Doktor banada sütün yetmezse 6 saatte bir mama verebilirsin dedi. Dün yetiyordu,bugun yetersiz kaldi sanirim.1 2 saat uyuyorsa muhtemelen doyuyordur. Bende ilk bir iki gün anlamadım doymuyor m diye sürekli meme istiyordu çünkü. Doktor sütünü sağaarak bak ne çıkıyor dedi.
Ekstra mama da verdi az olduğu için ilk hafta, gece 1 2 ölçek veriyorum daha rahat uyuyor.
Günde maksimum 3 ölçek dedi doktor.
Gozunuz aydin,sağlıkla büyütünKızlar dün 38+1de spinal sezeryan idoğum yaptım
Suyunun azalması ve plt değerimin düşmesi sezeryane sevketti..
Gülce hanım 3800 gr 51 cm doğdu. solunum biraz hızlıydı sezeryan doğuma bağlı. yenidoğan da gözetim altında şuan gidip emziriyorum aradapazartesi çıkıcak inşallah
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsünArkadaslar merhaba
Ben 7 ekim p.tesi gunu sezaryenle dogum yaptim. 2. cocugum. 2 kızım oldu.Talihsizlikler yuzunden yazamadim .Bebegimi hast. yatirdilar bende yanindayim suan. Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin. Allah hepinizin yardimcisi olsun
Sağlıkla analı babali büyütün inşallah.Arkadaslar merhaba
Ben 7 ekim p.tesi gunu sezaryenle dogum yaptim. 2. cocugum. 2 kızım oldu.Talihsizlikler yuzunden yazamadim .Bebegimi hast. yatirdilar bende yanindayim suan. Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin. Allah hepinizin yardimcisi olsun
bende oyle diye diye bu güne geldm . sıra sendeİnşallah tahliller güzel çıkar en yakın zamanda kavuşur memeler bebeğine
Çok geçmiş olsun. Neyiniz var durumu nasıl bebeğinizin
Kapı süsü yapıyorum. O bitsin dogurayim :))
Yaa kıyamam her gün öyle değişiyorlar ki şaşırtmaya devam edecekKızlar eymenin kaşları daha yeni çiziliyor.. Bugun farkettim.. Sanki kaş kalemiyle çiziliyormuş gibi.. Kaşlarinin orda tüyleri vardı ama sekli belli değildi.. Simdi bildigin kalemle çiziliyormus gibi.. Kirpigi de yoktu onlarda çıktı.. Cok degisik gelioher gun degsk bisey goruyorm
Doğumdan bi kaç ay önce meme mesajı yapmanı öneririm sütun gelmesini kolaylaştırıyor ben yapmıştım ve sezeryanla doğum yapmama rağmen hemen sütüm geldi. Mama kullanmadımHuhu iyi akşamlar ben aranızdaki kaçak, mayıs annesi.
sayenizde doğumdan değil emzirmekten korkar oldum teşekkürler
Bende merak ediyorum onu almıyor midesini bulandırıyor bazen de direk alıyorNasil alistirdiniz emzige bende herzaman dgil ama uykuya dalamadigi zamanlar vermek istiyor ama cok almak istemiyor
Dr 4 çiş dolu bez aliyorsanjz doyuyordur demistiAy cildircam bende ayniyim ya. Sana bugunumu anlataym sabah 7 gbi aglamasiyla uyandim 8 e kadar emzirdim uyudu memede yerine koydum 8.05 te aglayarak uyandi bildigin feryat figan nasl emiyo sanirsin saatlerdir ac sonra yine emdi uyudu koydum yine agliyo memeye yapisiyo ama nasl bi emmek aylardir ac kalmis gbi bu rutinim aksam 18 e kadar boyle devam etti inan wc ye gidemedim yemek yapamadim en son artk gina geldi sac bas dagilmis kan ter icindeyim 60 ml mama verdim ama yok yine uyumuyo sonra 30 daha verdim 3 saattir uyuyo şimdi dusa girdim yemek yedim sabahtan beri acliktan basim agriyodu inan. Napcaz biz boyle? Deliricim az kaldiuyusa da uyusam diye gozunun icine bakyorm uyuyunca ozleyip tepesinden ayrilamiyorm doymuyo mu doyuyo mu anlayamiyorm
Banyo yaptırdın mı? Hastaneden çıktıktan sonraki günden itibaren hergun yaptırdım 4. Gün göbeği düştü kızımınBenım kuzu resmen anne karnındaki gıbı günduz uyuyor gece uyanık. Çok obur süt yetmiyor ve sureklı ağlıyor, uyumuyor. Annem bastı gitti. Kayınvalıde 40 cıkınca gıdecek kocasını dogumdan sonra yolladı rahat edeyim dıye... Gece uyumayan bır bebek oldugu ıcın perısanımm..bugun 10.gün. Ben emzırmekten ve sagmaktan toplam 13 kg verdım. Sürekli yemeye çalışıyorum ama emzırmekten halsiz susuyorum. Dıger 2 oğlumda uyurmuşum en azından...oğlanların huysuzlugunu saymıyorum bıle. Kardeslerını sevecegız dıye zarar veriyorlar. Şspşup öpmeldr kafasını seviyim dıye sokmalar, kulağına bagırmalar.... Ortada buldukları seyleri kacırıp kesmeler.... 3.çocuk zormuş ama herseye ragmen o bebek kokusu yok mu... Herseye bedel..... 10 gun oldu ama göbek düşmedi alkol de sürmedık. Nıye dusmedı anlamadım
4 cıs dolu bez oluyor bizde bi de doyunca memeyi bırakıp üstüne yatıyor kilo alımına falan baktıklarında yeterince besleniyor dedi hemşireBebeklerinizin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsünKızlar dün 38+1de spinal sezeryan idoğum yaptım
Gülce hanım 3800 gr 51 cm doğdu. solunum biraz hızlıydı sezeryan doğuma bağlı. yenidoğan da gözetim altında şuan gidip emziriyorum aradapazartesi çıkıcak inşallah
Molfiks i ben çok beğendim canm. Dört sene önce ilk bebeğimde almsitim hiç güzel değildim şimdi sınıf atlamış resmen dokusu falan çok güzel sızdırma yapmio. Tavsiye edermİsrarla elinle tutarak ver o ittirerec sen geri ver .ben hastahanede emzirdim sonra yalancı emzik verdim aldi hemen.gec kalırsan tutmaz.emzik anneler icin hayat kurtarici.simdilerde memede uyumak istiyor dr emzir doyduğuna eminsen emzik ver uykuya gecsin dedi.oo ilk gun verdim dedim tecrübe işte diyor
Gunde 10 kereye kadar kaka normalmiş.kaka yapan çocuk doyuyor demektir dedi dr .( Ben ishal oldu sandim da )
Sarilik degeriniz kacti en son.artik hst de kandan once ateş ölçer gibi birşeyle sariliga bakılıyor 13 üstü ise kan bakılıyor.emin olmak icin bi gotursen mi acaba.uyumasi tamam gece gündüz karışmış derler 40 gun normal ama deliksiz uyumasi iyi değil.sekeri düşmüş olabilir
Minies ile hepsiburada da Molfix ayni rakamlara geliyordu bende molfix aldim deniycem iyi ise prima ile yollarimizi ayiricam.az bez kullanmışsin biz 7gunde 51 li olani bitirip 2.pakete geçtik .ama bunun 10 tanesi beze aninda çiş yapmasierkek çocuk pipi yukarda geziyor yeniyi takınca hopp çiş
Benim minnak memede iken ben anlatayim canim
Öncelikle müthiş birşey.
Hastane yatis yapıyor nst ye takıyor damar yolu açıp giydigin ameliyat önlüğü ile yataginla götürüyorlar.ben sondayi sordum ameliyathanede takacağız dedi yoksa burdaki arkadaş igne sonrası taktırın demişti o an takmak isteseler ameliyathanede takin diye söyleyecektim.
Ameliyathanede anestezi uzmani hafif kambur durmani isteyip igneyi yapıyor.incecik bir igne ve 10 sn sürüyor gercekten aci yok minicik bi ısırık.bebek meme emerken daha çok canim acıyor o kadar az iğne acısı.benim 2 kere tansiyonum düştü makine sinyal verdi igne yaptilar damar yolundan 1 kerede kendimi iyi hissetmiyorum migdem bulanıyor dedim acsan kusmazsin merak etme dedi ama yine bulanti kesici igne yapti.basinda bir hemsire var makineyi kalp atislarini tansiyonunu takip ediyor.karninda birsey yapıyorlar evet ama hissetme yok sadece orda birşeyler yapılıyor bunun tedirginliği oluyor.bi an göğüs altıma bastirdi dr ne oluyor dedim siliyoruz dedi ama 10 sn sonra bebeğim ağladı.bu kadar .bebegi silip yanima getirdiler üşümesin annesi götürelim dedi.ben odaya gecmeden bebeği odaya götürmeyin dedim.merak etme seni bekleyecegiz dediler.ben tuplugasyonda oldum (tüp baglatma)ona ragmen 11.30 da ameliyata baslandi 12.30 da odamdaydim.dikis falan hissetmiyorsun.
Ben aglamam diyordum ama o ağlama sesi ile bende film koptu çok ağladım.mukemnek bir duygu.
Hastane de agri kesici yapıyorlar anlamıyorsun ana eve ciktiktan sonra 3 gün bas agrisi yasadim.onuda 3 lt su 6-7 bardak sade nescafe ile atlattim.ilk gün çok siddetliydi uyuyunca geçiyor du Allah'tan.hatta bi ara keske spinal olmasaydim dedim ama şimdi iyiki olmuşum diyorum.
Spinali ne guzel anlatmissinİsrarla elinle tutarak ver o ittirerec sen geri ver .ben hastahanede emzirdim sonra yalancı emzik verdim aldi hemen.gec kalırsan tutmaz.emzik anneler icin hayat kurtarici.simdilerde memede uyumak istiyor dr emzir doyduğuna eminsen emzik ver uykuya gecsin dedi.oo ilk gun verdim dedim tecrübe işte diyor
Gunde 10 kereye kadar kaka normalmiş.kaka yapan çocuk doyuyor demektir dedi dr .( Ben ishal oldu sandim da )
Sarilik degeriniz kacti en son.artik hst de kandan once ateş ölçer gibi birşeyle sariliga bakılıyor 13 üstü ise kan bakılıyor.emin olmak icin bi gotursen mi acaba.uyumasi tamam gece gündüz karışmış derler 40 gun normal ama deliksiz uyumasi iyi değil.sekeri düşmüş olabilir
Minies ile hepsiburada da Molfix ayni rakamlara geliyordu bende molfix aldim deniycem iyi ise prima ile yollarimizi ayiricam.az bez kullanmışsin biz 7gunde 51 li olani bitirip 2.pakete geçtik .ama bunun 10 tanesi beze aninda çiş yapmasierkek çocuk pipi yukarda geziyor yeniyi takınca hopp çiş
Benim minnak memede iken ben anlatayim canim
Öncelikle müthiş birşey.
Hastane yatis yapıyor nst ye takıyor damar yolu açıp giydigin ameliyat önlüğü ile yataginla götürüyorlar.ben sondayi sordum ameliyathanede takacağız dedi yoksa burdaki arkadaş igne sonrası taktırın demişti o an takmak isteseler ameliyathanede takin diye söyleyecektim.
Ameliyathanede anestezi uzmani hafif kambur durmani isteyip igneyi yapıyor.incecik bir igne ve 10 sn sürüyor gercekten aci yok minicik bi ısırık.bebek meme emerken daha çok canim acıyor o kadar az iğne acısı.benim 2 kere tansiyonum düştü makine sinyal verdi igne yaptilar damar yolundan 1 kerede kendimi iyi hissetmiyorum migdem bulanıyor dedim acsan kusmazsin merak etme dedi ama yine bulanti kesici igne yapti.basinda bir hemsire var makineyi kalp atislarini tansiyonunu takip ediyor.karninda birsey yapıyorlar evet ama hissetme yok sadece orda birşeyler yapılıyor bunun tedirginliği oluyor.bi an göğüs altıma bastirdi dr ne oluyor dedim siliyoruz dedi ama 10 sn sonra bebeğim ağladı.bu kadar .bebegi silip yanima getirdiler üşümesin annesi götürelim dedi.ben odaya gecmeden bebeği odaya götürmeyin dedim.merak etme seni bekleyecegiz dediler.ben tuplugasyonda oldum (tüp baglatma)ona ragmen 11.30 da ameliyata baslandi 12.30 da odamdaydim.dikis falan hissetmiyorsun.
Ben aglamam diyordum ama o ağlama sesi ile bende film koptu çok ağladım.mukemnek bir duygu.
Hastane de agri kesici yapıyorlar anlamıyorsun ana eve ciktiktan sonra 3 gün bas agrisi yasadim.onuda 3 lt su 6-7 bardak sade nescafe ile atlattim.ilk gün çok siddetliydi uyuyunca geçiyor du Allah'tan.hatta bi ara keske spinal olmasaydim dedim ama şimdi iyiki olmuşum diyorum.
Hastane odasinda klimanin altinda uyandiramiodum eymeni ben.. Yenidogan yogun bakimi buz gibi yine uyandiramiodum.. Hemsireler uyandiriyodu ama ben topugunu da siksam uyanmiodu
Neden yatrdilar hastaneye cnmArkadaslar merhaba
Maşallah gözünuzaydin analı babalı büyüsünKızlar dün 38+1de spinal sezeryan idoğum yaptım
Ben onu denemek istedim ama çok kötü falan dediler vazgeçtim a101 de bir bez var onu denedim beklediğimden iyi cıktı ilerde sorun olursa molfix i de denerimMolfiks i ben çok beğendim canm. Dört sene önce ilk bebeğimde almsitim hiç güzel değildim şimdi sınıf atlamış resmen dokusu falan çok güzel sızdırma yapmio. Tavsiye ederm
Kendi uyanmasını bekleşen çok mu geç kalkıyor?Ya yogunda zaten ne zaman gitsem hazir asker gibi bekliyodu kuzum ve en az 13 14 dk emiyodu.Evde nerdee o kadar.burnunu sıkıyorum,topugunu sıkıyorum yokkNapiyo bu hemsireler anlamiyorum.meme saatini yarim saat evvele kuruyorum ki uyandirmak o kadar suruyo.
Mesela benimkinin uykusu belli 3 saatten önce kalkmıyor kaldırınca da huysuzlanıyor kendi haline bırakınca max 3.5 saat sonra kalkıyor ve kendini iyi doyuruyor hiç 2 saatte bir kaldırmayı denemedim kendi kalksın dedimYa yogunda zaten ne zaman gitsem hazir asker gibi bekliyodu kuzum ve en az 13 14 dk emiyodu.Evde nerdee o kadar.burnunu sıkıyorum,topugunu sıkıyorum yokkNapiyo bu hemsireler anlamiyorum.meme saatini yarim saat evvele kuruyorum ki uyandirmak o kadar suruyo.
Sana nasıl ilaç verdiler ki ben gripten heder oldum lohusasin sen hiç bise yapılamaz diye gönderdiler beni heprint mastit için doktorun verdigi antibiyotik bebege geciomus prospektusu okudum sabah.. Senin kullandgn antibiyotiklerde boyle miydi eymenin doktoruna sordum içebilirsin demişti halbuki
Mesela benimkinin uykusu belli 3 saatten önce kalkmıyor kaldırınca da huysuzlanıyor kendi haline bırakınca max 3.5 saat sonra kalkıyor ve kendini iyi doyuruyor hiç 2 saatte bir kaldırmayı denemedim kendi kalksın dedim
Mesela benimkinin uykusu belli 3 saatten önce kalkmıyor kaldırınca da huysuzlanıyor kendi haline bırakınca max 3.5 saat sonra kalkıyor ve kendini iyi doyuruyor hiç 2 saatte bir kaldırmayı denemedim kendi kalksın dedim
Annem hep bunu dedi.Birak kendi uyansin diye ama kac kez doktorun yanina gitsek adamin dedigi ilk sey 2 saatte bir en gec 3 saatte bir emzirme&mama veriyosun dimi oluyyuzden cocuklar da mahvoluyor ben de.Yogun bakima girmeyen toparladi kilosunu.Aslinda onu uyandirmasam da olur ama digeri daha dusuk kiloda oldugu icin uyandiriyorum malesef.He uyaninca cok mu emiyo ? Hayir.Içi uyuyo garibimin
Sana nasıl ilaç verdiler ki ben gripten heder oldum lohusasin sen hiç bise yapılamaz diye gönderdiler beni hep
Kac kilo su an premature olan? Eymen 2200ken doktor kendi uyansin dedi bana ve kilo almaya devam etti.. Aile hekimi, acildeki doktor hepsi 2 saatte bir dedi.. Ama bu sekilde gayet iyi gidiyoruz biz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?