2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Aldin başına belayı durup dururken

Hormonlardan mi yoksa kocalardan mı bilmiyorum ama bende çok kötüyüm hatta şu aralar boşamadıysam daha da boşanmam bi de lohusa dönemi var onda da yeter diyip boşayabilirim
Eşimde hamile olunca sana bi haller oldu özgüven geldi diyor ben beni boşayabilesin dedim.diye:)

Canım benim ilk sezeryan ertesi günü yaktaydım. Annem hastalanınca mecbur kalktım hiç mi hiç yatmadım cokta cabuk iyileştim. Sezeryan yatarak iyi olmuyor hareket şart. Hiç te korkma millet pek Bi seviyor abartmayı

Kızlar hamile hamile bu eşlerden çektiğimiz ne olacak ya. Benimkinin teyzesi aradı, varsa 4-5bin lira borç verir misin diyor. Hiç bunlar bebek bekliyor, masrafları var mıdır yok mudur ayıp olur demek yok. Benimki de para eşimdeydi ona sorayım da sana yollayayım diyor. Önümüzdeki aya doğum olacak, acil lazım olur vs diye ayırdığım parayı borç vereceğiz yani.

Eşinize söylediniz mi doğum olacak acil durum olursa diye bu para bize lazım. Söylediyseniz size ne tepki verdi?

Eşinin hatası topu niye sana atıyor, sen ıhtıyacımız var desen sen kötü olacaksın bak gelin verdirmedi diyecek.... Benim eşim o konularda çok politik, sen de varsa bana yolla. 2 cocugun Özel kres anaokulu parası var der, kresı borcu öduyorum der... Eşim o yüzden birsey ın borcu bıtınce hemen gene bırsey alıyor yoksa yakamı bırakmazlar, en azından şimdi adımız hep borç ödüyor oluyor... Benim ki avukat oldugu ıcın 2 dk da 40 yalan uydurabılıyor hahahaha. Eşim de haklı ne zorlukla okudum bır allahım kulu cebime harxlık koymadı... Mezun oldum asgari ücrete çalıstım kımse vah tüh etmedi. Deneyim kazanıp Kendı yerımı actım bırsuru borc varken Kendı dugunumuzu yaptık bır Allahı kulu ıhtıyacını var mı demedi der hep.. Eşim o yuzden Allah razı olsun senden gun geldı ben kazanamadım senınki maaslı işti sen evı cevırdın hep der, bır kere de yuzume vurmasın. Ne zaman işleri iyi gitmeye basladım o zaman eşimin akrabası cogaldı

Evlendiğimizden beri akrabalarından borç vermediğimiz kalmadı zaten. Doğum parası ayrı var ama ekstra bir şeyler çıkar diye kenarda biriktirdiğimiz parayı sürekli ona buna borç veriyoruz. Geçen ay kuzenine verdiğimiz 2bin lirayı bize geri ödemişti, sadece onu veririm dedim. Eşim tamam diyor ama bozuldu tabi. Ani durum olsa ben mutlaka para bulurum diyor. Elinde para varken teyzesine sıkışığız diyemezmiş.
Eşinize söylediniz mi doğum olacak acil durum olursa diye bu para bize lazım. Söylediyseniz size ne tepki verdi?

Elinde para olduğunu teyzesi ne bilecekmiş. Ki diyelim ki biliyor gerçekten ihtiyacınız var şu anda bebek geliyor. Teyzesi isteyecek başka bi yeğen ya da akraba bulmalı bence.

Seninki iyiymiş, benimki hiç politik değil. Yalanı bırak lazım olacak parayı bile borç verecek. Allah korusun bir şey lazım olsa ben teyzemden hemen alırım diyor. He teyzesine lazım olan da işyerlerine tadilat yaptırıyorlar, fazla açılmışlar. Tam ayın 15i oldu ya bizden isterler. Ben doğum sonrası işimden ayrılmıyorum, ona buna borç vermeye çalışacağım. Eşimin çalış diye baskısı yok ama emeğim de borç vere vere eriyip gidiyor. Bir de kimseye altın ya da dolar olarak falan da vermeyiz hep tl. Akraba olanlardan iyi kötü dönüyor ama kendi ailesine verdiklerimiz dönmüyor da.

Elinde para olduğunu teyzesi ne bilecekmiş. Ki diyelim ki biliyor gerçekten ihtiyacınız var şu anda bebek geliyor. Teyzesi isteyecek başka bi yeğen ya da akraba bulmalı bence.
Bu arada teyzeyi severim kötü biri değil ama düşüncesizlikler beni sinir etti. Aynı teyze bana geçen bebek yıllar sonra zor oldu diye bebeğe çok çok alma, hemen büyüyorlar diyordu. Aklıma gelince yine uyuz oldum.

Canım hiç kimseyi dinleme benim riskli durumlarim olmasına rağmen her zaman kendime ben kolay ve sorunsuz bi doğum yapıcam diyorum Allah'ın izniyle . Kendime sık sık telkin ediyorum . Yoksa malum doğum kimsenin kahramanlık hikayeleri bitmiyo. Normal ve ya sezaryen hiç korkmayın Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Canım benim hastanem biberon ve mama getirmeyin dediler o yüzden getirmicem ama ihtiyaç olursa diye yine de alsam mı diyorum.
Ben atlet ve emzirme sütyeni alıcam ama ne yalan söyleyeyim son zamanlarda onları giymeyi düşünmemeye başladım sadece düğmeli pijama üstü memelere özgürlük ama kesinlikle yanıma atlet ,emzirme sütyeni ve külot alıcam. İki çeşit bez aldım biri külot şeklinde depent diğeri bantlı bebeklerin ki gibi bez. Doğum öncesi bantlı bez kullanicam sonrasında da depent ama dediğim gibi külot da yanımda olsun
İşte baştan şuan imkanımız yok malum bebek masrafları deseydi keşke. Valla biz şu son üç aydır oldukça sıkıştığız ,kredi kartımız bebek doğduktan sonra rahatliyo. Gerçekten masraf çok . inşallah doğumda ve sonrasında herhangi bir sorun yaşamayız hepimiz işte bazı adamlar da yok demenin şekillerini bilemiyolar sanki suç

Sen milleti cok dinliyorsun. Herkes bir degil. Normal dogumda allahtan. Benim arkadaşım 18 saat sanci cekti neler yasadi. Suni sanci maf etti. Ama normal olmadi 18 saat sonra sezeryana alindi. Yazık degilmi. Onemli olan normal olması degil her ikinizinde saglikla cikmasi.
Biberon aldim ne olur ne olmaz diye. Ama kullanmam buyuk ihtimal. Avent natural cam aldim. Kiloda gerek yok. Depend alsan yeterli yanina. 1 paket yetiyor. Emzirme atleti rahat oluyor. Sutyene gerek yok.
Hayırlı olsun cnm huzurlu uykuları olsun inşallah
Amin ibsallah canim

Ya sevilebilir tabii ki iyi bir insan da olabilir ama bu dönemde borç verilecek dönem değil bence. Mümkünse hatta teyze size yardım etsin bebek masrafı öyle az bi olay değil

Nuk anti kolik biberonunu aldim yanimda bulunsun ne olur ne olmaz.
Dephand kilot ped ve 2 tane hamile kilidu aldim.dephand ile rahat edemezsem külot orkit yaparim diye yanımda bulunsun.1 tane emzirme atleti bir tanede emzirme sütyeni koydum çantaya .

Doğum sonrası 6 ay ucretsiz izin kullanicam onu bile acaba dönebilir miyiz diye düşünüyorum elimdeki parayi asla böyle bir dönemde kimseye vermemde verdirmemde.
Teyzesi de zaten zerre utanma olsa tadilat parası için hamile karisi olan kişiden borç istemez çok ayıp.esinin yaptigida mantiksiz niye param varken başkasından para isteyip bulmak zorunda kalayim ki.bir kackez verdik kötü olduk verme kötü olu tercih ediyorum artik.

Sadece 2bini vermeye karar verdim. Eşime de dedim, madem yok diyemiyorsun, sen eşe dosta borç vereceğin kısım için kendine ayrı para biriktir 5-10 neyse ordan ver. Bizim ortak birikimimizi katma dedim. Akrabaların sıkıştıkça senden kredi çeksin dedim. Bir de bebek için altın hesabı aç, oraya düzenli yatır ve ona dokunma dedim. Elindeki uçup uçup gitmesin diye.Tamam oğluşa hesap açacağız ama daha diyor ki ordan verirsem altın olarak veririm diyo halen

Ya sevilebilir tabii ki iyi bir insan da olabilir ama bu dönemde borç verilecek dönem değil bence. Mümkünse hatta teyze size yardım etsin bebek masrafı öyle az bi olay değil
Teyze bütün çocuklarını tarlada doğurmuş cinsten, bebek masrafını anlamıyorlar.

Allahtan kayınvalıde asla istemez Kendı haliyle cevırır.. Başkaları gıbı ben okuttum hakkım var da diyemez. Eşim hem çalıstı hem okudu.. Eşime askere gıttı kısa dönem, bir allahım kulu bu cocuk asker deyıp bırsey yapmadı eşim de yapılan ıyılıgı kötulugu unutmaz... Sadece bır amcası var babasından cok emegi var.. Dugunde arabasını bize 20 gun verdi, balayına gıdemeyecektık para yoktu.. Bu zamanlar bır daha gelmez demiş eşime para vermiş eşim de borc demıs tamam oğlum deyıp verdı... Kaynanam ise aman herkes balayına mı gıdıyo sankı dedı ama Kendı Dugunde sonra tatıle gıttı.. Eşim o yuzden aılesıne de mesafeli... O yüzden kafamız rahat acızık alım ağrısız başım. Hele şehirde değiştik bizden rahatı yok. Eskiden çamasır makınesı bozulsa oğlum makine bozuldu basında kocası vardı bekar kızı vardı... Annesi de farkında ıkımızın mesafesini o yuzden maksimum 10 gün kalırlar... Onda da eşim alır benı yemege ya da sinemaya göturur. Gak gul yapsa sız buraya torun sevmeye gelmediniz mı alın basbasa kalın oynayın der.. Bız 2 cocukla tuvalete zor gıdıyoruz arada biz de nefes alalım der... Herşey kocada bıtıyor.. Sen de eşine acıma o zaman. Iznın bıtınce ucretsız ızne ayrıl evı bır cevırsın bakalım, o düsüncelı teyzesı size yardım etsin madem... Evine hep kadın al para gidecek dıye acıma nasıl olsa elindekileri ona buna borc verıyor, hele bazıları geri bıle gelmiyor diyorsun.... Fedakarlık seni düşünen adama yapılır. Bak koca karnımızla 37 ye kadar çalısıyoruz nıye 4 hafta fazladan ızne eklensin dıye.... Yerı gelıyor Kendı anamız bıle acımıyor benımkı hep sık dısını kızım der.. Benım anneminde maddi durumu aşırı ıyı ama bır kere bıle ondan borc almadık Kendı de teklif etmesi. Ben gelın oldum nasıl olsa karsı taraf yapmıyor dıye bana bir çöp almadı ceyızımı bıle kendım yaptım iyiki de yapmısım kimseye şimdi eyvallahım yok... Lafa gelınce herseyı kendımız yaptık diyoruz. Evimizdeki toplu ıgneyı bıle kendımız aldık. Bizdeki acı durum 2 tarafında maddi durumu ıyı ama cocuklarına zırnık kpklatmadılar.. Hatta annem işsiz avukatla evleniyor gerı zekalısın bıle dedı... O zaman muhendısı Dr takipler varken daha aczık paraya çalısanla evleniyorum dıye akılsıza cıktım. Babam bıle annemi destekledi.... Şimdi Allaha şükür herseyımız var ama ilk baslar cidden zordu. Cocuk olmuyor dıye 1 yıl tup bebek parası bırıktırdık.... Şimdi de surıyelı gıbı dogruyor oldum. Yaaaa varya hıc canını sıkma.... Bize tum kazıkları Kendı anamızgıl attı. Teyze ne ki aç konus teyze maddi durumumuz musaıt degıl.. Nıye herseyı olumlu dusunuyoruz bır aksılık cıkacak para gerekecek. Teyzesı nereden bulacak... Şimdi hep benle dalga geciyor lar herseyı abartıyon dıye.. Valla sızın paranızla yapmıyorum Kendı paramla yapıyom dedım

Canım teyze bir tatil beldesinde yaşıyor, her sene tatile çıktıkça oraya da uğrarız, bir kaç gün kalırız. Biz kaldıkça şunu da yiyin, şurayı da gezelim vs. elinden geleni yapar, para falan da harcatmaz. O yüzden diğer akrabalar neyse de teyzeye elimde bol olsa veririm. Benim kızdığım eşim topu bana attı. Doğum yaklaştı masrafımız var ama o kadar veremesem de şu kadar vereyim demedi.

Ayy neye vereceksin allah askina sen doguma girecen belki ihtiyacınız olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…