Evet ben sormuştum. Yönetmeliklere bakayım dedim ama bişey göremedim. Bazı yerler yatırmış bazı yerler yatırmamış. Neye göre işlem yapıyorlar anlamadım. Teşekkür ederim.nobahari sanırım sen sormuştun Eğitim ödeneği bana da yattı üstelik ben Eylül un 9unda hiç okula baslamadim. 33haftaliktan beri de izindeyim.Eger ücretsiz izinde olursanız yatmıyor.
Ama boğaz da önemli bişeyKız dayan gitme pazara filan..ne kaldi şurada persembe cumaya
Gece uykusuzluğa devam, uyumayan bır bebek sonunda uyudu şimdi sut ssgıyorum makine sesiyle ıyıce uykum geliyor.. Bu bebek dıger ikisinden cok farklı gece uyumuyor gunduz gozunu acımıyor. Sut hele bır gecıkdın ortalık yıkılıyor bu bir haftalık bıle olmayan bebe nasıl meme ısırıyor sastık.... Dıger oğluşlar da kuskanclık hat safhada... Benı paylaşmak istemiyorlar.. Buyuk olan aşırı hırcınlastı az seveyim dıyor bırden bebegı sıkmaya cslılıyor... Uyumasın dıye kapısını tekmeliyor. Şapkasını kacırıp markasıyla kesmiş.... Tum cıkolata larını dolabın uzerınde cıkıp almış kardedıyle yemiş bitirmişler.. Benım çok işim var çooook
Bebeği emzirirken burnundan hırıltı geliyor, sanki burnunda su varmış, burnu tıkanıkmış gibi. Tecrübeli anneler neden bu hırıltı???
Burun aspiratör ile çektik ama bir şey yok.
Ben o hırıltıyı bilmiyorum ama eğitimde ebemiz ilk üç ay burun aspiratöru kullanmayın demişti . Nedenini şimdi hatırlamıyorum.
Bugun psikiyatriste gidiyorum kizlar...bebegim 15 gunluk oldu...ben 3 gundur ıyice depresyona girdim...esim yanimda degil sehir disinda...göğüs uclarim yara cok zor emzirdim hep...derken psikolojim bozuldu..ilac verir buyuk ihtimal doktor..emzirmek de hayal oldu...bana dua edin nefes alamiyorum cok caresizim
Canm ağrılar için yürümek lazım saat başı kalkıp yavaş yavaş yürü bol sıvı tuket. Ağrı olcak kimisinin çabuk geçer kimisi zaman alır. Hastanedeyken altı saatte bir ağrı kesici iğne yaptılar bana
Olsun canım kilosu gayet iyiKızlaaar randevum vardıbebeğim pek kilo almamış 3204 Gr ama boya vermiş pıtırcığım 52 cm olmuş selvi boylum.
Çatı muayenesi oldum açılma sıfır dedimeleğim hala yukarda. O kadar geceleri kasılmalar sancılar uyutmuyo diye en azından 1 cm açılma falan olmuştur diye düşünmüştüm çok mutlu oldum babasını beklicek demek ki şükür. İnsal bu süreçte herşey yolunda gider.
Göbekli gezmeye devam
Aaa ilk defa duyuyorum canım kalsiyum fazlalığından mı oluyormuş bir şey söylediler mi ne yapılacakKizlar benim bebegim disli dogdu iki tane disi var ilk defa duydum daha once duyan var mi. Gorenler cok sasiriyorr
Canım börek köfte poğaça kurabiye çeşitleri doğranmış domates falan attık biz gayet pratik olacaktırKizlar sanirm dogumdan sonra benimle ilgilenecek bir kişi olmayacak . 2 yasinda bi kizim var yeterince bebekle zor olcak zaten bnde buzluğa yemek koymaya karar verdm. neler yapabilirim? börek aticam şimdi yarin da sarma düşünüyorum. baska ?
Lohusa psikolojisi çok farklı gerçekten canım ama inan yetiyorsun da besliyorsun da bunlar geçecek ve herkes alışacakKızlar tek tek cevap yazamadımçok tesekkür ederim. evimize geldik biz bugün. Henüz düzenimiz yok. Ne kadar emiyo ne kadar çiş yapıyo takip edemiyorum. Bikaç güne alışırım inşallah. Uyurken kızıma bakmaya kalkmak ve emzirmek için oturup iki büklüm olmak çok zor şu an. Çok canım acıyor. Sezaryen sonrası ne zaman geçiyor bu durum? Benim ilk bebeğim. Kafam da allak bullak. Nasıl olucak? ya yetemezsem? Besleyemiyor? gibi şeyler dönüp duruyor aklımda. Herseyi vicdan yapıyorum. Bu akşam iki saattir uyuyor ben de uyumaya odama geldim.yanında kayınvalidem var. Şimdi bunu vicdan yapıyorun yanında olmadıgımı anlıyosa diye. utanmasam herseye aglıcam
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsünBen geldim kızlar.. 39+5 te spinal ile cok şükür dünyaya geldi oğlum.. korktuğum gibi değildi sezeryan. Benim tansiyon çıktı indi biseler oldu ama ben çok panik yaptım sezeryandan korktuğum için. Smdi ağrılarım var bu gece nasıl geçecek bilmiyorum. Uyuyamıyorum..
Kucağımda huzur var
Doğum yapanlara katıldım. Bekleyen herkese kolaylıklar dilerim
Allah kolaylık versin canım ister istemez kıskançlık oluyor maalesef inşallah çabuk toparlarlarGece uykusuzluğa devam, uyumayan bır bebek sonunda uyudu şimdi sut ssgıyorum makine sesiyle ıyıce uykum geliyor.. Bu bebek dıger ikisinden cok farklı gece uyumuyor gunduz gozunu acımıyor. Sut hele bır gecıkdın ortalık yıkılıyor bu bir haftalık bıle olmayan bebe nasıl meme ısırıyor sastık.... Dıger oğluşlar da kuskanclık hat safhada... Benı paylaşmak istemiyorlar.. Buyuk olan aşırı hırcınlastı az seveyim dıyor bırden bebegı sıkmaya cslılıyor... Uyumasın dıye kapısını tekmeliyor. Şapkasını kacırıp markasıyla kesmiş.... Tum cıkolata larını dolabın uzerınde cıkıp almış kardedıyle yemiş bitirmişler.. Benım çok işim var çooook
İnşallah kısa sürede toparlarsın canım atlatacaksın eminim kendinde o gücü gör zorlu süreçler elbet geçecek geçiciBugun psikiyatriste gidiyorum kizlar...bebegim 15 gunluk oldu...ben 3 gundur ıyice depresyona girdim...esim yanimda degil sehir disinda...göğüs uclarim yara cok zor emzirdim hep...derken psikolojim bozuldu..ilac verir buyuk ihtimal doktor..emzirmek de hayal oldu...bana dua edin nefes alamiyorum cok caresizim
Kardeşim 3.günü daha iyi hissetti canım kendini seninde öyle olacaktırYazan arkadaşlar teşekkür ederim hepinize.
24 saati doldurmadım daha ağrılarım var ne zaman geçer tecrübeli spinal olanlar ?
Kimse yok canm suan yanimda .erik bakaym da yapaym bari guzel olur bna hep ablam yapardı da bu sene oda yapmadı bebeğinden bi fırsat bulamadı. ben deneyim bariCanım önce yıkadık saplarından ayırdık sonra tecreye köy kaynat şişeye doldur sık kapağını. Benim 12 lt bi düdüklü tencerem var onu kullandım çok hızlı oldu . Tencereye erikleri koyup üzerine 300 ml su ekleyip kapağını kapattım tıs sesini duyduğum an altını kapattım. Sonra soğutup çekirdeklerinden ayırdım . Çekirdeklerinden ayırmak için kızarma tencerelerinin fileleri varya onu kullandım delikleri büyük olduğu için işimi kolaylaştırdı. Kabuklarını da çöpe atmadım siselemeden önce hepsini rondoya vurdum şu el rondolari ile. Sonra kaynattim şişeledim. Yalnızken çok yorucu olur ama yanınızda biri olursa ufak tefek şeyleri yapsa bile hızlı yapılıyo.
Bende kardeş kıskançlığından korkuyorum Allah yardımcınız olsun bakalım bizim ki nasıl olacak. Hamilelik döneminde nasıldı kardeşine karlı karnınızı falan seviyor muyduGece uykusuzluğa devam, uyumayan bır bebek sonunda uyudu şimdi sut ssgıyorum makine sesiyle ıyıce uykum geliyor.. Bu bebek dıger ikisinden cok farklı gece uyumuyor gunduz gozunu acımıyor. Sut hele bır gecıkdın ortalık yıkılıyor bu bir haftalık bıle olmayan bebe nasıl meme ısırıyor sastık.... Dıger oğluşlar da kuskanclık hat safhada... Benı paylaşmak istemiyorlar.. Buyuk olan aşırı hırcınlastı az seveyim dıyor bırden bebegı sıkmaya cslılıyor... Uyumasın dıye kapısını tekmeliyor. Şapkasını kacırıp markasıyla kesmiş.... Tum cıkolata larını dolabın uzerınde cıkıp almış kardedıyle yemiş bitirmişler.. Benım çok işim var çooook
Ama boğaz da önemli bişeyannem babam yanımda babamın beli rahatsız burada fizik tedaviye başlattım annemin de dizleri sağlam değil. Evdeki en iyi olan kişi benim üstelik meyvesiz gün geciremem balıksız da olmaz
Bende dün temizledim serdim falan tozlarım kaldı o kadar akşam erkenden bayılmışım kaç gündür böyle uyumamıştım bu gece ağrımda olmadı ama midem bulandı gece anlamadım neden sabahta tuhaftı şimdi iyiSen nasılsın
risk devam ediyordu ondan aklımda kaldi girmemiş cumartesiden beri umarim iyidirHakkaten naapti acaba yaaçok üzülmüştüm ben duyunca
Ya bu korse konusu aklıma takılıyor. Herkes yamuna demiş ama yamunanın normal korsesi mi yoksa lohusa korsesini mi kullanıyorsunuz. Normal korsesi sıkmaz mı acaba. Bende almak istiyorum ama çok pahalı alırsam kullanamazsam yazık olur diye sipariş vermedim.Lansinoh kullaniyorum , sari kantaron yagi da var dün den beri onuda sürüyorum.ilk tutuş ihhhlatiyor sonra aciya alisiyorsun
Ahh o öksürük allahtan hemen korse taktimda rahatladim.ben grip sonrasi spinal sezeryan oldum öksürük zorladi.korse tak eve çıkınca hareketlerin çok daha rahat oluyor
Gerçekten mi yaa. Yatarak en alt kopcadan takmak laizmmis öyle denedin mi. İyki almamisimYamuna korse geldi bugün.. Ama olmadi gibi.. Aksam eşim gelince yardim alarak deniycem.. 3xl aldim o bile olmuyoeğer simit bolgeniz genisse ona göre alin.. Oradaki beden ölçülerine inanmayin..
Ağrı eşiğin kuvvetli demek ki. Benm bu doğum ilkinden iyi geçmesine rağmen ağrı kesicileri aldım hep. Aslında acı aynı acida ilkinde tam iki hafta biri elimden tutmadan yataktan kalkamadım. Bunda ilkinde iki hemşire kaldirdi bidaha kimseden yardım almadm. Ama üç hafta oldu hala agrim oluo . Zor iş vesselam. Oğlumun gazi var sanırım durmuo bugün karnı tok altı temiz ama yatirinca hep ağladı mecbur salliom şimdi ayağımda . Aslında sallamak hiç istemiodum ilk oglumu tam üç sene salladımBen hiç agri kesici almadm.. Ameliyattan çıkınca bi kere yaptilar.. O yetti bana.. Sadece antibiyotik içtim.. Cabuk toparladm allahtan.. Doktorlar da hastamiz dirayetli çıktı diolardi
Yamune ilk haftalar icin sıkıntı olabilir çok sıkıyor çünkü.Ya bu korse konusu aklıma takılıyor. Herkes yamuna demiş ama yamunanın normal korsesi mi yoksa lohusa korsesini mi kullanıyorsunuz. Normal korsesi sıkmaz mı acaba. Bende almak istiyorum ama çok pahalı alırsam kullanamazsam yazık olur diye sipariş vermedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?