yada arkadaşın dediği gibi cidden insan yapısı bozuluyor gittikçe. ama genel fikrim doktorlar sorun yaşamamak icin veya para icin sezaryeni daha cok on planda tutuyor . eskiden makat geliş bebekler de önünde sonunda dogurtuluyormus mecbur genelde bebek ölürmüş tabismdi hamile kalmakta zor eskisi gbi değil bebekler değerli .
aa cok guzel canim bana umit oldun senin kendi agrin acilman vardi sanirim insallah benimde agrim olur bugun sezaryan dedi ama ben gitmedim biraz daha bekliycem bugun tam 40 hafta olduk. Hic agrim olmadan sunni sanciyla denemek istemedim insallah bikac gune agrim ve acilmam olurHayır canım, doktor çatı muayenemde çatımın çok dar olduğunu söyledi ama deniycez dedi açılmam vardı çünkü. Bebek de gayet kanaldaydı. Doğum biraz zor oldu çatı darlığından dolayı , biraz destek gerekti karnımdan bastırdılar ama çatı dAr olunca kanala yerleşemiyor diye bir şey yok gayet güzel yerleşmişti bebeğim.
L Lavanta89
Siz gaz diyorsunuz, dogumda hissettim diyorsunuz ben şaşırıyorum. Birinci dogumum çok rahat geçmiş benim gercekten. Ne hissettim ne gaz sorunu ne baş ağrım oldu. Hayatıma çok çabuk döndüm ki bir gun bakkala kadar gittim 15 günlük falandım komsum gordu sen napiyon dedi hemen eve git nazar deger dediAnneme sordum sizin zamaninizda gaz diye bisey var miydi dedimyoktu diyo... Yani öyle sancilancak duzeyde yokmuş... Yediginiz ictgnz hersey sizi bu hale getrdi dio..hakli bence
Bircok video izledim aksamsan beri arastirtim tam anlayamiyorlarmis catinin nasil oldugubu bi on fikir oluyormus dogum aninda agriyla belli oluyormus bebek cok iri degilse dogum olabiliyormus.cati dar dedigimiz normalde dogurabilir catin musait dedigimiz doguramazda dedi yountubedeki dr bikac gun bekleyecegim insallah kendi ageim acilmam olurdoğmuş ama demekki dar degilmis fazla da . hep sunu diyorumçatı gerçek anlamda dar olsa hic bi dktor kalkışmaz o bebegi dogurtmaya cunku sonu ya anne icin yada bebek icin cok kötü bitiyor. . yanlış anlaşılmasın demek istediklerim bnada aynisi dendi ilk dogumda çatı biraz dar bebek küçük sorun yaşamicaz inslh. ama merak ettiğim su grupta catin cok iyi denilen kac tane birey vardir ? 1 2 veya 3 gerçekten hepimizin de darmi bu çatısı??
Siz gaz diyorsunuz, dogumda hissettim diyorsunuz ben şaşırıyorum. Birinci dogumum çok rahat geçmiş benim gercekten. Ne hissettim ne gaz sorunu ne baş ağrım oldu. Hayatıma çok çabuk döndüm ki bir gun bakkala kadar gittim 15 günlük falandım komsum gordu sen napiyon dedi hemen eve git nazar deger dedisasirmistim. Insallah ikinci dogumda öyle olur. Korkmaya basladim.
sen emzır cnmEn fazla 4 saat uyuyor.. Sonra uykuya devam ederse bende uyandiriyorum dayanamıyorum.. Doktor uykusuna mudahale etme dedi halbuki ama dayanamıyorum aynen sekeri düşer filan diye.. Ama çoğu zmn kendisi 3 saat snra uyaniyor.. Anca banyo yapinca 4 saati aşıyor uykusu.. Yumusuyor iyice
Sizede mi demisti catin dar diye hay Allah imgerçekten öyle sırf stres veriyorlar . hele dogumum aklima geldikçe sınır oluyorum. ya olmus acilmam 10 cm çıkmışım çatala ebe su kesemı patlatıyor ve catin dar biraz zorlanicaz annesi güçlü ikin diyor. birincisi o kadin oraya cikmis dogum yapamicaksam indır bni yolla sezaryene yapabileceksem kapa çeneni dogumu yaptırçatım dar cocuk orda takilmasın diye ıkına ıkına bir hal oldum sancin gelince ikin yorulma diyor bna ya oyle bisi demissin ki sanci hissetmez olmuşum sanci faln hissetmiyorum dedim gülüyor bna . 15 20 dk sürdü dogum diye düşünüyorum. ve tebrik ederm cok guzel ikindinkeske nefeste alsaydın dedi ya bide senden hic umudum yoktu 1 saat uğraşırız dedm diyor. he bu arada hastaneye sanciyla girdiğimde doktor yaptı kontrolü bn daha öncesinde çatı muayenesi olmadım doktor çatı dar faln demedi bna muayene eden ebeler dedi biri once biri dogum anında. velhasıl kelam bu çatı dar olayı gittikçe artıyor ya insan yapısı bozuluyor ya para tuzağı başka ihtimal gelmiyor aklıma
Öyle valla. Eskiden 2 yilda bir doguruyorlarmis. Herkesin en az 5 cocugu vardi. Ben herhalde hamile kalirsam bir kez daha ölürümValla nazar degcek.. Bende iyiyim iyiyim diodum sonra karin ağrısı başladı.. Düğümler geciomus o yuzdenmis ama eymeni zor aliodum kucagima.. Simdi hem ben gazlıyım hem eymen.. Cidden hepimiz hormonlu yiyeceklerle bu hale geldikcocuklarimizda nasibini alıyor türlü türlü şeylerle.
Canım eskiler ne ga biliyo ne ödem bı akrabamız yeni nesil tırt çıktı diyodu yaşlı bi kadınAnneme sordum sizin zamaninizda gaz diye bisey var miydi dedimyoktu diyo... Yani öyle sancilancak duzeyde yokmuş... Yediginiz ictgnz hersey sizi bu hale getrdi dio..hakli bence
Benim de ikinci sezeryan biliyorsun. İkinci daha zor iyileşiyor, ilki gibi bekleme dendi bana da hatta bunu hemşire söyledi. Ama çok şükür ilkinden çok çok daha çabuk toparladım. Dikiş olduğunu unuttuğum anlar oluyor öyle söyleyim.Siz gaz diyorsunuz, dogumda hissettim diyorsunuz ben şaşırıyorum. Birinci dogumum çok rahat geçmiş benim gercekten. Ne hissettim ne gaz sorunu ne baş ağrım oldu. Hayatıma çok çabuk döndüm ki bir gun bakkala kadar gittim 15 günlük falandım komsum gordu sen napiyon dedi hemen eve git nazar deger dedisasirmistim. Insallah ikinci dogumda öyle olur. Korkmaya basladim.
benımde ıkıncıkez olduum sezaryan okadar menun kaldımkı ılk gıbı degıldı sımdı 3kez olacak nasıl olur bılmemıyorumBenim de ikinci sezeryan biliyorsun. İkinci daha zor iyileşiyor, ilki gibi bekleme dendi bana da hatta bunu hemşire söyledi. Ama çok şükür ilkinden çok çok daha çabuk toparladım. Dikiş olduğunu unuttuğum anlar oluyor öyle söyleyim.
Bünyeye göre değişiyor bence.
Eşim görevde gelince biz de çalışmalara başlarız diyorum ama adam.bana sarılırken bile bebeğe zarar vermekten korkuyordu
Insallah benimde senin gibi olur.Benim de ikinci sezeryan biliyorsun. İkinci daha zor iyileşiyor, ilki gibi bekleme dendi bana da hatta bunu hemşire söyledi. Ama çok şükür ilkinden çok çok daha çabuk toparladım. Dikiş olduğunu unuttuğum anlar oluyor öyle söyleyim.
Bünyeye göre değişiyor bence.
Bende bugun dr gittim alttan bakti catin dar ve ustu basik dedi yarin sunniSeninle günümüz aynı. Ben de bugün kontrole gideceğim duruma göre bir karar vereceğiz.aa cok guzel canim bana umit oldun senin kendi agrin acilman vardi sanirim insallah benimde agrim olur bugun sezaryan dedi ama ben gitmedim biraz daha bekliycem bugun tam 40 hafta olduk. Hic agrim olmadan sunni sanciyla denemek istemedim insallah bikac gune agrim ve acilmam olur
Deneyimli anneler bir sorum var. Hangi tip burun aapiratorunu tercih ettiniz? Hiç anlamıyorum bu konudan.
Aynı benm oğlum çok hızlı cok hareketli çok meraklı. Bizimki dört yaşını bitirdi. Daha yürümeye baslamadan sıraladığı zamanlar ulasmayacagi yer olunca oyuncak kutulari ters çevirip üstüne çıkardı. Mutfak cekmecelerini karıştırmaya başladı. Benden ve eşimden başka kimse baş edemez cesaret isteryeni yeni hırçınlık başladı . ilgisizlikten diyorm onun icin . ama inadı hep vardi bir şeye ikna edene kadr yalvarıyorum resmen hadi kizim soyle boyle az once koltuğun arkasına girdi çıkmıyor bide çıkamam diye de bağırıyor . ikna edene kadr baya uğraştım. hareketliliğe gelincé su kadr diyim cumartesi bi yakınımın düğünü vardi esim bn k.validem ve kaynım bi kizin peşinden koşmaktan mahvolduk ama o yorulmak bilmiyor. eli asiri hızlı şip şak ne ara aldı ne ara kurcaladı bilemezsinay gülüyorum anlatınca ama gel gör yaşarken. bana hızlı geliyor heralde diyorm önceleri ama etrafta hep diyor bu kadr hızlı ve hareketli cocuk gormedm faln diye
Erkek cocuklari bu sebeple seviyorum. Zor ama eglenceli oluyorlar. Oglum olacak zatenAynı benm oğlum çok hızlı cok hareketli çok meraklı. Bizimki dört yaşını bitirdi. Daha yürümeye baslamadan sıraladığı zamanlar ulasmayacagi yer olunca oyuncak kutulari ters çevirip üstüne çıkardı. Mutfak cekmecelerini karıştırmaya başladı. Benden ve eşimden başka kimse baş edemez cesaret isterbu arada miy miy çocukları hiç sevmezdim bizimki düz duvara tirmanio. Örümcek adamlı terlik aldık diyoki anne bu terlikler duvara tirmaniyor bıt bıt tirmancam dio denio da tırmanmayı
Benim ikincide erkek oldu çok eğlenceli günler beklio biziErkek cocuklari bu sebeple seviyorum. Zor ama eglenceli oluyorlar. Oglum olacak zaten
Bakalım biz sıradakiler napiciğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?