Canm ağrılar için yürümek lazım saat başı kalkıp yavaş yavaş yürü bol sıvı tuket. Ağrı olcak kimisinin çabuk geçer kimisi zaman alır. Hastanedeyken altı saatte bir ağrı kesici iğne yaptılar bana
Eşin yaninda değil ve sen kısa süre hem anne hem babasin bebeğinin sana senin ona çok ihtiyacin var.esini düşünme sürekli onun emaneti de ve bebeğine sarıl.durup durup neden tekim diye sorgulama.bu bir süreç ve destekçin küçük ama sevgisi cok büyük.
İlaçlarını al ama kullanmak için bir iki gün izin ver kendine bence.motive ol.sevdigin arkadaşın varsa çağır konuş kafani dagitmaya çalış.hersey guzel olacak azicik sabir lazim sana.
Bol bol yürü yürüyerek ağrıların azalacak.2.gun hastahaneden cikinca iyiydim ben evde hemen korse taktim hareketlerim çok daha rahat oldu.korseyi xikartinca ağrıyodu hatta.benim bugun tam 1 hafta oldu tüm işimi evimi kendim yapiyorum düşün uzun surecek dediğin agri en fazla 2gun daha zorlar seni.
Spinal için ayrica tavsiyem var ben ohh iyiki spinal olmuşum derken eve geldim banyo sonrası bir baş agrisi ölüyorum sandim.sezeryan dikiş agrisi neki yaninda.insallah sende olmaz ama 2 gün cektim o ağrıyı .simdi korkumdan Dr un verdiği agri kesiciyi sabah 4te içiyorum gunde 3lt su ki emzirirken su ihtiyacin bol olacak zorlanmadım , 5-6 bardak nescafe ile 3 gundur cok şükür iyiyim.
Memeden ayirirken ucu kopacak gibi çekiyor.birak memede uyuyayim diyor.emzik 5 dk kadar idare ediyor.evde kinse kalmayinca besikten hemen almıyorum bırakıyorum azicik ağlasın.memede uyuyunca 5-10 dk tutup beşiğine koyuyorum üstten piş piş yapıyorum.yoksa vay halime.
Şu da bir gerçekmiş ki meme emen gününe yakin dogan bebek çok başkaymış emmesi tutmasi bile tamamlanmista gelmiş oluyor.
Gogus kremi ne kullaniyorsunuz ???
Evet yaşı büyük anlayacak yasta. Simdi kara kara dusunuyorum nasil koruyacagim bebegimi. Kızım daha bebek. Nereye yatiracagim. Doğuma 24 saat kalmadı. Cok karışık duygular icindeyim. Bildigim tek sey cok cabuk toparlanmam lazimGörmedim haberi. Ama oniki yaş için hiç normal değil. Allah korusun . Kanguru alcam galiba bebeği kendime bağlayıp öyle dolasayim diyorum mutfakta isim olunca ousete koyup yanım a alıyorum.tedbir kuldan.
Allah anali babali büyütsün. Ismini ne koydunuz. Karar verememistinizBebeğini kucağına alan herkese hayırlı olsun allah analı babali büyütsün inşallah bekleyeerde bir ayazda doğursun inşallah biz 19 günlük olduk hiç uyku yok sürekli memede olmak istiyor kucakta uyumak istiyor. Bırakınca kıyamet kopuyor diğer çocuğumla evle falan ilgilenemiyorum hiç yere kondurmuyor kendini birde gaz surekli gazimiz var o kadar da yediklerime dikkat ediyorum. Sizde ne var ne yok kizlar
Canım önce yıkadık saplarından ayırdık sonra tecreye köy kaynat şişeye doldur sık kapağını. Benim 12 lt bi düdüklü tencerem var onu kullandım çok hızlı oldu . Tencereye erikleri koyup üzerine 300 ml su ekleyip kapağını kapattım tıs sesini duyduğum an altını kapattım. Sonra soğutup çekirdeklerinden ayırdım . Çekirdeklerinden ayırmak için kızarma tencerelerinin fileleri varya onu kullandım delikleri büyük olduğu için işimi kolaylaştırdı. Kabuklarını da çöpe atmadım siselemeden önce hepsini rondoya vurdum şu el rondolari ile. Sonra kaynattim şişeledim. Yalnızken çok yorucu olur ama yanınızda biri olursa ufak tefek şeyleri yapsa bile hızlı yapılıyo.ya erik suyu bende istiyorm nasil yapıyorsun
Sanırım burnu tıkalı olsa bende aspiratör kullanırdım napcam ki başka .Aaaaa bunu bilmiyordum
Çok kuvvetli çekiyor ve bırakmakta zorlanıyorum. Bıraksam saatlerce meme çekecek dün gece bırakmadı artık 2 saat oldu yatağa koyunca yine ağlıyor alıyorum memeye emiyo susuyor en sonunda emzik verdim
3 günlük bebek nasıl memeden çekip uyuyacak
Canım önce yıkadık saplarından ayırdık sonra tecreye köy kaynat şişeye doldur sık kapağını. Benim 12 lt bi düdüklü tencerem var onu kullandım çok hızlı oldu . Tencereye erikleri koyup üzerine 300 ml su ekleyip kapağını kapattım tıs sesini duyduğum an altını kapattım. Sonra soğutup çekirdeklerinden ayırdım . Çekirdeklerinden ayırmak için kızarma tencerelerinin fileleri varya onu kullandım delikleri büyük olduğu için işimi kolaylaştırdı. Kabuklarını da çöpe atmadım siselemeden önce hepsini rondoya vurdum şu el rondolari ile. Sonra kaynattim şişeledim. Yalnızken çok yorucu olur ama yanınızda biri olursa ufak tefek şeyleri yapsa bile hızlı yapılıyo.
Bende dün temizledim serdim falan tozlarım kaldı o kadar akşam erkenden bayılmışım kaç gündür böyle uyumamıştım bu gece ağrımda olmadı ama midem bulandı gece anlamadım neden sabahta tuhaftı şimdi iyigaliba cunku bendede var . cok da yüklenmeyelmvücuda dogum başlasa suan ikinacak halim kalmamış bnde kaç gundur temizlik faln ugrasiyorm. Ama ev bitti tertemiz oldu sukur . kapilar kaldi onu da canim isterse silerm gecen sildim daha silinmese de olur hani
Hiç kolay değil cnm Allah şükür bebeklerimiz sağlıklıAhh bana da 3 kere ağrı kesici yaptı bile şimdiye kadar.. inşallah çabuk atlatırız karnımda çok sancı hissediyorum..
Kimseyi korkutmak istemem ama doğumun kolayı yokmuş normali de sezeryanıda gördüm. Ayrım yok cennet annelerin ayakları altında..
Her şeye rağmen 2. Mucizem var çok şükür bunlar geçici günler
Sezeryan olcaktn dimi. Allah güç verir cnm. Çok düşünme. Su akar yolunu bulurEvet yaşı büyük anlayacak yasta. Simdi kara kara dusunuyorum nasil koruyacagim bebegimi. Kızım daha bebek. Nereye yatiracagim. Doğuma 24 saat kalmadı. Cok karışık duygular icindeyim. Bildigim tek sey cok cabuk toparlanmam lazim
Lansinoh kullaniyorum , sari kantaron yagi da var dün den beri onuda sürüyorum.ilk tutuş ihhhlatiyor sonra aciya alisiyorsunGogus kremi ne kullaniyorsunuz ???
Ahh o öksürük allahtan hemen korse taktimda rahatladim.ben grip sonrasi spinal sezeryan oldum öksürük zorladi.korse tak eve çıkınca hareketlerin çok daha rahat oluyorŞu ana kadar 3 bardak nescafe içtim. Şu içmeye çalışıyorum ama ne kadar içtim bilmiyorum tabi. Bi sonraki yuruyusumu koridor dusunuyorum. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için
Dikiş ağrısı olmasa herşey güzel olacak ve öksürük beni mahvetti
Valla ben kullanırken hiç gaz sorunu yaşamadım hatta sindirimi kolaylaştırıyo , kabızlığı önlüyo diye yaptım . Gaz mı yapiyomusErik suyu lohusa için gaz yapmaz mı canım ya
İnşallah cnm. İlk hedefimiz sağ salim bebislere kavusmakti. Başardık çok şükür. Şimdiki hedef bol emzirip bil kilo verme olsun
60'la hamile kalıp 84le doğuma gittim. Oğlum bir yasindaylen 54 kiloydum. Olmaz diye bir şey yok verirsin. İkinciye de 60 ile hamile kaldım. Şimdi 73'um. Bu gebelikte çok hareketliyim ve son bir haftaya kadar yediğine hep dikkat ettim. Hatta bir dönem şeker yüksek çıktı diyet yaptım. Şekerden undan uzak duruyorum buna rağmen 13 kilo aldım. Ve haftada bir bir buçuk alıyorum şu an.
Saat 8 gibi biraz uzanicam dedim 1.20 de kalktım . Nasıl güzel uyumuşum .bir süredir uykular haram olmuştu. Bugün pazara gidicem bol yürüyüşlü bi gün olucak doğumu tetikler açılmam olur diye biraz tedirginimherkes açılma olsun diye uğraşıyo ben tam tersi şuan 39+5 olduk.
Ben geldim kızlar.. 39+5 te spinal ile cok şükür dünyaya geldi oğlum.. korktuğum gibi değildi sezeryan. Benim tansiyon çıktı indi biseler oldu ama ben çok panik yaptım sezeryandan korktuğum için. Smdi ağrılarım var bu gece nasıl geçecek bilmiyorum. Uyuyamıyorum..
Kucağımda huzur var
Doğum yapanlara katıldım. Bekleyen herkese kolaylıklar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?