Ben maalesef çok mastit oldum oğlanda. Emzirmenin başından neredeyse sonuna kadar... En iyi gelen bu oldum. İkinci oluşumdan sonra annem söyledi. İlk ikisinde antibiyotik kullandım sonra bir daha kullanmadım antibiyotik bu yolla çözdüm çocuk iyice emdikten sonra sağ sonra tekrar emzir.Zaten naapcami sasrdm heleki sabahki agriyla.. Internette sicak su torbasi koyun diodu.. Bende azicik su koyuo koydum memeye rahatlatti beni galiba ki uyuyakalmisim12den beri surekli masajli ozelligiyle acip sagiyorum.. Birazdan yine sagcam.. Sagmalar rahatlatti biraz
Lahananın ve soğuk uygulamanın amacı sütü kesmek :)
Ahhh oğlumda o kadar çok mastit oldum ki....
Aynen canım hayırlı neyse o olsun bende baştan beri hep normal istiyodum ama herşey son duruma bağlı yarın herşey belli olur ikimiz içinde en iyisi neyse o olsun takipteyim seni yarın haberleşelim canımHaklısın canm, bakalım yarın ola hayır ola . En doğrusu ne ise o olsun normal doğurmayı herkes ister ama olmayacaksa sezaryen da başım üstüne önemli olan bebeklerimizi sağlıkla kucağa alabilmek.
Lohusa teri lohusa atesi derler.. Bi sure snra gecio..
Zamanla alisirsin canm sen dene arada alt degismeye . :) gaza gelince o oyle kivranip aglarken ne yapsan ise yaramiyor ya iste o an insan agliyor yetemiyorm galiba niye böyleoluyo nerde yanlış yaptm surekli kendimi sorguluyor . yorgunluk uykusuzlukhepsi zor ama cok guzel zamanlar tadini cikarmali
terlemesen daha iyi aslinda canm bu kez de üşüyüp hasta olursun mesela patik degilde çorapla dursan veya hırka da ince bisiler alsan üzerine
Ben kizimda cok terlemiştim atletle oturuyordum
Onlar bebeklerde oluyor canım. Annenin hormonları bebeğe geçtiği içinmiş onlar. Doktorumuz öyle söylemişti bize. 19 gün oldu hala var ama epey hafifledi.
Bir de sen gergin olursan hisseder onu, alt değiştirirken ağlaması da o yüzden olabilir
İlk bebekte iki ayda bı hep mastit oldum çok acı verici. Sıcak duş aldım sıcak düşün altında göğüse yukardan meme ucuna doğru masaj yaptım duşta sağdım . Sonra emzirdim. .Banada oyle geldi.. Sicak sanki çözer oradaki tikanmayi gibime geldigi icin sicak su torbaai koydum.. Soguk sanki oradaki tikanikligi kalıcı hale getirir gibime geldiama ikisi birden uygulandgnda sonuç ne olur merak ettm.. Sicak soguk yapinca da belki rahatlar gibime gelio.. Bilemedim
Evet canım bebeğim sarılık oldu ilk kontrolde yani doğumdan 4 gün sonra 11di, 6 gün sonra 9a düştü. Emzirdikçe azalıyor, gak meme guk meme veriyorum kural koymadım bebeğim ne zaman isterse o zaman emziriyorumKizlar dogum yapanlar hic sesiniz cikmiyo
Bebekleriniz nasi sarilik oldumu ne kadarda bi emziriyosunz
Sadece dogum yapmayanlar yaziyo
Gobek icin ne yapiyosunz
Hastaneden çıktıktan sonra ertesi gün duş aldım canım normal su yukardan akarken yıkadım. Çıktıktan sonra da havlu peçeteyle güzelce suyunu aldımNormal dogum yapanlar ne zaman dus aldiniz dikislerin oldugu yeri nasil yikayip kuruladiniz?
Ay zaten yeni doğmuş meleğe ne kuralı canım valla bende habire emziricem Allah nasip ederse inşallahEvet canım bebeğim sarılık oldu ilk kontrolde yani doğumdan 4 gün sonra 11di, 6 gün sonra 9a düştü. Emzirdikçe azalıyor, gak meme guk meme veriyorum kural koymadım bebeğim ne zaman isterse o zaman emziriyorum
Eğitimde ebe sadece peteyle güzelce kurulayın yeterli dediNormal dogum yapanlar ne zaman dus aldiniz dikislerin oldugu yeri nasil yikayip kuruladiniz?
Canım benim doktorum kabızlık için şurup verdi olur da kabız olurdam diye, oldum da zaten bir içmede düzeliyor tekrar. Bir de pişik kremini çantaya koydum ben her alt açmada sürmüyoruz ama hafif kızarıklık gördükçe sürüyoruzeksik yok bence :) bn kağıt havlu koymadım onu hatirladm suan . takim 4 tane koydm bebek icin . bu arada zeytin yağı bencede alınmalı bnm de aklımda o ama kucuk bi kap bulamadm koyacak . sancilar başladığında göğsümü iyice yaglicamordada içmek icin lazm olabilir. bide bn pişik demi de koymadım herkes koyuyormu bn gerek görmüyorum her alt.acmada sürmeyi sizler surecekmisiniz?
Ya once gozler acik oluyo,2 emiyo tekrardan pelte gibi eriyo gibi uyuyo.
Bir de kucuk olan cok gazli.hemsireler demislerdi baya gazli diye ama bu kadar tahmin edemedim.Devamli gaz cikarirken corttt luyo az da olsa kaka geliyor.Gunde nerdeyse 8 9 defa.Nasil kilo alicak bu cocuk ? Cuma kontrol var.Simdiden stres basti.Doktor mehteran takimi gibi 2 iler 1geri gidicek bir sure kilosu dedi ama insan hemen alsin istiyor.
Nette dolaşan bilgileri bi görsen bazı doktorlar da iki saatten önce emzirilmez falan diyorlar. Hiç uymuyorum valla çocuğum acıkıyor aç aç nası gönlüm elversin. Ama hemşire bebeğin iri kan şekeri çabuk düşer dedi o yüzden ben de sık sık emziriyorum canımAy zaten yeni doğmuş meleğe ne kuralı canım valla bende habire emziricem Allah nasip ederse inşallah. Hatta gak guk demeden vercem o anın hayalini o kadar kurmuşum. Emzirmek benim hakkım
Sariligi hafif kuvozde atlatti sukur.Tekrarlar ya da sontadan yukselir mi acaba bu sarilik?
Gecen gun 4 saate yaklasti uyanmadi .Nerdeyse doktora gidicektik sonra uyandi.Dusuk kilolu bebek zormus cidden.
Kizlar bir de bu yamuna korsenin fiyati ne boylevar mi alternatif onereceginiz uygun yollu bisey ?
Ondort kilo almıştım dokuz kilo verdim. Ama göbek vardı hamile kalmadan önce şimdi o sarkmış göbek rahatsiz edio bence korse takmayinca ağırlık yapio canımı acitio. Kilolu hamile kalmak hiç iyi değil
Ben maalesef çok mastit oldum oğlanda. Emzirmenin başından neredeyse sonuna kadar... En iyi gelen bu oldum. İkinci oluşumdan sonra annem söyledi. İlk ikisinde antibiyotik kullandım sonra bir daha kullanmadım antibiyotik bu yolla çözdüm çocuk iyice emdikten sonra sağ sonra tekrar emzir.
Çocuğun çenesi mastitte kızaran kısma doğru gelince daha kuvvetli çeker.
Canım benim doktorum kabızlık için şurup verdi olur da kabız olurdam diye, oldum da zaten bir içmede düzeliyor tekrar. Bir de pişik kremini çantaya koydum ben her alt açmada sürmüyoruz ama hafif kızarıklık gördükçe sürüyoruz
Nette dolaşan bilgileri bi görsen bazı doktorlar da iki saatten önce emzirilmez falan diyorlar. Hiç uymuyorum valla çocuğum acıkıyor aç aç nası gönlüm elversin. Ama hemşire bebeğin iri kan şekeri çabuk düşer dedi o yüzden ben de sık sık emziriyorum canım
Ya çok güzel maşallah allah analı babalı büyütsünKizlar ben geldiimm♥ Gündüz saat üçte 7 dakikada belden vuran ağrıyla hastaneye geldik.Acilmam 4 cm imiş o an.bu sefer açıklık kontrolünde acı hissetmedim.Ama açıklık kontrolü sonrası sancılarım daha erken gelmeye başladı.İlk sancılar guzeldi,bir saat sonra sanırım açıklık 5 oldu.Sonra zaman geçmek bilmedi bana.Sancilar ağırlaştı diye düşünürken birden yatakta su geldi.Aciklik 6 oldu.Sonrasi benim için biraz daha zordu.Sezaryen istiyorum dedim ama kimse beni dinlemediEpidural istedim ona da hayır dediler.Pasa paşa çekmiş oldum.Su ilk gelisten sonra yavaş yavaş sızdı derken hastaneye gelişimden 4 saat sonra artık dogumhaneye aliyoruz dediler♥ Ikınma kısmında çok zorlanmadım sanıyorum ama iki kere ikinma yerine bagirmisim. Derken ağır bir basınca içimden bir şey çıktı hissettim,sonrası ferahlık..Kızım ilk doğdu aglicak mi dedim,ağlıyor duymuyor musun dediler O anın şokuyla farkında olamamisim.İc ve dış dikislerim var sayısını bilmiyorum,20 güne dikişler düşer dendi.Suan çok acı hissetmiyorum o konuda.
Doktor kendini iyi hissediyorsan bebegin kucağında cik, eserinle gurur duy dediAllah'a çok şükür,çıktık kızımla.
İlk başta gogsumden emme konusunda kendimi yetersiz hissettim.Hemsirelerde mama verelim yoksa sarilik tehlikesi olur dediler.Verdik bizde.Ama gogsumu siktikca sarı sütten geldi,ilk seferde tutamadı,ama sonra tadını aldı inşallah.Simdilik mama,meme olarak devam ederiz bir süre.
24 saatimiz doldugunda da taburcu olucaz.
Şuan her şey geride kaldı.Ruya gibi upuzun bir günün sonunda kızım solumda uyuyor..Ve ben hala inanamıyorum,anne mi oldum sahiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?