Ayse oner ve youtube da izledigim cesitli bebek abnyosu videolarinda duydum. Bebegin cildi kuru oldugu icin ozellikle bazi bebeklerde cok konak oldugu icin sanirim.Canim o ayri birsey. Benim yegenimin cildide cok hassas oldugu icin doktor mustela köpük sampuanini onermisti.
Oneren kim peki.
Biz de yıkayacaktık, dün doktorum kesinlikle yıkama dedi. Göbek bağının düşmesini bekleyeceğiz.Anladım canim. Sen kimseyi dinleme. Sadece anneni dinle. Gobek dusene kadar ben yikamadim sebebi uzerinde kremsi madde cok kiymetliymis. Antibiyotik gibiymis. O yuzden yikamadim. Ama yikayan var. Yikadiktan sonra gobegi kuru tutduktan sonra sıkıntı olmuyormuş. Her banyoda sampuan kullandim. Duru su temiz etmezki.
Valla dedigim gibi ilk kez duydum. 2017 ekim anneleri ardi ardina dogurduk hic boyle birşey duymadigimiz gibi herkes hergun yıkadı. Her ay duzenli doktoru kontrolune gittik. Hicbirimizin doktoru boyle birşey demedi. Cildi kuru oluyor yaglarla masaj yapiyorsun. Benim kizinda konak olmadi. Bir donem cok azcik oldu oda kisa sürede gecti. Bilmiyorum bana mantikli gelmiyor.Ayse oner ve youtube da izledigim cesitli bebek abnyosu videolarinda duydum. Bebegin cildi kuru oldugu icin ozellikle bazi bebeklerde cok konak oldugu icin sanirim.
Bebeğin derisi hassas olduğu ve fazla köpüklemek de önerilmediği için sanırım Almanya’daki ebeler de banyo suyuna biraz süt ve zeytinyağı katarak yıkamayı öneriyorlarmış. İlk banyoda kafasını şampuanlayabilirim sadece ama sonrasında ben de suyuna süt ve zeytinyağı katarak yıkamayı düşünüyorum bir süre.Evet bebege su an hatirlayamadigim bir sebepten zarari olabilir diye haftada bir sampuanlama oneriyorlar. Diger gunler yuzdurme ya da sudan gecirme diyorlar. Zaten bebek hareket etmedigi ve baslarda da hic terlemedigi icin cok da kirlenmez diye dusunuyorum.
Bir iki gune düşer. Sonra yıkarsınız annesiBiz de yıkayacaktık, dün doktorum kesinlikle yıkama dedi. Göbek bağının düşmesini bekleyeceğiz.
Ben varım canim korktukca işler dahada zora girer . suni sanci bilmiyorm ama kendi sancimda 7 8 cm olana kadr kadar hersey cok güzeldi sanırım ondan sonra bebek iyice geldiği icin hele baskıdan sanci artıyor. ama öncesi icin daha güçlü adet sancıları çektim kesinlikle. burda biri gene demisti bu kelimeleri . o yüzden kesinlikle korkmayın. ama başlamayan dogumu suni sanciyla başlatmayı doğru bulmuyorm ben . genelde sonu sezaryene dönüyor o kadr sancidan sonra veya kötü bi dogum hikayesiInternette gezinirken normal dogum hikayelerini dinledim sunni sanci alan biri cok agrisi olmus gozunuzde hafife almayin agrilari diyordu cok korkmaya basladim. Ilk dogumu normal dogum olan annemiz varmi
40 hafta dolduğu icin doktor beklemek istememişti. Bebek son yarım saatte kakasını yaptı. Suni sancıdan sebep mi yaptı yoksa beklesek de yapacak mıydı bilmiyoruz ama yine de kendi gelseydi iyiydiVaktimi gelmisti suyunmu gelmisti neden sunni sanci vermislerdi.burda cok sey ogreniyoruz.sayenizde
Anladım canim. Sen kimseyi dinleme. Sadece anneni dinle. Gobek dusene kadar ben yikamadim sebebi uzerinde kremsi madde cok kiymetliymis. Antibiyotik gibiymis. O yuzden yikamadim. Ama yikayan var. Yikadiktan sonra gobegi kuru tutduktan sonra sıkıntı olmuyormuş. Her banyoda sampuan kullandim. Duru su temiz etmezki.
+1Normal doğum yapmadim ama 10 yil hastanede çalıştım. Suni sancıya çok şahit oldum. Suni sanci normal dogum sancısı gibi degil o yüzden normal doğum icin ısrarcı olanlara heo söylerim. Kendi sancini gelmistir acilmaniz bayagi olmustur yeterli gelmiyordur suni sanci alin. Ama sanciniz hic yok acilmaniz yok. Sirf normal dogum denemek icin suni sancıyı istemeyin. Bu sekulde yapanların cogu sezeryanla sonuçlandı. Cektigi sancida bosa gitti. B Biravucmutluluk ilk dogumu normal.
yikayangillerden benAnladım canim. Sen kimseyi dinleme. Sadece anneni dinle. Gobek dusene kadar ben yikamadim sebebi uzerinde kremsi madde cok kiymetliymis. Antibiyotik gibiymis. O yuzden yikamadim. Ama yikayan var. Yikadiktan sonra gobegi kuru tutduktan sonra sıkıntı olmuyormuş. Her banyoda sampuan kullandim. Duru su temiz etmezki.
Aynen annemi dinlerim canım bakalım artık biraz doğaçlama olacak gibiAnladım canim. Sen kimseyi dinleme. Sadece anneni dinle. Gobek dusene kadar ben yikamadim sebebi uzerinde kremsi madde cok kiymetliymis. Antibiyotik gibiymis. O yuzden yikamadim. Ama yikayan var. Yikadiktan sonra gobegi kuru tutduktan sonra sıkıntı olmuyormuş. Her banyoda sampuan kullandim. Duru su temiz etmezki.
37+5 canım. Cok saol hepimiz inşallah güzelliklerle büyütelim,Evladını sağlıkla sıhhatle buyutmen nasip olsun ınşallah . Listeye eklıcem de canım tam olarak kaçıncı haftada dunya ya geldı ?
yaa avuç kadar süt bebeği nasıl pislenebilir ki?? Hafta 1şampuan yeterli.Bebeklerimize çok saf olduğu iddia edilse dahi fabrikasyon ürünlerine çok maruz bırakmayalım. Artık yediklerimiz içtiklerimiz bile temiz değil onları ne kadar koruyabilirsek o kadar iyi
Emzirdikten sonra enerji yapacak bişeylere gereksinim duyuyor vücut, o da şekerli şeyler oluyor genelde ama ben hamileliğimde tiksinmiş pek yiyememiştim şimdi yüklenince daha da tiksindim:///
Ben zaten ilk lohusalığımda aldığım kiloların psikolojisini hala üzerimden atamadım, o yüzden de aşırı gerginim yeme/içme konusunda.
Berikkocuğum annelik tuhaf şey seni duygularını çok iyi anlıyorum. Sbh kocaman kızımı okula uğurlamazsam saçını okşayıp öpüp göndermezsem o günüm sanki kötü geçecekmiş gibi hissediyorum kaldıki sen bir süre ayrı kaldın o korku bile her anında yanında olma isteğini tetikler. Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin . Bence bugünlerin tadını çıkart o uyuyunca bol bol dinlen uyu sende çünkü biraz büyüsün annesi uyutmicak seni eymen.
Gözün aydın ,saglikla anali babali büyüsün inşallah.
Maşallah darisi bizim başımıza inşallah.
Bu bebe yagi tüylenme yapıyor sonradan cikti.kizimda losyon falan yoktu bebe yağı kullandik.ben iki gebeligimdede hep karnima bebe yag sürdüm tüylenme falan olmadi.ilk banyosundan itibaren sampuan kullandik biz.vucuduna sungere döküp bi sürdük sacini minnacik sampuanla koputttuk cikarttik.zaten korkuyorsun hasta olur diye 3-5 dk da banyo olayin bitiyor
Slm kizlar sabah 08.05 de dogdu minik kizim:)Spinal olacak yazmistim ama epidural oldum...genel anesteziden daha kolay gecti daha kolay toparlandim...yarın oglene cikarcaklar insallah:)
Evet bebege su an hatirlayamadigim bir sebepten zarari olabilir diye haftada bir sampuanlama oneriyorlar. Diger gunler yuzdurme ya da sudan gecirme diyorlar. Zaten bebek hareket etmedigi ve baslarda da hic terlemedigi icin cok da kirlenmez diye dusunuyorum.
Cam balkonumuz var sauna gibi oluyor. Orda yıkadık şükürGözünüz aydındarısı başımıza olsun. Banyo yaptıracağın odayı ısıtsan, rahatlar yavrucak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?