Hayır hayır bu sütü kesmek için aman dikkat. Bu bebeği sütten keserken mastit olmamak sütün azalmasıLahana iyi geliyormuş canım. Dolaba koyup soğut.. Sonra göğsğne koy.. Ilık duş ita masajds iyi gelenlerden.
İnşallah çabucak geçer
İnşallah geçer canım yaInsallah acayip agrio.. Eymeni gogsume yatiramiom.. Cok sert oldugu icin emmio da göğsü.. Sagcam artkAntibiyotik vrrdi doktor 3 gune gecmezse hastaneye gitcem
Onlar bebeklerde oluyor canım. Annenin hormonları bebeğe geçtiği içinmiş onlar. Doktorumuz öyle söylemişti bize. 19 gün oldu hala var ama epey hafifledi.Selamlar herkese
Bugun oglumla dördüncü günümüz.
Destek olan cok guzel insanlar var yanimda. Ben sadece emzirme isini yapıyorum ki onu da memeyi tutturamadigim icin annemler yapıyor.
Dikişlerimden dolayı popomun üstüne oturamıyorum. Belim boynum kollarim mahvoluyor. Bugun dahaiyiyim dikisler konusunda insallah yarin daha da iyi olacak.
Meme ucum yok. Uc çıkarıcı aldik. Gerçekten ise yaradi.
Yara olmadi. Ilk gunden beri nemli tutmak icin hep bir şeyler sürdüm. En cok kantaron yagi iyi geldi ve kesinlikle göğüs koruyucu kalkan. Elbiseye surtunmesine asla izin vermiyorum.
Anne baba olmak cok guzel. Gaz sancisi ceken bebegini ağlarken görmek çok zor
Dun aksam tanistik kendisiyle. Ben bi yerde esim bir yerde bebek bir yerde ağlıyor
Ilk çocuğumuz acemiyiz biraz da fazla duygusaliz galiba
Sonrasinda annelerden babalardan ozurler dilemeler.. anne baba olunca anlarsin gercekmis
En kisa zamanda iyileşip dinçlesmek istiyorum.
Kendi basima emzirmeyi alt degistirmeyi gaz cikarmayi ogrenmem gerek
Bir kere alt degistirmeye heves ettim her yer kaka oldu. Oglum agliyir hep alti değişirken. Panik yaptim. Cabuk olayim derken batti ortalik.
Gobegi icin hiçbir sey yapmadik. Surmedik. Bugun iyicr kurudu. Yakinda duser. Sadece ustunu kare pamukla kapattik.
Henuz banyo yaptirmadik. Sadece pamukla sildik. Sacini yikadik sadece bayagi karışık yapisikti. Taradik saclarini.
Vücudunda bir dokuntu var. Kirmizi benek benek. Goz kapaklarinda bile vardi onlar gecti. Digerleri hala duruyor. Olur yenidoganda diyorlar ama bakalim sorucam doktora
Yarin çocuk doktoruyla ilk randevumuza gidicez. Isitme testi de yapilacakti
Gogsunun mastır olan yerine zeytinyağı sur ilık duşa gir zeytinyağı olan yeri bedenden uca doğru tara. Sonra elinle masaj yap. Sonra yine tara. Çıkınca da bebeği emzir. Bir de ters emzir. Yani sol memeyi emzirme pozisyonunda sağ memeyi emzir. İnşallah bir şeyin kalmaz. Yalnız sakin lahana falan yapma aman.Lohusa teri lohusa atesi derler.. Bi sure snra gecio..
Süt kanallarının tıkanması veya iltihaplanması durumunda oluyor zTen süt azalması ya da hiç gelmemesi göğüste şişkinlik ve acı oluyorHayır hayır bu sütü kesmek için aman dikkat. Bu bebeği sütten keserken mastit olmamak sütün azalması
Lahananın ve soğuk uygulamanın amacı sütü kesmek :)Süt kanallarının tıkanması veya iltihaplanması durumunda oluyor zTen süt azalması ya da hiç gelmemesi göğüste şişkinlik ve acı oluyor
Duşa gir, daha sonra tarak ile göğüs ucuna doğru tara, acayip rahatlatıyor. Sıcak havlu koy sonra daInsallah acayip agrio.. Eymeni gogsume yatiramiom.. Cok sert oldugu icin emmio da göğsü.. Sagcam artkAntibiyotik vrrdi doktor 3 gune gecmezse hastaneye gitcem
Beklenen doğum tarihlerimiz aynı. Benim de saat 3.30 da randevum var . Ben de meraklardayim dr ne dicek diye. Çatı ağrım çok , aşırı gaz var , ara ara midem kötü oluyo, adet ağrıları geceleri çekilmez oluyo. Resmen kemiklerim çatır çatır ses çıkarıyo. Benim de eğer her şey normalse sezaryen istemiyorum bizim ailede herkes kilolu doğuruyo 4 kilo ve üstü o yüzden ben korkmuyorum bana normal geliyo. Eğer kilolu olursa muhtemelen dikislerim fazla olur. Rabbim kolay doğumlar nasip etsinDoğuran annelerimiz hayırlı olsun darısı bizim gibi bekleyenlerin başına diyelimYarın kontrol var heyecanliyim çok. En son 3800 du 1 hafta önce doktor 4 u geçerse sezaryen düşüneceğiz demişti. 1 haftada olmusmudur ? Sezayenle alalım derse normal diyerek beklemelimiyim pff neler olucak merak içindeyim...
Allah kolaylık versinKızlarrr yatışım yapıldı haber vereyim size dedim nts kötü çıktı risk var gönderemem dedi doktor 2 cm açılmam varmış suni vericekler dualarınızı esirgemeyin bendenfırsat buldukça yazıcam size
Canım her şey aşılır , öğrenilir. Yeterki siz strese girmeyin tedirgin olmayın. Valla o kaka olayı sanki gözümün önünde olmuş gibi canlandıSelamlar herkese
Bugun oglumla dördüncü günümüz.
Destek olan cok guzel insanlar var yanimda. Ben sadece emzirme isini yapıyorum ki onu da memeyi tutturamadigim icin annemler yapıyor.
Dikişlerimden dolayı popomun üstüne oturamıyorum. Belim boynum kollarim mahvoluyor. Bugun dahaiyiyim dikisler konusunda insallah yarin daha da iyi olacak.
Meme ucum yok. Uc çıkarıcı aldik. Gerçekten ise yaradi.
Yara olmadi. Ilk gunden beri nemli tutmak icin hep bir şeyler sürdüm. En cok kantaron yagi iyi geldi ve kesinlikle göğüs koruyucu kalkan. Elbiseye surtunmesine asla izin vermiyorum.
Anne baba olmak cok guzel. Gaz sancisi ceken bebegini ağlarken görmek çok zor
Dun aksam tanistik kendisiyle. Ben bi yerde esim bir yerde bebek bir yerde ağlıyor
Ilk çocuğumuz acemiyiz biraz da fazla duygusaliz galiba
Sonrasinda annelerden babalardan ozurler dilemeler.. anne baba olunca anlarsin gercekmis
En kisa zamanda iyileşip dinçlesmek istiyorum.
Kendi basima emzirmeyi alt degistirmeyi gaz cikarmayi ogrenmem gerek
Bir kere alt degistirmeye heves ettim her yer kaka oldu. Oglum agliyir hep alti değişirken. Panik yaptim. Cabuk olayim derken batti ortalik.
Gobegi icin hiçbir sey yapmadik. Surmedik. Bugun iyicr kurudu. Yakinda duser. Sadece ustunu kare pamukla kapattik.
Henuz banyo yaptirmadik. Sadece pamukla sildik. Sacini yikadik sadece bayagi karışık yapisikti. Taradik saclarini.
Vücudunda bir dokuntu var. Kirmizi benek benek. Goz kapaklarinda bile vardi onlar gecti. Digerleri hala duruyor. Olur yenidoganda diyorlar ama bakalim sorucam doktora
Yarin çocuk doktoruyla ilk randevumuza gidicez. Isitme testi de yapilacakti
Ben sıkıyodum iki agliodu tekrar uyuyodusinir oluyodm.. Neden avaz avaz aglamio diye
Hem nette hem de bazı instagram da ki ebelerde de okuduğum için diyorum lahana yaprağını.Lahananın ve soğuk uygulamanın amacı sütü kesmek :)
Ahhh oğlumda o kadar çok mastit oldum ki....
İlk zamanlar kakayı çok yapıyorlar zaten canım. Beslendiğini gösteriyor ne güzel.Ya once gozler acik oluyo,2 emiyo tekrardan pelte gibi eriyo gibi uyuyo.
Bir de kucuk olan cok gazli.hemsireler demislerdi baya gazli diye ama bu kadar tahmin edemedim.Devamli gaz cikarirken corttt luyo az da olsa kaka geliyor.Gunde nerdeyse 8 9 defa.Nasil kilo alicak bu cocuk ? Cuma kontrol var.Simdiden stres basti.Doktor mehteran takimi gibi 2 iler 1geri gidicek bir sure kilosu dedi ama insan hemen alsin istiyor.
Sariligi hafif kuvozde atlatti sukur.Tekrarlar ya da sontadan yukselir mi acaba bu sarilik?İlk zamanlar kakayı çok yapıyorlar zaten canım. Beslendiğini gösteriyor ne güzel.
İl günler zor uyanıyorlar. Ama sarılık olmaması için sık sık emzirmeye çalış sen yine de. Ben de çok zor uyandırıp emzirdim. Hatta ne yaparsam yapayım uyanmadığı da oldu
Ondort kilo almıştım dokuz kilo verdim. Ama göbek vardı hamile kalmadan önce şimdi o sarkmış göbek rahatsiz edio bence korse takmayinca ağırlık yapio canımı acitio. Kilolu hamile kalmak hiç iyi değilBenimde sol boşluk hep ağrıyorkilo durumun nasıl kaç kilo verdin?
Uygun diyosan e bebekten owli korse aldım 120 TL galiba. Şuan işimi goruo ama önceden göbeğim vardı benm şimdi iyce sarktı bı ay daha owli korseyi takicam sonra yamune alcam. Evet çok pahalı keske başta alsaymisim bu göbekten kurtulmam lazım. Yamune sitesine baktım 229 da var 300 e de ne farkı varki. Kullanan varsa bize tavsiye versin bari. Bebisler nasıl senin yardımcın varmı uykulari nasıl. Benm bitane gece gündüz iflahimi kesti. Emzirdim yatırdım mesaj yazan a kadar uyandıKizlar bir de bu yamuna korsenin fiyati ne boylevar mi alternatif onereceginiz uygun yollu bisey ?
Ya benim oğluş da gazlı gaz çıkartırken azda olsa kaka yapio. Günde sekiz dokuz bez gidio. Ama kilo alımı normal dio doktor. Zaten bebek beslenirken kendine yararlı olanları alio yararsizlari vücuttan atio. Takma kafana . Sarilik bittiyse geçmiştir. Sarılık vücutta başlar. En son göze sirayet eder. Geçerken de vücuttan temizlenir en son gözden gider. Yani sarılık olmuş bebek iylesirken gözünün beyazı beyazlasmissa sarılık bitmiştirSariligi hafif kuvozde atlatti sukur.Tekrarlar ya da sontadan yukselir mi acaba bu sarilik?
Gecen gun 4 saate yaklasti uyanmadi .Nerdeyse doktora gidicektik sonra uyandi.Dusuk kilolu bebek zormus cidden.
Yeniden yükselmez diye biliyorum. İlk on gün önemli demişti doktor bana sarılık için.Sariligi hafif kuvozde atlatti sukur.Tekrarlar ya da sontadan yukselir mi acaba bu sarilik?
Gecen gun 4 saate yaklasti uyanmadi .Nerdeyse doktora gidicektik sonra uyandi.Dusuk kilolu bebek zormus cidden.
İnşallah çok iyi birine denk gelirsin canımdogumuma kim girecek bellisiz inslh iyi bi insan denk gelir :) bni birazda o stres ediyor mesela
Denedim atabiliyorumsu ayak atma seklini sırtı duvara yaslayarak oturup yapmaya çalışıp yapamazsan 3 güne dogururmussunbi deneseniz kizlar asli varmi acaba
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsünKızlar biz de sonunda meleğimizle 10 Ekim günü kavuştuk. 40+4te normal doğumla geldi zehram. Geç döllenme olayından dolayı doktorum 41. Haftaya kadar beklerim demişti. Rabbim tüm bekleyenleri evlatlarına sağ sağlıklı kavuştursun.
Iyi dilekleriniz icin cok cok tesekkur ederm hepinize
Aksam 9 bucuk 10 gibi sancilarim siklasinca gittim hastaneye 2 cm acikligim varmis. Yatis yaptim. Cok uzun sure acilmam olmadi suyymu patlatmalarina ragmen. Sabah 5e kadar sanci cektim. En son 3 sefer gelen sancida tutamıyorum diye bağırıyordum
Ebe geldi bakti hemen catala cikardi. Iki kere guzel ijindim sonra olmadi saatlerdir ac sanci cektigim icin yorulmustum. Diger ebe karnima bastirdi sagolsunlar cok yardimci oldular birkac dk icinde dogdu oglum.
Dikis atma isi dogumdan daha uzun sürdü
Karna bastirmak da suyun patlatilmasi da korkulacak ve aci verecek seyler degildi.
Dogum sancisinin en kucugu bile hissedilmeyecek seyler degil. Anliyorsunuz kesinlikle.
Hic de belden vuran agri degildi benimki. Karnimin alt kisminda oluyordu. Oyle aci aci agriyordu ki. Bir daha cocuk dogurmak istemiyorum diyerek kapanisi yapıyorum
Ben fiziksel acilara karsi cok dayaniksiz ve mizmiz bir insanimdir bunu ekleyim de..
Benden birkaç saat once dogum yapan kadinin sesi bile cikmado. Ayni odada kaldik daha sonra. O gayet geziyordu oturuyordu poposunun üstüne. Bense hala zirildiyorum
Maşallah canım gözünaydın tekrarOglum 3 kilo 300 gr 50 cm olarak dogdu. Doktor en sonki muayenede 3.200 3.300 demisti kilosu icin. Ölçüyü tam tutturmuş
Dogdugunda inliyordu surekli. Usudugu icin mi su yuttugu icin mi bilemediler. Kuveze koyup yarim saat takip ettiler Usudugu icinmis inlemesi. Isininca gecti getirdiler yanima. Emdi oglum ama sut yoktu. Sari bir sivi cikiyordu sadece. Bugun de hala sari sivu cikiyor
Hemsire emzirdikce meme ucu büyür sütün rengi beyaza döner miktari artar dedi. Uyandirmakta da sıkıntı cekmiyoruz. Genelde acikinca da kendj uyaniyor zaten. Insallh böyle devam eder
Prima piremium care aldım 1 no 2 kutu 2 no 2 kutu şimdilik ve kardeşimden biliyorum günde en az 8 tane gidiyorKızlar bebek bezi olayını ne yaptınız yani stok yapanlar hangi numaradan kaç tane aldınız ya da doğum yapanlar gun de kaç tane gidiyor ona göre stoklayalim
Mama vermiyorlar mı canım çok geçmiş olsun kontrol altında çabucak atlatacaktırOğlum hala yoğun bakımda birde üstüne sarılık olmuş orda kuzum kilo kaybediyor sürekli düzgün beslenemediği için .
Yürümenin cidden faydası var bende cumartesi 9 bin adım atmışım gece doğuruyorum sandımBenim doğumum da 40+4 te oldu arkadaşlar. Doğumdan önceki iki gün neredeyse 8er km yol yürüdüm. Sanırım @Abbey2019 un önerdiği dalga çayını kaynatıp sabah akşam ikişer bardak içtim. Gerçi ben sadece tarçın karanfil ve adaçayı bulabildim. 6 kat merdiven çıktım ve çok çok fazla çömel kalk hareketi yaptım. Bacakları ayıra ayırailişkiye eşimi ikna edemedim neyazıkki Ama iki gün sonra Doğum oldu. Umarım artık yavrularına kavuşmak isteyenler tez zamanda kolayca kavuşurlar ❤
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsünKızlar dün saat 17.48 de epidural sezaryenle kızımıza kavuştuk. Şükürler olsun ikimiz de iyiyizrabbim bu yolda olan herkese yardım etsin evlatlarına kavuştursun 12 saat sancı çekip de sezaryene girdiğim için sütüm var ama yetmiyor miniğime. Arttırmak için herseyi deniyorum
Fazlan var da eksiğin yok canım bende kendime çorapla peçete kağıt havluyu atlamışım hemen ekleyeceğimDoğuma 2 gün kaldı. Son kez çantamı kontrol ettim. Unuttuğum birşey olabilir. Kafam karmakarışık. Var mı bir eksik.
Bebek için
-- 3 takim giyim aldım bebeğe. 1 tane 10 lu 1 tane 5 li hastane çıkışı,1 tanede tulum aldim.
-- çorap, ağız mendili, yelek, 2 penye 1 örgü battaniye
-- emzik, kaşık
-- pişik kremi
-- 10-15 tane bez
-- ıslak mendil ve temizleme pamuğu
-- alt açma örtüsü
-- puset
Kızım için
-- carsaf, yastık, battaniye
-- pijama,yedek kiyafet
-- bez, ıslak mendil
-- biberon,suluğu,sütü
-- yelek, hırka,havlu,tarak
-- emzik
-- oyuncak
-- terlik
Kendim için
-- 2 takım pijama
-- 2 adet emzirme atleti,1 sütyen
-- depend
-- hırka, çorap
-- havlu
-- havlu peçete
-- tarak,diş fırçası, diş macunu
-- göğüs ucu kremi, göğüs ucu çıkarıcı,göğüs pedi
-- şarj aleti
-- terlik
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün harika bir doğum olmuş okudukça duygulandım darısı bizim başımızaKizlar ben geldiimm♥ Gündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemediEpidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler♥ Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
Doktor kendini iyi hissediyorsan bebegin kucağında cik, eserinle gurur duy dediAllah'a çok şükür,çıktık kızımla.
İlk başta gogsumden emme konusunda kendimi yetersiz hissettim.Hemsirelerde mama verelim yoksa sarilik tehlikesi olur dediler.Verdik bizde.Ama gogsumu siktikca sarı sütten geldi,ilk seferde tutamadı,ama sonra tadını aldı inşallah.Simdilik mama,meme olarak devam ederiz bir süre.
24 saatimiz doldugunda da taburcu olucaz.
Şuan her şey geride kaldı.Ruya gibi upuzun bir günün sonunda kızım solumda uyuyor..Ve ben hala inanamıyorum,anne mi oldum sahiden
Canım hıçkırırken tüm karın atıyor sanki o yüzden yerini karıştırabiliriz bana da öyle geliyordu geçen haftaTuhaf bir agriyla uyandim. Bebek hickiriyor su an ama cok alakasiz bir noktada gogus altimdadondu mu napti bu cocuk
Geçmiş olsun canım inşallah çok çabuk toparlarsınızSelam kizlar. Biz maalesef sarilik olduk ve emmede sıkıntı cekiyoruz goguslerim yara bere icinde ama pes etmiyorum. Burayi takip edemiyorum maalesef. Etrafin baskisi ile cildirmam yakindir. Lutfen bizlere dua edin sariligimiz gecsin emmemiz duzene otursun.
İnşallah sağsalim kucağına alacaksın canım dualarımız seninle hayırlı güzel haberlerle dönKızlarrr yatışım yapıldı haber vereyim size dedim nts kötü çıktı risk var gönderemem dedi doktor 2 cm açılmam varmış suni vericekler dualarınızı esirgemeyin bendenfırsat buldukça yazıcam size
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım dualarım seninle hayırlı güzel haberlerle dönKızlar kontrole geldim bebek hala makat geliş. Doktor artık dönmez dedi. Sezeryana alıyor beni yatisim yapildi. 2 de giricem inşallah. Korkuyorum.. dualarınızı eksik etmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?