Meme ucunu degil kahverengi halkayi agzina almali.
Eki Görüntüle 2542817 Eki Görüntüle 2542818 Eki Görüntüle 2542819
Alt dudagi ice bükülü degil disa dönük olmali.
Sol koluna yatirdiginda sag elinin bas pamagi kahverengi halkanin ust kismina diger parmaklarin tumu alt kisma gelecek sekilde tutup bebegin agzina vermelisin memeyi.
Isaret ve orta parmakla makas gibi yapmamalisin. Sut akisini engellermis
Emzirirken bebegin ustune egilmiyoruz. Bebegi kendimize dogru cekip emziriyoruz.
Gebe okulunda ogrendiklerim bunlar. Umarim sorunu dogru anlamisimdir :)
Mamalarla ilgili bildigim tek şey.. Etrafinzda olur ya tanidiklarinizn premature olur premature mama bulunmuyor.. B
Heryeri dolaştık.. En sonunda eczaneden özel getirttik zor şer bi depodan getirdiler.. Yok premature mama.. Istedgini de alamiyosun.. Aptamil bulduk mecburen aptamil kullaniyoruz
Benim sezeryan akşam 6’da gerçekleşti.5 dk öncesi iğne yapılmıştı. 3/4 saat sonra ayaklarımı hissetmeye başladım. Gece 12’de kaldırıp, giydirdiler, yürüttüler. Ayağa kaldırdıklarında yere bakmamak gerekiyormuş. İlk iki yürüyüşte ablam destek oldu, sonrasında kendim yürüdüm.Kızlar 10 ekimde nasipse 38 artı 5 de spinal sezaryan olucam. Spinalde ayak bacak hıssedılmıyormus. Acaba dogumdan kaç saat sonra yurudunuz yada bacakları hıssettınıx. Dr 24 saat dedi. Cok degıl mı. 24 saat yatakta mı yatcam. Benım ilkim epıdural Di. Çok rahattı... Ayak bacak hissediyordum ve 4 saat sonra yuruttuker hıc yatmadım. Hastane odasında oturdum dolandım.. Sızın spınsller nasıldı bilgi verir mısınıx
C şeklinde tutuş deniliyor chelzy, baş parmak üstte diğerleri altta olacak şekilde..aksi taktirde süt kanalları baskılanıyor ve süt akışına engel oluyormuş.Peki agzina memeyi verirken parmaklarla kistiricakmiyim memeyi büzüştürüp?
Denicem bunu bakalim.Insallah bunu hallederiz yoksa baya bi sure silikon uç kullanicak gibiyim.
En iyisi valla çocuğun hakkı olarak ona yatırım olmalı ben eşime bana 250 borcun var dedim diye küstü içinde tutmuşun aylardır soyledin şimdi dedi cüzdanımda bi az bisey para olsa hepsi paran var al der gibi bakıyor kv ve eşim yoksa zaten kendileri para veriyor aman zor işler ya asagi tukursem sakal yukari tukurseem bıyık hesabiTakilan takilari verilen paralari aldim hep benkendi adima bankaya yatircam.. Hala daha 50tl borcu var bana eşimin.. Onu da alcam cocugumun paralari hep bende olcak.. Maymun gözünü açtı
Amin allah razı olsun canım evet ilk doğum epizyotomi uygulandı içeriyi boşver dedi doktorum dışarıda 4 dikişim varmışMasallah.saglikla buyutmeyi nasip etsin Allah. Ilk dogum muydu? Epizyotomi falan yaptilar mi?
C şeklinde tutuş deniliyor chelzy, baş parmak üstte diğerleri altta olacak şekilde..aksi taktirde süt kanalları baskılanıyor ve süt akışına engel oluyormuş.
Siyah cevresini tutucam? Meme ucunu tutmicak miyim ? Diger elimi kafasinin altina koymuyodun bi de boyle ugrasayim.Insallah tutar.Cok istiyo ,olmayinca sinirleniyo cok
Cnm bnm yerim onu bennhemsireler destek olsunlar emzirme vakitlerinde.. Sende göre göre alisirsn.. Emzirmek zorbir olay.. Emmeye alissa bile her an hersey olabiliyor yani.. Pes etme canım ben hastane odasnda neler cektim sirf bir saat memeyi agzina sokmaya ugrastm.. Hemsireler iyi gosteriyorlar gercekten.
Kabizlik yapti mi aptamil beriko ? Almis bulunduk aptamil.Resmen insan kakasi gibi katiya yakin cikardi.Dgistirmeyi dusunuyorum ama ne alsam ki ?
mantıklıBu yaziyi alnima yapistirip gezcem
Memeyi büzüştürüp ağzına vermeye çalış o şekilde emmek daha kolay olur onlar içinPeki agzina memeyi verirken parmaklarla kistiricakmiyim memeyi büzüştürüp?
Denicem bunu bakalim.Insallah bunu hallederiz yoksa baya bi sure silikon uç kullanicak gibiyim.
Selam kızlar beni unuttunuz di mi :)) doğum iznine ayrıldığımdan beri buralarda yokum. 32. haftamda doğum iznine ayrılmak zorunda kaldım. 37’ye kadar beklemek istiyordum ama maalesef bebeğimiz erken doğmaya meraklı çıktı 30. haftada sancılarım başladı ve 32’de izne ayrılmış oldum.
Buradan itibaren size pozitif doğum hikayemi anlatacağım...(arada olumsuz şeyler yaşansa da sonu mutlu bitti çok şükür)
34. haftada bir anda gelen suyum ve sancım ile hastaneye gittik. 2 gece hastanede yattım. Akciğer geliştirici iğneler,kasılma azaltıcı ilaçlar,3 saatte bir nst takibi vs derken taburcu olduk. Her şey yolunda derken 2 gün sonra nefes daralması,halsizlik,ishal şikayeti ile tekrar hastaneye gittik. Bir sürü tahlil vs akciğer embolisi riski görüldü. D-dimer testim yüksek çıktı ve doğuma kadar kan sulandırıcı iğnesi vurulmam gerekti. Neyse dedik buna da şükür bebek sağlıklı. Hoopp bir baktık bebeğin suyu azalmış. Bir de benim hamilelikte çıkan şekerim... 35. haftadayız henüz. Tamam dedi doktorum sıkı takip. Ama 38’de seni doğuma almamız lazım. Suni sancı verip normal doğum deneyeceğiz olmazsa sezeryana da hazırlıklı ol.
2 hafta boyunca evden adımımı atmadım desem yeridir. Sürekli sancı,gece sık sık uyanmalar vs. Tabi bu sancılar canımı acıtmıyor geliyor,kasıyor gidiyor.
37. hafta kontrolümüze gittik,pazartesi günü. bir sonraki hafta salı gününe sözleştik doktorumla. 8 ekimde doğumu başlatacağız dedik. Doktorum 3-5 ekim’de şehir dışında olacağım onun dışında sorunumuz yok biraz dayan dedi. Biz de eşimle 3-5 ekimde yataktan kalkmayalım vs şakalar yaptık ve hastaneden ayrıldık.
2 gün geçti,çarşamba yani 2 ekim günü sabah namazımızı kıldık ve yattık. Tam uykuya dalacaktım ki yatağı bile ıslatacak şekilde suyum geldi. Normalde kendimizi hazırlamıştık hemen hastaneyr gitmeyeceğiz sancılar sıklaşana kadar bekleyeceğiz vs nerde... Apar topar doktorumu aradım ve hastaneye gittik. Hemen yatışım yapıldı. Sürekli nst takibim yapıldı. 08:30’dan itibaren dakikada 4 damla ile suni sancı almaya başladım. Kendi sancılarım da vardı ama doğumun o gün olması gerekiyordu çünkü hem suyum azalmıştı hem de yarından itibaren doktorumuz şehir dışında olacaktı:)
Öğlene kadar açılmam 2 cm’den fazla olmadı. Sancılarım sıkılaştı,suni sancıyı kestiler. Bebeğe destek olması adına serum takıldı. Bu arada yatmam yasaklandı çünkü bebişimiz aşağı inmemek için direniyordu. 11’den itibaren devamlı ayaktaydım. Sadece yorulduğumda pilates topuna oturuyordum.
Öğleden sonra 3 gibi açılmam 4 cm oldu,sancım var fakat bebek hala istediğimiz yerde değildi. Sürekli egzersiz yapmaya başladım. Ebeler devamlı odaya geldi gitti. Suni sancı 8 damlaya çıkarıldı. Çok uzun süre 4 cm’de kaldım.
16 civarı artık bebeğimizin kalp atışları sancı ile azalmaya başladı. Sancıdan sonra kordonun bir yerde sıkışabileceğini bunun da bebek için tehlikeli olduğunu kendimi sezeryana hazırlamam gerektiğini ama son ana kadar bekleyeceklerini söylediler. Ve sonra maceram başladı...
Suni sancı 12 damlaya çıkarıldı. Artık kasılmalarım artmıştı. Ebemiz muayene ile açılmamı 7 cm’e kadar çıkardı. Tabi sürekli ayakta durmanın ve açlığın etkisi ile çok yoruldum. Ne olur ne olmaz diye anestezi doktoru görmeye geldi. Sancılar artık çok fazlaydı. Geldiğinde derdin nefesler alıp ses çıkararak nefesimi vermemi söylediler.
17:00. sancım hala çok fazla açılmam 8 cm ama yeterli değil. Artık gücüm de kalmadı. Sancılarla beraber bebeğin kalp atışı iyice yavaşladı.
17:15. ebemin ve eşimin nefes al ver hadi yapacağız beraber demelerine cevap veremez duruma geldim. Nefes almaya gücüm kalmamıştı. Yatağa yatırıldım. Açılmam kontrol edildi ve 8,5 cm. Nefes alamadığım için oksijen takıldı. Bebeğin kalp atışları 60’lara kadar indi. Herkes telaş içindeydi. Doktorum son kez kontrole geldi,son kontrolüm hala aynıysa sezeryana alacağız dedi.
Ve boom! tam açılma. ama hala bebeğin kalp atışları yavaş. Açılman tam nefes al,doğuma gidiyoruz dediler ve ben o zaman tüm gücümle nefes alıp verdim. Bebeğime kavuşmama az kalmıştı.Hemen doğumhaneye aldılar. Kakam gelmiş gibi hissediyorum dedim. Evet dediler istediğimiz tam olarak bu.
17:20. Doğumhanedeyim. Sancın geldikçe ıkın diyorlar. Tüm gücümle kaka yapar gibi ıkınmaya başladım. 1,2,3,4 ve 5. ıkınmamda “yeter artık ıkınma üfle sadece” dediler.
17:24. Bebeğim artık kucağımdaydı. Tam 4 dakikada doğurmuşum :) Öncesini saymıyorum. Kucağıma aldığımda her şey bitti çünkü. Minicik elleri,titreyen dudağı,yumuşacık yanağı... Eşimle beraber o kadar çok ağlamışız ki her gün bir sürü doğuma giren ebeleri de ağlatmışız :))
Şimdi kuzum 4 günlük. Evimize getirdiği mis kokusu,huzuru her şeyiyle hayatımıza güzellik getirdi.
Biraz uzun oldu ama tüm zorluklara rağmen bebeğime kavuşmanın mutluluğunu sizinle paylaşmak istedim.❤
Ben kendi yatak odamda yıkıyorum bebeğimi. Bence kendi kararını kendin vermelisin kv bakma o senin bebeğin. Kucağına aldığında anlıyacaksın ki onun birtek sana ihtiyacı var sadece seninle mutlu olucak o yüzden sen onun için herşeyin en iyisini bilirsinBirde ben bebeğime sağlıkla kavuşursam insallah odasında banyosunu yaptırmak ıstiyorum kv izin vermiyor ille banyoda yıkacakmış oranın ısısı daha iyi olurmuş banyomda kocaman değil yani
Birde ben bebeğime sağlıkla kavuşursam insallah odasında banyosunu yaptırmak ıstiyorum kv izin vermiyor ille banyoda yıkacakmış oranın ısısı daha iyi olurmuş banyomda kocaman değil yani
Selam kızlar beni unuttunuz di mi :)) doğum iznine ayrıldığımdan beri buralarda yokum. 32. haftamda doğum iznine ayrılmak zorunda kaldım. 37’ye kadar beklemek istiyordum ama maalesef bebeğimiz erken doğmaya meraklı çıktı 30. haftada sancılarım başladı ve 32’de izne ayrılmış oldum.
Buradan itibaren size pozitif doğum hikayemi anlatacağım...(arada olumsuz şeyler yaşansa da sonu mutlu bitti çok şükür)
34. haftada bir anda gelen suyum ve sancım ile hastaneye gittik. 2 gece hastanede yattım. Akciğer geliştirici iğneler,kasılma azaltıcı ilaçlar,3 saatte bir nst takibi vs derken taburcu olduk. Her şey yolunda derken 2 gün sonra nefes daralması,halsizlik,ishal şikayeti ile tekrar hastaneye gittik. Bir sürü tahlil vs akciğer embolisi riski görüldü. D-dimer testim yüksek çıktı ve doğuma kadar kan sulandırıcı iğnesi vurulmam gerekti. Neyse dedik buna da şükür bebek sağlıklı. Hoopp bir baktık bebeğin suyu azalmış. Bir de benim hamilelikte çıkan şekerim... 35. haftadayız henüz. Tamam dedi doktorum sıkı takip. Ama 38’de seni doğuma almamız lazım. Suni sancı verip normal doğum deneyeceğiz olmazsa sezeryana da hazırlıklı ol.
2 hafta boyunca evden adımımı atmadım desem yeridir. Sürekli sancı,gece sık sık uyanmalar vs. Tabi bu sancılar canımı acıtmıyor geliyor,kasıyor gidiyor.
37. hafta kontrolümüze gittik,pazartesi günü. bir sonraki hafta salı gününe sözleştik doktorumla. 8 ekimde doğumu başlatacağız dedik. Doktorum 3-5 ekim’de şehir dışında olacağım onun dışında sorunumuz yok biraz dayan dedi. Biz de eşimle 3-5 ekimde yataktan kalkmayalım vs şakalar yaptık ve hastaneden ayrıldık.
2 gün geçti,çarşamba yani 2 ekim günü sabah namazımızı kıldık ve yattık. Tam uykuya dalacaktım ki yatağı bile ıslatacak şekilde suyum geldi. Normalde kendimizi hazırlamıştık hemen hastaneyr gitmeyeceğiz sancılar sıklaşana kadar bekleyeceğiz vs nerde... Apar topar doktorumu aradım ve hastaneye gittik. Hemen yatışım yapıldı. Sürekli nst takibim yapıldı. 08:30’dan itibaren dakikada 4 damla ile suni sancı almaya başladım. Kendi sancılarım da vardı ama doğumun o gün olması gerekiyordu çünkü hem suyum azalmıştı hem de yarından itibaren doktorumuz şehir dışında olacaktı:)
Öğlene kadar açılmam 2 cm’den fazla olmadı. Sancılarım sıkılaştı,suni sancıyı kestiler. Bebeğe destek olması adına serum takıldı. Bu arada yatmam yasaklandı çünkü bebişimiz aşağı inmemek için direniyordu. 11’den itibaren devamlı ayaktaydım. Sadece yorulduğumda pilates topuna oturuyordum.
Öğleden sonra 3 gibi açılmam 4 cm oldu,sancım var fakat bebek hala istediğimiz yerde değildi. Sürekli egzersiz yapmaya başladım. Ebeler devamlı odaya geldi gitti. Suni sancı 8 damlaya çıkarıldı. Çok uzun süre 4 cm’de kaldım.
16 civarı artık bebeğimizin kalp atışları sancı ile azalmaya başladı. Sancıdan sonra kordonun bir yerde sıkışabileceğini bunun da bebek için tehlikeli olduğunu kendimi sezeryana hazırlamam gerektiğini ama son ana kadar bekleyeceklerini söylediler. Ve sonra maceram başladı...
Suni sancı 12 damlaya çıkarıldı. Artık kasılmalarım artmıştı. Ebemiz muayene ile açılmamı 7 cm’e kadar çıkardı. Tabi sürekli ayakta durmanın ve açlığın etkisi ile çok yoruldum. Ne olur ne olmaz diye anestezi doktoru görmeye geldi. Sancılar artık çok fazlaydı. Geldiğinde derdin nefesler alıp ses çıkararak nefesimi vermemi söylediler.
17:00. sancım hala çok fazla açılmam 8 cm ama yeterli değil. Artık gücüm de kalmadı. Sancılarla beraber bebeğin kalp atışı iyice yavaşladı.
17:15. ebemin ve eşimin nefes al ver hadi yapacağız beraber demelerine cevap veremez duruma geldim. Nefes almaya gücüm kalmamıştı. Yatağa yatırıldım. Açılmam kontrol edildi ve 8,5 cm. Nefes alamadığım için oksijen takıldı. Bebeğin kalp atışları 60’lara kadar indi. Herkes telaş içindeydi. Doktorum son kez kontrole geldi,son kontrolüm hala aynıysa sezeryana alacağız dedi.
Ve boom! tam açılma. ama hala bebeğin kalp atışları yavaş. Açılman tam nefes al,doğuma gidiyoruz dediler ve ben o zaman tüm gücümle nefes alıp verdim. Bebeğime kavuşmama az kalmıştı.Hemen doğumhaneye aldılar. Kakam gelmiş gibi hissediyorum dedim. Evet dediler istediğimiz tam olarak bu.
17:20. Doğumhanedeyim. Sancın geldikçe ıkın diyorlar. Tüm gücümle kaka yapar gibi ıkınmaya başladım. 1,2,3,4 ve 5. ıkınmamda “yeter artık ıkınma üfle sadece” dediler.
17:24. Bebeğim artık kucağımdaydı. Tam 4 dakikada doğurmuşum :) Öncesini saymıyorum. Kucağıma aldığımda her şey bitti çünkü. Minicik elleri,titreyen dudağı,yumuşacık yanağı... Eşimle beraber o kadar çok ağlamışız ki her gün bir sürü doğuma giren ebeleri de ağlatmışız :))
Şimdi kuzum 4 günlük. Evimize getirdiği mis kokusu,huzuru her şeyiyle hayatımıza güzellik getirdi.
Biraz uzun oldu ama tüm zorluklara rağmen bebeğime kavuşmanın mutluluğunu sizinle paylaşmak istedim.❤
Ben oglumda spinal olmustum 2 saat sonra bacaklarimi hissettimistim ama 24 saat sonra ayaga kaldirmislardi beni,sondayi da o zaman cikarmislardi.Kızlar 10 ekimde nasipse 38 artı 5 de spinal sezaryan olucam. Spinalde ayak bacak hıssedılmıyormus. Acaba dogumdan kaç saat sonra yurudunuz yada bacakları hıssettınıx. Dr 24 saat dedi. Cok degıl mı. 24 saat yatakta mı yatcam. Benım ilkim epıdural Di. Çok rahattı... Ayak bacak hissediyordum ve 4 saat sonra yuruttuker hıc yatmadım. Hastane odasında oturdum dolandım.. Sızın spınsller nasıldı bilgi verir mısınıx
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?