doğum yardımı ve doğum parası işlerini nerden öğreniyoruz detaylı_? ben bağkurlu görünüyorum ancak bağkur borcu çıkıyor o sebeple onları araştırmam lazım. bir yerde okumuştum ssk bağkur borcu olanlar alamıyor gibi? nerden araştırabilirim.
Allah sizinde yardımcınız olsun canım öncelikli ihtiyaçlarımız var aslında kredi kartını kapatabilir çocuk odasını 900euroya aldik onu odaya ekstra parke aldik kurutma makinası aldik hepsi krediyle oldu ama benim gelirim sıfır eşim alsın sonuçta ben istedim eşyaları ama benide düşünmesi gerekir demi kendi ihtiyacım olmuyor paraya ama bebekle daha farklı olur hayat dioye dusunuyorum
Dün açık açık söyledim artık kendi vicdanına kalmış belkide zaten herşeyi alıyorum diye düşünüyor gerçektende alır ne istesem ama benim elimde bisey olmaz çalışan hanımlar bence.enniyisi yapiyosunuz başkasına muhtaç olmak esiniz bile olsa cok zoe
doğum yardımı ve doğum parası işlerini nerden öğreniyoruz detaylı_? ben bağkurlu görünüyorum ancak bağkur borcu çıkıyor o sebeple onları araştırmam lazım. bir yerde okumuştum ssk bağkur borcu olanlar alamıyor gibi? nerden araştırabilirim.
Dün açık açık söyledim artık kendi vicdanına kalmış belkide zaten herşeyi alıyorum diye düşünüyor gerçektende alır ne istesem ama benim elimde bisey olmaz çalışan hanımlar bence.enniyisi yapiyosunuz başkasına muhtaç olmak esiniz bile olsa cok zoe
Tabiki en mantıklısı çalışmak ama eve herşeyi alıyorum diye de para bırakmamak hiç doğru değil. Bir durum olsa eve aldıklarının likitide değeri yok malesef. İnşallah anlayışlı olur az çok sizin için bütçe ayırır.
Sanırım ben hemen 112 yi ararım sonra da eşimi ararım hemen izin almaya çalışsın uçak bileti ayarlasin belki doğuma gelir sonra annemi ararım hazırladığımız çantayı al gel diye
Şuan da hemen organize ettim ama inşallah kesemiz doğumda açılır
Tabiki en mantıklısı çalışmak ama eve herşeyi alıyorum diye de para bırakmamak hiç doğru değil. Bir durum olsa eve aldıklarının likitide değeri yok malesef. İnşallah anlayışlı olur az çok sizin için bütçe ayırır.
Sanırım ben hemen 112 yi ararım sonra da eşimi ararım hemen izin almaya çalışsın uçak bileti ayarlasin belki doğuma gelir sonra annemi ararım hazırladığımız çantayı al gel diye
Şuan da hemen organize ettim ama inşallah kesemiz doğumda açılır
Ben hayal bile edemedim bir anda dışarda yürürken falan su gelirse bir anda fazlaca, bazıları az az geliyor diyo bazıları bir anda fazla geliyor diyor. Panik olmam ama heyecandan ne yapacağımı şaşırırım
Bunun çalışmak ya da çalışmamak ile alakası yok ki. Acil birşey olsa, hastalık vb durum bir taksiye binip gidecek kadar yanınızda olmalı. Bu şekilde anlatırsanız eşiniz de anlayabilir bence.
Çok teşekkür ederim. Benim kızım da bugün altın sarısı yaptı kakasını ama bezi hep dolu doluydu kaç gündür..çok uyumasını da prematüre oluşuna bağlıyordum. Bugün düne göre rengi daha iyi, gözünü de bi hayli açtı ama yarın bakıp duruma göre hareket ederim.
Bu arada 2 saate bir emmesi çok mu sence? Bir saat sonrasında başlıyorum ama ayıktıramıyorum:/
Kuzum gönlünü ferah tut herkes karşılaşıyor sarılık la ben mama takviyesinde yapıyorum
Bebeklerin anı animi tutmuyor bugün benimkide uyudu hep sağdım arada verdim
Onun haricinde mama takviyesi tabiki için rahat ama tedirgin olmuyor değilim
Pazartesi günü tekrardan herşey belli olacak
Inşallah herşey çok güzel olacak
Vala hemen kalkıp ekmek arası biseyler yedim bekliyorum şimdi akşam çok stres yaptım agladim essime sinirlendim falan bebek etkiledimi acaba vijdan yaptım geri
Nasıl oldun canım hareketleri normale döndümü? Benim normalde de hareketlerini çok az hissediyorum strese girdiğimde bazen günlerce hissetmediğim oluyor artık alıştım doktoruma da söyledim sorun yok dedi ama hissedemediğim zamanlar çok üzülüyorum hatta herkes rahatsız olacak kadar çok hissettiğini söyledikçe bebeğimin sağlığından endişe ediyorum neden bukadar hareketsiz diye kafama taktıkça daha da hareketsizleşiyor sende çok taktığın için hissetmiyor olabilirsin biraz keyfini yerine getirecek şeylerle falan uğraş düşünme inşallah normale dönecektir
Bizim bebiş şuan sağ tarafımda ayaklarıyla samba yapıyor sanırım. Eşim bu çocuk bence buradan çıkıcak diyo Ama şu iki gündür bel ağrısı ile aşağıda değişik şeyler hissediyorum doğum yaklaşıyor gibi
Çıktım şimdi nst den sıfır sancı yine 11 ekime kadar dogurman lazım dedi. 9 ekime gün verdi.kendi gelmezse o tarihe kadar önce suni sancıyla normal deneyeceğiz. Olmazsa sezaryen. 6 günüm var artık maksimum
Bizim bebiş şuan sağ tarafımda ayaklarıyla samba yapıyor sanırım. Eşim bu çocuk bence buradan çıkıcak diyo Ama şu iki gündür bel ağrısı ile aşağıda değişik şeyler hissediyorum doğum yaklaşıyor gibi
Bende de ara ara olurdu ama bugün özellikle birden ağırlaşmış hissediyorum kendimi. Alt tarafda uzansam da geçmeyen bi ağrı var .ağrı da denmez aslında bi huzursuzluk hafif bişey . ayağa kalkınca artan bi basınç ve ağrı var. Artık iyice zorlanıyorum dün 10 daha dayanır diyodum şimdi bir hafta dayanmaz gibi geliyo. Eşimin gelmesine ise 11 gün var.dayanmasini istiyorum. Bugün çok agirlastim ve bebek de aşırı hareketli insanlar hep son aylarda son haftalarda az hareket eder diye yazmış ama benim pıtırcık içerde iş çeviriyo.
Bende de ara ara olurdu ama bugün özellikle birden ağırlaşmış hissediyorum kendimi. Alt tarafda uzansam da geçmeyen bi ağrı var .ağrı da denmez aslında bi huzursuzluk hafif bişey . ayağa kalkınca artan bi basınç ve ağrı var. Artık iyice zorlanıyorum dün 10 daha dayanır diyodum şimdi bir hafta dayanmaz gibi geliyo. Eşimin gelmesine ise 11 gün var.dayanmasini istiyorum. Bugün çok agirlastim ve bebek de aşırı hareketli insanlar hep son aylarda son haftalarda az hareket eder diye yazmış ama benim pıtırcık içerde iş çeviriyo.
Bizim ki de sürekli sol kaburgamın altını ittiriyor sola doğru kayıyor sol taraf hep sert. Ama başka da bir şey yok. Baskı aşağıya inme hissi falan yok. Olsun diye bekliyorum artık 41. Hafta olursa bebek derisi kırışıyormuş. Tırnakları uzuyormuş falan... O kadar beklemesin
Kuzum gönlünü ferah tut herkes karşılaşıyor sarılık la ben mama takviyesinde yapıyorum
Bebeklerin anı animi tutmuyor bugün benimkide uyudu hep sağdım arada verdim
Onun haricinde mama takviyesi tabiki için rahat ama tedirgin olmuyor değilim
Pazartesi günü tekrardan herşey belli olacak
Inşallah herşey çok güzel olacak