Tarak aldim ben. Kizim cok sacli dogmustu. Bakalim bu nasil olacak.Ben gereksiz gordugum icin sadece tirnak makasi aldim.. Oglumun bu kadar saçlı olcani bilsem tarak da alirdim
Benim de ilki genel Di.bunda spinal oldum. Başta çok korktum, hatta tansiyonum yükseldiKızçeler selam
siz Ekimciler olarak doğum yapanlarınız olmuştur muhakkak, ilk doğumum mecburi ve acil sezaryendi genel anestezi ile gerçekleşti..
şimdi ki nasip olursa eğer doktorum operasyon esnasında spinal tercih ettiğini söyledi
o zamandan beri beni aşırı korku ve panik sardı☹
öyle ki gece aklıma gelince uykularım kaçıyor
aranızda spinal doğum yapanlar detay verebilirler mi acaba? rahatlamaya çok ihtiyacım var
ben o esnada doktorların konuşmalarını duymak istemiyorum, bir de cilde dokunuşları vs. hissediyormuşuz, bebek çıkarken bastırılırken vs vs herşeyi... öyle miuff
Hiç öyle bir şey yaşamadım ben. Baskıyı da öyle rahatsız edici bir şekilde hissetmedim. Nefessiz kalacak gibi bir his değil yanigenel anestezi sonrası etkisi geçmeye başlayınca ağrın olduğunu farkediyorsun ameliyat yerin bildiğin acıyor, bir de kendine gelmen haliyle uzun sürüyor
bilincin açık olması avantaj elbette
peki bebek çıkarken karın üstüne baskı uyguladılar mı böyle şeylerde vardı çünkü okuduğum yorumlarda hatta o esnada oksijen veriyorlarmış felan, nefessiz kalıyormuşsun baskı esnasında diyenler de var
kötü yorumlar fazla okudum galiba bilemiyorum
bu arada bebişini Allah analı babalı büyütsün inşallah
darısı sağ salim kavuşmak için biz gibi bekleyenlere nasip olsun
Hayır canım, doktor çatı muayenemde çatımın çok dar olduğunu söyledi ama deniycez dedi açılmam vardı çünkü. Bebek de gayet kanaldaydı. Doğum biraz zor oldu çatı darlığından dolayı , biraz destek gerekti karnımdan bastırdılar ama çatı dAr olunca kanala yerleşemiyor diye bir şey yok gayet güzel yerleşmişti bebeğim.yerinde olsam başka bi doktora daha çatı muayenesi olurdum. degisik geldi doktorun tavrı hem dar hem suni denicez faln . Duyumlarıma gore dar olunca zaten bebek kanala doğru ve tam olarak yerleşemiyormuş. sanci olsada açılma olmuyormuş faln. ya niye paldır küldür hep suni sanci veriliyor
evet tabii yaa o ayrıO karına bastırma dogumdan sonra odanda yapıyorlar. Ama tam hatirlamiyorum bile nasil oldugunu. Unuttuguma gore cekilmez bir aci çekmemişim. Nefesin kesilmesi falan abarti. Ya okuma boyle seyleri. Senin hissedecegin dayanilmaz birsey yok. Bizim milletimiz anca abartip insanlari korkutsunsen sakin ol ve bebeginin tadini cikar. Doktor seni dikerken sen onu kokla orada ilk muayenesini izle. Gerisini bosver zaten fark etmiyorsun.
Rahat edersin en azından bezi yok denileni anliyor
hahahahhay çok güldümmBaşında bı hemşire duruo sana arada sorular sorup hep senin adın soyadın eşinin adı başka çocuk varmı kaç senesinde doğdu bebek kaç haftalık falan dikkatini dagitiolar zaten merak etme. Ayrıca doktorlar dizisindeki gibi neşter verin bisturil verin falan demio doktorlar sessizce hallediliyolar
valla canım türlü türlü yorumlar okuduğum için aklım bulandı kaç gündür, zaten tarih yaklaşınca doktorumda anestezi ekibiyle görüşüp tahliller isteneceğinden bahsetmişti orda da aklıma takılanları sorarımBenim de ilki genel Di.bunda spinal oldum. Başta çok korktum, hatta tansiyonum yükseldibir iğne vurdular sakinleştim. Aşama aşama ne olacağını anlattılar. Öyle aşırı bir baskı falan hissetmedim. Ellerini de öyle net hissetmiyorsun. Seni zaten konuşturuyor, sohbet ediyorlar. Doğum anı en fazla beş dakika sonradır.
Sonra bebeğini hazırlarlarken, dilime başlıyorlar. Bebeğini beklediğin için sabırsızlanıyorsun, yanına getirdiklerinde kokladığında iyi ki bu anı gördüm diyorsun
zaten o bası olayı normal doğumda da olan bişeyHiç öyle bir şey yaşamadım ben. Baskıyı da öyle rahatsız edici bir şekilde hissetmedim. Nefessiz kalacak gibi bir his değil yani
İnsanın zihninde öyle canlanıyor demi dizilerde ki gibiBaşında bı hemşire duruo sana arada sorular sorup hep senin adın soyadın eşinin adı başka çocuk varmı kaç senesinde doğdu bebek kaç haftalık falan dikkatini dagitiolar zaten merak etme. Ayrıca doktorlar dizisindeki gibi neşter verin bisturil verin falan demio doktorlar sessizce hallediliyolar
Yok öyle birşey. Ben ilk korktum bir iğne yaptılar serumdan o korku geçti bir anda.zaten o bası olayı normal doğumda da olan bişey
bi blogta okudum kadın nefessiz kalmış boğuluyormuş, oksijen vermişler bilmem ne
Amaaan Yarabbim dedim yahuuu
O kadar cok kişi varki onları izlemekten kendimi unutmuştumİnsanın zihninde öyle canlanıyor demi dizilerde ki gibicidden de kendi kendine hallediyor orda. Zaten o kadar kalabalık oluyor ki o da. Her biri bir şey anlatıyor. Hatta YouTubedan hoş geldin diye şarkı açtılar bebeğime. Doktor bir yandan doğum yapanın duası kabul olur bana hayırlı kısmet diye dua et bile dedi
sakinleştirici mi yapıldı acaba, bende isterim zatenYok öyle birşey. Ben ilk korktum bir iğne yaptılar serumdan o korku geçti bir anda.
Çok da birşey okuma öyle
Ben ebeye sormuştum bu durumu .hayır kesinlikle abartıldığı gibi değil ve biz hem annenin hem bebeğin iyiliği için yapıyoruz demişti ama öyle düşünüldüğü gibi üzerine binmiyoruz ama anne olması gerektiği gibi ikinamiyorsa bebek kanalda kalıyor ve hem anne için hem de bebek için hayati tehlike arz eder demişti. Ayrıca muhtemelen o bahsettiğiniz kişi doğru nefes alamamıştır , ebelerin talimatlarına uymamistir tam nefes alırken ordan basınca da dengesi sasmistir iyice.zaten o bası olayı normal doğumda da olan bişey
bi blogta okudum kadın nefessiz kalmış boğuluyormuş, oksijen vermişler bilmem ne
Amaaan Yarabbim dedim yahuuu
Tommy baby travel sistem aldım internetten canım 450 gibi bir rakama gayet uygun ve güzel kullanınca anlıcam İnşallah ama hafif yaniMerhaba arkadaşlar..Doğum yapanlara allah sağlıkla büyütmeyi,Doğum yapacaklara da kolay doğumlar nasip etsin inşallah..bende Kısmet olursa Kasım annesi olacağım..siz deneyimli annelere bir sorum olacaktı.bebek arabası almak istiyorum fakat ne alacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Herkes cok bilmiş iste . Takmıyorum artik . takmicamda ama patlarsam patladigim kişiye yazik olcak.Hakkaten mi.. Biz bilmiyoruz yiprancamizi.. Valla niye bilmiyorum akil verenlere ifrit oluyorum.. Bu devirde kimse bilmiyor cocuklarin arasinda ne kadar fark olmali.. Kadinin vucudunu ne kadarda topladığı.. Yapmak isteyen yapar kardesim.. Yapana da masallah denir.. Kendileri yapamıyor yapana da yapma diye telkin veriyor.. Artık biri bisey dese patlicak gibi hissediyorum kendimi.. Lohusalik bana 40dan sonra vurcak sanki
Merhaba arkadaşlar..Doğum yapanlara allah sağlıkla büyütmeyi,Doğum yapacaklara da kolay doğumlar nasip etsin inşallah..bende Kısmet olursa Kasım annesi olacağım..siz deneyimli annelere bir sorum olacaktı.bebek arabası almak istiyorum fakat ne alacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
insalah canim :)Çok zayıfmışsın gerçekten:/ inşallah alırsın daha kilo
valla bn ikinciyi de normal yaparsam sanirm iyice safti kayarNasil gecicek bu kararma yavalla bende arayi kisa tutup ikinciyi firlatip sonra vajinal estetik yaptircam bu gidisle
vermek istemiyorm kiVerirsin yav.. Normalde zayof biriysen takma hiç..veriliyor.. Ben kilolu oldugum için almk istemiyorum hiç.. Bi daha birden 12 kilo veremem kendimi biliyorum.. Bogazli biriyim ben
Komple yenisini taksalar keşkeinsalah canim :)
valla bn ikinciyi de normal yaparsam sanirm iyice safti kayarcikar aradanda yaptir estetiğini. bnde içden sarkan bisi var et gbi iç dudak diyorlar sanirm şişti de hamilelikte düzelmezse bnde onu hallettircem bakalm
O kararma olayı bende koltuk altı ve karın bölgesinde çok oldu ama şimdiden açılma başladı tekrar..bikini bölgemi ben görmedim, görmek de istemem açıkçası:d o kadar kararmadan sonra..ama muhtemelen o bölgedeki kararma da hamilelikten ötürü geçicidir diye düşünüyorum.insalah canim :)
valla bn ikinciyi de normal yaparsam sanirm iyice safti kayarcikar aradanda yaptir estetiğini. bnde içden sarkan bisi var et gbi iç dudak diyorlar sanirm şişti de hamilelikte düzelmezse bnde onu hallettircem bakalm
Ayyy çok gerilimli://// insanın lohusayken tahammülü iyice düşüyor zaten. Allah sabır versin şimdidenGerginlikten gerim gerim geriliyorum anlatamam. Kendimden illahlah ettim. En ufak hataya tahammülüm kalmadı . Doğum yapınca kendi ailem eşimin ailesi bir de üstüne bir yakinimizin kızı gelecek . Üstüne ben defalarca kırkım çıkmadan gelmeyin dememe rağmenresmen catliyorum . Bir de ben sinirlenince fazla abartiyosun diyolar . Sanırım doğumdan sonra dayanamayıp herkes evine gitsin dicem
Etrafımda ki insanların basit konularda bile makul ve mantıklı düşünememeleri beni çileden çıkarıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?