O kadar güzel anlatmışsın ki emziresim geldiCanım penim de 17 ekimkalan günü yanlış hesaplamisim hemen geçsin istiyorum ya
Canım canım memeyi elinle c şeklinde tut , bebeğini alttan bı uastik yardımıyla destekleyebilirsin ayrıca diğer elinle de bebeğin başından destekle. Bebe ağzını açtığında alt dudak kısmından memenin kahve rengi kısmıyla birlikte ağzına ver . Tüm kahverengi kısım zaten sığmaz ama alabildiği kadar çok kısmı ağzında olsun . Elin memeyi tutmaya devam etsin baş parmagin memenin kahve rengi kısmının hemen üstünde olsun. Böylece hemenin meleğinin nefes almasına engel olacak durumlar kontrolünde olur hem de süt kanallarına baş parmakla hafif dokunuşlar yapabilir melegine giden aut miktarını arttitabilirsin.
Canım burdan ne kadar yardımcı olmaya çalışsak da pek başarılı olamayabiliriz sakın ben beceremiyorum hissiyatina kapılma yavaş yavaş kendi emzirme yöntemini bile bulursun için rahat olsun . Allah kolaylık versin
Canım gözünaydın olsun.Kızlar cuma günü ikindi ezanlarıyla yavrumu kucağıma aldım. Normal doğum oldu çok şükür . Kısaca yazabiliyorum soru sormak isterseniz beni etiketleyip sorun da girince sadece onları okuyayım canlarım hepsini okumaya vaktim yok hepinizi öpüyorum
Kızlar cuma günü ikindi ezanlarıyla yavrumu kucağıma aldım. Normal doğum oldu çok şükür . Kısaca yazabiliyorum soru sormak isterseniz beni etiketleyip sorun da girince sadece onları okuyayım canlarım hepsini okumaya vaktim yok hepinizi öpüyorum
gozun aydin canim :)Kızlar cuma günü ikindi ezanlarıyla yavrumu kucağıma aldım. Normal doğum oldu çok şükür . Kısaca yazabiliyorum soru sormak isterseniz beni etiketleyip sorun da girince sadece onları okuyayım canlarım hepsini okumaya vaktim yok hepinizi öpüyorum
Yerim ben onu. Memenin çevresindeki renkli kismin çoğunu tutup ağzına yerleştir. Bı kere doğru bı şekilde tutarsa hemen öğrenir. İnternette video izle canm doğru meme tutturmayla ilgili. İkinci doğumum olması a rağmen bende meme tuttururken çok zorlandım.Siyah cevresini tutucam? Meme ucunu tutmicak miyim ? Diger elimi kafasinin altina koymuyodun bi de boyle ugrasayim.Insallah tutar.Cok istiyo ,olmayinca sinirleniyo cok
ilk gebeliklerde yapıyorlarmış yanlış yırtınmaya sebep olmasin. Makat yırtınmasın diye. Bana ebe oyle demisti. Çok nadir yapılmayan.Masallah.saglikla buyutmeyi nasip etsin Allah. Ilk dogum muydu? Epizyotomi falan yaptilar mi?
ilk gebeliklerde yapıyorlarmış yanlış yırtınmaya sebep olmasin. Makat yırtınmasın diye. Bana ebe oyle demisti. Çok nadir yapılmayan.
Insallah gerek kalmaz. Ebe bana kimisi geliyor açılma 10cm yaklaşmış kısa sürede doğuyor. Hersey hızlı gelisiyor. Esnek olup kolay acilanlar sanirim onlarda kesilme olmuyor. Birde hic sancisi yok acilma yok. Sırf normal dogum olsun diye suni sanci verilenlerde kesin epizyotomi yapılıyor. O yuzden ben herkese sanciniz yoksa acilma yoksa suni sanci verdirmeyin. Ha sancin vardir yetersizdir. O zaman tamam olur ona lafim yok.Oyle evet ama instagramda da epizyotomisiz ilk dogumlari cok goruyorum. Biraz da doktorlara bagli. Gereksiz kesen olabiliyormus hizlandirmak icin. Ben de en cok bu epizyotomiyi istemiyorum. Insallah gerek kalmaz
Insallah gerek kalmaz. Ebe bana kimisi geliyor açılma 10cm yaklaşmış kısa sürede doğuyor. Hersey hızlı gelisiyor. Esnek olup kolay acilanlar sanirim onlarda kesilme olmuyor. Birde hic sancisi yok acilma yok. Sırf normal dogum olsun diye suni sanci verilenlerde kesin epizyotomi yapılıyor. O yuzden ben herkese sanciniz yoksa acilma yoksa suni sanci verdirmeyin. Ha sancin vardir yetersizdir. O zaman tamam olur ona lafim yok.
Biraz bebege bagli. Benim arkadaşım 10cm açılma ile apar topar sezeryana alındı. Bebek kanala inmedi. Eziyetli oldu doğumu herseyi yaşadı. O yuzden sezeryan yada normal hic onemu yok. Bebek ve senin icin en sagliklisi neyse o olsun. Bebek de sende saglikla atlatın tum acilar unutuluyor. ❤Suni sanci dogal dogum akisini bozup birden hizlandirdigi icin isleri kesi kacinilmaz olabiliyor evet. Risk olmadigi surece kendi sancisiyla acilmayi beklemek gerek. Bu sekilde esneme de daha kolay olur belki kendiliginden yirtilsa bile bu kesi atilmasindan daha kucuk olur. Ama bu ilk dogumlarda cok uzun surebileceginden buna destek veren doktor da az.
Biraz bebege bagli. Benim arkadaşım 10cm açılma ile apar topar sezeryana alındı. Bebek kanala inmedi. Eziyetli oldu doğumu herseyi yaşadı. O yuzden sezeryan yada normal hic onemu yok. Bebek ve senin icin en sagliklisi neyse o olsun. Bebek de sende saglikla atlatın tum acilar unutuluyor. ❤
Oyle ikincidr psikolojin rahatAmin canim hepimiz atlatalim insallah. ❤ ilk dogum her sey bilinmez olunca bazen kurbanlik koyun gibi hissedebiliyoruz
Areolayla vermezsen memen cok acir. Tecrubeli degilim ama tum emzirme yazilarinda areolayla verin dudaklari disa donuk cenesi memeye dayanmis diye tarif ediyor.Siyah cevresini tutucam? Meme ucunu tutmicak miyim ? Diger elimi kafasinin altina koymuyodun bi de boyle ugrasayim.Insallah tutar.Cok istiyo ,olmayinca sinirleniyo cok
Meme ucunu emer sadece o zaman.hem yara olur, hem süt az gider. Siyah kısım ile ağzında olmalı ucu.Siyah cevresini tutucam? Meme ucunu tutmicak miyim ? Diger elimi kafasinin altina koymuyodun bi de boyle ugrasayim.Insallah tutar.Cok istiyo ,olmayinca sinirleniyo cok
Canım sezaryeni bilmiyorum ama ben doktoruma her gidişimde soruyorum magnezyum ,demir ,d . Devam et dedi şuan 38+4 günlük olduk 3 gün sonra tekrar randevum var o zaman yine sorucam.Merhaba arkadaslar bende nasipse yarin sabah 2.sezaryenimi olacagim. Dualarinizi esirgemeyin. Bu arada merak ettigim anestezi formumda vitaminlerin en az 1hafta oncesi kesilmesi gerekmektedir yaziyor. Doktorumla buna dair hicbir konusma yapmadik. Kan ilac,i omega ve magnezyum-kalsiyum iceren 3 ilac kullaniyorum. Bilgisi olan var mi?
Bende de 2-3 gundur bar. Bayagi aciyor.Kızlar benm de küçük bir sorunum var normal mi bilemedim afedersiniz bu alt rahim olan yerde baskı yapıyor ben yürüyebiliyorum nede yatarken dönebiliyorum aranızda bu durumu yaşayan varmı? Taş var ve ben kendimi kaldıramıyorum yattığmda acıyor.. bebek aşğda biliyorum 1 aydır var şimdi daha çk oluyor duş alınca hafifliyor sonra geri oluyor doktora yarın gidecem ama bu durumu yaşayan varmı
Tamam canim cok tesekkurler. O kadar icmisim bugun aksamda son kez icer sabah doguma giderim artik. Bende bugun 38+5 im yarin alacak insallah nasipse. Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallahh...Canım sezaryeni bilmiyorum ama ben doktoruma her gidişimde soruyorum magnezyum ,demir ,d . Devam et dedi şuan 38+4 günlük olduk 3 gün sonra tekrar randevum var o zaman yine sorucam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?