Kizlar ancak yazabildim. Size yazdigim gece yani cuma gecesi hayatimin en zor gecesiydi diyebilirim. Dogum yapmamış arkadaslari korkutmamak adina olani biteni anlatmicam. Normal dogumla 3 adet binlik suni sanci almama ragmen 6 cm den fazla acilmam olmayinca 32 saatlik dogum sancisi suyun gelmesi sonucu doktorum cumayi ctesiye baglayan gece 02.00 gbi sezeryana alma teklifinda bulundu bende kabul ettim. 02.47 de çınar bebegim sağlıkla dünyaya geldi çok şükür. Ben yeni yeni kendime geliyorum ayaga kalkiyorm yuruyorm emziriyorum ama boynum başım cok agriyor agridan ağlıyorum napcagmi sasirdim. Evimizdeyiz bebegim yanmda emziriyorum ama sut henuz yok mamayla besliyoruz sekeri dusmesin diye. Dua eden herkesten Allah razı olsun insallah hepinizde kolay dogumlar yaparsnz. Sanci aninda herkese cok dua ettim. Merak eden yazan tum arkadaslarima teşekkür ederim.
Selam kızlar bugün bebeğim altı günlük oldu. Sarılık olduğu için gece gündüz sürekli emme halindeyiz. Doğduğu günden beri arada hapsiriyor doktor normal dedi dünyaya alışmaya çalışıyomus. Bu arada her çocuk farklı bı deneyim. İlk bebeğimde sütüm yoktu başta ama oğlum boşta olsa emiyodu. İkincide sütüm hemen geldi ilk iki gün azdı ama vardı süt. Ama oglum çok direndi memeyi tutturana kadar canm çıktı. Benim ilk doğumda olduğu gibi bunda da öksürük başladı. Dua edin inşallah hemen geçer çünkü çok canm acıyor. Onun dışında iyiyim hamdolsun. Bebeği olanlar olmuş çok takip edemiyorum hayırlı olsun. Bekleyenleri de Rabbim hayırlı sağlıklı kolay bı doğumla bebeklerine kavuştursun inşallah
Geçmiş olsun zeraseba:/ ben de senle aynı gün süpriz bir şekilde kucağıma aldım kızımı. Benim kuşum da erken doğduğu için gücü yok memeyi tutmaya, biz de direniyoruz. Benim yeğenim hemşire, sağolsun o çok destek oldu her anlamda. Biliyorsundur zaten ama topuğunu sık,kaşı öncelikle ağzını açtırmak için çok işe yarıyor.Selam kızlar bugün bebeğim altı günlük oldu. Sarılık olduğu için gece gündüz sürekli emme halindeyiz. Doğduğu günden beri arada hapsiriyor doktor normal dedi dünyaya alışmaya çalışıyomus. Bu arada her çocuk farklı bı deneyim. İlk bebeğimde sütüm yoktu başta ama oğlum boşta olsa emiyodu. İkincide sütüm hemen geldi ilk iki gün azdı ama vardı süt. Ama oglum çok direndi memeyi tutturana kadar canm çıktı. Benim ilk doğumda olduğu gibi bunda da öksürük başladı. Dua edin inşallah hemen geçer çünkü çok canm acıyor. Onun dışında iyiyim hamdolsun. Bebeği olanlar olmuş çok takip edemiyorum hayırlı olsun. Bekleyenleri de Rabbim hayırlı sağlıklı kolay bı doğumla bebeklerine kavuştursun inşallah
Ay yerim onun minik totosunu yaBen yeni tas aldım.. Yikadim iyice.. Zaten suya batirio kicinj siliyorum.. Tekrar suya sokmuyorum bile pamugu.. Popo minik olunca oglumda iki pamukla isimiz bitiyor
Ne kontrolü yaptı berikko? Sezeryan sonrası 10 gün falan geçince daha rahat oturulup kalkılıyor galiba değil mi? Ben unutmuşum kızımda nasıldım:/ bir de kızımda spinali tutturamayıp en az üç kere verdikleri için kendime gelmem çok uzun sürmüştü. Bunda daha iyi gibiyim.Az önce kadin doğum kontrolunden geldim.. Bi tane plastik bisey sokuyorlar ya allahm çığlık atiodum.. Normalde dayanirim böyle seylere 15 gun kontrolunde de bunda da hafof bağırdım.. Çok utandım amagaliba bizde cinsellik bayagidir olmayinca daralma oldu.. Sanki bekar halim gibi hissediyorm doktorada sormayi unuttum ne zmn cinseik yasayabilirm diye.. Neyse artik.. Dikisler normalmis biraz daha geçince tam iyilesirim heralde.. Karnimdaki agri da dikislerin ic dikislerin iyilestgine yonelik agriymis.. Gecicek sanrm ama dogrulurken filan zorlaniorm ozellikle sol tarafim
Cok gecmis olsun,gözünüz aydin agri kesici aliyorsun demi,göğüslerine sicak kompres ve masaj ayrica sagma makinesi ile sagarsan sütün gelmesini hizlandirabilirsinKizlar ancak yazabildim. Size yazdigim gece yani cuma gecesi hayatimin en zor gecesiydi diyebilirim. Dogum yapmamış arkadaslari korkutmamak adina olani biteni anlatmicam. Normal dogumla 3 adet binlik suni sanci almama ragmen 6 cm den fazla acilmam olmayinca 32 saatlik dogum sancisi suyun gelmesi sonucu doktorum cumayi ctesiye baglayan gece 02.00 gbi sezeryana alma teklifinda bulundu bende kabul ettim. 02.47 de çınar bebegim sağlıkla dünyaya geldi çok şükür. Ben yeni yeni kendime geliyorum ayaga kalkiyorm yuruyorm emziriyorum ama boynum başım cok agriyor agridan ağlıyorum napcagmi sasirdim. Evimizdeyiz bebegim yanmda emziriyorum ama sut henuz yok mamayla besliyoruz sekeri dusmesin diye. Dua eden herkesten Allah razı olsun insallah hepinizde kolay dogumlar yaparsnz. Sanci aninda herkese cok dua ettim. Merak eden yazan tum arkadaslarima teşekkür ederim.
Bide etraftan biri ay hapsirdi cocuklar üşüdü diyen olunca varya yaşadığım hisleri anlatamam. Zaten hamileliği aşırı duygusal geciridm. Dogumdan sonra hastanede yatarken deprem oldu eşim büyük oğlum yanımda değildi eve gitmişlerdi aklımı kaybedicektim. Üstüne bebekle ilgili olumsuz bişey duymak beni çıldırtıyor. Zaten ödüm patliyor hasta olcak diye.Yaa benimki de hapsuruyor ama usudugu icin diue dusundum.. Ozellikle ustunu degistirirken bezini degistirirken hapsuruyor bazen normalde de hapsuruyor.. Soğuk alcak diye ödüm kopuyo
40 gun iliski yasak canim. Zaten bildigim kadarıyla dinen de yasak. Lohusasin sen.Az önce kadin doğum kontrolunden geldim.. Bi tane plastik bisey sokuyorlar ya allahm çığlık atiodum.. Normalde dayanirim böyle seylere 15 gun kontrolunde de bunda da hafof bağırdım.. Çok utandım amagaliba bizde cinsellik bayagidir olmayinca daralma oldu.. Sanki bekar halim gibi hissediyorm doktorada sormayi unuttum ne zmn cinseik yasayabilirm diye.. Neyse artik.. Dikisler normalmis biraz daha geçince tam iyilesirim heralde.. Karnimdaki agri da dikislerin ic dikislerin iyilestgine yonelik agriymis.. Gecicek sanrm ama dogrulurken filan zorlaniorm ozellikle sol tarafim
Hayırlı olsun cnm küçük prensesGeçmiş olsun zeraseba:/ ben de senle aynı gün süpriz bir şekilde kucağıma aldım kızımı. Benim kuşum da erken doğduğu için gücü yok memeyi tutmaya, biz de direniyoruz. Benim yeğenim hemşire, sağolsun o çok destek oldu her anlamda. Biliyorsundur zaten ama topuğunu sık,kaşı öncelikle ağzını açtırmak için çok işe yarıyor.
İllaki lavaboda da yikanir tabii ama her bez degisiminde biraz zor olur o pamugu ılık suyla islatip silmek ardindan kurulamak cok rahat oluyorAy yerim onun minik totosunu yaannem diyor ki evde sürekli sıcak su var sok lavaboya yıka popoyu. Dışarıda da su bazlı ıslak mendil kullanırsın. Ama şimdi bebek yok ortada, zaman çok her şey mümkün geliyor insana. O yorgunluk uykusuzlukla delirip halıyla falan silmezsek iyi ahahahahaha
Cok gecmis olsun. Sağlıkla anali babalı büyütsün.Kizlar ancak yazabildim. Size yazdigim gece yani cuma gecesi hayatimin en zor gecesiydi diyebilirim. Dogum yapmamış arkadaslari korkutmamak adina olani biteni anlatmicam. Normal dogumla 3 adet binlik suni sanci almama ragmen 6 cm den fazla acilmam olmayinca 32 saatlik dogum sancisi suyun gelmesi sonucu doktorum cumayi ctesiye baglayan gece 02.00 gbi sezeryana alma teklifinda bulundu bende kabul ettim. 02.47 de çınar bebegim sağlıkla dünyaya geldi çok şükür. Ben yeni yeni kendime geliyorum ayaga kalkiyorm yuruyorm emziriyorum ama boynum başım cok agriyor agridan ağlıyorum napcagmi sasirdim. Evimizdeyiz bebegim yanmda emziriyorum ama sut henuz yok mamayla besliyoruz sekeri dusmesin diye. Dua eden herkesten Allah razı olsun insallah hepinizde kolay dogumlar yaparsnz. Sanci aninda herkese cok dua ettim. Merak eden yazan tum arkadaslarima teşekkür ederim.
Seninki de küçükmüş. Nasil kiskaniyor muBenim kızım 2 buçuk yaşında.
Ne kontrolü yaptı berikko? Sezeryan sonrası 10 gün falan geçince daha rahat oturulup kalkılıyor galiba değil mi? Ben unutmuşum kızımda nasıldım:/ bir de kızımda spinali tutturamayıp en az üç kere verdikleri için kendime gelmem çok uzun sürmüştü. Bunda daha iyi gibiyim.
Karnının içinin ağrısı geçti mi senin?
Benim ilk doğum başka bir ülkedeydi ve çok farklıydı operasyon şekli..burda karnına bastırıp kanı tamamen çıkartmaya çalışıyorlar, gelip gidip sezeryan sonrası da çok yaptılar..önceki sezeryanda hiç yapmamışlardı bunu.
Teşekkür ederim zeraHayırlı olsun cnm küçük prensesiki üç gün çok uğraştık şimdi çözdük işi. Hemşire emzirme eğitimini çok güzel verdi ilkinde hiç öğreten olmamıştı. İlk gün hele dogdugunun farkında değildi. Her elleyene çok kiziodu. Konuşan olsa bile kiziodu. Bitek koynumda uyumak istiodu
Çok fena bastırdılar hem de:/ zarar görmedi ama görse yapmazlardı sanırım.dikislere cok zarar vermez mi bastirma işlemi, ben hollandadayim 4 sene once öyle birsey yapilmamisti,simdi de yapilmaz
Arada mızmızlanıyor ama çok ilgili kardeşine karşı. İlk gördüğünde “bunun annesi kim” dediCok gecmis olsun. Sağlıkla anali babalı büyütsün.
Seninki de küçükmüş. Nasil kiskaniyor mu
Biz kombiyi yaktık ama bebeğimin elleri gece soğuktu:/ daha kalın giydirmeliyim sanırım. Hapşurmanın normal olduğunu bilmiyordum, iyi oldu sayende öğrendim zera..çok sağol:)Bide etraftan biri ay hapsirdi cocuklar üşüdü diyen olunca varya yaşadığım hisleri anlatamam. Zaten hamileliği aşırı duygusal geciridm. Dogumdan sonra hastanede yatarken deprem oldu eşim büyük oğlum yanımda değildi eve gitmişlerdi aklımı kaybedicektim. Üstüne bebekle ilgili olumsuz bişey duymak beni çıldırtıyor. Zaten ödüm patliyor hasta olcak diye.
El ve ayaklari bebeklerin soguk olurmus kan gitmedigi icin. Ense ve sirtina bak soguksa usuyordurBiz kombiyi yaktık ama bebeğimin elleri gece soğuktu:/ daha kalın giydirmeliyim sanırım. Hapşurmanın normal olduğunu bilmiyordum, iyi oldu sayende öğrendim zera..çok sağol:)
Insallah kurumaz en azindan bikac gun gider oyle pratik olur yoksa heran su getir gotur zor olur gibiPopo temizlemek için olan pamuklardan ben de aldım da nasıl kullanılıyor ki o? Biri yazmıştı kutuya koy kaynar su ekle diye ama kurumaz mı yaniben suya banıp kullanacaktım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?