Hem nette hem de bazı instagram da ki ebelerde de okuduğum için diyorum lahana yaprağını. İlk doğumum olduğu için tecrübe etme şansımda olmadı lahana yaprağını inşallahta olmaz ama yine araştırdım yine lahana çıktı karşıma tek lahana değil tabii çözüm Berikko antibiyotik tedavisine başlamış bile inşallah çabucak atlatır
Tıkanık üst kanallarını açmak için eski bir yöntem de memeye beyaz lahana yaprağı koymak ve bir kaç saatte bir değiştirmektir.
galiba cunku bendede var . cok da yüklenmeyelmvücuda dogum başlasa suan ikinacak halim kalmamış bnde kaç gundur temizlik faln ugrasiyorm. Ama ev bitti tertemiz oldu sukur . kapilar kaldi onu da canim isterse silerm gecen sildim daha silinmese de olur hani
Bende doğuma doksan kiloyla girdim. Sen şimdi kaç kilosun cnm. Kilolu bı anne olarak kalmak istemiyorum ilk bebeğimde emzirirken aşırı kilo verdim. Emzirmeyi bırakınca hızlı kilo aldım ve yetmiş altı kiloayla gebe kaldım. İnşallah emzirerek bol su içerek zayıflamak istiyorum. Yamune korse de alcam inşallah.
Canım benim doktorum kabızlık için şurup verdi olur da kabız olurdam diye, oldum da zaten bir içmede düzeliyor tekrar. Bir de pişik kremini çantaya koydum ben her alt açmada sürmüyoruz ama hafif kızarıklık gördükçe sürüyoruz
Anladm canm . kabızlık icin bisi vereceklerini sanmıyorum canm ya ilk dogumda tuvaletimi yapamıyorum dedim aldırış etmediler bol su iç dola dediler . bu arada o da tuvaletim değilmiş kasilmalar devam ediyormuş bnde karın ağrısı sanmistim
Evet canım bebeğim sarılık oldu ilk kontrolde yani doğumdan 4 gün sonra 11di, 6 gün sonra 9a düştü. Emzirdikçe azalıyor, gak meme guk meme veriyorum kural koymadım bebeğim ne zaman isterse o zaman emziriyorum
Banada oyle geldi.. Sicak sanki çözer oradaki tikanmayi gibime geldigi icin sicak su torbaai koydum.. Soguk sanki oradaki tikanikligi kalıcı hale getirir gibime geldi ama ikisi birden uygulandgnda sonuç ne olur merak ettm.. Sicak soguk yapinca da belki rahatlar gibime gelio.. Bilemedim
Benden ter bosaliyor kucugu uyandirmaya calisirken.35-40 dk bazen.Topugunu morarticam diye korkuyorum.Hemsireler nasil yapiyor bu isi hic anlamiyorum ama cok zorlaniyorum.
Emerken o kadar canim yandi ki zor dayandm sirf daha kötü olmasn oln süt de gitmesin diye dayandm.. Demin emdikten snra tekrar sagdim.. 5cc anca çıkmıştır.. Oyle emzirip sagip tekrar mi emzirmem gerekio.. Sanrm iyice tikanan yerleri acmak için mi?
Cnm yamune de cok.pahali 225 tl bi de su an biraz erken degilmi toparlanip bikac ay sonra alirsan tam bedenini alirsin uzun sureli kullanirsin simdi alirsan buyuk beden almk zorunda kalmazmisin
Yani ben oyle duaunuyorum
Skmdi evdekiyle idare ediyorm
Kızlar normal doğum olduğu zaman dikişmi atılıyo ya Ben normal pırtlatıp çıkarıyolar bitiyo sanıyorum ee ne anladık ki epidural olmazsa dikiş atılırken ağrı olmuyomu peki kafamda çok çok deli sorular
Eymende böyleydi.. Çok zor oluyor.. Sen yinede uyandrmk icin ugras memeyi de sok agzina.. Sokamasan da dudaklarinin ustune koysan bile iyi.. Topuk sıkmayı demislerdr demiyorm bile.. Ins açılır bi süre sonra
Cnm yamune de cok.pahali 225 tl bi de su an biraz erken degilmi toparlanip bikac ay sonra alirsan tam bedenini alirsin uzun sureli kullanirsin simdi alirsan buyuk beden almk zorunda kalmazmisin
Yani ben oyle duaunuyorum
Skmdi evdekiyle idare ediyorm
39+4 haftaligiz bugün doktora gitmiştik cantamiz da artık arabada . Perşembe tekrar çağırdı . Kv aradı onlarda kendi çantalarını hazırlamışlar hazırda dursun diyo
Kızlar normal doğum olduğu zaman dikişmi atılıyo ya Ben normal pırtlatıp çıkarıyolar bitiyo sanıyorum ee ne anladık ki epidural olmazsa dikiş atılırken ağrı olmuyomu peki kafamda çok çok deli sorular
Sezaryen nasil bilemem tabi ama bi ameliyattan daha iyi olduğunu düşünüyorum vajinal dogumda kesi de olsa 7 kat derinin ve rahimin kesilmesi nerdeee vajinada ufak bi kesi dikişi nerde bnce . dikilirken igne yapılıyor bölgesel uyuşsun diye . kimisine spreyde sıkılıyormuş. kesi dikiş denilince.insanin aklina kocaman bi dikiş geliyor insanin aklina ama inan dışta gözüken kısım 1 belki 2cm anca tabi daha fazla kesilen varmis Allah korusun dogum aninda ters bi durumda .