Emmek sadece beslenme değil. Ac olduğu için değil seni istediği kendini güvende hissetmek istediği için emiyor. O anne karnından kocaman dünyaya çıktı güçsüz ve savunmasız onu rahatlatan tek şey meme. Emme hareketi. Anne karnında da parmağını emiyordu. O ne zaman sana ihtiyac duysa emecek. Süt olsa da olmasa da... Karnı aç olsa da olmasa daBenden bahsettin işte.... Tüm gün memede bırakıyorum ağzını açıp sağa sola saldırıyor.
Memede olunca süt gelse de gelmese de emiyor hep. Başta anlamadım neden böyle olduğunu doktor doymuyor olabilir dedi, mama verdi şimdi 30cc ye bir ölçek şeklinde 3 defa verebilirsin dedi. Ama yine yetmiyor...
Üstüne emziriyorum mama da alıyor ama her zaman aç gibi
Inşallah canim . tıpta 36 denip devlette doguma kadr denince kafa karıştı ilk gebelikte de biraktm ya öncesinde ondan bu kararsızlık. mthfr ler genelde b12 ve folik asit depolarıyla alakalı diye biliyorum ne kadr yemeğe dikkat etsen genede vücut otomatik bosaltiyor hep b12 iğnesi kullanıyorum o yüzden yada ilaç olarakEvet factor v heterozigot da olsa riskli mthfr daha Cok folat metabolizmasi ile ilgili pihtilasma uzerinde pek bi rolu yok. Kafana gore kesme sakin mutlaka doktoruna danismalisin. Guzel dusun bol dua et Insallah saglikla kucagina alacaksin bebegini.
Kullandigin folic acid aktif form olmali (folat yani) b12 De ayni sekilde metilkobalamin formu olmali. Siyano formu kandaki b-12 nin ne kadar yuksek oldugunu gosterse De hucreler icin biyoyararli olan formu olmuyor.Inşallah canim . tıpta 36 denip devlette doguma kadr denince kafa karıştı ilk gebelikte de biraktm ya öncesinde ondan bu kararsızlık. mthfr ler genelde b12 ve folik asit depolarıyla alakalı diye biliyorum ne kadr yemeğe dikkat etsen genede vücut otomatik bosaltiyor hep b12 iğnesi kullanıyorum o yüzden yada ilaç olarak
Kullandigin folic acid aktif form olmali (folat yani) b12 De ayni sekilde metilkobalamin formu olmali. Siyano formu kandaki b-12 nin ne kadar yuksek oldugunu gosterse De hucreler icin biyoyararli olan formu olmuyor.
Hayır öyle olmuyor. Öyle düşünme nolur Kesinlikle ilk dönem bebek istediği kadar memede kalmalı. 1 ay 40 günde düzene oturur. İnan bir süre sonra belli bir rutine oturuyor ve bu yapisik yaşama geçici. Bebek emerek sadece karnını değil ruhunu doyuruyor. Susar emer, acıkır emer, korkar emer anneyi özler emer ... İlk ginker haftalar evet öyle hatta 6 ay dolsa da emmeyi krssem diyoruz ama inan sikilmayacak ve erken kesmeyeceksiniz sırf şu an çok emiyor diye. Bebeğin o kokuya tensel temasa ihtiyaciCanim gecen bizimkide huysuzdu.. Ben oyle memeden ayrilmadigi zamanlarda çözümü emzikte buluyorum.. Öyle alistirmiyorum.. Mesela besledim emzirdim sonra gazini alinca uyumayinca emzigi veriyorum dakkasina daliyor.. Diger beslenmesine kadar emzigi bırakıyorum.. Ama sonra vermiyorum.. En azndan iki saat icin bunu yapabilirsin. Asiri derece surekli emzik verilmezse sorun olcani sanmiyorum ben.. Diger turlu emzirmekten sikilcaksin ve sutten memeden erken kesmek isteyeceksin.. Gecen disari ciktgmzda buldum bunu ben.. Yol uzun durmaz diye emzigi verdim yol boyunca uyudu vallahi.. Ondan snra vermedim ertesi gün ama.. Bence emzik senin için iyi olurbi dene derim.
Cogu doktor ezbere gidiyor ama kendini guncelleyen doktorlar da var. sorgulamak Takip etmek gerekiyorterimleri hic anlamadm cnm inan buna doktorlar dikkat ediyordur demi
dogumdan sonra kesin ihtiyacım olacak konuşurum doktorumla :) teşekkürlerCogu doktor ezbere gidiyor ama kendini guncelleyen doktorlar da var. sorgulamak Takip etmek gerekiyor
Ohhh miss gibi Rabbim banada Sağlıkla hayırlısı ile dertsiz normal doğum nasip etsin Aminnn hatta isteyen herkeseBanada dr catin dar ustu basik ordan bebek cikmasi zor dedi 40 haftayi tamamlamistim sanciyla bi ihtimla acilabilir dedi ilk sunni sanci deneriz olmazsa sezeryan yapalim dedi. Cok uzuldum baya kafama taktim normal dogum yapmayi cok istiyordum sunniyle denemektense kendi agrimla denemek istiyorum dedim (birsey olurmu ki diyede cok korktum )40+3 gunlukken normal bi sekilde dogum yaptim dr umda birsey diyemedi
Kaç kilo doğdu canım bebişinNormal dogum yaptim hicte sikinti cekmedim.sende hic korkma canim
Amin,sagol canım.Anaaamtam bi curcuna allah yardim etsin
Hiç sorma ya. Bizimde oyle ağlamıyor resmen çığlık atıyor. Ilk duyduğumda şok oldum. Ilk kez gordum. Meme ağzından çıktımı başlıyor çığlık atmaya. Görsen resmen kıpkırmızı oluyor dudakları titriyor. Kızım uyanacak diye elim ayağıma dolaniyor.Bizde büyük oğlum küçüğü uyandırır diye korkuyoduk ama tersi oldu. Bebek her beze kaka yapio. Uyanınca önce altını temizliyorum altının acilmasini hiç sevmio nasıl bagiriobağıran bebek hayatımda ilk defa gördüm. İlk oğlum bebekken kuzu gibiydi. İkinci bebeğin sanırım çok gazlı. Küçük ağlarken büyük uyaniyo gelio. Anne neoldu sussun bebek dio sonra eşim büyüğü uyutmaya gidio ben sabah kadar bebek mesaisi. Sen daha çok yenisin dikislere dikkat et. Annen falan varmı yaninda
Daha masaj yapmadım bugun sağdım biraz iyi geldi.Masaj yapinca da mi gecmiyor sertliği
Gözün aydın sağlıkla büyüsün.Merhabaaaaa. Sabah 7:30 da epiduralsiz, kesisiz oğluşumu kucağıma aldım :) hastaneye geldiğimde 2 cm açıklık vardı, çok hızlı oldu her şey bir sonraki sefere baktıklarında 8 cm olmuştu. Geç kaldık epidural için. Şimdi dinleniyoruz, hemen memeyi de aldı yedi uyuyor. Biraz sıkıntılı ve ağrılı oldu ama çabucak kendimi toparlarım inşallah. Herkese iyi dilekleri ve duaları İçin teşekkür ederim
Sağol canım.Ben bazen cikartiyorum bazen de uyuyakaldigi için çıkartamıyorum ama uyanınca cikartiyorum öyle bi çözüm buldum
Ben direk ayrılmıştım sistemde görünüyordu
Sana sabırlar diliyorum canım işin çok zor
Benim hiç çıkışımı falan almadılar hatta dikiş yoktu 3. Gün gittim pansuman yaptılar 1 hafta sonra da bandajı açtım senin dikişli mı? Neden öyle yaptılar
Canim tedirgin olma. Bende en son pazartesi igne yaptim. carsamba doguma girdim.Inşallah canim . tıpta 36 denip devlette doguma kadr denince kafa karıştı ilk gebelikte de biraktm ya öncesinde ondan bu kararsızlık. mthfr ler genelde b12 ve folik asit depolarıyla alakalı diye biliyorum ne kadr yemeğe dikkat etsen genede vücut otomatik bosaltiyor hep b12 iğnesi kullanıyorum o yüzden yada ilaç olarak
Nasil alistirdiniz emzige bende herzaman dgil ama uykuya dalamadigi zamanlar vermek istiyor ama cok almak istemiyor
Cisli bez sayısı. Günde bir yumurta ağırlığında 5 ya da 7 bez yanlış hatırlamıyorsamBebeklerinizin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz
Bir doguramayandan daha merhabadun dr kontrolum vardi bebek yerlesmis dedi ama daha dogum belirtisi yok. 2950 gram 52 cm oglusum 38+4 olduk. En az 1 hafta daha var keyfini cikarayim bari. Burada okuduklarim korkutmuyor degil kitap kkuyordum en azindan onu bitireyim diyorum
Hayır öyle olmuyor. Öyle düşünme nolur Kesinlikle ilk dönem bebek istediği kadar memede kalmalı. 1 ay 40 günde düzene oturur. İnan bir süre sonra belli bir rutine oturuyor ve bu yapisik yaşama geçici. Bebek emerek sadece karnını değil ruhunu doyuruyor. Susar emer, acıkır emer, korkar emer anneyi özler emer ... İlk ginker haftalar evet öyle hatta 6 ay dolsa da emmeyi krssem diyoruz ama inan sikilmayacak ve erken kesmeyeceksiniz sırf şu an çok emiyor diye. Bebeğin o kokuya tensel temasa ihtiyaci
Berikko doğum hikayeni okudum ama geri dönüp cevap yazamadım o gün. Sonra da bulamadım.
Çok zorlu bir süreç geçirmişsin Allah beterinden korusun Allah ailenize Eymen'e onur boyu sağlık ve güç versin. Biz sadece ihtimali ile o kadar korkmuştuk ki... Bu karı yaşamak hiç kolay değildir eminim. Geçmiş gitmiş olsun Allah böyle zor şeyler,evlatla sağlıkla sınamayi vermesin inşallah.
Ben de devlete gidiyorum hep aynı doktora gidiyorum. Mesai saatlerinde doğum olursa eğer o doktordan kayıt açıyorsun Allah korusun bi sorun olursa müdahaleye o geliyo. Belkide benil olduğum şehirde böyledir.Amin canm devlet hastanesi olduğundan
dogumda gittigimde hangi doktor olursa onun kararına kalmis bisi artk bnm doktor geldiğinde mutlaka belirt igne kullandığını saat kaçta vurduğunu soyle ona gore halleder onlar herseyi dedi
Benimde eşim dün gelince habire yürüdük 4-5 km falan akşam rahat rahat uyudum sonra öksürük rahatsız etti kalktım40+1 bitti bugün de dogurmadimdun biraz basım döndü Dr hasta olmayasın risk almayalim baslatalim dedi eliyle tetikledi dün biraz sancı oldu ama şuan yine kesildi bu kızın niyeti yok gelmye yarın yine gidicem.baklm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?