2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Canim o ayri birsey. Benim yegenimin cildide cok hassas oldugu icin doktor mustela köpük sampuanini onermisti.

Oneren kim peki.
Ayse oner ve youtube da izledigim cesitli bebek abnyosu videolarinda duydum. Bebegin cildi kuru oldugu icin ozellikle bazi bebeklerde cok konak oldugu icin sanirim.

Biz de yıkayacaktık, dün doktorum kesinlikle yıkama dedi. Göbek bağının düşmesini bekleyeceğiz.

Ayse oner ve youtube da izledigim cesitli bebek abnyosu videolarinda duydum. Bebegin cildi kuru oldugu icin ozellikle bazi bebeklerde cok konak oldugu icin sanirim.
Valla dedigim gibi ilk kez duydum. 2017 ekim anneleri ardi ardina dogurduk hic boyle birşey duymadigimiz gibi herkes hergun yıkadı. Her ay duzenli doktoru kontrolune gittik. Hicbirimizin doktoru boyle birşey demedi. Cildi kuru oluyor yaglarla masaj yapiyorsun. Benim kizinda konak olmadi. Bir donem cok azcik oldu oda kisa sürede gecti. Bilmiyorum bana mantikli gelmiyor.

Bebeğin derisi hassas olduğu ve fazla köpüklemek de önerilmediği için sanırım Almanya’daki ebeler de banyo suyuna biraz süt ve zeytinyağı katarak yıkamayı öneriyorlarmış. İlk banyoda kafasını şampuanlayabilirim sadece ama sonrasında ben de suyuna süt ve zeytinyağı katarak yıkamayı düşünüyorum bir süre.

Internette gezinirken normal dogum hikayelerini dinledim sunni sanci alan biri cok agrisi olmus gozunuzde hafife almayin agrilari diyordu cok korkmaya basladim. Ilk dogumu normal dogum olan annemiz varmi
Ben varım canim korktukca işler dahada zora girer . suni sanci bilmiyorm ama kendi sancimda 7 8 cm olana kadr kadar hersey cok güzeldi sanırım ondan sonra bebek iyice geldiği icin hele baskıdan sanci artıyor. ama öncesi icin daha güçlü adet sancıları çektim kesinlikle. burda biri gene demisti bu kelimeleri . o yüzden kesinlikle korkmayın. ama başlamayan dogumu suni sanciyla başlatmayı doğru bulmuyorm ben . genelde sonu sezaryene dönüyor o kadr sancidan sonra veya kötü bi dogum hikayesi he guzl olanlarda yokmu vardir elbet ama bebek 40 41 hafta olmus bebek gelmiyorsa vardir bir bildiği demeliyiz oyle durumlarda sezaryen kesinlikle:)

Vaktimi gelmisti suyunmu gelmisti neden sunni sanci vermislerdi.burda cok sey ogreniyoruz.sayenizde
40 hafta dolduğu icin doktor beklemek istememişti. Bebek son yarım saatte kakasını yaptı. Suni sancıdan sebep mi yaptı yoksa beklesek de yapacak mıydı bilmiyoruz ama yine de kendi gelseydi iyiydi

yaa avuç kadar süt bebeği nasıl pislenebilir ki?? Hafta 1şampuan yeterli .Bebeklerimize çok saf olduğu iddia edilse dahi fabrikasyon ürünlerine çok maruz bırakmayalım. Artık yediklerimiz içtiklerimiz bile temiz değil onları ne kadar koruyabilirsek o kadar iyi

+1

yikayangillerden ben benm kizimda beyaz şeylerden hic yoktu diyebilirim bacak arasin da vardi sadece . Yıkama konusunu defalarca araştırdım ve göbek kuru tutulup temiz bakıldığı sürece hic bi sorun yokmuş. tamam tertemiz yerden geliyorlar ama bi hastane ortamında 1 2 gun kalıyorlar ben gene yıkarım dikkatte ederm göbeğine cok şükür kizimda bir sorun yaşamadım gec degil aksine erken düştü göbeği 3 4 günlüktü:) insallah bu kezde yasamam

Aynen annemi dinlerim canım bakalım artık biraz doğaçlama olacak gibi

Canim seninle ayni fikirdeyim. Bu sampuanlamayla ilgili yazilari ben de cok okudum. Isimlerini hatirlayamiyorum ama ozellikle instagrami aktif kullanan doktorlarin yazilarinda. Haftada bir sampuan gerisinde de temiz suyla yikamak yeter de artar bile ilk aylar. Bu sekilde onermisler. Zaten mis gibiler hepsi. Bosuna her banyoda ne kadar bebek sampuani da olsa bir yerde kimyasal iceren seylere bebegi maruz birakmamak gerek.

Veee ekim geldi hosgeldi. Artik tutmayin icinizde pitir pitir gelsin bebisler

Bnde hamileyken canim tatli hic istemiodu.. Simdi cok istiyo.. Bnde 12 kilo verdm toplamda.. Tekrar almak istemiyorum.. Bnde cok cekiniyorum bisey yerken

Varya uyuyo arada gidip burnuna vuruyorm tepki veriyo mu diye.. Cok derin uyuyo eymen.. Uyandrmak bile sorun oluyo.. Gecen vurdum burnuna tepki yok.. Sarstm anca o zmn hareketlendi.. Tabi bnde o sirada kalp krizi geciriyodm

Ya evet valla 3 dk suruyordur banyo..sonrasnda oyle losyon yag surcek vakit olmuyor.. Hem usuycek hem işiycek diye

Çişler kakalar bezinden taşınca temiz kalmiyo pek.. Bi de ben yuzunde saclarnda hep tozlari goruyorum.. Bnce banyo ihtiyac.. Bi de eskiler banyo yaptrmak bebegi buyutur derlermis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…