2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Gözün aydın cnm. İnsan evde bekleyen çocuğu olunca aklı evde oluo. Bizim üç hafta oldu kendimizce iki çocuklu düzen kurduk.

Hemde nasıl aklım kızımdaydı.. çok şükür evdeyim smdi ikisi de gözümün önünde ya gerisi bi şekilde olacak.. ağrılar da geçecektir düzen de oturur çocukta alışır ne bileyim her şey güzel olur inşallah.
Oh maşallah ama size olmuş baya. Senin büyük kaç yaşındaydı kıskançlık durumu nasıl

Bende katı yemeye korkuyorum zaten ilk 1 hafta için özellikle dikişler bi tutsun biraz.. çorba meyve suyu bisküvi kahve nescafe çay.. su içmeye çalışıyorum bir de..

Doğum yapalı kaç gün oldu canım. Süt gelmeye başladıktan sonra çok yoğun bir şekilde geliyo sonra sonra bebeğin ihtiyacına göre ayarlıyormuş kendisini zamanla düzene girer muhtemelen göğüs taş gibi olduğu için çok gergin ve o yüzden bebek tutamıyordur. Zamanla düzene girer

Bizimki dört yaşını bitirdi. Bu arada ilgi çekmek için saçma hareketler yapio. Sürekli bebeği mincikliyo ben yürürken arkama yapisio yüzüme falan üflüyor sinirimi ziplatmaya calisio . Tutuyorum kendimi. Gecer inşallah bu süreç. Bide bu ara sürekli korkuyorum diyo normalde hicbiseyden korkmaz. Mevlüt yapmaktan da vazgectm hiç gözüm kesmio bebek zaten hiç kucagimdan inmio büyük oğlan beni çok zorluo. Bide yalnızım bebeği iki dakika tut diyebilecegim kimse yok.

Doğana kadar 4 kg olursa doğurmaktan korkuyorumda az biraz
Benim ilk bebe 40. haftada doğdu 3.660
Bu sefer de 37 haftada 3'un üstünde haftada 200 Gr ortalama ile gitse mantıken 4 kilo dogar. Ama işte hep öyle olmuyor. 3.700 3.800 bebek güçlü oluyor güzel doğuyor. Endişe etme.

Bugün doktora gittim meleğim yukarda kafasını yerlestirmemis hala geceleri hiç uyutmuyo ağrıdan kasilmadan ama gündüz hiç sancı ağrı yok . Nts de sıfır sancı çıktı . Doktor bunun daha gelesi yok dedi . Bebeğin yerleşmesi için bi sancı yeter dedi.pazartesi tekrar gel bakalım dedi. Kilosu da 3130 civarı dedi .kilosu çok önemli değil gayet sağlıklı görünüyo dedi. Çok mutluyum bugün eşim yarın sabah geliyo. Büyük buluşma

Ablam.1 haftada toparlanmisti sende düzelirsin inslah en kısa zamanda yapı meselesi birazda . aman dikkat et çocuklara da bn de çok merk ediyorum nasil olacak diye bnm kiz bebeklere aşık zarar vermez bilerek vurmaz faln ama cok kucuk kizimda ablamin bebegin agzina yemek vermeye faln çalışıyor kaldırmaya çalışıyor kafasından cekerek babam gecen o oyuncakmi napıyorsun onu dedi adama oyuncak degil bebek bebek diyor sonra da oyuncak ayıyı al dedesine verip al bu oyuncak bebek diyor cokta bilmis kendisi

ikinci gebelikte bebek daha iri olurmus genelde . :)

bugünü de atlatırsan tamam istediğin oldu sukur

Arkadaşlar
Bebek biberon alıyor ama memeyi tutmuyorsa
Ve süt varsa
Silikon meme ucu var onu alın bebek onu agzina alır bir süre idare edin inşallah zamanla bırakırsınız.
İlk doğumda en zorlu kısım emzirme kim ne derse desin. Ve bu süreçte ilk çare sağarak süt vermek ya da mama vermek değil.
Ben 27 ay emzirdim oğlumu. Bizimki emme konusunda başarı hikayesi.
Başta beceremedim. Canım acıdı çocuk tutmadı süt yok sandım... Göğüslerim şişti boynum tutuldu... Emziremedim tutturamadim. Pompa sipariş ettim. Derken arkadaşım silikonu söyledi. Aldık. Olur mu eder mi derken aldı çocuk onu. Emdi. İçine azıcık süt damlatip veriyordum ağzına öyle böyle emdi. Zordu çok zordu. Ve o dönem tüm arkadaşlarıma kızdım. Hepsi emzirmenin müthiş bir şey olduğunu anlatmıştı bana. Oysa bu kabustu. Acılı sancılı beceremedigim bir şeydi. Meğer herkes ilk çocukta başta zorlanıyormus. Çok ağladım ben emziremiyorum emzirmeyi sevmiyorum yoksa çocuğumu sevmiyor muyum diye...
Silikon meme ucu desteği normalde 2-3 hafta yetiyor. Ama ben korkudan tam 4 ay kullandım. Hatta 3 aylıkken bir de ah bu ucu birakamayacagiz bunu bırakırsak emziremem diye günlerce ağladım.
Emzirmek çok zorlu bir süreç. Ama çözümsüz değil. Her yolu deneyin. Silikon uç deneyin. Memeyi ağzına tepmeyi deneyin
Gerekiyorsa profesyonel destek alın emzirme danışmanından. Ama inanın hepimiz bu zorluğu yaşıyoruz.

ikinci gebelikte bebek daha iri olurmus genelde . :)
Aslında tam tersi. Haftaların aynı olması koşuluyla ilk ve erkek bebek en iri bebek olurmuş. İkincinin ilki geçme olasılığı pek olmazmış. Bununla ilgili çok makale okumuştum ilk gebelikte :)) Ama ben bu gebelikte diyet falan yaptım bebek odaklı beslendim. O yüzden daha çok olabilir.

Anlayamıyorum nefes durumunu Doktor geçen hafta güzel yerleşmiş dedi ama kanala inmiş demedi yerleşme çatıya mı yerleşmiş oluyor tam çözemedim hala geçen haftayla durumum aynı gibi Top girmiş gibi değil aşağıya daha çok baskı hissediyorum sadece
Evet kuzum da kafamı bulandırdı
Bulandırma kafanı canım henüz belli olmaz zaten doktorun kilosunda kafa çapında ya da darlığında çatının bir şey görürse muhakkak doğuramazsın sezeryan olacaksın derdi normale bırakmış sancı sırasında herkeste olduğu gibi belli olacak

Eşin geliyor artık başlar sancıların merak etme babasını bekliyordu minnak

Rahatsız olduğunu gösteren tepkiler versen anar mı acaba hiç hoş değil ya benim mememi kv neden sıksın ellesin sabır çek canm sabır

Doktor bana 1 saatte her iki göğsünü 15 er dk emzir dedi. Süt yetersiz gelirse 6 saatte bir mama ver dedi. Yetiyorsa ağlamıyorsa verme dedi

Tam olarak bende böyleyim. Benim ki de 4.5 yaşında. Çocuğu emzirirken koltuğa çıkıp zıplıyor falan. Sürekli öpüyor, yüzünü sıkıyor. Beni kızdırmak için elinden geleni yapıyor aynı şekilde. Ne zaman normale döner bilmiyorum hiç

Çok şükür kavuşuyorsunuz artık
Evladınızı sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .
Maşallah çok akıllı çıktı babasını bekledi Yarından sonra da gel oğlummm geell dersin

Benım doktorumda bebeğin pozisyonu uygunsa kanaal girmesi 1 saat onu hiç düşünme dedi .
kilosu falan maşallah çok güzel . İnşalllah istediğin doğum şeklini rabbim nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…