Aman Allah'ım. Çok mu yüksekti safra asidi? Neden bu kadar erken? Benim ilk gebelikte kaşıntım çoktu. Kolestazdan şüphelenildi. Ama çok şükür çıkmadı. Ama ilk kez bu kadar erken bir haftada sezaryen duydum 36 37'den sonra riskli diye biliyordum ben.Gebelik kolestazı.. 1 hafta yattm snra 30 agustosta sezeryan oldum.. Ilk dogum yapan benim burada
Amin canımÇok şükür kavuşuyorsunuz artık
Evladınızı sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .
Maşallah çok akıllı çıktı babasını beklediYarından sonra da gel oğlummm geell dersin
Benım doktorumda bebeğin pozisyonu uygunsa kanaal girmesi 1 saat onu hiç düşünme dedi .
kilosu falan maşallah çok güzel . İnşalllah istediğin doğum şeklini rabbim nasip eder
Canım bebek sırtını dışa dönüyo ,çenesini gövdesine dayiyo ve kafasını rahim ağzına doğru yerlestiriyo . O zaman artık yüzünü de goremiyosun. Doktor bugün gösterdi ve ben bunu şov olsun diye gostermiyorum ama bebek şov yapıyo dedi. Yüzü görünüyorsa yerlesmemistir dedi.Yerleşme dediği nereye yerleşiyor peki bebek doktor bahsederken neyden bahsettiKanala sancı anında da doğum zamanı giriliyor cidden biraz yapıyla alakalı dediğin gibi
Allah yardımcınız olsun hem meleginizin hem sizin. İki cm açılma olmuş,nişan gelmiş öyle çok bekletmez meleğiniz. Nisan gelmesi demek 1-7 gün arası doğum olacak demektir ama senin meleğin harekete geçmiş zaten . İlk 4-5 cm açılma çok yavaş olurmuş o yüzden sürecin çok uzayacahini düşünme bana yarın güzel haberlerini alırız gibi geliyo öğleden sonra. Beklenen doğum tarihimiz aynıydı bakalım benim ki ne zaman yola çıkacak. Rabbim hayırlısıyla kavuştursun siziNişan geldikten sonra doğumun başlaması sizde ne kadar sürdü? Sabah doktora gittik açıklık hala 2 cm, yatış yapmadı. Eve geldik beş saat sonra nişan geldi. Bazen saatler bazen günler sürüyor diyorlar ama gerçekten artık çok çok çok bunaldım. Korkunç bir çatı ağrım var kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
Aman Allah'ım. Çok mu yüksekti safra asidi? Neden bu kadar erken? Benim ilk gebelikte kaşıntım çoktu. Kolestazdan şüphelenildi. Ama çok şükür çıkmadı. Ama ilk kez bu kadar erken bir haftada sezaryen duydum 36 37'den sonra riskli diye biliyordum ben.
Gogus pedi gibi seyler yapisiyor yaralar cok canimi yakiyor nerdeyse agkiyacak emdirecegim.ayva cekirdeginden krem yaptim onu suruyorum uzerine poset koyuyorum hemsirede boyle yaralar iyileskez kuru tutman lazim dedi oylede olmuyor off ne zaman gececek bu yaralar emzirmek iskence gibi olduAy o nasıl bişey ben hiç bilmiyorum. Bikini içine konan şeyiben dümdüz giyiyorum bikiniyi içine bişey konduğunda bile habersizim yıka yıka kullan daha mantıklı geldi onu inceleyip alayım. Göğüs pedi almıştım ama dediğiniz gibi ise daha çok iş görür. Adı ne diye geçiyor
Bende buradaki edilen dualara çok inanıyorum. Çünkü hepimizin duası aynı kibir yok öfke yok. Tertemiz. Bebek isteyen kardeşlerimize de çok dua edelim biz muradimiza erdik çok şükür.Amin canımçok teşekkür ederim valla gurupta herkese de çünkü ne zaman yazsam bu durumumu , inşallah diyen ,amin diyen ,iyi dileklerde bulunanlar oldu sizin gibi. Ben duanın gücüne inanırım ve Rabbim şükür kabul etti
Canım bebek sırtını dışa dönüyo ,çenesini gövdesine dayiyo ve kafasını rahim ağzına doğru yerlestiriyo . O zaman artık yüzünü de goremiyosun. Doktor bugün gösterdi ve ben bunu şov olsun diye gostermiyorum ama bebek şov yapıyo dedi. Yüzü görünüyorsa yerlesmemistir dedi.
Allah yardımcınız olsun hem meleginizin hem sizin. İki cm açılma olmuş,nişan gelmiş öyle çok bekletmez meleğiniz. Nisan gelmesi demek 1-7 gün arası doğum olacak demektir ama senin meleğin harekete geçmiş zaten . İlk 4-5 cm açılma çok yavaş olurmuş o yüzden sürecin çok uzayacahini düşünme bana yarın güzel haberlerini alırız gibi geliyo öğleden sonra. Beklenen doğum tarihimiz aynıydı bakalım benim ki ne zaman yola çıkacak. Rabbim hayırlısıyla kavuştursun sizi
kiz bn 60 squat yapsam kesin dogururumŞiddeti artmıyorsa süresi kısalmıyorsa yalancıdır canım takibini yap bir de açılman olabilir de muayene etmediğinden bilmiyorsundur sen yine de hareketleri eksik etme benimde bir yürüyüşüm kaldı bugünde 61 squat 50 çömelme 400 pilates hareketimi yaptım
Evet kafa atıyor minnaklarKıyamam cidden onlarda ne yapacaklarını biliyorlar Rabbimin büyük mucizesi çaba sarfediyorlar gelmek için bugünler de sık sık uyurlarmış doğuma enerjileri kalsın diye zor yollardan geçiyorlar bilmedikleri
Canım genelde haftası gelmiş insanlarda 24-48 saat içinde doğum başlayabiliyor kız kardeşiminde 1,5 gün kadar sonra sancıları sıklaşmıştı doğum zamanına girmişti öyle olma ihtimali yüksek eğer hafta olarak geride olsaydın belki bekler derdim ama geliyor bence çatıda açılma olsun diye baskıyla oluyor bol bol hareket yap squat pilates yanlara açarak yürüme beline masajla duş Rabbim kolaylık versin hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz
Keyfine varacağız canım Allahın izniyle hepimiz geçtik o yollardan bak nerelere gelmişiz herkes büyümüş ilk aylar çekiliyor sonra o büyük mucize hep seninle en iyi arkadaşın
Allah kolaylık versin canım. Şu soğan dilimi mevzusu var bi dene istersen .çok bilmiyorum ama soğanı yuvarlak dilimleyip üzerine koyuyolar. İnşallah faydalı olur.Gogus pedi gibi seyler yapisiyor yaralar cok canimi yakiyor nerdeyse agkiyacak emdirecegim.ayva cekirdeginden krem yaptim onu suruyorum uzerine poset koyuyorum hemsirede boyle yaralar iyileskez kuru tutman lazim dedi oylede olmuyor off ne zaman gececek bu yaralar emzirmek iskence gibi oldu
Evet canım kesinlikle.Bende buradaki edilen dualara çok inanıyorum. Çünkü hepimizin duası aynı kibir yok öfke yok. Tertemiz. Bebek isteyen kardeşlerimize de çok dua edelim biz muradimiza erdik çok şükür.
daha uzun süren cok azdır bence ya genelde başlıyor 1 2 güne insalh kolay guzel bi doğumun oluray inşallah başlar 24 saate ama dediğin gibi in çık falan o kadar zor ki. Sadece çömelip oturuyorum o biraz iyi geliyor sonra korkunç acı giriyor kasıklarıma ama doğum sancısı değil. Bakalım neler olacak
perine masaji da yap canm.Ah kasigimdada ayağa kalkınca ağrı var o zaman hareket halinde kalayım agrisada ben direk yatışagecmistim
Ya migdeme bulantida geldi heralde açılmada olduğu gün kusmustumishal falan vardı acayip.karnim ağrımıştıperine masaji da yap canm.yatma bence dogumu kolaylaştıracak hareketler yap egzersiz faln
Aaaaa sağlıkla gelsin bebeğin inşallahKızlar bana da haftaya cumaya sezeryan için gün verdi, geliyor miniğim
Sen çok güçlüydün..İlk olculdugunde 38di.. Haydarpasada yatis yaparken tekrar tahlil yapildi.. 40ı gecerse sezeryan olcaktim yatis yaptgm ertesi gün.. Ama 17 cikinca ertelediler.. Ast alt degerleri de aşırı yuksekti.. Biri 800 küsur digeri 300küsurdü.. Haydarpasada bayagi düştü ilk 3 gün.. Sonra yine yukselise gecince sezeryane aldılar.. Aynen 33.haftada doğdu ama orta premature diye biliyorum.. 1800 doğdu.. Solunum destegi aldı ama çabuk attı.. Sezeryanden önce celeston yaptilar bana belkide ondan bilmiyorum.. Enfeksiyonu zor bitirdi doktoru.. Sonraki problemde emmesi yoktu.. Odaya cikinca kilo kaybetti.. Doktor biraz daha tuttu diger odaya cikisimizda taburcu olduk.. Toplamda 24 gun kuvoz maceramiz oldu.. Yipraticiydi.. Ama kendimi koyvermemek için sut gitmesin diye evde yalniz kaldgmda ya uyudum ya da eve ceki duzen vermeye çalıştım kafami dagitayim diye.. İyi geldi.. Yoksa son zmnlar psikolojim bozulmaya baslamak uzereydineyseki bitti şimdi evimizdeyiz
bulanti ve ishal dogum belirtilerinden zaten cnmYa migdeme bulantida geldi heralde açılmada olduğu gün kusmustumishal falan vardı acayip.karnim ağrımıştı
İnsan kimse ile paylaşamıyor çocuğunu senin kokuna alışması lazım eldivenlerini de çıkart elini göğsüne koy seni hissetsin. Keşke keyınvalden biraz anlayış gösterse sizeDinlenmeyi henüz hiç yapamadım.dogum yapalı henüz üç gün oldu,önceki gecede sancim vardı,5 saat toplam belki uyumusumdur..iki gundur sagip biberonla veriyorum,sagip verdiğim için çok sık aralıklarla,kızıma öyle hasretim ki..masaj gerçekten işe yarıyorhastanede göğsüme sertte bastırıldı oldukça.senin bahsettigin masaj nasıl canım..
Dinlenmeyi henüz hiç yapamadım.dogum yapalı henüz üç gün oldu,önceki gecede sancim vardı,5 saat toplam belki uyumusumdur..iki gundur sagip biberonla veriyorum,sagip verdiğim için çok sık aralıklarla,kızıma öyle hasretim ki..masaj gerçekten işe yarıyorhastanede göğsüme sertte bastırıldı oldukça.senin bahsettigin masaj nasıl canım..
Hep aklıma geliyorsun.Eymen hayata çok güçlü başladı. ♥Bu sürede anne sütü yanında mama verildi mi bilmiyorum ama Eymen şuan anne sutunde.gogsunu hemen almış miydi canim..bizde güya kayınvalide olacak insan var yanımda.ama göğse tutturmak konusunda hiç yardımı olmadı.atmaca misali çocuğu kapma peşinde sadece.dogum yaptığım hastanede bana yardım etmedi sütün yok mama biberon deyince.hic dusunemezdim bu hale düşmeyi.bir önceki yazisimda süt sagiyodum.suan yine süt sagiyorum.kizim nerde?kayınvalide kisisinde.canim kızım,balım,çiçeğim diye diye canımın açısına acı ekliyor..ise yaramiyorum hissi veriyor.ben ne iş yaparim,inek gibi süt sagarim..dediklerini yapicam canım.uyuyor diye dokundurtmuyor kendi aklınca ama alicam ve bol bol koklicam.ve bunu kendi odamda kapım kapalı eşim bile olmadan yapicam.kizim içimdeyken çok mutlu ve gucluydum.keske icimde tutmaya devam edebilseydim...
Sipariş etmiştim canim daha doğum sonrası ilk anlarda ama hala gelmedi.guya dün geliyordu,inşallah bugün ulaşırım..kiralama işini eşime sordum.kucuk bir sehirdeyiz,devlet hastanesi bile elektrikli sağım öncesi resmen yalvartti beni..
Hayalim tamamen buydu.isin mahremiyetine ve saygı duyulması gerektiğine inancimdan..neydim ne oldum diyorum.esim üzülsün istemiyorum.onun kalbini kırmak istemiyorum.suan yanımda tek desteğim o.hos ben dişlerimi gösterirsem de arkamda durur..ama ben yapamıyorum..
Henuz doğum yapmamissin.oyle çok mutlu oldum ki bunaçok şükür bebeğin babası için beklemeye devam ediyor..huzurlu kafa için de dayaniyorum,10 güne bu evden birileri gitmeli ki ben ben olayım çekirdek ailemle..sabah uyanıkken de artık bebeğim ağlaya ağlaya göğsüme tutucam.emmesin,orda dursun..
Bana bunları yaşayana hakkımı da helal etmiyorum,başta hemşireler ve sonrasinda kayınvalide..
Canım banada çatı darlığı dedi sende durum neBende ikiside yok aslinda bunlarada takilmiyorum su cati darligi illa sezaryanmi olmak lazim puff
Gözün aydın uzun süre eşinin yolunu gozledin bebek de çok akıllı babayı bekledi usluca. Hayırlı kolay doğumlar dilerim cnmAlt karnımda geçmeyen bi ağrı var ama artık içim rahat şimdi bunlar doğum sancısı olsa bile sabaha hala sancı çekiyo olurum. Bebeğim artık kilo almadığı için artık doğsun istiyorum , babamızda gelyo. İnşallah bunlar doğumun başlangıcıdır .
Havluyla gazli bez denesen bir de. Kuru tutar onlarGogus pedi gibi seyler yapisiyor yaralar cok canimi yakiyor nerdeyse agkiyacak emdirecegim.ayva cekirdeginden krem yaptim onu suruyorum uzerine poset koyuyorum hemsirede boyle yaralar iyileskez kuru tutman lazim dedi oylede olmuyor off ne zaman gececek bu yaralar emzirmek iskence gibi oldu
Arkadaşlar
Bebek biberon alıyor ama memeyi tutmuyorsa
Ve süt varsa
Silikon meme ucu var onu alın bebek onu agzina alır bir süre idare edin inşallah zamanla bırakırsınız.
İlk doğumda en zorlu kısım emzirme kim ne derse desin. Ve bu süreçte ilk çare sağarak süt vermek ya da mama vermek değil.
Ben 27 ay emzirdim oğlumu. Bizimki emme konusunda başarı hikayesi.
Başta beceremedim. Canım acıdı çocuk tutmadı süt yok sandım... Göğüslerim şişti boynum tutuldu... Emziremedim tutturamadim. Pompa sipariş ettim. Derken arkadaşım silikonu söyledi. Aldık. Olur mu eder mi derken aldı çocuk onu. Emdi. İçine azıcık süt damlatip veriyordum ağzına öyle böyle emdi. Zordu çok zordu. Ve o dönem tüm arkadaşlarıma kızdım. Hepsi emzirmenin müthiş bir şey olduğunu anlatmıştı bana. Oysa bu kabustu. Acılı sancılı beceremedigim bir şeydi. Meğer herkes ilk çocukta başta zorlanıyormus. Çok ağladım ben emziremiyorum emzirmeyi sevmiyorum yoksa çocuğumu sevmiyor muyum diye...
Silikon meme ucu desteği normalde 2-3 hafta yetiyor. Ama ben korkudan tam 4 ay kullandım. Hatta 3 aylıkken bir de ah bu ucu birakamayacagiz bunu bırakırsak emziremem diye günlerce ağladım.
Emzirmek çok zorlu bir süreç. Ama çözümsüz değil. Her yolu deneyin. Silikon uç deneyin. Memeyi ağzına tepmeyi deneyin
Gerekiyorsa profesyonel destek alın emzirme danışmanından. Ama inanın hepimiz bu zorluğu yaşıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?