Canım o zaman hiç kendini yorma hizmet etme kv yapması gerekeni yapsın . Yatak mı hazırlanacak sen yerini göster , nereye hazırlayacağını göster malzemeleri göster kendi hazırlasın. Her şeyde yardım iste . Durumunu sen belli etmezsen anlayan olmazYani 39 haftalık hamileyim yarın bana kalmaya geleceklermiş kayınpeder ve üveykayınvalide şaka mı ya?
Ben evde giyecek kıyafetleri bile bulamıyorum artık Bi gecelikle geziyorum.
Şimdi bide onlara hizmet et yemek yatak vs vs valla şaka gibiler ya tüm gün sinirim tepemdeydi. Sanki normal bir zaman. Eltime söyledim ya saçmalama sende kalmak ne alaka falan dedi, ben konuşurum dedi ama ne çareeee...
Sampuan ve sac kremi niye kac gece kalacaksin.Bende senin giibiyimm zaman yaklaştıkça giidp gelip valize bir şeyler atıyorum
Şampuan, saç kremi, tarak, yedek iç çamaşırı, bugün koyduklarım
Birden olunca korktumCanım artık normal bunlar. Hiç bi şey yapmayıp ayakta kalsak bile kasılmalar oluyo tedirgin olma dinlen .
Kizimi uyutayim hemen alacamSıcak duş al çok iyi gelir bazen benim de karnım sertleşme oluyor duş alıyorum sıcak, iyi geliyor. Sert karınla gece yatakta dönmek falan da zor.
Akşamları olabildiğince bacaklarını yukarı kaldırıp dinlenmeye çalış.
Ben dogumhaneye versinler diye corap hurcu icine. Bir tane ince ic zıbın tulbent gibi olan,1 tane yandan ve altan citcitli badi. Bir tane alt ust takim,birde alttan giydirsinler diye patikli pijama,corap ve penye battaniye koydum. 1 tanede bez.Hanımlar yeni doganlari giydirip battaniyesine sarıp mı getiriyorlar. Hastaneye gidince ebeye gidip sorucam ama şimdiden sizlere sorayım dedim. Ayrıca uzun kollu bi zıbın giydirilmesi yeterli oluyo mu yoksa uzun kollu zıbının üstüne tekrar bişey giydiriliyo mu? Zıbın setlerinde çok şey var bana sanki tek kat giydirip battaniyeye sariyolar gibi geldi ona göre çanta hazırlamaya yeni başladım da
insallah bekler eşini bebegin :) sende haklısın egzersizi yürüyüşü fazla kaçırınca kasilmalar yaşıyoruz sonucta o anda hormonlar devreye girebilir birden.Evet öyle tabiki ama yürüyüşlerden sonra kaslar o esnada aktif olduğu için kasılmalar oluyo gevsemeler oluyo bu da açılmayı kolaylastiriyo yani doğum zamanı gelmeden yürüyüş yaptım diye tabiki doğum başlamaz ama şuan 37+3 haftalık olduk yani artık doğsa erken doğum denmez. Hareketler açılmayı kolaylaştırır aynı zamanda o yüzden ben yine de eşimi beklicem o da çok istiyo yanımızda olmayı . Eğer yanımızda değilken başlarsa yapı itibariyle çok stresli biri çok tedirgin olur ve ben de o yanimizdayken kendimi daha huzurlu hissedicem
tam olarak oyle cok daha fazla bi ağrı bekliyorsun ama inan dogum anı gelene kadar bu muydu dedigin ağrılar oluyor :) varsın oyle olsun hafife alip bu kezde o an felaket bisi gbi hissetmeyelmde :)Bana bu aralar belimden adet ağrısı gibi vuruyor ama orta şiddette, sonra geçiyor. Şu an mesela yine var ama çok düzensiz. Öyle bir şey mi acaba? Annem diyor ki “hamileyken kendimi öyle korkunç bir acıya hazırladım ki doğum sancısını anlamadım. Daha şiddetli regl ağrısı çektiğim bile olmuştu.” İnşallah bize de öyle olur
Şampuan koymadım ben ya küçük bisey alayim bari:)Bende senin giibiyimm zaman yaklaştıkça giidp gelip valize bir şeyler atıyorum
Şampuan, saç kremi, tarak, yedek iç çamaşırı, bugün koyduklarım
Sampuana ne gerek var arkadaşlar 1 gece kaliyorsunuz ilk gun yikanmaya musade etmiyorlar ki etselerde yapamazsiniz sabahi taburcusunuzŞampuan koymadım ben ya küçük bisey alayim bari:)
halleder belki eltin kendi ağırlamak istrse ona gidebilirler inslh oyle olur :) haklısın dusunemiyorum su halimde k.pederle ayni evi sıcak basiyo birden durmadan tuvaletteyiz zaten yemek halin varken yapılıyo. e onlar gelse mecbur yemek çay su bu inslh vazgecerlerYani 39 haftalık hamileyim yarın bana kalmaya geleceklermiş kayınpeder ve üveykayınvalide şaka mı ya?
Şimdi bide onlara hizmet et yemek yatak vs vs valla şaka gibiler ya tüm gün sinirim tepemdeydi. Sanki normal bir zaman. Eltime söyledim ya saçmalama sende kalmak ne alaka falan dedi, ben konuşurum dedi ama ne çareeee...
48 saat kalan var. hatta burda biri 3 gun kalacaz dedi . oyle bsise gerek olabilirSampuana ne gerek var arkadaşlar 1 gece kaliyorsunuz ilk gun yikanmaya musade etmiyorlar ki etselerde yapamazsiniz sabahi taburcusunuz
Herkesin en çok istediği kişi yanında olsun inşallahinsallah bekler eşini bebegin :) sende haklısın egzersizi yürüyüşü fazla kaçırınca kasilmalar yaşıyoruz sonucta o anda hormonlar devreye girebilir birden.
Ben taharet alırken bile zorlanıyorum onu hayatta yapamamkizlar perine masajı deneyeniniz oldu mu? yanma yapiyormu ?
Fatmapo naptı acaba
Mayıs annesi olarak adrenalin yüksek olduğu için buralarda takılıyorum
İnşallah herkes için her şey yolundadır
Sampuan ve sac kremi niye kac gece kalacaksin.
Birden olunca korktum
Kizimi uyutayim hemen alacam
Ben dogumhaneye versinler diye corap hurcu icine. Bir tane ince ic zıbın tulbent gibi olan,1 tane yandan ve altan citcitli badi. Bir tane alt ust takim,birde alttan giydirsinler diye patikli pijama,corap ve penye battaniye koydum. 1 tanede bez.
kizlar perine masajı deneyeniniz oldu mu? yanma yapiyormu ?
Ben dogumdan 1 gun sonra çıktım. Eve girer girmez direk banyoya girdim. Normal banyomu yaptim çıktım. Hem rahatladim hem abdest aldim hem banyoda sütüm bollaştıBelki hastanede 2 gün kalırsam çıkarken en azından duş alır çıkarım belki diye düşündüm? Normal ya da szeryan sonrası duş alma süresi nedir? İlk doğum olduğu için tecrübem de yok, minik seyahat boyu olanlardan koydum çantaya ne olur ne olmaz dedim
bende yapamadım canm esim yaptıBen taharet alırken bile zorlanıyorum onu hayatta yapamamama gerçekten etkili bi uygulama olduğu kesin
zeytin yagiyla yaptk ebe de onu önerdi umarm.yapabiliriz ya yırtılma kesi olmasin inslh . ikinci dogumda kolay kolay epizyo yapmıyorlarmış gerci ama.yirtik olabiliyormuş eski epizyo yerinde.Denemedim ama baya etkisi varmış, özellikle yapın yapın diyorlar. Hindistan cevizi yağıyla denemek lazım.
Yani 39 haftalık hamileyim yarın bana kalmaya geleceklermiş kayınpeder ve üveykayınvalide şaka mı ya?
Belki hastanede 2 gün kalırsam çıkarken en azından duş alır çıkarım belki diye düşündüm? Normal ya da szeryan sonrası duş alma süresi nedir? İlk doğum olduğu için tecrübem de yok, minik seyahat boyu olanlardan koydum çantaya ne olur ne olmaz dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?