Gözün aydın cnm. İnsan evde bekleyen çocuğu olunca aklı evde oluo. Bizim üç hafta oldu kendimizce iki çocuklu düzen kurduk.
Ben bol bol sıvı tüketmiştim 1 hafta hatta hastanede sadece çorba ve kayısı hoşafı vermişlerdi bana katı beslenmedim 10. Gün bugün yavaş yavaş ekmek falan yiyorum öncesinde sulu yemek ve bolca kayısı suyu hoşafı vişne hoşafı falan içtim bi de serbet tükettim o da süt olsun diye zorla iceriyorlarbi de bas ağrısı yaşamamak icin sade kahve tuket gunde 3 tane
Şu otlar kısmından hep uzak duruyorum ben bigun iyi dedikleri ertesi gün sakin kullanmayın diyorlar bi papatya çayı içiyorum o da gribim geçsin diye
Ben de deneyerek öğrenmiş oldum
olsun cnm 3 kılo olsun kılosu okadar onemlı degıl saglıklı olsunda emzırız alır kıloyuevet oğlum 3070 geldi dün bakalm kaç kilo doğacak bnce 3 ile 3300 arası olur ama baklm
Doğum yapalı kaç gün oldu canım. Süt gelmeye başladıktan sonra çok yoğun bir şekilde geliyo sonra sonra bebeğin ihtiyacına göre ayarlıyormuş kendisini zamanla düzene girer muhtemelen göğüs taş gibi olduğu için çok gergin ve o yüzden bebek tutamıyordur. Zamanla düzene girerDoğum yapan arkadaşlar hayırlı olsunÇok takip edemiyorum.Elimde göğüs pompası sürekli taş gibi olan goguslerimi sagmakla mesgulum.Oyle taş gibiler ki,dün yenidogan servisine gidip elektrikli pompayla sagilmasini istedim hastane tipi.Yardimci oldular ama tam boşaltım olmadı.Bebegimde gogsumu tutmayınca, sürekli sert olan goguslere sahip oldum.Doktor 3 saatte 65 cc kadar yemeli dedi bebeğimiz için.
Ben 1,5 saatte 15 cc anca cikartiyorum manuel pompayla.E böyle olunca benim tüm vaktim gogus sagmakla geçiyor.Bebegimle başbaşa kalamiyoruz,onu sevip koklayamiyorum.Ne yapıyorum anca taş gibi göğüsleri biraz olsun yumuşatmak,çıkan sütü bebeğime verebilmek için sürekli sağım hali.Evdeki misyonum resmen inek durumu..Dua ediyorum ya sütüm bitsin göğüslerim sismesin artık,ya da bebeğim ne olur goguslerimi tutsun da emsin..birbirimize sevmeli koklamali zaman tanimis olalım.
Ne yapabilirim vaziyetime..
Bizimki dört yaşını bitirdi. Bu arada ilgi çekmek için saçma hareketler yapio. Sürekli bebeği mincikliyo ben yürürken arkama yapisio yüzüme falan üflüyor sinirimi ziplatmaya calisio . Tutuyorum kendimi. Gecer inşallah bu süreç. Bide bu ara sürekli korkuyorum diyo normalde hicbiseyden korkmaz. Mevlüt yapmaktan da vazgectm hiç gözüm kesmio bebek zaten hiç kucagimdan inmio büyük oğlan beni çok zorluo. Bide yalnızım bebeği iki dakika tut diyebilecegim kimse yok.Hemde nasıl aklım kızımdaydı.. çok şükür evdeyim smdi ikisi de gözümün önünde ya gerisi bi şekilde olacak.. ağrılar da geçecektir düzen de oturur çocukta alışır ne bileyim her şey güzel olur inşallah.
Oh maşallah ama size olmuş baya. Senin büyük kaç yaşındaydı kıskançlık durumu nasıl
Benim ilk bebe 40. haftada doğdu 3.660Doğana kadar 4 kg olursa doğurmaktan korkuyorumda az biraz
Ablam.1 haftada toparlanmisti sende düzelirsin inslah en kısa zamanda yapı meselesi birazda . aman dikkat et çocuklara da bn de çok merk ediyorum nasil olacak diye bnm kiz bebeklere aşık zarar vermez bilerek vurmaz faln ama cok kucuk kizimda ablamin bebegin agzina yemek vermeye faln çalışıyor kaldırmaya çalışıyor kafasından cekerek babam gecen o oyuncakmi napıyorsun onu dedi adama oyuncak degil bebek bebek diyorÇok seviyor cok kıskanıyor. Seviyor gibi yapıp sıkıştırıyorçok kollamak gerekiyor gözümü ayırmamam lazım. Alışana kadar alıngan olacak belli. Aklı bende kalıyor ben de bebeği doyurunca bırakıp ona yoñeliyorum biraz rahatlıyor.
Benim dikişlerim çok agriyor. Iyilesene kadar alışma sürecini daha zor olacak. Ben iyi olsam daha kolay olur oturup onunla oynayabilirim..
Ne zaman gececk bu ağrılar yanıyor resmen
aynen oyle 2bucuk üstü olsundaolsun cnm 3 kılo olsun kılosu okadar onemlı degıl saglıklı olsunda emzırız alır kıloyu
ikinci gebelikte bebek daha iri olurmus genelde . :)Benim ilk bebe 40. haftada doğdu 3.660
Bu sefer de 37 haftada 3'un üstünde haftada 200 Gr ortalama ile gitse mantıken 4 kilo dogar. Ama işte hep öyle olmuyor. 3.700 3.800 bebek güçlü oluyor güzel doğuyor. Endişe etme.
bugünü de atlatırsan tamamBugün doktora gittim meleğim yukarda kafasını yerlestirmemis hala geceleri hiç uyutmuyo ağrıdan kasilmadan ama gündüz hiç sancı ağrı yok . Nts de sıfır sancı çıktı . Doktor bunun daha gelesi yok dedi . Bebeğin yerleşmesi için bi sancı yeter dedi.pazartesi tekrar gel bakalım dedi. Kilosu da 3130 civarı dedi .kilosu çok önemli değil gayet sağlıklı görünüyo dedi. Çok mutluyum bugün eşim yarın sabah geliyo. Büyük buluşma
Aslında tam tersi. Haftaların aynı olması koşuluyla ilk ve erkek bebek en iri bebek olurmuş. İkincinin ilki geçme olasılığı pek olmazmış. Bununla ilgili çok makale okumuştum ilk gebelikte :)) Ama ben bu gebelikte diyet falan yaptım bebek odaklı beslendim. O yüzden daha çok olabilir.ikinci gebelikte bebek daha iri olurmus genelde . :)
Anlayamıyorum nefes durumunuBebek inince migden ve ciğerlerin bi ferahliyo sanki hamile değilmiş gbi nefes alabiliyorsn rahatca hatta ciğerler boşluğa düşmüş gbi oluyor kizimda oyle olmustu yani. bacagimin arasına da top girmiş gibiydi tabi . daha oyle şeyler yok bnde meseladoguramadk geldik deriz her hafta doktorlra dogurmazsan persembe gorusuruz diyor dun bana
Bulandırma kafanı canım henüz belli olmaz zaten doktorun kilosunda kafa çapında ya da darlığında çatının bir şey görürse muhakkak doğuramazsın sezeryan olacaksın derdi normale bırakmış sancı sırasında herkeste olduğu gibi belli olacakEvet kuzum da kafamı bulandırdı
Bugün doktora gittim meleğim yukarda kafasını yerlestirmemis hala geceleri hiç uyutmuyo ağrıdan kasilmadan ama gündüz hiç sancı ağrı yok . Nts de sıfır sancı çıktı . Doktor bunun daha gelesi yok dedi . Bebeğin yerleşmesi için bi sancı yeter dedi.pazartesi tekrar gel bakalım dedi. Kilosu da 3130 civarı dedi .kilosu çok önemli değil gayet sağlıklı görünüyo dedi. Çok mutluyum bugün eşim yarın sabah geliyo. Büyük buluşma
Rahatsız olduğunu gösteren tepkiler versen anar mı acaba hiç hoş değil ya benim mememi kv neden sıksın ellesin sabır çek canm sabırGogsumu tutmuyor canım..sağ göğsüme çok cabalarsam tutuyor.ama her an zebani misali başımızda kayınvalidem dikiliyor.izliyor güya akıl veriyor,gogsumu sıkıyor bebegi kendince tutturmaya çalışıyor..
Doktor bana 1 saatte her iki göğsünü 15 er dk emzir dedi. Süt yetersiz gelirse 6 saatte bir mama ver dedi. Yetiyorsa ağlamıyorsa verme dediMama desteği yapan var m?
Süt az geliyor diye bebek doymayabilir dedi doktor...
günde 3 ölçek aptamil yenidoğan kullanıyoruz. Ama fazlasını da verdiğimde yedi. Sürekli meme istiyor meme alınca doyuyor m bilmiyorum diye sağaarak denedik süt de 30 40 50 cc falan çıkıyor.
Geçen gün 60cc mama yaptım anında bitirdi.
50cc süt veriyorum yine ağzı sağa sola kayıyor meme istiyor.
Tam olarak bende böyleyim. Benim ki de 4.5 yaşında. Çocuğu emzirirken koltuğa çıkıp zıplıyor falan. Sürekli öpüyor, yüzünü sıkıyor. Beni kızdırmak için elinden geleni yapıyor aynı şekilde. Ne zaman normale döner bilmiyorum hiçBizimki dört yaşını bitirdi. Bu arada ilgi çekmek için saçma hareketler yapio. Sürekli bebeği mincikliyo ben yürürken arkama yapisio yüzüme falan üflüyor sinirimi ziplatmaya calisio . Tutuyorum kendimi. Gecer inşallah bu süreç. Bide bu ara sürekli korkuyorum diyo normalde hicbiseyden korkmaz. Mevlüt yapmaktan da vazgectm hiç gözüm kesmio bebek zaten hiç kucagimdan inmio büyük oğlan beni çok zorluo. Bide yalnızım bebeği iki dakika tut diyebilecegim kimse yok.
Çok şükür kavuşuyorsunuz artıkBugün doktora gittim meleğim yukarda kafasını yerlestirmemis hala geceleri hiç uyutmuyo ağrıdan kasilmadan ama gündüz hiç sancı ağrı yok . Nts de sıfır sancı çıktı . Doktor bunun daha gelesi yok dedi . Bebeğin yerleşmesi için bi sancı yeter dedi.pazartesi tekrar gel bakalım dedi. Kilosu da 3130 civarı dedi .kilosu çok önemli değil gayet sağlıklı görünüyo dedi. Çok mutluyum bugün eşim yarın sabah geliyo. Büyük buluşma
Geçmiş olsun canım tekrardan evinde daha da rahat edeceksinKızlar ben taburcu oldum evdeyim. Bebekte bende iyiyiz. Şükürler olsun ağrım yok şimdilik. Bebegimde iyi bir sorun yasamadik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?