Ben bununla ilgili 3 yil kadar once ingiltere de yapilan bir arastirmayi okumustum. Son yillarda artan sezaryen dogumlardan dolayi kadinlarda legen kemigi darligi olustugunu ve gittikce normal dogumun imkansizlasacagina dair.gerçekten öyle sırf stres veriyorlar . hele dogumum aklima geldikçe sınır oluyorum. ya olmus acilmam 10 cm çıkmışım çatala ebe su kesemı patlatıyor ve catin dar biraz zorlanicaz annesi güçlü ikin diyor. birincisi o kadin oraya cikmis dogum yapamicaksam indır bni yolla sezaryene yapabileceksem kapa çeneni dogumu yaptırçatım dar cocuk orda takilmasın diye ıkına ıkına bir hal oldum sancin gelince ikin yorulma diyor bna ya oyle bisi demissin ki sanci hissetmez olmuşum sanci faln hissetmiyorum dedim gülüyor bna . 15 20 dk sürdü dogum diye düşünüyorum. ve tebrik ederm cok guzel ikindinkeske nefeste alsaydın dedi ya bide senden hic umudum yoktu 1 saat uğraşırız dedm diyor. he bu arada hastaneye sanciyla girdiğimde doktor yaptı kontrolü bn daha öncesinde çatı muayenesi olmadım doktor çatı dar faln demedi bna muayene eden ebeler dedi biri once biri dogum anında. velhasıl kelam bu çatı dar olayı gittikçe artıyor ya insan yapısı bozuluyor ya para tuzağı başka ihtimal gelmiyor aklıma
Evet canım herşey normal görünüyordu çatı muayenesinde dar olduğu anlaşıldı iyi ki zorlamamışım doktor u dinlemişimDoktorunu ara sor bence benim ağrılarım oluyordu ama bebek inmediği için oluyormuş
Tatlım benim gerçekten darmışhatta girmeye çalışmış zorlamış zorlamadan dolayı 3 tur kordon boynuna dolanmış bebegin sürekli baskı yaptığı için sıkışmış bi de ameliyatta doktor tahminimden de darmış demişti bebeği kaybedebilirdik normal doğumda
="Axelia, post: 61402608, member: 294067"]
Sen normalyapicaktin diye hatirliyorum, sonradan mi sezaryen oldu?
2 yaşında. sendrom faln diyolla ama hep böyleydi bu cadi.Kaç yaşında senin büyük?
Benim büyük kızıma da nazar değdi((((
Kem gözlü babaannesi(hiç kızmayın walla,kadın kem gözlünün önde gideni) geldi gitti çocuğumun huyları değişti
olabilir gerçekten. yoksa düşünüyorum yani mantık isi deil bi iki kuşak öncesi çatır çatır doğuruyor bize bak bide . doğuran bile epizyolu faln anca doğuruyorBen bununla ilgili 3 yil kadar once ingiltere de yapilan bir arastirmayi okumustum. Son yillarda artan sezaryen dogumlardan dolayi kadinlarda legen kemigi darligi olustugunu ve gittikce normal dogumun imkansizlasacagina dair.
Yarın eve gelen herkese okutucam..akıllı kuzum perişan oldu:/ altına kaçırdı tüm gün2 yaşında. sendrom faln diyolla ama hep böyleydi bu cadi.nazara inanırım oku okut
vermek istemiyorm kicok zayıfım bn
Artık umursamıyorum o çatı olayını doğum zamanını bekletip görücem. Normal doğuma engel değil demişti ebe . Doğumda Allah korusun bı durum olursa sezaryen olur. Doğum şeklini düşünmüyorum.gerçekten öyle sırf stres veriyorlar . hele dogumum aklima geldikçe sınır oluyorum. ya olmus acilmam 10 cm çıkmışım çatala ebe su kesemı patlatıyor ve catin dar biraz zorlanicaz annesi güçlü ikin diyor. birincisi o kadin oraya cikmis dogum yapamicaksam indır bni yolla sezaryene yapabileceksem kapa çeneni dogumu yaptırçatım dar cocuk orda takilmasın diye ıkına ıkına bir hal oldum sancin gelince ikin yorulma diyor bna ya oyle bisi demissin ki sanci hissetmez olmuşum sanci faln hissetmiyorum dedim gülüyor bna . 15 20 dk sürdü dogum diye düşünüyorum. ve tebrik ederm cok guzel ikindinkeske nefeste alsaydın dedi ya bide senden hic umudum yoktu 1 saat uğraşırız dedm diyor. he bu arada hastaneye sanciyla girdiğimde doktor yaptı kontrolü bn daha öncesinde çatı muayenesi olmadım doktor çatı dar faln demedi bna muayene eden ebeler dedi biri once biri dogum anında. velhasıl kelam bu çatı dar olayı gittikçe artıyor ya insan yapısı bozuluyor ya para tuzağı başka ihtimal gelmiyor aklıma
yeni yeni hırçınlık başladı . ilgisizlikten diyorm onun icin . ama inadı hep vardi bir şeye ikna edene kadr yalvarıyorum resmen hadi kizim soyle boyle az once koltuğun arkasına girdi çıkmıyor bide çıkamam diye de bağırıyor . ikna edene kadr baya uğraştım. hareketliliğe gelincé su kadr diyim cumartesi bi yakınımın düğünü vardi esim bn k.validem ve kaynım bi kizin peşinden koşmaktan mahvolduk ama o yorulmak bilmiyor. eli asiri hızlı şip şak ne ara aldı ne ara kurcaladı bilemezsinYarın eve gelen herkese okutucam..akıllı kuzum perişan oldu:/ altına kaçırdı tüm gün
Senin kız hırçın mı hareketli mi? Sürekli ilgi,beraber bişey yapmak istiyorsa çok normal. Benim kızım da 2 yaşından sonra biraz insafa gelmişti(o bana aşırı düşkündü). 3 yaş sonrası kuzu gibi oluyorlar diyorlar ama bilemiyorum:/
keske olsaVay bee.. Su cumleyi kuramadm hiç..keşke benim olsa
4 saat bile çok senin doktor niye öyle dediki acabaalışıyorlar bir zaman sonra saatleri geldiklerinde kendileri uyanıyor gece tamam bizim kız gündüz uyuyunca uyanmayı öğrenemedi hala Eymen emiyor mu? Doğumdan dolayı pek girip soranadım
aynen oyle cunku kurcaladıkça insanın kafasi karışıyor. bak bir tane doğurmuşum hala catin dar demişlerdi acaba sorun yasarmiyimbu kez diye aklıma takıldı bi ara bm de yarattığı psikolojiye bak . oysa zaten bi bebek doğmuş kemikler biraz daha genişlemiş e bu kemikler icin dogum sancisiyla esniyor da diyolla genede aklima takilmis iste olursa olur normal olmazsa sezaryen sağlıkla olsun sadece ne yaşayacağımız bellisiz suan :) dua etmekten başka yapcak bisi yokArtık umursamıyorum o çatı olayını doğum zamanını bekletip görücem. Normal doğuma engel değil demişti ebe . Doğumda Allah korusun bı durum olursa sezaryen olur. Doğum şeklini düşünmüyorum.
doğmuş ama demekki dar degilmis fazla da . hep sunu diyorumçatı gerçek anlamda dar olsa hic bi dktor kalkışmaz o bebegi dogurtmaya cunku sonu ya anne icin yada bebek icin cok kötü bitiyor. . yanlış anlaşılmasın demek istediklerim bnada aynisi dendi ilk dogumda çatı biraz dar bebek küçük sorun yaşamicaz inslh. ama merak ettiğim su grupta catin cok iyi denilen kac tane birey vardir ? 1 2 veya 3 gerçekten hepimizin de darmi bu çatısı??
yada arkadaşın dediği gibi cidden insan yapısı bozuluyor gittikçe. ama genel fikrim doktorlar sorun yaşamamak icin veya para icin sezaryeni daha cok on planda tutuyor . eskiden makat geliş bebekler de önünde sonunda dogurtuluyormus mecbur genelde bebek ölürmüş tabiBende aynen bunu merak ediyorum.. Ya tmm bu çatı yuzunden eskiden ölümler oluyormuş ama misal veriyorum 10 kişiden 1idir.. Simdilerde niyeyse hep dar bu çatı.. Ben akışına bırakıldığında herkesin normal dogurabilceni düşünüyorum
Dusunsene eskiden bu kadar cok hamile kalamayan insan var miydi? Su an cevremdeki 10 kisiden 3 u bebek icin ugrasiyor kalan 7 si sezaryen dogum yapmis insanlar. Normal dogumu tercih de etmiyor bireyler artik. Dogum korkusunu anlayabiliyorum ama sahsim adina ben her ikisindende ayni derece de cekiniyorum.yada arkadaşın dediği gibi cidden insan yapısı bozuluyor gittikçe. ama genel fikrim doktorlar sorun yaşamamak icin veya para icin sezaryeni daha cok on planda tutuyor . eskiden makat geliş bebekler de önünde sonunda dogurtuluyormus mecbur genelde bebek ölürmüş tabismdi hamile kalmakta zor eskisi gbi değil bebekler değerli .
"Çocuğunuza Sınır Koyma" diye bir kitap var, onu okumanı tavsiye ederim.o sarkma bni de cok düşündürüyor br tarafta çünkü hamilelikten once yoktu ama smdi dışa doğru cikmis. kararmalar geçiyor bir süre sonra bnm karnimda olmustu ilk gebelikte bakı ada yoktu bu kez hem karında hem genitalde. acilir zamnlaya hele doğsunlar. iyice katlanamaz oldum gerçekten kizla cok zorlaniyorum sanki sabrımı sınıyor benm cok aşırı hareketli ve inatçı bi cocuk napacagimi bilmiyorum . varmi fikri olan nasil sakinleşir bi cocuk inadı nasil kırılır
Kızce bol su ve hareket kiloya bire birAmin, inşallah.
Sen zayıf mısın? Niye kilo almak istiyorsun?
Ben şimdiden yürüyüşe başladım:/ tepe bayır bebeği emzirdikten sonra çıkıp yürüyorum. Benim de kabusum kilo:/
aynen oyle liseden kac arkadaştık sorunsuz doguran yok kiminin düşükler oluyor kiminin hic olmuyor . e zor bulunca kimse risk istemiyor normal olarak doktoruna denk düşerde sni motive ederse tamam. e bu kezdoktor diyor ki ya bn buna normal onercem 9 ay yattı kadin çocuğa bisi olmasin duye dogumda bi sorun çıksa bunlar bni kesin dava ederDusunsene eskiden bu kadar cok hamile kalamayan insan var miydi? Su an cevremdeki 10 kisiden 3 u bebek icin ugrasiyor kalan 7 si sezaryen dogum yapmis insanlar. Normal dogumu tercih de etmiyor bireyler artik. Dogum korkusunu anlayabiliyorum ama sahsim adina ben her ikisindende ayni derece de cekiniyorum.icimde tutamam ama biri olacak olursa normL olsun kafasindayim. Lakin normal dogumun cok fazla komplikasyonu var. Boyle dusununce de bebege zarar gelme olasiligi %1 bile olsa bu riski almali miyim diye dusunuyorum. Eskiden secenek yokmus ki. Doguruyormussun mecburen. Benim bile kardesim mekonyumunu asiri yuttugu icin dogduktan 1 gun sonra vefat etti Bebegin dogum tarihini durumunu hesap edememis drlar ki bahsettigim yil 99. Bizlerde eskisi gibi risk alamiyoruz pek.
okuyayim canim ikncide oluyor en azindan bi seyler katar bna."Çocuğunuza Sınır Koyma" diye bir kitap var, onu okumanı tavsiye ederim.
Benim kızım da öyle. O kadar hızlı ki yetişemiyoruz. Gören bu kadar hareketli cocuk görmedik diyorlar.yeni yeni hırçınlık başladı . ilgisizlikten diyorm onun icin . ama inadı hep vardi bir şeye ikna edene kadr yalvarıyorum resmen hadi kizim soyle boyle az once koltuğun arkasına girdi çıkmıyor bide çıkamam diye de bağırıyor . ikna edene kadr baya uğraştım. hareketliliğe gelincé su kadr diyim cumartesi bi yakınımın düğünü vardi esim bn k.validem ve kaynım bi kizin peşinden koşmaktan mahvolduk ama o yorulmak bilmiyor. eli asiri hızlı şip şak ne ara aldı ne ara kurcaladı bilemezsinay gülüyorum anlatınca ama gel gör yaşarken. bana hızlı geliyor heralde diyorm önceleri ama etrafta hep diyor bu kadr hızlı ve hareketli cocuk gormedm faln diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?