- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
dimi dimi gidikliyo sanki alta alta itiyo kendini hatta afedersin sanki makata makata kafa atiyorTamam seninki de olması gereken yerde banada orayı gösterdi oraya bastırıyor zaten artıkÇatıda oynama olduğunu söylemiştim zaten kendisine kafasıyla gıdıklıyor gibi diye hala inmeye çalışıyor ha gayret
o korkunç ağrı bebek kanala dogru inme çabasında olduğundan canm . genelde 24 saat icinde dogum başlar nisandan sonra demisti ebe ama bazen bir hafta sonra olanda varmis bn nisan gelmesi yaşamadım ilk gebelikte bundada bilmiyorum gelirmi . Sicak dus bol squat ve merdiven ise yarayabilir sancilari baslaymak icin . o cati agrisiyla da zor tabi merdiven amaNişan geldikten sonra doğumun başlaması sizde ne kadar sürdü? Sabah doktora gittik açıklık hala 2 cm, yatış yapmadı. Eve geldik beş saat sonra nişan geldi. Bazen saatler bazen günler sürüyor diyorlar ama gerçekten artık çok çok çok bunaldım. Korkunç bir çatı ağrım var kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
Nişan geldikten sonra doğumun başlaması sizde ne kadar sürdü? Sabah doktora gittik açıklık hala 2 cm, yatış yapmadı. Eve geldik beş saat sonra nişan geldi. Bazen saatler bazen günler sürüyor diyorlar ama gerçekten artık çok çok çok bunaldım. Korkunç bir çatı ağrım var kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
Aboo sen benden daha zor durumdasin yaDoğumun her türlüsü zor cnm. Benm üç hafta oldu hala dikislerim acio. Memeler yara oldu. Üstüne basur oldum kanama yapio napcam bilmiom. Doğumdan beri geçmeyen öksürük var ama bogulurcasina nefes darlığı başladı. Evde çok bunaldim . Dün sağlık ocagina gittim geldim dünden beri dikislerim baya acımaya basladi. Gezcek kadar iyi değilim demek ki . Haftasonu bı AVM gezelim diye dusunuyodum. Hoş herkes hasta salgın hastaliklar var zaten çıkamayız. Neyse en büyük planım haftasonu anneme gitmekçok sıkıntıya düşünce bebeğimi kucağıma alıp gözlerimi kapatıyorum kokusunu içime çekiyorum . Bu arada bebek üç gündür banyo olmadı millet hergun yaptır diyo ama bende o enerji yok. Büyük oğlum anne uyuma diye yalvariyo oyun istio bebek kucak istio. Akşama yemek yok hepsi geçecek hepimiz düzenlerimizi kurucaz. Uykusuzluga da zamanla alisiliyor
Aynen oyle oturmak cok zor. Tüm agirligimi vermmk icin bacaklarmdan belimden destek aliyorum bu sefer oralar agriyorAnnem normal yapinca kicinin ustune zor oturursun demisti.. Dogruymus demekki..
Cnm alisma sureci bunlar.. Valla hersey beyinde bitiyor.. Iyiyim deyiver iyi olacaksın vallahi bak.. Ben o şekilde dikis agrisi vsvs çekmedim.. 15 gun sonra evde buyuk temizlik yaptim eymen gelmeden eci temizledim hemde kose bucak.. Bi suru şey kaldrdm indrdm ama iyiyim dedim hep.. Temizlikten snra karnim agridi iyiyim dedim.. Kotuyum dedigim an kotu oluyorm.. Denedim vallahi
Geçecek canım sende geçeceğini biliyorsun zaten maksimum 40 gün içinde alışacaksın lohusa terlemen de geçecek emzirme uyku düzeni de bir şekilde şekillenmeye başlayacakNe güzel hamilelik geçmiş şimdi de stres yapma kendine kokla evladını bir konuşmaya çabalasın gülücükler saçsın nasıl geçiyor göreceksin herkes geçiyor bu süreçten sen mi geçmeyeceksin
Senin niçin erken doğum oldu?Yaa ben hiç anlamıyorum sizlerin bu muhabbetlerindenyasamadgm için heralde.. Ikinci bebekte naapcam bilmiyorum.. Catidir nişandır hic bilmiyorm.. Eymende bile her seye kafa yoramiyodum.. Hatta sanrm haydarpasada yatis yaparken benim suyum gelmiş heralde.. Sizler konustukca anliyorum.. 130ken 60a o yuzden düştü suyum.. Konustugunuz gibi camasir suyu gibi kokuyodu anlam veremiodm hatta ama sizinti seklinde olmus olabilir.. Terliyorum diye hic onemsemedm.. Ama 33.haftada su gelir mi yav.. Tuhaf geldi.. Belkide yanlis anladm neyse Allah yardimciniz olsun
Yaa ben hiç anlamıyorum sizlerin bu muhabbetlerindenyasamadgm için heralde.. Ikinci bebekte naapcam bilmiyorum.. Catidir nişandır hic bilmiyorm.. Eymende bile her seye kafa yoramiyodum.. Hatta sanrm haydarpasada yatis yaparken benim suyum gelmiş heralde.. Sizler konustukca anliyorum.. 130ken 60a o yuzden düştü suyum.. Konustugunuz gibi camasir suyu gibi kokuyodu anlam veremiodm hatta ama sizinti seklinde olmus olabilir.. Terliyorum diye hic onemsemedm.. Ama 33.haftada su gelir mi yav.. Tuhaf geldi.. Belkide yanlis anladm neyse Allah yardimciniz olsun
Şiddeti artmıyorsa süresi kısalmıyorsa yalancıdır canım takibini yap bir de açılman olabilir de muayene etmediğinden bilmiyorsundur sen yine de hareketleri eksik etme benimde bir yürüyüşüm kaldı bugünde 61 squat 50 çömelme 400 pilates hareketimi yaptım38-42 haftaları arası dogum icin normal kabuk ediliyor canm bi eksiğin varsa hallet sonra basla yürüyüş merdivenyani suan bna açılma var deseler uğraşırdım dogum başlatmaya. gerçi varmi yokmu bilmiyorum belkide vardir bakılmadı hic . 1 saati geçkindir 5 6 dk arası olan kasilmalarim var ama şiddeti artmıyor ayni muhtemelen yalanci sancilar :)
Evet kafa atıyor minnaklardimi dimi gidikliyo sanki alta alta itiyo kendini hatta afedersin sanki makata makata kafa atiyorbi caba icinde onlarda kıyamam ya aslinda onalrda kadr yoruluyorlar bu süreçte
Canım genelde haftası gelmiş insanlarda 24-48 saat içinde doğum başlayabiliyor kız kardeşiminde 1,5 gün kadar sonra sancıları sıklaşmıştı doğum zamanına girmişti öyle olma ihtimali yüksek eğer hafta olarak geride olsaydın belki bekler derdim ama geliyor bence çatıda açılma olsun diye baskıyla oluyor bol bol hareket yap squat pilates yanlara açarak yürüme beline masajla duş Rabbim kolaylık versin hayırlı güzel haberlerini bekliyoruzNişan geldikten sonra doğumun başlaması sizde ne kadar sürdü? Sabah doktora gittik açıklık hala 2 cm, yatış yapmadı. Eve geldik beş saat sonra nişan geldi. Bazen saatler bazen günler sürüyor diyorlar ama gerçekten artık çok çok çok bunaldım. Korkunç bir çatı ağrım var kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
Keyfine varacağız canım Allahın izniyle hepimiz geçtik o yollardan bak nerelere gelmişiz herkes büyümüş ilk aylar çekiliyor sonra o büyük mucize hep seninle en iyi arkadaşınAynen oyle oturmak cok zor. Tüm agirligimi vermmk icin bacaklarmdan belimden destek aliyorum bu sefer oralar agriyor
Vücudumu dinlemekten keyfim kaciyor
Geçiyor di mi
Gecsin bitsin de keyfine varayim artik
o korkunç ağrı bebek kanala dogru inme çabasında olduğundan canm . genelde 24 saat icinde dogum başlar nisandan sonra demisti ebe ama bazen bir hafta sonra olanda varmis bn nisan gelmesi yaşamadım ilk gebelikte bundada bilmiyorum gelirmi . Sicak dus bol squat ve merdiven ise yarayabilir sancilari baslaymak icin . o cati agrisiyla da zor tabi merdiven ama
Canım açılmayla haftalar geçiren var doktorun ne söylediyse onu uygula bence ki artık doğsa da zamanı bence açılmayı daha da kolaylaştırmak için hareket yapabilirsin
Ah kasigimdada ayağa kalkınca ağrı var o zaman hareket halinde kalayım agrisada ben direk yatışagecmistim38-42 haftaları arası dogum icin normal kabuk ediliyor canm bi eksiğin varsa hallet sonra basla yürüyüş merdivenyani suan bna açılma var deseler uğraşırdım dogum başlatmaya. gerçi varmi yokmu bilmiyorum belkide vardir bakılmadı hic . 1 saati geçkindir 5 6 dk arası olan kasilmalarim var ama şiddeti artmıyor ayni muhtemelen yalanci sancilar :)
Ay inşallah dediğin gibi olur. Teşekkür ederimŞiddeti artmıyorsa süresi kısalmıyorsa yalancıdır canım takibini yap bir de açılman olabilir de muayene etmediğinden bilmiyorsundur sen yine de hareketleri eksik etme benimde bir yürüyüşüm kaldı bugünde 61 squat 50 çömelme 400 pilates hareketimi yaptım
Evet kafa atıyor minnaklarKıyamam cidden onlarda ne yapacaklarını biliyorlar Rabbimin büyük mucizesi çaba sarfediyorlar gelmek için bugünler de sık sık uyurlarmış doğuma enerjileri kalsın diye zor yollardan geçiyorlar bilmedikleri
Canım genelde haftası gelmiş insanlarda 24-48 saat içinde doğum başlayabiliyor kız kardeşiminde 1,5 gün kadar sonra sancıları sıklaşmıştı doğum zamanına girmişti öyle olma ihtimali yüksek eğer hafta olarak geride olsaydın belki bekler derdim ama geliyor bence çatıda açılma olsun diye baskıyla oluyor bol bol hareket yap squat pilates yanlara açarak yürüme beline masajla duş Rabbim kolaylık versin hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz
Keyfine varacağız canım Allahın izniyle hepimiz geçtik o yollardan bak nerelere gelmişiz herkes büyümüş ilk aylar çekiliyor sonra o büyük mucize hep seninle en iyi arkadaşın
İlk doğumda annemde kaldım bı ay. Prensesler gibiydim tek isim bebeği emzirmekti. Ona rağmen uykusuzluk yorgunluk o zamanda bronşit oldum dikişler açıldı enfeksiyon kaptım sabah akşam pansuman a iğne seruma gittim. Kendi evine geçerken agladim ben bu bebeğe nasıl bakicam diye. Halbuki çocuk bakmayı biliyodm çok yegenlerime bakmistim daha önce. Lohusalık zor insan bunalio. Ben ne zaman kanama bitti gusül aldım namaz kıldım Kur'an okumaya başladım o zaman bütün sıkıntı huzursuzluk bitti sütüm bile o zaman çoğaldı . Herkes için içinde bulunduğu durum zordur.Aboo sen benden daha zor durumdasin ya
Benim ilk cocugum. Yemek derdim de yok ama iste ruhen tırtım
Senin niçin erken doğum oldu?
Ben bol bol sıvı tüketmiştim 1 hafta hatta hastanede sadece çorba ve kayısı hoşafı vermişlerdi bana katı beslenmedim 10. Gün bugün yavaş yavaş ekmek falan yiyorum öncesinde sulu yemek ve bolca kayısı suyu hoşafı vişne hoşafı falan içtim bi de serbet tükettim o da süt olsun diye zorla iceriyorlarbi de bas ağrısı yaşamamak icin sade kahve tuket gunde 3 tane
Şu otlar kısmından hep uzak duruyorum ben bigun iyi dedikleri ertesi gün sakin kullanmayın diyorlar bi papatya çayı içiyorum o da gribim geçsin diye
Ben de deneyerek öğrenmiş oldum
berikko takvimin de gitmiş artık, sen grubun kıdemli annesisinGebelik kolestazı.. 1 hafta yattm snra 30 agustosta sezeryan oldum.. Ilk dogum yapan benim burada
canım senin Eymen’de çektiğin sıkıntı, stres bunu beşe katlar İnan bana. Prematüre çok zor hem fiziksel hem psikolojik olarak. Yapacak bir şey yok, zamanı çok geçmeden doğsun istiyorum artık sadece. Çok daraldım.
berikko takvimin de gitmiş artık, sen grubun kıdemli annesisin
Kızlar bana da haftaya cumaya sezeryan için gün verdi, geliyor miniğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?