Masaj yapinca da mi gecmiyor sertliğiGöğsün seninde sert mi. Emdigi halde yumuşamadı. Sabah sıcak su torbası koycam. Bu sertlik nasil gececek.
Canm senle dogumlarmz arasinda iki uc gun var sen bebege mama veriyo musun? D vitamini basladin mi?Bizde büyük oğlum küçüğü uyandırır diye korkuyoduk ama tersi oldu. Bebek her beze kaka yapio. Uyanınca önce altını temizliyorum altının acilmasini hiç sevmio nasıl bagiriobağıran bebek hayatımda ilk defa gördüm. İlk oğlum bebekken kuzu gibiydi. İkinci bebeğin sanırım çok gazlı. Küçük ağlarken büyük uyaniyo gelio. Anne neoldu sussun bebek dio sonra eşim büyüğü uyutmaya gidio ben sabah kadar bebek mesaisi. Sen daha çok yenisin dikislere dikkat et. Annen falan varmı yaninda
D vitanmini aile hekimi vermişti 15 günlükken başladık günde üç damla. Mama vermiom cnm. İlk bebeğimde sütüm azdı iki ay mama verdik. Bunda gerek kalmadı. İlk iki gün sütüm azdı iki günden sonra arttı. Hala hoşaf içiyorum çok faydası oluyo bol su bol ıhlamur m ıhlamuru öksürüğüm için içiyorum.Canm senle dogumlarmz arasinda iki uc gun var sen bebege mama veriyo musun? D vitamini basladin mi?
bebege tek bakyorum su bile içemiyorum surekli memede gunduz tek ogun yemek yiyorum aksam esim gelince. Hosaf filan kaynataym bRi bende. Gunde 3 kere filan mama veriyorum ben yoksa memeden Ayrilmiyo uykusu 10 dk suruyo mama verincedeliksiz 3 saat uyuyoD vitanmini aile hekimi vermişti 15 günlükken başladık günde üç damla. Mama vermiom cnm. İlk bebeğimde sütüm azdı iki ay mama verdik. Bunda gerek kalmadı. İlk iki gün sütüm azdı iki günden sonra arttı. Hala hoşaf içiyorum çok faydası oluyo bol su bol ıhlamur m ıhlamuru öksürüğüm için içiyorum.
Bizimki dört yaşını bitirdi. Bu arada ilgi çekmek için saçma hareketler yapio. Sürekli bebeği mincikliyo ben yürürken arkama yapisio yüzüme falan üflüyor sinirimi ziplatmaya calisio . Tutuyorum kendimi. Gecer inşallah bu süreç. Bide bu ara sürekli korkuyorum diyo normalde hicbiseyden korkmaz. Mevlüt yapmaktan da vazgectm hiç gözüm kesmio bebek zaten hiç kucagimdan inmio büyük oğlan beni çok zorluo. Bide yalnızım bebeği iki dakika tut diyebilecegim kimse yok.
Annem yatin gidiyokayinvalidem gelicek.Annem bisey yaptirmadi sagolsun.Herseye kostu bir de uğur ondaydi hep nerdeyse.Gece cogu zaman kendi bacaklarinin ustune yastikla aldi uyuttu bana sen uyu dedi.Yarin aglamaktan helak olmasam iyidir.
Yegenime cok baktim bebekliginden beri.Onu bir dogurmamistim yani okadar diyeyim.O yuzden alisikligim var bebek bakimina.Abim de premature dogmus.Annemin tecrube de ordan vardi.Duzeni oturttu gidiyorEmrenin gaz sancisi olmasa cok iyi olurdu.Dun 1.hafta kontrolune goturduk.Normal bebeklerin ortalama 3 ay sizinki premature 4 ay surer dedi.Gaz icin damla verdi.Ikinirken kuzum kusmaya basladi haliyle.Ona da kafami takiyorum.Bir an once 3 kiloya saglikla ulassa da azcik kendine gelse oglum ya.
sen alışmissın demek belkide ondan . dun squat 30 yaptm comelme de yaptm saymadım 6 kat merdiven 40 dk yuruyus iliski perine masaji pilatessonuç gece doğuruyorum sandım 5 dk bir geldi şiddetlendi saat 3 gbi 3 5 sanci geldi aha dedm geliyor sonra zirvede birakti sancilar bni sanirm uyumusum geçti demekki uyudum eşime diyorum bugunde aynısını yapsam doğururum galiba o zaman yapma pazar günü yap o gün doğur izne pazartesi cikarmis 5 gün babalık izni bir gun de kendi alırmış pazar zaten izin 7 gün yanınızdayım diyor . saka maka guzl sancılardı bni kandırmıyorsa yakin diye hissediyorum
Güzel geçti alttan muayene yapmadı kanala doğru yönelmiş dedi henüz girmemiş rahim 1,5 cme kadar incelmiş baskı yaptığı için gece bulantıların ve rahim incelmesi ondan dedidogurtacak galiba . kontrolden sonra haber edersin
Al benden de okadar yatakta sagdan sola donerken bile agriyodu valla. Benim penisilin grubuna alerjim var canm digerleride sute geciyor diye doktor yazamadi antibiyotik. Ultrason filan oldum ben gogusten iki buyuk sut kitlesi gorundu tek cAre emzirmek ve sagmak dedi baska yapcak bisey yok. Mastit oldugum gun bende sutyen taktm tum gun belki oda tetikledi benimkini. Malesef gelenim gidenim bi bitmedigi icin adam gbi pijamalarla bi yatamadm gezemedim ucuncu gun pantolon gomlek giyip gelenlere cat servisi yapmak zorunda kaldm mecbur sutyende taktm aksamina mastit oldum
Henüz eve gelemedi valla beklemekten yorulduminsallah cnm . esin geldimi ? Sen hareketlere faln basla iliski faln deneyin dogurursun bence tehditler var cunku
Uykuya alisirsam bir daha cesaret edemem diyeBenm büyük oğlan oğlan dört yaşında ben son bı sene uyudumşimdi bı üç sende daha uykusuz kalırım heralde sen hiç ara vermemissin
Canm gaz sancisina kiraz cekirdegi iyi geliyor. Ben tavada biraz ısıtıp bi beze sarp karnina koyuyorm yavrum rahatlyo rahat uyuyo bilgin olsun
Çok iyi geldiğini duymuştum canım sizede iyi gelecektir inşallahDaha yazin topladigimiz kirazlarin cekirdeklerini kurutmustum.Onu unuttum bak.Iyi hatirlattin canim.Kayinvalidem getirsin yarin gelirken.Insallah ise yarar kuzuma.
Evet mamanin hazmedilemesi yaklaşık üç saati buluo. Anne sütü çabuk hazmedilio onyuzden bı saat emse bile on dakika sonra aç gibi emmek istio. Ama aç kalma canm yalnız bakmak çok zor bilirim bende yalnızım. Ev darmadağın şuan anlatamam. Çamaşır attım makinaya asilcak beklio mutfak dağınık ev dağınık. Çamaşır var katlanıp yerlescek. Bebeğim çok gazlı hep kucak istio. Hatta şuan ayağımda salliom mecbur kaldım durmuyo çünkü. Süt zamanla artar.bebege tek bakyorum su bile içemiyorum surekli memede gunduz tek ogun yemek yiyorum aksam esim gelince. Hosaf filan kaynataym bRi bende. Gunde 3 kere filan mama veriyorum ben yoksa memeden Ayrilmiyo uykusu 10 dk suruyo mama verincedeliksiz 3 saat uyuyo
Ya ben dusmeden korkmuyorum da ilac kullanmanin otizme neden oldugunu falan okudum ondan korktum ama hersey Rabbimden kaderimde varsa olur ben okbyim ilk oglumda cevremin korkutmasindan dolayi otizmden cok korktum cocugun her davranisini otizme yordum oglum iki yasinda konustu yani sohbet etmeye 25 aylik falan basladi erken konustu oglum 22 aylikken bir suru kelimesi oldugu halde gorumcem bu niye konusmuyor dedi durdu bende evhamliydim hep kafama taktim bi daha ayni seyleri yasarim diye hep erteledim tedavi falan gordum iki ay oldu ilaci birakali bu ara rahatim insallah yine ayni korkulari yasamam Allah evlatla sinamasin simdilik sinamadi ama korkusu bile bana yettiBen hamile oldugumu bilmeden bir sürü ilac kullandim. Dis yaptırıyordum anestezi gördüm antibiyotik kullandim. Grip oldum aferin kullandim. Hamile kaldığımı öğrendiğimde doktorum ilaclardan etkilenmis olsa düşerdi dedi. Bunun ortasi yok dedi. Bebegim sağlıkla 2 gün once dogdu
Evet hastalık mevsimi ben ve oğlum hastaydım bizde. Bebeğe geçti. Kuzum iki haftadır burnu tıkalı sürekli açık tutmaya çalışıyorum nefes alamiyo. Şimdilik vazgectm. İlk oğluma mevlüt yapmıştım bundada yapmak istedim. Hatta ilk oğlumun mevlüt takimini giydirmek istiodum hatıra olsun diye. Ama cesaretim kaçtı gitti. Zaten yorgun uykusuz ve bitkinimBenimkide sınır edecek hareketler yapıyor ama olsan karşılamaya çalışıyorum. Elleme desem bebeği daha çok parmaklamaya calisiyor. Ben mevlut hiç düşünmedim canım şu süreçte çünkü bunlar tam mevsim değişimi bebekleri oldu herkes hastalık taşıyor şu anda. Bundan sonrası da kış kalabalık ortam için küçük olduğunu düşünüyorum. Ben yaz gelmeden bebek biraz toparlamadan yapmayacağım bise. Sonrasına bakarız artik
Valla zor geldi uykusuz luk saf gibi dolaniom evin içinde . Bebek de hiç durmuo gazi var. Kanguru alicam galibaUykuya alisirsam bir daha cesaret edemem diye
3 kiloda da durum farkli olmuyoburdan bildiriyorum eymende yeni cikarmaya baslasi gibi.. Onceden emzirince duz yere koysam da cikarmazdi simdi iki dk koyunca cikariyor kasla goz arasinda ama tabi yine etlenince daha iyi oluyo.. Banyosunu ben kendim yaptrirmaya basladim eymenin.. Ters tutuo sirtina suyu dokemiorm saga sola donderip oyle dokuyorum suyu ama yikiyorum işte eymene de gaz damlasi verdi colinox.. Bi sefer verdim bu zmna kadar.. Kendim halletmeye calisiyorum.. Surekli sirtini karnini ovuyorum ayaklarini dikiyorum.. Baska turlu olmuyo.. Gaz damlasi vermek istemiyorm.. Dun doktor duzenli verin dedi ama icimden gelmio prospektuste de mecbur kalmadikca kullanmayn gibisinden yaziodu galiba.. Ondan beri vermiorm.. Acile gittgmzde bi doktor da biogaia diye bi mikrop verdi.. Bagirsak icin yararliymis.. Bi sefer de ondan verdim o kadar.. Gaz çok zor bi sey ya.. O etinden et koparcasına aglayinca insan naapcani sasiriyo sakin kalıp onu rahatlatmak lazim işte.. Becerebilen varsa tebrik etmek lazim
Çok iyi geldiğini duymuştum canım sizede iyi gelecektir inşallah
Güzel geçti alttan muayene yapmadı kanala doğru yönelmiş dedi henüz girmemiş rahim 1,5 cme kadar incelmiş baskı yaptığı için gece bulantıların ve rahim incelmesi ondan dediKafası kiloyu normal uyumlu o yüzden sıkıntıda değiliz çok şükür bekleriz 10 dakika içinde 2 tane 70i bulan sancım oldu öncesinde uyuyordu fazla nst ye bağlı kalmadım uzun sürdü kasılma beğendi doktor bakalım
Bence de sen cumartesiden başla hareketlere pazara doğum olurDoktor bana şok oluyor doğuramanlarda bugün diye karşılıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?