2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
kizlar size bi fikir danisicam. bn kan sulandırıcı igne kullanıyorum 0.4 lik doktorların bi kısmı 36da biraktiriyo tıpta oyle demişlerdi. kizimda 38+2de doktor duzenli sanci gorunce kesiti suanki doktor doguma kadar vur diyor bi hematoloji uzmanı da oyle demis eşime vursun bisi olmaz demis ama bn cok tereddütteyim. eski doktorum normal dogumda igne riskli demisti kanama fazla olabilir faln demisti . napsam?

Tasidigin mutasyona gore degistir Mesela f v ve mthfr 677 heterozigot mutasyon icin coraspirini 34 te stopluyorlar kan sulandirici Igne doguma kadar devam ediyor Hatta dogumdan sonra 40 gun daha igneye devam ediliyor pelvik tromboza karsi. Bu dedigim Planli sezeryan icin gecerli.

Huhu iyi akşamlar ben aranızdaki kaçak, mayıs annesi.
sayenizde doğumdan değil emzirmekten korkar oldum teşekkürler
Kız Allah a sen niye korkuyorsun herkesin hikayesi farklı ben mesela hiç olumsuz şeyler düşünmüyorum. Meleğim cof cof emcek diyorum kendime . O emmeyi iyi biliyo bana sadece memeyi tutmak kalıyo diyorum
Canım sen kendi doktorunu dinle . Ben de aspirin kullaniyodum internette araştırdım bi çok kişi 32 de bırakmış doktor o şekilde vermiş ama bana 37 de bıraktırdı. Doktorum ne diyosa onu haptim çünkü eğer bi sorun olursa kullanmadım diye bunu vicdanen kaldiramazdim. Ben miyomdan dolayı kullandım gelişim geriliği riski vardı . Herkesin bu tip kan sulandırıcı ilaçları kullanma nedenleri farklı

Nasil alistirdiniz emzige bende herzaman dgil ama uykuya dalamadigi zamanlar vermek istiyor ama cok almak istemiyor

Sizde tiroid var mı? Annede tiroid olması uzamış sarılığa sebep oluyormuş.
Tiroid yok canım ama maalesefki Anne sutu sarılığı mis bizimkisi ve şuan anne sütünü kestik 72 saat boyunca sabah 72.saatimiz dolacak tahlil vericez inşallah düşmüş olur sagmaktan ve meme verememekten bebeğime kahroluyorum

ben de 3 gende ama f ve v degil onlar en risklisi diye biliyorum. bnmki pai 4g4g homozigot mhtf 1298 di sanirm oda homozigot 677 heterozigot. normalde kizimda gittiğim özeldekidoktor normal dogumu da onaylamadı da bn cok istediğim icin iğneyi kesip 1 hafta beklemek istemişti o sürede oldu . ama suan normal.yapamazsn diyen yok doktorum iğnenin etkisi 12 saat sancin tutsa dogana bu süre gecer zaten diyor . coraspini 31 32 haftalik gibiydi kesmiştik zaten. suan 38+1 bugün yapmadm daha iğneyi dün geceki sancilar bni tedirgin etti biraksammi acaba dedm

bende ondan korkuyorum bu kez kullanmam bisi olur benm yüzüme diye kendimi yerim. dogumda kanama riski de korkutuyor tabi bi yandan vurayım bari bi süre daha esim vur suan sancida yok diyor

Aynen ben son 2 haftadır sabit kilomdayim ama bebiskom haftalık 250 gr banko aliyo:) şuan 37+4 haftada 3.300 kg olmuş. E bende şansım varsa normali deneyeyim diyorum ama bi yandan da endiseleniyorum 4 kg falan olursa 40. Haftada o kadar kg a cesaretim yok bakalim 38 den sonra durur insallah doktor da öyle söyledi kısmet sağlıkla gelsin bebeklerimizde Allahtan hayırlısı

bende ondan korkuyorum bu kez kullanmam bisi olur benm yüzüme diye kendimi yerim. dogumda kanama riski de korkutuyor tabi bi yandan vurayım bari bi süre daha esim vur suan sancida yok diyor
Canım ben hastanede çalışırken hasta ertesi gün ameliyata girecekse akşamki iğnesini atlardık, coumadin, aspirin gibi kan sulandırıcılar 1 hafta önceden kesilirdi. Sen doğum sancısı başlayınca kessen geç olmaz diye düşünüyorum.

tamam canim vurdum suan etkisi 12 saat naisl olsa sancimin oldugunda beklerm vurmam bugun oglen vurmam gerekti aslinda sancim vardi ondan vurmamistm

Ay cildircam bende ayniyim ya. Sana bugunumu anlataym sabah 7 gbi aglamasiyla uyandim 8 e kadar emzirdim uyudu memede yerine koydum 8.05 te aglayarak uyandi bildigin feryat figan nasl emiyo sanirsin saatlerdir ac sonra yine emdi uyudu koydum yine agliyo memeye yapisiyo ama nasl bi emmek aylardir ac kalmis gbi bu rutinim aksam 18 e kadar boyle devam etti inan wc ye gidemedim yemek yapamadim en son artk gina geldi sac bas dagilmis kan ter icindeyim 60 ml mama verdim ama yok yine uyumuyo sonra 30 daha verdim 3 saattir uyuyo şimdi dusa girdim yemek yedim sabahtan beri acliktan basim agriyodu inan. Napcaz biz boyle? Deliricim az kaldi uyusa da uyusam diye gozunun icine bakyorm uyuyunca ozleyip tepesinden ayrilamiyorm doymuyo mu doyuyo mu anlayamiyorm

Benım kuzu resmen anne karnındaki gıbı günduz uyuyor gece uyanık. Çok obur süt yetmiyor ve sureklı ağlıyor, uyumuyor. Annem bastı gitti. Kayınvalıde 40 cıkınca gıdecek kocasını dogumdan sonra yolladı rahat edeyim dıye... Gece uyumayan bır bebek oldugu ıcın perısanımm..bugun 10.gün. Ben emzırmekten ve sagmaktan toplam 13 kg verdım. Sürekli yemeye çalışıyorum ama emzırmekten halsiz susuyorum. Dıger 2 oğlumda uyurmuşum en azından...oğlanların huysuzlugunu saymıyorum bıle. Kardeslerını sevecegız dıye zarar veriyorlar. Şspşup öpmeldr kafasını seviyim dıye sokmalar, kulağına bagırmalar.... Ortada buldukları seyleri kacırıp kesmeler.... 3.çocuk zormuş ama herseye ragmen o bebek kokusu yok mu... Herseye bedel..... 10 gun oldu ama göbek düşmedi alkol de sürmedık. Nıye dusmedı anlamadım

Doktor kanama olsa bile duruma hazırlıklı olur gani kan temini konusunda vs Allah korusun yine de Rabbim kolay doğumlar nasip etsin
Canım benim bj yeğenim 42 haftayı doldurdu 4500 doğdu ,ilk dogumdu ve çok rahat doğdu, ikinci yeğenim 41 hafgalkk doğdu o da 4200 doğdu yine rahat doğdu. Hiç korkma o yüzden. Ben tüm sürecine şahit olduğum için hiç tedirgin değilim doğum konusunda. Zaten tedirgin olursan 2500 gr çocuğu bile doğururken korku stres işi zorlaştırır.

Benim de öyle geceleri hep hareketliydi yine aynı. Ve doymuyor... Süt mama ne verirsek verelim ağzı hep açık meme istiyor. O kadar emzirmeye ve normal doğuma rağmen 75le doğuma girdim 69 kiloyum
Bugün tam bir hafta oldu doğuma.
Ben sanıyordum normal doğum sonrası direk 10 kg gider o gün ama nerdeeeeeee

Yaaa sen yine o uyuyunca uyuyorsun demek ki ben çıt sesine uyanıyorum. Uyuyor uykuda ıy mıyy sesler uyanıyorum uyandıktann sonra da hemen uykuya dalamıyorum.
Uykusuzluktan başım çok ağrıyor iki gündür buz yapıyorum

Benim kuzuda gececi. 12 olunca gözler acilio sabah olmuş gibi davraniyo . Gündüz sürekli memede yada kucakta çok gazlı bı bebek . İlk oğlumda hiç gaz yokmuş meğer. Gazi olunca resmen aglamio bagirio kuzum. Banyo yaptırdık şimdi rahatladı sanki. Hergun banyo yaptırsam aslında daha rahat edicek . Ama her banyo yaptiridktan sonra çok fena bel ağrısı çekiyorum. Dikislerim de acio. Bizim büyük oğlan da çok mıncıklıyor bebeği yüksek sesle gülüp bagirio bebeği uyandırmak için. Bı şekilde yoluna koyucaz inşallah. Ama en güzeli bebek kokusu

Evet factor v heterozigot da olsa riskli mthfr daha Cok folat metabolizmasi ile ilgili pihtilasma uzerinde pek bi rolu yok. Kafana gore kesme sakin mutlaka doktoruna danismalisin. Guzel dusun bol dua et Insallah saglikla kucagina alacaksin bebegini.

Bir doguramayandan daha merhaba dun dr kontrolum vardi bebek yerlesmis dedi ama daha dogum belirtisi yok. 2950 gram 52 cm oglusum 38+4 olduk. En az 1 hafta daha var keyfini cikarayim bari. Burada okuduklarim korkutmuyor degil kitap kkuyordum en azindan onu bitireyim diyorum

Amin canm devlet hastanesi olduğundan
dogumda gittigimde hangi doktor olursa onun kararına kalmis bisi artk bnm doktor geldiğinde mutlaka belirt igne kullandığını saat kaçta vurduğunu soyle ona gore halleder onlar herseyi dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…