- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
ya erik suyu bende istiyorm nasil yapıyorsunCanım ben bamya koydum, taze fasulye koydum, köfte, börek koydum buzluğa. Konserve olarak kahvaltılık sos, menemen ve erik suları hazırladım. Kv de getirecek , reçel falan. Eşim da sağ olsun yemek konusunda becerikli o da halleder ama özellikle nöbet dönüşlerinde onu çok sıkmak istemediğim için yaparım. Ben nohutu ,kuru fasulye, barbunya gibi bakliyatlari da düdüklüde öldürüp buzluğa attım 20 dk içinde yemek hazır oluyo. Şimdi bira yer açıldı buzlukta orayı da ıspanak , pazı falan öldürüp koyucam. Aklına gelebilecek her şeyi öldürüp koyabilirsin buzluğa. Öldürmekten kastım kaynar suda bi iki dk bekletmek yeşillikler için.
Gözünuzaydin allah analı babalı büyütsünBen geldim kızlar.. 39+5 te spinal ile cok şükür dünyaya geldi oğlum.. korktuğum gibi değildi sezeryan. Benim tansiyon çıktı indi biseler oldu ama ben çok panik yaptım sezeryandan korktuğum için. Smdi ağrılarım var bu gece nasıl geçecek bilmiyorum. Uyuyamıyorum..
Kucağımda huzur var
Doğum yapanlara katıldım. Bekleyen herkese kolaylıklar dilerim
Ben o hırıltıyı bilmiyorum ama eğitimde ebemiz ilk üç ay burun aspiratöru kullanmayın demişti . Nedenini şimdi hatırlamıyorum.
Göbek için hicbirsey yapmiyorum canım altını yıkadığımda göbeğin etrafını ozellikle pamukla siliyorum ki su kalmasin , dün 6. Günümüzde göbek babasinin elinde kaldi.dr 1 hafta 10 gün kadar banyo yaptırınca bant koyun su gelmesin dedi.
2 saatte bir emziriyorum dün sağlık ocağı artik 3 saat diyecektim ama bu haftada 2 saatte uyandir sarilik riski ortadan kalkinca 3 saat yaparsin dedi.zaten calar saat gibi gündüz degil ama gece 1.30 saatte bir memeye yaygara basarak uyaniyor.
Bende cok terliyorum annem habire söyleniyor ama daraliyorum ve sabit durunca hemen sirtima buz gibi hava giriyor.kisa kol giyip aksam üstü sabahlik aliyorum üstüme yoksa basıyorlar bana
Sanki benim oğlanı anlatmissin.saglik ocağına topuk kanına gittik öncesi acıkmış ayyy bir ağlama bir yaygara dr diyorki o ses bundan mi çıkıyorya memede duracak ya aglayacak onun haricinde sakince durdugu belki bir 2 dk emzikle o kadar.
Serum fizyolojik sıkarak temizle bence içerde bi sümük vardır yada memeyi hizli çekmeye çalışıyorsa tikaniyordur.
Bugün tam 1 hafta olduk canim 2 saatte bir emziriyorum hatta gece 2 saati beklemiyor nerdeyse saat başı kalkiyor.gündüz yine 2 saati buluyor.bu bir hafta sık sık emzir ki sarılık olmasin.
süpersin.dolu dolu hazirlanmissin bnmde elimi cabuk tutmam gerek kizim uyudukça yoksa mümkün değil musade etmiyor .o ince bulgurla bizim burdada ekşili sulu yağlı köfte yapılır nohutla ama esim yemiyor. köftesi ayni içli köfte gbi nohut bnde cok gaz yapıyor sanirm yapmam nohutlu yemekler . bn hic köfte kızartıp koymadım dagilmazmi cikardiginda? dolapta biraz et var onu çıkarsam da köfte hazırlayıp koysam geri çıkarınca islim.kebabi olsun patates köfte olsun olur dimi dagilmadan?
Gözün aydınYazan arkadaşlar teşekkür ederim hepinize.
24 saati doldurmadım daha ağrılarım var ne zaman geçer tecrübeli spinal olanlar ?
Gözün aydınİlk gün zor geçiyor. Yürümeye başlayınca rahatlıyorsun.
Eşin yaninda değil ve sen kısa süre hem anne hem babasin bebeğinin sana senin ona çok ihtiyacin var.esini düşünme sürekli onun emaneti de ve bebeğine sarıl.durup durup neden tekim diye sorgulama.bu bir süreç ve destekçin küçük ama sevgisi cok büyük.Bugun psikiyatriste gidiyorum kizlar...bebegim 15 gunluk oldu...ben 3 gundur ıyice depresyona girdim...esim yanimda degil sehir disinda...göğüs uclarim yara cok zor emzirdim hep...derken psikolojim bozuldu..ilac verir buyuk ihtimal doktor..emzirmek de hayal oldu...bana dua edin nefes alamiyorum cok caresizim
Bol bol yürü yürüyerek ağrıların azalacak.2.gun hastahaneden cikinca iyiydim ben evde hemen korse taktim hareketlerim çok daha rahat oldu.korseyi xikartinca ağrıyodu hatta.benim bugun tam 1 hafta oldu tüm işimi evimi kendim yapiyorum düşün uzun surecek dediğin agri en fazla 2gun daha zorlar seni.Yazan arkadaşlar teşekkür ederim hepinize.
24 saati doldurmadım daha ağrılarım var ne zaman geçer tecrübeli spinal olanlar ?
Memeden ayirirken ucu kopacak gibi çekiyor.birak memede uyuyayim diyor.emzik 5 dk kadar idare ediyor.evde kinse kalmayinca besikten hemen almıyorum bırakıyorum azicik ağlasın.memede uyuyunca 5-10 dk tutup beşiğine koyuyorum üstten piş piş yapıyorum.yoksa vay halime.Çok kuvvetli çekiyor ve bırakmakta zorlanıyorum. Bıraksam saatlerce meme çekecek dün gece bırakmadı artık 2 saat oldu yatağa koyunca yine ağlıyor alıyorum memeye emiyo susuyor en sonunda emzik verdim
3 günlük bebek nasıl memeden çekip uyuyacak
Bir sonrakinde direk koridora at kendini yatağa gir cik zor olur de yürü bol bol.birde su suyu bol iç .Tesekkur ederimBi kaç defa bi kaç adım attim. oda icinde yani. Bi kac gun agri olacak sanırım?
Ah canım ya onunla uğraşıyoruz 18. Gün oldu halen sarilik düşmedi 2 defa hastaneye yattıkKizlar dogum yapanlar hic sesiniz cikmiyo
Bebekleriniz nasi sarilik oldumu ne kadarda bi emziriyosunz
Sadece dogum yapmayanlar yaziyo
Gobek icin ne yapiyosunz
Bende aynı şeyi diyorum okadar dadlimi olunur ya aşık oldum resmenBazen kilo almasa böyle minnak kalsa duyorumcok cabuk geciyor cidden
Görmedim haberi. Ama oniki yaş için hiç normal değil. Allah korusun . Kanguru alcam galiba bebeği kendime bağlayıp öyle dolasayim diyorum mutfakta isim olunca ousete koyup yanım a alıyorum.tedbir kuldan.Sağlıkla analı babalı büyüsün insallah❤gözünüz aydın
Ya haberlerde belki görmüşsünüzdür 12 yasindaki cocuk kiskanclik krizine girip 2 aylik bebegi camdan asagi atmış. Cok etkisinde kaldim. Cok dikkat etmemiz gerek. Dengeyi iyi kurmak gerek. 12 yas küçük bir yasta degil
Canm ağrılar için yürümek lazım saat başı kalkıp yavaş yavaş yürü bol sıvı tuket. Ağrı olcak kimisinin çabuk geçer kimisi zaman alır. Hastanedeyken altı saatte bir ağrı kesici iğne yaptılar banaYazan arkadaşlar teşekkür ederim hepinize.
et değerlenmiş olur diye düşündüm ama hep çiğdem koyuyorlarmış. pişmiş hos olmuyor demekYok canım dağılmaz. Kızartmak pek iyi değil ama yapmisken biraz fazla yapayım da en azından bı çeşit öğün de bu olsun dedim. Diğerlerini hep çiğden dondurup koydum.
lansinoh kullanıyorum bn canm .Gogus kremi ne kullaniyorsunuz ???
Bir sonrakinde direk koridora at kendini yatağa gir cik zor olur de yürü bol bol.birde su suyu bol iç .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?