Patlama noktasına geldim zatenBenim canm sezryan olmak istio sen normal doğur de ona . İnsanlar niye bu kadar meraklı herşeye burnunu sokmaya. Bana akıl vermeye kalkan olursa bide ben üç çocuk dogurdum benden iyimi bilcen derse benim doktorum binlerce kadın dogurtmus sen ondan iyi biliosun üç dogumla diyorum. Yada bebekle ilgili de aynı şey doktor şekerli su vermeyin diyo sarılık için kadın biz veridk bak taş gibi çocuk diyo yine aynı cevabı veriyorum doktor günde elli çocuk muayene edio sen dahami iyi biliosun. Kimseye acıma valla senin moralini bozmaya çalışan insanlari bı kere sert çık bak bidaha yapabilio mu
Kızlar ağlamamak için kendimi zor tutuyorumDışarı çıkacaktık market alışverişini de yapıp biraz gezmeye gidecektik eşimle hazırlandım aşağı indim biri arabaya taş mı vurmuş ne yapmış boyası kalkmış eşim iki saat bakıp durdu tam arabaya bindik hadi markete gidelim al alacağını seni eve bırakayım ben tamirciye gidecem dedi. Yaptıracak mısın bugün dedim hayır hafta içi yaptırırım sadece göstericem arabayı dedi. Ben de birşey demeden ben markete gelmek istemiyorum diyip eve geri çıktım☹ 1 saat çıkacaz yine kendine birşey buldu moralim çok bozuldu olan olmuş bari günümüzü maf etme
Aaa bantlı bezi bilmiyordum depend aldım da.Canım hiç kimseyi dinleme benim riskli durumlarim olmasına rağmen her zaman kendime ben kolay ve sorunsuz bi doğum yapıcam diyorum Allah'ın izniyle. Kendime sık sık telkin ediyorum . Yoksa malum doğum kimsenin kahramanlık hikayeleri bitmiyo. Normal ve ya sezaryen hiç korkmayın Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Canım benim hastanem biberon ve mama getirmeyin dediler o yüzden getirmicem ama ihtiyaç olursa diye yine de alsam mı diyorum.
Ben atlet ve emzirme sütyeni alıcam ama ne yalan söyleyeyim son zamanlarda onları giymeyi düşünmemeye başladım sadece düğmeli pijama üstü memelere özgürlükama kesinlikle yanıma atlet ,emzirme sütyeni ve külot alıcam. İki çeşit bez aldım biri külot şeklinde depent diğeri bantlı bebeklerin ki gibi bez. Doğum öncesi bantlı bez kullanicam sonrasında da depent ama dediğim gibi külot da yanımda olsun
İşte baştan şuan imkanımız yok malum bebek masrafları deseydi keşke. Valla biz şu son üç aydır oldukça sıkıştığız ,kredi kartımız bebek doğduktan sonra rahatliyo. Gerçekten masraf çok . inşallah doğumda ve sonrasında herhangi bir sorun yaşamayız hepimizişte bazı adamlar da yok demenin şekillerini bilemiyolar sanki suç
Tamam canım teşekkür ederimNuk anti kolik biberonunu aldim yanimda bulunsun ne olur ne olmaz.
Dephand kilot ped ve 2 tane hamile kilidu aldim.dephand ile rahat edemezsem külot orkit yaparim diye yanımda bulunsun.1 tane emzirme atleti bir tanede emzirme sütyeni koydum çantaya .
Doğum sonrası 6 ay ucretsiz izin kullanicam onu bile acaba dönebilir miyiz diye düşünüyorum elimdeki parayi asla böyle bir dönemde kimseye vermemde verdirmemde.
Teyzesi de zaten zerre utanma olsa tadilat parası için hamile karisi olan kişiden borç istemez çok ayıp.esinin yaptigida mantiksiz niye param varken başkasından para isteyip bulmak zorunda kalayim ki.bir kackez verdik kötü olduk verme kötü olu tercih ediyorum artik.
Canım ben hemşire olduğum halde kendim sezeryan istiyorum. Normal doğum yapan kadınların hikayelerini yazdığı bir kitap okudum, yine sezeryan bana daha kolay geldi. Çok çocuk düşünmüyorsan sezeryan o kadar korkulacak bir şey değil. Normal doğumda da epizyotomi açılırsa aynı şey gibi geliyor bana. Epizyotomiyi de ilk doğumda genelde açıyorlar. Hadi açmadılar diyelim anüse doğru yırtık falan olur, vajinal bölge daha hassas geliyor banaPatlama noktasına geldim zatenEn son canım sezeryan olmak istiyor diyecem yine kendimi frenliyorum. Hersey bir yana ama sanki bebeğimi düşünmüyorum gibi konuşmaları beni çok üzüyor hepsi aynı cümleleri konuşunca tek kalıyorum yada çok hassas bir konu ya bende normal istediğim için bu kadar üzülüyorumdur
Seninki iyiymiş, benimki hiç politik değil. Yalanı bırak lazım olacak parayı bile borç verecek. Allah korusun bir şey lazım olsa ben teyzemden hemen alırım diyor. He teyzesine lazım olan da işyerlerine tadilat yaptırıyorlar, fazla açılmışlar. Tam ayın 15i oldu ya bizden isterler. Ben doğum sonrası işimden ayrılmıyorum, ona buna borç vermeye çalışacağım. Eşimin çalış diye baskısı yok ama emeğim de borç vere vere eriyip gidiyor. Bir de kimseye altın ya da dolar olarak falan da vermeyiz hep tl. Akraba olanlardan iyi kötü dönüyor ama kendi ailesine verdiklerimiz dönmüyor da.
Nefes bile alamaz durumdayız Allah bize yardım etsin
Kızlar ağlamamak için kendimi zor tutuyorumDışarı çıkacaktık market alışverişini de yapıp biraz gezmeye gidecektik eşimle hazırlandım aşağı indim biri arabaya taş mı vurmuş ne yapmış boyası kalkmış eşim iki saat bakıp durdu tam arabaya bindik hadi markete gidelim al alacağını seni eve bırakayım ben tamirciye gidecem dedi. Yaptıracak mısın bugün dedim hayır hafta içi yaptırırım sadece göstericem arabayı dedi. Ben de birşey demeden ben markete gelmek istemiyorum diyip eve geri çıktım☹ 1 saat çıkacaz yine kendine birşey buldu moralim çok bozuldu olan olmuş bari günümüzü maf etme
Ya ben zaten bu olayı anlamıyorum. Vajinal Doğum da sezaryen de anne ve bebek için. Hiç unutmam bi arkadaş “normal Doğum” yapınca insan bi gururla söylüyor demiştiCanım ben hemşire olduğum halde kendim sezeryan istiyorum. Normal doğum yapan kadınların hikayelerini yazdığı bir kitap okudum, yine sezeryan bana daha kolay geldi. Çok çocuk düşünmüyorsan sezeryan o kadar korkulacak bir şey değil. Normal doğumda da epizyotomi açılırsa aynı şey gibi geliyor bana. Epizyotomiyi de ilk doğumda genelde açıyorlar. Hadi açmadılar diyelim anüse doğru yırtık falan olur, vajinal bölge daha hassas geliyor bana
Haha ah bu erkekler bende birsey oldumu soyle soylerlerse bunu soyle boyle dediginde bunu de derim ogretirim(kendileri dusunuemiyor malum) oda espiri yapar inek sabanin fliminde mufettis adin ne diyor hz. ... Diye ezberlediklerini sayiyor ya hadi adin ne diye sorarsa falan derCanım benim eşim de hiç kimseye hayır diyemez o yüzden ben bazı şeyleri anlayınca önden ona eğer böyle söylerse ona şunu söyle diyorum. Sağ olsun eşimde söyler çünkü dedigimin çıkacağını bilir ama borç isteme durumunda o da pek hayır diyemiyo ama senin eşin kendini zaten borç vermeye sartlamis .o borç verilecek
Bebeği annesinden daha fazla kim düşünebilir kiPatlama noktasına geldim zatenEn son canım sezeryan olmak istiyor diyecem yine kendimi frenliyorum. Hersey bir yana ama sanki bebeğimi düşünmüyorum gibi konuşmaları beni çok üzüyor hepsi aynı cümleleri konuşunca tek kalıyorum yada çok hassas bir konu ya bende normal istediğim için bu kadar üzülüyorumdur
Bantlı bez sezeryan sonrası çok iyi oluyor, onu istediler direk hastanede. Alt tarafa birşey giydirmeyip bez takıp kanama kontrolü yapıyorlar. Açmaları kolay oluyorAaa bantlı bezi bilmiyordum depend aldım da.
Hastaneye de sorayım o zaman. Memeyi almaz e duyduğumdan da korkuyorum ama bilemedim işte☺ Teşekkür ederim canım
Canım benim vermem dememle olmuyor işte. Eşim bu konuda çok hassas, varsa veririm kafasında.Para eşim için çok önemli değil, geleceği pek düşünmüyor. Kayınvalidegil bu sene ev yaptılar memlekette, evin üzerine 2. katı da başladılar. Ellerinde o kadar para yok. Neymiş memlekete gidince misafir olarak biz ya da diğer çocukları üst katı kullanacakmışız, bize rahatlık olacakmış. Tamam da önce insan ayağını yorganına göre uzatır. Borç ala ala evi zor bitirdiler, üst katında çatısı duvarı var o kadar. Bakalım içini yaptıralım mevzusu ne zaman açılacak. Kaynanam oğlumun çocuğu olmuyor diye yıllarca ağladı. Çok şükür çocuk oldu. Şimdi de bir şey sorduğu yok. Yeter ki bebek olsun, bebek arabası benden derdi, sesi soluğu çıkmadı. Biz eşimle beğendik arabayı aldık. Aaa niye o kadar para verdiniz diyo.Ben olsam vermezdim doğum zamanı için ayırmıştır o parayı kusura bakmayın diyebilirsin sonuçta gerçekren de Allah korusun başka başka şeyler çıkabiliyor.
Bizim kayınpeder bir kere arayıp bir şey alınacak m lazım mı paranız var m demedi bile. Düğünde de zerre bir şey görmedim doğumda da umrunda değil. Her zaman verici biz oluyoruz ama artık şu hamilelikte kimin ne değer verdiğini gördüm. Artık herkes ona göre muamele görecek.
Yok artkYa ben zaten bu olayı anlamıyorum. Vajinal Doğum da sezaryen de anne ve bebek için. Hiç unutmam bi arkadaş “normal Doğum” yapınca insan bi gururla söylüyor demiştibu nasıl kafa anlamadım.
Tek meziyeti çocuk doğurmak olan kadınlar genelde bu durumla övünüyor. Önemli olan bebek sağlıcakla doğsun, anne de iyi olsun.Ya ben zaten bu olayı anlamıyorum. Vajinal Doğum da sezaryen de anne ve bebek için. Hiç unutmam bi arkadaş “normal Doğum” yapınca insan bi gururla söylüyor demiştibu nasıl kafa anlamadım.
Inanki hic nazlanamadim simaramadim esime hamilelik boyunca...ustelik ben ona destek oldum hep...erkekler cocuk gibi hepsi ayniKızlar ağlamamak için kendimi zor tutuyorumDışarı çıkacaktık market alışverişini de yapıp biraz gezmeye gidecektik eşimle hazırlandım aşağı indim biri arabaya taş mı vurmuş ne yapmış boyası kalkmış eşim iki saat bakıp durdu tam arabaya bindik hadi markete gidelim al alacağını seni eve bırakayım ben tamirciye gidecem dedi. Yaptıracak mısın bugün dedim hayır hafta içi yaptırırım sadece göstericem arabayı dedi. Ben de birşey demeden ben markete gelmek istemiyorum diyip eve geri çıktım☹ 1 saat çıkacaz yine kendine birşey buldu moralim çok bozuldu olan olmuş bari günümüzü maf etme
Yok artko nasıl zihniyet. Ben bebek isterken evkiligin ilk yılları olmuyodu o zaman bı komsular geldi . Bebek muhabbeti dönüyo sofrada kadın dediki ben çocuk dogurmayan kariya karı demem. Bebek istedigimi ve olmadığını herkes biliodu. Kendi kızı evlendi ilk aydan hamile kaldi üç kız doğurdu pes peşe çünkü kocası erkek bebek istiodu kız kıymetsiz ya bazı gerikafalilarin gözünde. Normal doğurup sezeryani küçümseyenler de aynı benim gözümde. Kimsenin doğum şeklini eleştirmek kimseye düşmez. Sağlıklı hayırlı olsun diyoruz herkese ama bazı insanlar kıt kafalı
[/QUOTYa zihniyet tuhaf gerçekten çok değişik anlamıyorum. Bana soruyorlar Doğumun nasıl olacak diyorum bunu ben bilemem bebek belirler. Şu an normal Doğum gözüküyor ama her şey değişebilir yeter ki sağlıkla kavuşalım.Tek meziyeti çocuk doğurmak olan kadınlar genelde bu durumla övünüyor. Önemli olan bebek sağlıcakla doğsun, anne de iyi olsun.Bu kadar basit ama nedir bu kadının kadına yaptığı.
Birde bi defasında hastanede bi arkadaşı ziyarete gitmiştik iki aile. Arkadaş dedi ne güzel sütün olmuş maşallah. Ordan anne ile kv diyor ki neslimiz sağlammışArkadaşta bebeğini emziremeyen bi anne idi. Pes doğrusu dedim bu kadar olur.
Teyze bütün çocuklarını tarlada doğurmuş cinsten, bebek masrafını anlamıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?