Canim 24 derece bencede iyi fazlasi bunaltir bebegi bak hollandalilar 20 derecede olsun ev diyorlar ona bende karsiyim soguk oluyor cunkuValla hastanede gayet anlattiklarin gibi yaptim çocuk gazdan ememedi taburcu olamadk o zmn.. Prematureler iki kat daha fazla usuyor vaktinde dogan bebeklere gore.. Yag tabakasi bile yokki vucudunda usur yani.. Ben o uzmanlarin cocuklari var mi merak ediyorum açıkçası.. 24 derecede ben bile usurum cani kani olmayan bebekler nasil usumesinsimdi herkea cicili bicili gorunsun diye az giydirip açıyor saçıyor bebekleri sonra hasta oluyorlar.. Simdi olmazsa ilerde.. Bende annem gibi sicaktan zarar gelmez duauncesindeyim.. Ki bizi de sarıp sarmalamis gayet saglikliyiz bisey de olmamış hicbirimize.. Bilmiyorum belkide benim dusuncem yanlış.. Ama 24 dereceyle olcak iş degil bu bence..
El emegi hediyelikler nasil olmus
Gozun aydın canımKızlar bende doğurdum şükür ayazım koynumda darısı doğurmayanlara inşallah
Gozun aydin olsunBenim de doğumum gerçekleşti, 30 eylül de sezaryen le dünyaya geldi kızım minailk kızımda daha çabuk toparlamıştım, bunda oturma kalkma zor hala bide göğsün parçalanıyor sanki emerken daha bugün gelmeye başladı önceki günlerde çektiği için şuan emzirirken çok zorlaniyorum acısı fena, onlar için herşey feda ama hem sezaryen yeri hem göğüs ikisi birden gümbür gümbür tavsiye istiyorum tecrübesi olanlardan göğüs için lansinoh kullanıyorum bu arada Ama etki etmiyor..
Çok şükür Rabbime ben de 2 ekimde sıfır sancı sıfır açılma ile yatışım yapıldı ebe dedi senin suyun evde gelmiş ama hiç farketmedim suni sancı verdiler öğlen 12 de akşam 10 da normal doğum ile dünya geldi Amine`miz Rabbim hepinize kolay doğum nasip etsin inşallah
Dün akşam bende aynısını yaşadım. Kaburgama dayandi resmen sancılandım sanki bilmiyorum.. Ama benim karnım zaten yukarda bebek yukarda ve dönmüş değil..
Benim karnında hiç yukarı çıkmamıştı hep aşağıdaydı şimdi yukarı çıktı sanki 36.hafta ya yeni girdim
çok enteresandı ya sanki çocuk kendini ittire ittire yukarı çıktı. Benimki 2 aydan fazladır kafa aşağıda doğum pozisyonunda. Geçen ay da iyice inmişti göbeğim. Hatta çok korkunç bacak arası ağrısı çekiyordum o bile hafifledi şu an.
A benimde kafası aşağıda galiba boyu uzadığı için böyle hissediyoruz hatta kaburgama kadar değebiliyor migdeminaltında bunları kafasıyla değil ayaklarıyla yapıyor olmalı kafası asagidaçok enteresandı ya sanki çocuk kendini ittire ittire yukarı çıktı. Benimki 2 aydan fazladır kafa aşağıda doğum pozisyonunda. Geçen ay da iyice inmişti göbeğim. Hatta çok korkunç bacak arası ağrısı çekiyordum o bile hafifledi şu an.
Bende sicaga alistirmadim.Canım yanlış anlama ama erkek cocugu sıcagı sevmez... Gece hep enselerı terler. Yuz kere bez koyarım ya da üzerlerını değiştiririm... Bana cocuk drum olanların odasının petegını kapatmam bıle söyledi... Ben ekimde asla kalorifer yakmam. Sıcakta mikrop artar... Üzerine bıle evde hafif müslin ya da penye battaniye örtcem. 2 erkek cocuk Bu yuttum daha babaannelerının ördugu kalın örgu battaniyeyi kullanmadık. Zaten heryere arabayla gidiliyor. Ama evde çocugu fazla sarıp sarmalama... Sıcak hasta yapar
Valla ben Kızım da derece koydum odaya. 22-23 derecenin uzerine çıkarmadım. Kirkindan sonra altta giydirdigim katida giydirmedim. Uyandigi zaman uzerine yelek giydirdim. Emecegi zaman penye battaniyeye sardim. Kizim hic hasta olmadı. 2 yaşında 2 kez nezle oldu 2 günde atlatti. Cok sicaga alışan bebek yuzune uflesen hasta oluyor. Birde bebegi terletmemek gerek. Genelde terleyen bebek cocuk hemen hasta oluyor. Kat kat giydirmek iyi degil.Bunu duymustum.. Premature olan erkekler ne denilir acaba? Sicak tutmasak hasta oluyolar sicak tutsak sicagi sevmezler.. Ne yapmak lazim acaba?
Canim bol bol emdirip burnunu açık tutmaktan baska yapabileceğin cokta sey yok aslinda . burnu icin damla kullanabilirsin izotonik damlalar varMalesef oğlum nezle olduşimdilik burnu açık, emebiliyor. Hastaneye götürmedim. Daha çok mikrop almasın diye. Duruma göre yarın götürmeyi düşünüyorum.
Duyduğunuz var mı kızlar böyle yeni doğan nezle olan. İlaç kullanamıyorlar diye biliyorum
Şu anda burnu açık canım. İnşallah tıkanma sorunumuz olmaz.Canim bol bol emdirip burnunu açık tutmaktan baska yapabileceğin cokta sey yok aslinda . burnu icin damla kullanabilirsin izotonik damlalar var
bn ilk etapta gecelik düşünüyorum. daha sonra lohusa pijamasini yani dogumdan 1 2 saat sonra kontroller oluyor pıhtı kontrolü faln onlar geçtikten sonra biraz rahata kavuşunca giyerim.Hanimlar dogumdan sonra direk lohusa pijamasi giyilirmi yoksa leke oluyormu baska bi pijamami giyiliyor
Az miktarda geçiyor sanirm antibiyotikler. insalah gecer boyle canim. daha cok kucuk oldugu icin ne yapacağını şaşıyor insan normalde limon faln sürerim bn ayağına kizimda hep yaptm ama iste 3 4 aylıktan sonra idi sanirmŞu anda burnu açık canım. İnşallah tıkanma sorunumuz olmaz.
Çok yoğun değil burun akıntısı. Bu şekilde atlatırız inşallah. Tek umudum antibiyotik kullanıyorum sezeryandan dolayı. Bebişe geçiyorsa sütten daha çabuk atlatır
Canm seni çok iyi anlıyorum. Bebeğin ensesi ve göğsüne dokun sıcaksa bebek usumuyor . Göğsü sıcak olmalı . En iyisini sen bilirsin. Sitres yapma. Bebeği en iyi annesi tanırBunu duymustum.. Premature olan erkekler ne denilir acaba? Sicak tutmasak hasta oluyolar sicak tutsak sicagi sevmezler.. Ne yapmak lazim acaba?
Eğer ki sezeryan ise, hemen pijama giyemiyorsun, sadece üst kısmı giydirip altı kontrole geliyorlar sürekli. Yürüyeceğim zaman pijama ya geçirdiler beni. 4-5 saat sonrasını buldu tabi.Hanimlar dogumdan sonra direk lohusa pijamasi giyilirmi yoksa leke oluyormu baska bi pijamami giyiliyor
Bunu duymustum.. Premature olan erkekler ne denilir acaba? Sicak tutmasak hasta oluyolar sicak tutsak sicagi sevmezler.. Ne yapmak lazim acaba?
Benim ebem 3. Gun geliyor sut hep dedi normalde de sezaryende de.Biz sarip sarmaladik ta cocuk tikandi burnu kurudu.Üşüyor sandik.Doktor bu kadar kat kat giydirip ortmeyin dedi.
Asiri derecede uyuyor.Nasil uyandiriyosun sen beriko ya ? Mumkun degil.Memeye mecali bile yok.Hoş gerci tam da gelmiyor bisey de.Ne yiyip ne icmeli ?Ne zaman gelmeye baslar bu süt gotureyim yogun bakima.
Benim ilk dogumum sezaryen olmustu gecelik giymistim uste dogruda cekmistim kirlenmemisti hic hem hemsirelerin kontrol etmeside kolay olmustu oyleHanimlar dogumdan sonra direk lohusa pijamasi giyilirmi yoksa leke oluyormu baska bi pijamami giyiliyor
Valla daha dün hastanede bi kadın yok efendim korkunç bişey , yok o vakit gelsin dünyayı yikicaksin bir sürü şey söylüyo ben başımdan atmaya çalışıyorum yok . yanımda annem de var en son tersledi kadını da öyle gitti. Valla kimsenin felaket seneryolarina aldırmıyorum Rabbim nasip ederse normal doğumu çok istiyorum ancak o vakit geldiğinde bir sorun olur sezaryen olur o zaman elbette sağlığımız için gerekli olan neyse o yapılır. Sürekli kolay rahat huzurlu bir doğum yapacağımı düşünüyorum ve inandığım şey de bu . Rabbim kolay sağlıklı ve huzurlu doğumlar nasip etsin hepimize ve herkese gönül ferahlığı diliyorumKuzum ne güzel yazmışsın ağzın bal yesinbaştan beri hep normal doğum taraftarıyım ama dış etkenler illa insanı korkutucak normal diye söylediklerim şaşırdın galiba yürek falan mı yedin gibi tepki veriyolar gelde korkma hadi Allahım bi çırpıda inşallah hepimizi yarabbimmm
Benim ebem 3. Gun geliyor sut hep dedi normalde de sezaryende de.
Kuru incir,yulaf ezmesi,rezene baska aklima bisey gelmiyor bide makine ile sağ bol bol gelir insallahhhBiz sarip sarmaladik ta cocuk tikandi burnu kurudu.Üşüyor sandik.Doktor bu kadar kat kat giydirip ortmeyin dedi.
Asiri derecede uyuyor.Nasil uyandiriyosun sen beriko ya ? Mumkun degil.Memeye mecali bile yok.Hoş gerci tam da gelmiyor bisey de.Ne yiyip ne icmeli ?Ne zaman gelmeye baslar bu süt gotureyim yogun bakima.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?