- 29 Aralık 2018
- 2.523
- 9.353
- 108
Gogsumu tutmuyor canım..sağ göğsüme çok cabalarsam tutuyor.ama her an zebani misali başımızda kayınvalidem dikiliyor.izliyor güya akıl veriyor,gogsumu sıkıyor bebegi kendince tutturmaya çalışıyor..Bunun bol bol emzirme ve huzurlu bi kafadan başka çaresi yok canım . Bebekle birlikte uyuyun sürekli meme verin . Sürekli göğüs masajı yapın. Allah kolaylık versin
Tabi birde o var ultrasonda ölçüm hatalı olabiliyormuşCanım ne kadar kilo o kadar iyi... ölçümler şaşabiliyor, birde bebek doğduktan sonra yüzde 10 kadar kilo verme durumu oluşabiliyor. Bebek ödemini atıyor.
Ayyy ne biliyim ilk olunca 4 kg korkuttu gözümüHiç korkma 3500 4000 arası bir şey değişmiyor bende 3720 doğurdum 4 de olsa doğururdumm
Keşke hiç emzirme esnasında yanınızda bulundurmasaniz.Gogsumu tutmuyor canım..sağ göğsüme çok cabalarsam tutuyor.ama her an zebani misali başımızda kayınvalidem dikiliyor.izliyor güya akıl veriyor,gogsumu sıkıyor bebegi kendince tutturmaya çalışıyor..
Doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsunÇok takip edemiyorum.Elimde göğüs pompası sürekli taş gibi olan goguslerimi sagmakla mesgulum.Oyle taş gibiler ki,dün yenidogan servisine gidip elektrikli pompayla sagilmasini istedim hastane tipi.Yardimci oldular ama tam boşaltım olmadı.Bebegimde gogsumu tutmayınca, sürekli sert olan goguslere sahip oldum.Doktor 3 saatte 65 cc kadar yemeli dedi bebeğimiz için.
Ben 1,5 saatte 15 cc anca cikartiyorum manuel pompayla.E böyle olunca benim tüm vaktim gogus sagmakla geçiyor.Bebegimle başbaşa kalamiyoruz,onu sevip koklayamiyorum.Ne yapıyorum anca taş gibi göğüsleri biraz olsun yumuşatmak,çıkan sütü bebeğime verebilmek için sürekli sağım hali.Evdeki misyonum resmen inek durumu..Dua ediyorum ya sütüm bitsin göğüslerim sismesin artık,ya da bebeğim ne olur goguslerimi tutsun da emsin..birbirimize sevmeli koklamali zaman tanimis olalım.
Ne yapabilirim vaziyetime..
Memede dursunay bayılıyorum o görüntüye yaaaa.
Canım adına sevindim Valla kaka önemli
Ben ağrım sancım gece çok olunca gündüz yediklerime çok dikkat ediyorum eğer doğum olursa zorlanmiyim diye ve hastane çantama da bebeğin totosu için spreyli şişeye ayrı zeytin yağı koydum ,kendim içmek ve göğüs ucuna sürmek için ayrı koydum. Bir süre her yemekten önce zeytinyağı iç çok rahatlatıyo. Ben demir ilacı kullanırken öyle yapıyodum yoksa çıkması imkansızdı.
Gogsumu tutmuyor canım..sağ göğsüme çok cabalarsam tutuyor.ama her an zebani misali başımızda kayınvalidem dikiliyor.izliyor güya akıl veriyor,gogsumu sıkıyor bebegi kendince tutturmaya çalışıyor..
Doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsunÇok takip edemiyorum.Elimde göğüs pompası sürekli taş gibi olan goguslerimi sagmakla mesgulum.Oyle taş gibiler ki,dün yenidogan servisine gidip elektrikli pompayla sagilmasini istedim hastane tipi.Yardimci oldular ama tam boşaltım olmadı.Bebegimde gogsumu tutmayınca, sürekli sert olan goguslere sahip oldum.Doktor 3 saatte 65 cc kadar yemeli dedi bebeğimiz için.
Ben 1,5 saatte 15 cc anca cikartiyorum manuel pompayla.E böyle olunca benim tüm vaktim gogus sagmakla geçiyor.Bebegimle başbaşa kalamiyoruz,onu sevip koklayamiyorum.Ne yapıyorum anca taş gibi göğüsleri biraz olsun yumuşatmak,çıkan sütü bebeğime verebilmek için sürekli sağım hali.Evdeki misyonum resmen inek durumu..Dua ediyorum ya sütüm bitsin göğüslerim sismesin artık,ya da bebeğim ne olur goguslerimi tutsun da emsin..birbirimize sevmeli koklamali zaman tanimis olalım.
Dinlenmeyi henüz hiç yapamadım.dogum yapalı henüz üç gün oldu,önceki gecede sancim vardı,5 saat toplam belki uyumusumdur..iki gundur sagip biberonla veriyorum,sagip verdiğim için çok sık aralıklarla,kızıma öyle hasretim ki..masaj gerçekten işe yarıyorSıcak duşa gir, uzan dinlen uyumaya çalış, stresten uzak ol göğüslerine masaj yapabilirsinsert olunca almıyor bebek sağıp biberonla da vermeyi dene bakalım ☺
Dinlenmeyi henüz hiç yapamadım.dogum yapalı henüz üç gün oldu,önceki gecede sancim vardı,5 saat toplam belki uyumusumdur..iki gundur sagip biberonla veriyorum,sagip verdiğim için çok sık aralıklarla,kızıma öyle hasretim ki..masaj gerçekten işe yarıyorSıcak duşa gir, uzan dinlen uyumaya çalış, stresten uzak ol göğüslerine masaj yapabilirsinsert olunca almıyor bebek sağıp biberonla da vermeyi dene bakalım ☺
Hep aklıma geliyorsun.Eymen hayata çok güçlü başladı.Canim artik kayinvalidene karsi pasif kalma lütfen.. Sen sakin ve iyi niyetli davrandikca moralin daha kötü oluyo.. Bebeginle arana kimseyi sokma.. Gerekirse sut olmasa bile onun senin kokunu duymaya ihtiyaci var..meme ucuna da alismasi lazim.. Ben eymeni gogsume yatrdgmda bile goguslerim sut dolmaya baslio.. Ne kadar vaktinde de dogsalar bu surec normal.. Once sen şu gogusleri rahatlat.. Masaj işe yarayacaktırstres yapma.. Simdi göğüslerini bi boşalt.. Sonra bebeginu kucagina al ve kokla kucaginda tut saatlerce gerekirse birbirinize yakin olun
Sipariş etmiştim canim daha doğum sonrası ilk anlarda ama hala gelmedi.guya dün geliyordu,inşallah bugün ulaşırım..kiralama işini eşime sordum.kucuk bir sehirdeyiz,devlet hastanesi bile elektrikli sağım öncesi resmen yalvartti beni..Cnm elektrikli sagma makinasi niye almiosun yada kiralamiosun.. Bnce iki uc sefer bunla sagarsan bosalir goguslerin.. Cok sertse bebek tutamaz doğru
Hayalim tamamen buydu.isin mahremiyetine ve saygı duyulması gerektiğine inancimdan..neydim ne oldum diyorum.esim üzülsün istemiyorum.onun kalbini kırmak istemiyorum.suan yanımda tek desteğim o.hos ben dişlerimi gösterirsem de arkamda durur..ama ben yapamıyorum..Keşke hiç emzirme esnasında yanınızda bulundurmasaniz.
Henuz doğum yapmamissin.oyle çok mutlu oldum ki bunaBunun bol bol emzirme ve huzurlu bi kafadan başka çaresi yok canım . Bebekle birlikte uyuyun sürekli meme verin . Sürekli göğüs masajı yapın. Allah kolaylık versin
Ben varımYaaa kimler kaldı doğum yapmayan? Bir iki kişi aklimda ama dogum yapmayanlar el kaldırsın
Allah yardımcınız olsun, bekleyen bir çoğumuz sizinle aynı durumda, lütfen bizle deneyimini paylaş sonrasında olur muBen varımbayadır giremedim buraya, evi kırklamakla meşguldüm bugün itibari ile 40+0’ım. Dr bugün yatış verdi birazdan hastaneye gideceğim, normal istediğim için önce suni sancı verecek öğleden sonraya kadar gelmezse sezeryana alırız, akşam ekibi evden toplamak zaman alır riske atmayalım dedi. Çok gerginim şans dileyin
Allah yardımcın olsun canım güzel haberlerle gel inşallah bi avazda kurtulunBen varımbayadır giremedim buraya, evi kırklamakla meşguldüm bugün itibari ile 40+0’ım. Dr bugün yatış verdi birazdan hastaneye gideceğim, normal istediğim için önce suni sancı verecek öğleden sonraya kadar gelmezse sezeryana alırız, akşam ekibi evden toplamak zaman alır riske atmayalım dedi. Çok gerginim şans dileyin
Canim ölçümler tam tutmuyor. kizimda ayni 37+larda 3300 gram di 38+2de 3500 39+0da dogdu 3300 tutanda varda tabi fazla çıktığı az oluyor duydugum bildiğim.Benim sıkıntı işte kilosu37+4 de 3300 dü
soguk yemege . soguk çaya alış cnmİki gündür huysuzuz.. Sürekli meme sürekli meme.. Yemek yemeye firsatm olmadi.. Artik tek elle yemek yemeye alıştımbugun saat tam 3ten beri surekli emziriyorum.. İlk başta aç mı dedim.. Dolapta süt mama ne varsa verdim.. Çıkardı genelde.. Kucagimdan birakiorm memede uykuya daldigi icin hemen aglio iyice daldiysa 15dk snra aglayarak uyanio.. Galiba büyüme atağı gibi biseymis.. Çünkü emmiyor memede kalmak istio.. Ins kisa zmnda duzelir.. Bu gece ailece ayaktayız.
Hadi bakalm
tentene temas yapın canm belki ise yarar ikinizde üzerinizi çıkarın yatır göğüsler ine yatin oyle huzur gelsin ikinize de sonra tekrar emzirmeyi dene . bu arada arkadaşlar söylemiş ama göğüs sert ise ondanda tutmaya bilir güzelce dusunu bi havlu isit göğüslerine sar bi yumuşasın sonra biraz masaj yapıp o göğüsleri boşalt:) insalah alir bebegin sütünü :)Dinlenmeyi henüz hiç yapamadım.dogum yapalı henüz üç gün oldu,önceki gecede sancim vardı,5 saat toplam belki uyumusumdur..iki gundur sagip biberonla veriyorum,sagip verdiğim için çok sık aralıklarla,kızıma öyle hasretim ki..masaj gerçekten işe yarıyorhastanede göğsüme sertte bastırıldı oldukça.senin bahsettigin masaj nasıl canım..
Dinlenmeyi henüz hiç yapamadım.dogum yapalı henüz üç gün oldu,önceki gecede sancim vardı,5 saat toplam belki uyumusumdur..iki gundur sagip biberonla veriyorum,sagip verdiğim için çok sık aralıklarla,kızıma öyle hasretim ki..masaj gerçekten işe yarıyorhastanede göğsüme sertte bastırıldı oldukça.senin bahsettigin masaj nasıl canım..
Hep aklıma geliyorsun.Eymen hayata çok güçlü başladı. ♥Bu sürede anne sütü yanında mama verildi mi bilmiyorum ama Eymen şuan anne sutunde.gogsunu hemen almış miydi canim..bizde güya kayınvalide olacak insan var yanımda.ama göğse tutturmak konusunda hiç yardımı olmadı.atmaca misali çocuğu kapma peşinde sadece.dogum yaptığım hastanede bana yardım etmedi sütün yok mama biberon deyince.hic dusunemezdim bu hale düşmeyi.bir önceki yazisimda süt sagiyodum.suan yine süt sagiyorum.kizim nerde?kayınvalide kisisinde.canim kızım,balım,çiçeğim diye diye canımın açısına acı ekliyor..ise yaramiyorum hissi veriyor.ben ne iş yaparim,inek gibi süt sagarim..dediklerini yapicam canım.uyuyor diye dokundurtmuyor kendi aklınca ama alicam ve bol bol koklicam.ve bunu kendi odamda kapım kapalı eşim bile olmadan yapicam.kizim içimdeyken çok mutlu ve gucluydum.keske icimde tutmaya devam edebilseydim...
Sipariş etmiştim canim daha doğum sonrası ilk anlarda ama hala gelmedi.guya dün geliyordu,inşallah bugün ulaşırım..kiralama işini eşime sordum.kucuk bir sehirdeyiz,devlet hastanesi bile elektrikli sağım öncesi resmen yalvartti beni..
Hayalim tamamen buydu.isin mahremiyetine ve saygı duyulması gerektiğine inancimdan..neydim ne oldum diyorum.esim üzülsün istemiyorum.onun kalbini kırmak istemiyorum.suan yanımda tek desteğim o.hos ben dişlerimi gösterirsem de arkamda durur..ama ben yapamıyorum..
Henuz doğum yapmamissin.oyle çok mutlu oldum ki bunaçok şükür bebeğin babası için beklemeye devam ediyor..huzurlu kafa için de dayaniyorum,10 güne bu evden birileri gitmeli ki ben ben olayım çekirdek ailemle..sabah uyanıkken de artık bebeğim ağlaya ağlaya göğsüme tutucam.emmesin,orda dursun..
Bana bunları yaşayana hakkımı da helal etmiyorum,başta hemşireler ve sonrasinda kayınvalide..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?