2bini vermeye karar verdim. Eşime de dedim, madem yok diyemiyorsun, sen eşe dosta borç vereceğin kısım için kendine ayrı para biriktir 5-10 neyse ordan ver. Bizim ortak birikimimizi katma dedim. Akrabaların sıkıştıkça senden kredi çeksin dedim. Bir de bebek için altın hesabı aç, oraya düzenli yatır ve ona dokunma dedim. Elindeki uçup uçup gitmesin diye.Tamam oğluşa hesap açacağız ama daha diyor ki ordan verirsem altın olarak veririm diyo halen
Bende korktum bıraktım normal doğum diyip bebeğimi tehlikeye atmak istemiyorumCanm aslında bu tarz şeyler ebe yada doktor esliginde olmali sen oluruna bırak hakkımızda hayırlısı neyse o olsun
Nefes bile alamaz durumdayız Allah bize yardım etsinInşallah döner.. sağlıklısı ne olacaksa o olsun gerçi..
Mecburi işleri yapıyorum. Çok yormuyorum degil de bise yapamiyorum zatenbi yemek bile yapsam artık coook yorulmuş oluyorum
Niye ki odayı yaptırıyor diye mi kızAldin başına belayı durup dururken
Ben sakin kalmaya çalışıyorum ama bunlar yüzünden başaramıyorumCanım benim ilk sezeryan ertesi günü yaktaydım. Annem hastalanınca mecbur kalktım hiç mi hiç yatmadım cokta cabuk iyileştim. Sezeryan yatarak iyi olmuyor hareket şart. Hiç te korkma millet pek Bi seviyor abartmayı
Valla biz çıkarken görümce ünıde okuyordu kaynana nasıl olsa oğlan okulu bıktırdı kardesıne destek olsun demiş eşime.. Eşimde ben okurken sen bana sadece otobus parası ve yemek parası verdın aynı sehırde okuyon ne masrafın var dıye dıye ben 5 yıl boyunca yapmadığım iş kalmadı... Mezara mı götureceksın bak kızında aynı sehırde okuyor ver otobus parasını yemek parasını demiş. Kızı erkegı yok yetıstıremıtorsa gıtsın markette çalıssın demiş. Haklı cunku bana bu erkek adam kız arkadası olur ihtiyacı olur dıye fazla para vermedi Kendı kızı olunca abısı para kazanıyor okutsun oluyor... Annesı buna bozulmus ama kayınpeder oğlan haklı demiş. Eşim de ben senın kızını okutacağım dıye hayatımdaki kızı 3 yıl bekletemem evlencem demiş.. O el kızı askerde bana para yolladı haberıniz var mı demiş.. Düşünsene biz o çalısıyor dıye dogru duzgun görüşemedik bıle ben o Uzulmesın dıye cafeye bıle oturamazdık park köselerınde oturur anca parası olunca bır yere gotururduSizinkiler yine maddi olarak iyilermiş, bizimkiler iki taraf da ancak geçiniyor. İki tarafta da tüm akrabalarda durumu en iyi olan bizizdir. Ama eşim de anlatır, ben kendim de nasıl nasıl çalıştık okulu ayrı, işi ayrı bugünlere geldik. Düğünümüzü de kendimiz yaptık, tüp bebeğe 30-35 bin para harcadık, eşim de ben de en büyük çocuğuz, kardeşlerimizi okuttuk halen okutuyoruz da. Görümcem geçen yıl mezun oldu, ona verdiğimiz burs bitti diyorduk ki kaynanam kendine istedi. Neyse benim kardeşime halen veriyoruz diye ona laf etmedim ama hangi anne oğlundan her ay otomatik ödemeli harçlık alır ya... Ne eşimin ailesinden ne benim ailemden bebek için hiç beklentimiz olmadı. Kızlar hep yazıyor ya kv şunu aldı, annem bunu aldı. Ben hiç bir şey görmedim. Annem yine tulum kıyafet almak istiyor ama kendini zora sokmasın diye aldırmadım, dedim sadece yelek ör.
Benim ki bütün biriktirdiğimizi kardesine borç verdi en azında doğum parasını ayırsaydın dedim 2500 lira hastane parasını onun kredi kartından çekeriz diyor limiti bittirirse ne olacak dedim gidip babamlardan borç alırız demez miKızlar hamile hamile bu eşlerden çektiğimiz ne olacak ya. Benimkinin teyzesi aradı, varsa 4-5bin lira borç verir misin diyor. Hiç bunlar bebek bekliyor, masrafları var mıdır yok mudur ayıp olur demek yok. Benimki de para eşimdeydi ona sorayım da sana yollayayım diyor. Önümüzdeki aya doğum olacak, acil lazım olur vs diye ayırdığım parayı borç vereceğiz yani.
Hiç dinleme sustur konuşanı insanlar cok gereksiz gerçekten agızlarına yapıştırasım geliyor tokatıBen sakin kalmaya çalışıyorum ama bunlar yüzünden başaramıyorum
İnşallah kolay geçer hepimizin kiCanım hiç kimseyi dinleme benim riskli durumlarim olmasına rağmen her zaman kendime ben kolay ve sorunsuz bi doğum yapıcam diyorum Allah'ın izniyle. Kendime sık sık telkin ediyorum . Yoksa malum doğum kimsenin kahramanlık hikayeleri bitmiyo. Normal ve ya sezaryen hiç korkmayın Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Canım benim hastanem biberon ve mama getirmeyin dediler o yüzden getirmicem ama ihtiyaç olursa diye yine de alsam mı diyorum.
Ben atlet ve emzirme sütyeni alıcam ama ne yalan söyleyeyim son zamanlarda onları giymeyi düşünmemeye başladım sadece düğmeli pijama üstü memelere özgürlükama kesinlikle yanıma atlet ,emzirme sütyeni ve külot alıcam. İki çeşit bez aldım biri külot şeklinde depent diğeri bantlı bebeklerin ki gibi bez. Doğum öncesi bantlı bez kullanicam sonrasında da depent ama dediğim gibi külot da yanımda olsun
İşte baştan şuan imkanımız yok malum bebek masrafları deseydi keşke. Valla biz şu son üç aydır oldukça sıkıştığız ,kredi kartımız bebek doğduktan sonra rahatliyo. Gerçekten masraf çok . inşallah doğumda ve sonrasında herhangi bir sorun yaşamayız hepimizişte bazı adamlar da yok demenin şekillerini bilemiyolar sanki suç
Kuzum bu elti sende olsaydı seninde psikolojin bozulurduSen milleti cok dinliyorsun. Herkes bir degil. Normal dogumda allahtan. Benim arkadaşım 18 saat sanci cekti neler yasadi. Suni sanci maf etti. Ama normal olmadi 18 saat sonra sezeryana alindi. Yazık degilmi. Onemli olan normal olması degil her ikinizinde saglikla cikmasi.
Biberon aldim ne olur ne olmaz diye. Ama kullanmam buyuk ihtimal. Avent natural cam aldim. Kiloda gerek yok. Depend alsan yeterli yanina. 1 paket yetiyor. Emzirme atleti rahat oluyor. Sutyene gerek yok.
Amin ibsallah canim
Evden çıkasım gelmiyor artık canım yaaaHiç dinleme sustur konuşanı insanlar cok gereksiz gerçekten agızlarına yapıştırasım geliyor tokatıarkadaş sana zor olan bana kolay gelir cok abartmanın lüzumu yok herkes nasıl doguruyorsa Bi şekil Bizde dogurcak yani. Hiç korkma yeminle abartılacak bişey yok
Off sizin durum bizimkinden de kötüymüş yaBenim ki bütün biriktirdiğimizi kardesine borç verdi en azında doğum parasını ayırsaydın dedim 2500 lira hastane parasını onun kredi kartından çekeriz diyor limiti bittirirse ne olacak dedim gidip babamlardan borç alırız demez miBirde gidip 20000 de kredi çekmiş 15 güne doğum var ama bizde 1000 lira bile kalmadı bütün birikimi kardeşinde
Benim canm sezryan olmak istio sen normal doğur de ona . İnsanlar niye bu kadar meraklı herşeye burnunu sokmayaKuzum bu elti sende olsaydı seninde psikolojin bozulurduSöyle açılma oluyor diyor yenge benim açılma sorunum yok bebek ters açılmam olsa ne olucak diyorum Her gördüğünde başlıyor konuşmaya bıktım vallahi yaaa Ameliyatta çabuk toparlandım dedim o zaman normal doğumda daha çabuk toparlanırsın demez mi!!!! Resmen psikolojime oynuyor bu kadın
Yok gidip oradan buradan borç almış ailesi duyarsa kıyamet kopar birtek eşimden alıyor. Zaten kredi çekmiş para vermiş bari doğum parasını verme dedim gidip onuda vermişOff sizin durum bizimkinden de kötüymüş yane için lazımmış kardeşine bu kadar umursamazlaşıyorlar ? Sağlık vs durum olur, verilir ama bu düşüncesizlik daha doğmamkş bebeğin hakkını almak gibi geliyor bana.
Çocuğunun rızkını vermek demek oluyor bu. Ben yiyemiyorum al sen ye gibi.Yok gidip oradan buradan borç almış ailesi duyarsa kıyamet kopar birtek eşimden alıyor. Zaten kredi çekmiş para vermiş bari doğum parasını verme dedim gidip onuda vermişElimizde 5 kuruş bırakmadı inşallah kredi kartında limit kalmaz o zaman ben eşimi görürüm
Tamam canım ben de almadım gerek olmaz inşallah diye ama emin de olamadım.Biberon almadım, benim hastanede oğlumda kullandırmadılar, memeyi tutmaz diye.
Emzirme atleti alabilirsin. Lohusa kilodu kullanmadım hiç. Depend yada hasta bezi al, ped al bol miktarda. Kilodu bol al, pijama takımı iki tane al, hırka yada sabahlık tarzı birşey de bulundur, emzirirken çok terliyorsun ve sırtında soğuyor. Gece üstüne birşey atman gerekiyor. Koridorda Yürüyüş yaparken de iyi geliyor
Canım ordan burdan borç alan adamın kredi kartında limit yoktur zaten. Anlattığın eltinin kocası mı bu ? sağlı sollu seni deniyorlar.Yok gidip oradan buradan borç almış ailesi duyarsa kıyamet kopar birtek eşimden alıyor. Zaten kredi çekmiş para vermiş bari doğum parasını verme dedim gidip onuda vermiş☹ Elimizde 5 kuruş bırakmadı inşallah kredi kartında limit kalmaz o zaman ben eşimi görürüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?