2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Onlar bebeklerde oluyor canım. Annenin hormonları bebeğe geçtiği içinmiş onlar. Doktorumuz öyle söylemişti bize. 19 gün oldu hala var ama epey hafifledi.

Bir de sen gergin olursan hisseder onu, alt değiştirirken ağlaması da o yüzden olabilir

Lohusa teri lohusa atesi derler.. Bi sure snra gecio..
Gogsunun mastır olan yerine zeytinyağı sur ilık duşa gir zeytinyağı olan yeri bedenden uca doğru tara. Sonra elinle masaj yap. Sonra yine tara. Çıkınca da bebeği emzir. Bir de ters emzir. Yani sol memeyi emzirme pozisyonunda sağ memeyi emzir. İnşallah bir şeyin kalmaz. Yalnız sakin lahana falan yapma aman.

Hayır hayır bu sütü kesmek için aman dikkat. Bu bebeği sütten keserken mastit olmamak sütün azalması
Süt kanallarının tıkanması veya iltihaplanması durumunda oluyor zTen süt azalması ya da hiç gelmemesi göğüste şişkinlik ve acı oluyor

Beklenen doğum tarihlerimiz aynı. Benim de saat 3.30 da randevum var . Ben de meraklardayim dr ne dicek diye. Çatı ağrım çok , aşırı gaz var , ara ara midem kötü oluyo, adet ağrıları geceleri çekilmez oluyo. Resmen kemiklerim çatır çatır ses çıkarıyo. Benim de eğer her şey normalse sezaryen istemiyorum bizim ailede herkes kilolu doğuruyo 4 kilo ve üstü o yüzden ben korkmuyorum bana normal geliyo. Eğer kilolu olursa muhtemelen dikislerim fazla olur. Rabbim kolay doğumlar nasip etsin
Allah kolaylık versin hem meleğinin hem senin yardımcın olsun
Canım her şey aşılır , öğrenilir. Yeterki siz strese girmeyin tedirgin olmayın. Valla o kaka olayı sanki gözümün önünde olmuş gibi canlandı Allah kolaylık versin

Ben sıkıyodum iki agliodu tekrar uyuyodu sinir oluyodm.. Neden avaz avaz aglamio diye

Ya once gozler acik oluyo,2 emiyo tekrardan pelte gibi eriyo gibi uyuyo.
Bir de kucuk olan cok gazli.hemsireler demislerdi baya gazli diye ama bu kadar tahmin edemedim.Devamli gaz cikarirken corttt luyo az da olsa kaka geliyor.Gunde nerdeyse 8 9 defa.Nasil kilo alicak bu cocuk ? Cuma kontrol var.Simdiden stres basti.Doktor mehteran takimi gibi 2 iler 1geri gidicek bir sure kilosu dedi ama insan hemen alsin istiyor.

Lahananın ve soğuk uygulamanın amacı sütü kesmek :)
Ahhh oğlumda o kadar çok mastit oldum ki....
Hem nette hem de bazı instagram da ki ebelerde de okuduğum için diyorum lahana yaprağını. İlk doğumum olduğu için tecrübe etme şansımda olmadı lahana yaprağını inşallahta olmaz ama yine araştırdım yine lahana çıktı karşıma tek lahana değil tabii çözüm Berikko antibiyotik tedavisine başlamış bile inşallah çabucak atlatır

• Tıkanık üst kanallarını açmak için eski bir yöntem de memeye beyaz lahana yaprağı koymak ve bir kaç saatte bir değiştirmektir.

İlk zamanlar kakayı çok yapıyorlar zaten canım. Beslendiğini gösteriyor ne güzel.
İl günler zor uyanıyorlar. Ama sarılık olmaması için sık sık emzirmeye çalış sen yine de. Ben de çok zor uyandırıp emzirdim. Hatta ne yaparsam yapayım uyanmadığı da oldu

Sariligi hafif kuvozde atlatti sukur.Tekrarlar ya da sontadan yukselir mi acaba bu sarilik?
Gecen gun 4 saate yaklasti uyanmadi .Nerdeyse doktora gidicektik sonra uyandi.Dusuk kilolu bebek zormus cidden.

Benimde sol boşluk hep ağrıyor kilo durumun nasıl kaç kilo verdin?
Ondort kilo almıştım dokuz kilo verdim. Ama göbek vardı hamile kalmadan önce şimdi o sarkmış göbek rahatsiz edio bence korse takmayinca ağırlık yapio canımı acitio. Kilolu hamile kalmak hiç iyi değil

Kizlar bir de bu yamuna korsenin fiyati ne boyle var mi alternatif onereceginiz uygun yollu bisey ?
Uygun diyosan e bebekten owli korse aldım 120 TL galiba. Şuan işimi goruo ama önceden göbeğim vardı benm şimdi iyce sarktı bı ay daha owli korseyi takicam sonra yamune alcam. Evet çok pahalı keske başta alsaymisim bu göbekten kurtulmam lazım. Yamune sitesine baktım 229 da var 300 e de ne farkı varki. Kullanan varsa bize tavsiye versin bari. Bebisler nasıl senin yardımcın varmı uykulari nasıl. Benm bitane gece gündüz iflahimi kesti. Emzirdim yatırdım mesaj yazan a kadar uyandı

Sariligi hafif kuvozde atlatti sukur.Tekrarlar ya da sontadan yukselir mi acaba bu sarilik?
Gecen gun 4 saate yaklasti uyanmadi .Nerdeyse doktora gidicektik sonra uyandi.Dusuk kilolu bebek zormus cidden.
Ya benim oğluş da gazlı gaz çıkartırken azda olsa kaka yapio. Günde sekiz dokuz bez gidio. Ama kilo alımı normal dio doktor. Zaten bebek beslenirken kendine yararlı olanları alio yararsizlari vücuttan atio. Takma kafana . Sarilik bittiyse geçmiştir. Sarılık vücutta başlar. En son göze sirayet eder. Geçerken de vücuttan temizlenir en son gözden gider. Yani sarılık olmuş bebek iylesirken gözünün beyazı beyazlasmissa sarılık bitmiştir

Yeniden yükselmez diye biliyorum. İlk on gün önemli demişti doktor bana sarılık için.

Kendini toplamak için uykuya veriyorlar kendilerini. Benim ki 20 günlük oldu, yeni yeni uyandırabiliyorum. Sarılığı da çok düşüktü

dogumuma kim girecek bellisiz inslh iyi bi insan denk gelir :) bni birazda o stres ediyor mesela
İnşallah çok iyi birine denk gelirsin canım Bugün sabaha doğru belimden kasıklarıma doğru inen bir ağrıyla uyandım karnımın sağ kısmı sanki dikildi böyle bebek dikilmiş gibi eşim masaj yaptı lavaboya gittim falan sonra hafifledi öyle uyumuşum 10na kadar daha gelmedi arada hafif bel sızım var
su ayak atma seklini sırtı duvara yaslayarak oturup yapmaya çalışıp yapamazsan 3 güne dogururmussun bi deneseniz kizlar asli varmi acaba
Denedim atabiliyorum
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün Amin inşallah
Maşallah canım gözünaydın tekrarEmzirdikçe gelecek sarı sıvı çok önemli ve henüz midesi kiraz kadar bir şey doymaması imkansız
Kızlar bebek bezi olayını ne yaptınız yani stok yapanlar hangi numaradan kaç tane aldınız ya da doğum yapanlar gun de kaç tane gidiyor ona göre stoklayalim
Prima piremium care aldım 1 no 2 kutu 2 no 2 kutu şimdilik ve kardeşimden biliyorum günde en az 8 tane gidiyor
Oğlum hala yoğun bakımda birde üstüne sarılık olmuş orda kuzum kilo kaybediyor sürekli düzgün beslenemediği için .
Mama vermiyorlar mı canım çok geçmiş olsun kontrol altında çabucak atlatacaktır
Yürümenin cidden faydası var bende cumartesi 9 bin adım atmışım gece doğuruyorum sandım Gözünaydın Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsünYetiyordur merak etme midesi kiraz kadar bir şey çektikçe daha da güçlenecek zaten bilinçaltımızdan yetmiyoru kaldırıyoruz
Fazlan var da eksiğin yok canım bende kendime çorapla peçete kağıt havluyu atlamışım hemen ekleyeceğim
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün harika bir doğum olmuş okudukça duygulandım darısı bizim başımıza Kucağında alıp çıkmak falançok duygusal geldi
Tuhaf bir agriyla uyandim. Bebek hickiriyor su an ama cok alakasiz bir noktada gogus altimda dondu mu napti bu cocuk
Canım hıçkırırken tüm karın atıyor sanki o yüzden yerini karıştırabiliriz bana da öyle geliyordu geçen hafta
Geçmiş olsun canım inşallah çok çabuk toparlarsınız Dualarım seninle sabah güneşiyle az güneş görsün kuzu iyi geliyormuş bir de ışık altında yatırın diyorlardı ne kadar işe yarar bilmiyorum ama
İnşallah sağsalim kucağına alacaksın canım dualarımız seninle hayırlı güzel haberlerle dön
Kızlar kontrole geldim bebek hala makat geliş. Doktor artık dönmez dedi. Sezeryana alıyor beni yatisim yapildi. 2 de giricem inşallah. Korkuyorum.. dualarınızı eksik etmeyin
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin canım dualarım seninle hayırlı güzel haberlerle dön

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…