Annem hep bunu dedi.Birak kendi uyansin diye ama kac kez doktorun yanina gitsek adamin dedigi ilk sey 2 saatte bir en gec 3 saatte bir emzirme&mama veriyosun dimi oluyyuzden cocuklar da mahvoluyor ben de.Yogun bakima girmeyen toparladi kilosunu.Aslinda onu uyandirmasam da olur ama digeri daha dusuk kiloda oldugu icin uyandiriyorum malesef.He uyaninca cok mu emiyo ? Hayir.Içi uyuyo garibimin
Pazartesi gunu 2180 gramdi minigim.Doktor israrla 2 saatte bir diyor ama cok nazli aliyor mamayi.Acaba tam uyanamiyor diye mi ? Istahsiz sanki diyorum.Bir de bu gazdan dolayi kusma var.cok degil ama var.2200 e az kaldi.Bende mi oyle yapsam bilemedim ki.Dinc oldugunda 8 -10 dk emiyor tabi dinlene dinleme ya da benim cenesine durtmemle.Uyandirmazsam kilo almazsa vicdan azabindan mahvolurum bide
Annelere güvenmek lazım bi bildikleri oluyo gerçektenAnnem hep bunu dedi.Birak kendi uyansin diye ama kac kez doktorun yanina gitsek adamin dedigi ilk sey 2 saatte bir en gec 3 saatte bir emzirme&mama veriyosun dimi oluyyuzden cocuklar da mahvoluyor ben de.Yogun bakima girmeyen toparladi kilosunu.Aslinda onu uyandirmasam da olur ama digeri daha dusuk kiloda oldugu icin uyandiriyorum malesef.He uyaninca cok mu emiyo ? Hayir.Içi uyuyo garibimin
Aç olsa zaten kalkıp emiyor hatta dayanamıyorBende oyle yapiyom aynen eymende en fazla 3.5 saate kalkio.. 4 saat olunca öyle bir emiyor ki o mıymıy eymen gitmiş dersinbu haftaya kadar uyku düzeni yemek düzeni sorun olmadi.. Ins haftaya da guzel kilo almis olur da hep onun istedgi saatlere göre belirlerim emzirmesini
Aile hekimlerine gram güvenmiyorum topuk kanı için götürdüğüm de kakasini gunde 8 defa falan yapiyodu onu sordum adam al al cocugu gotur normal degil hastanede tahlil yapsinlar kan alsinlar dedi kendi doktorunu aradim sordum 10 defaya kadar normal dedi bosuna cocugu kan almak icin deldirecekti adamAile hekimi verdi.. Lohusalik bitti bende ama.. Normal bi antibiyotik vermis galiba.. Ama prospektuste emziren anne icin kar zarar gozetilerek doktor kontrolunde verilmesi gerekir diyor
Bi kere dene istersen 3 saati bekle en azından memeyi emmesinden anlarsın acıkıp acikmadigini ben her çocuğun kendi düzeni olduğunu düşünüyorum onlar biliyorlar uyanacaklari uyuyacaklsri zamanı karnimizdayken bile öyleydiPazartesi gunu 2180 gramdi minigim.Doktor israrla 2 saatte bir diyor ama cok nazli aliyor mamayi.Acaba tam uyanamiyor diye mi ? Istahsiz sanki diyorum.Bir de bu gazdan dolayi kusma var.cok degil ama var.2200 e az kaldi.Bende mi oyle yapsam bilemedim ki.Dinc oldugunda 8 -10 dk emiyor tabi dinlene dinleme ya da benim cenesine durtmemle.Uyandirmazsam kilo almazsa vicdan azabindan mahvolurum bide
Doktor banada sütün yetmezse 6 saatte bir mama verebilirsin dedi. Dün yetiyordu,bugun yetersiz kaldi sanirim.
Gozunuz aydin,sağlıkla büyütün
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün
Sağlıkla analı babali büyütün inşallah.
Toparlansin iyi olsunda yakinda kucağında iyi olur inşallah
Kuyruk sokumunun orada apse tarzi bisey var baş verdi. iltihap varmis damardan antibiyotik aliyoruz kurutmaya calisiyorlarNeden yatrdilar hastaneye cnm
Annelere güvenmek lazım bi bildikleri oluyo gerçekten
Aç olsa zaten kalkıp emiyor hatta dayanamıyorsaldırıyor
Aile hekimlerine gram güvenmiyorum topuk kanı için götürdüğüm de kakasini gunde 8 defa falan yapiyodu onu sordum adam al al cocugu gotur normal degil hastanede tahlil yapsinlar kan alsinlar dedi kendi doktorunu aradim sordum 10 defaya kadar normal dedi bosuna cocugu kan almak icin deldirecekti adamsonraki günler de düzeldi
Bi kere dene istersen 3 saati bekle en azından memeyi emmesinden anlarsın acıkıp acikmadigini ben her çocuğun kendi düzeni olduğunu düşünüyorum onlar biliyorlar uyanacaklari uyuyacaklsri zamanı karnimizdayken bile öyleydi
Allah anali babali büyütsüncnm nesi var bebeginin?
Canm eğer başka bir aile hekimi daha varsa e devlet üzerinden doktorunu değiştirebilirsin bazıları gerçekten çok uyuz oluyorBazen eski yöntemler de işe yarıyor.. Denemek lazım.. Annem eskiden size agladikca meme verirdik demişti.. Şimdi 2 saatte bir diolar.. Bence riskli bi durum yoksa bebek kendi istemeli memeyi.. Özlem duymali memeye.. Memeler memeler dombul dombul memelerişin esprisi bi yana bende yapiorum ama dogru mu bilmiyorm.. Kilo alimi devam ederse bi sekilde iyi gidiyoruz.. Zaten 3 saatte uyaniyor genelde.. Mama verince uzun uyuyor..
Ay benim aile hekimi de tuhaf.. Gecen eymeni tutuşuma kızdı azarladı resmen.. Halbuki sen gerekirse oturtarak tut hicbisey olmuyomus.. Eskiden d vitamini verilmedigi icin geyregi acır diye öyle tutmuyorlarmis.. Saglik ocaginda kadinin biri dedi sinir oldum o zmn lohusa psikolojisi bi de herkesin içinde sanki kötü anneymisim gibi hissettirdi.. Doktora da dedim o da azarlaynca uyuz oldum iyicehalbuki gecen acildeki doktorun eymeni tartiya bi koyuşu var.. Bi elinden bi de bacagindan tuttu kedi yavrusu tutar gibi hemde.. Eymende hiç ses etmedi yani.. Bi tuhaf kadın.. Evlenince ilk randevusuz gittim.. Randevu al gel dedi.. Randevu alıyodim şimdi randevusuz aliyo beni.. Sezeryandan snra korse takiyim mi diye sordum danisaym diye.. Onermiyoruz bisey takilmasini dedi.. Haydarpasadaki doktorlar da takmiyorum diyince hemen takmaya basla dediler.. Şeker yuklemesinde de yaptirmicam diyince ona da kızmıştı.. Garip bi kadın ya
İnşallah sağlıcakla canım doktorda bu hafta bekliyor
Korku heyecan oluyor cidden bazen hadi doğsun diyorsun bazen az daha mı kalsak diyorsun
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsünBebeğin neden hastanede inşallah iyi olur çabucak toparlanır çıkarsınız
Mantıklı ben söylemesem alınırlar ama mecburen haber vereceğimNe zaman oldu canım bir şey oldu mu çok kötü durum ya Bir şey olmamıştır korkmak iyi gelmiyor ama yerindedir yine mide yanması dün gece bende de oldu mide bulantısı normal dedi doktor baskıdan oluyormuş mide yanması da o sebeple mi acaba su içtikçe yandı midem gece
Antibiyotik üç grup canım. Ben emzirirken kullanmak zorunda kaldım. Yanılmıyorsam B grubuydu emzirirken kullanılan güvenli grup. Augmentin, Cefax, duocid kullandım ben. Augmentin oğluma dokundu duocid sıkıntı çıkmamıştı. Bu ikisini mastıt için kullandım. Cefax bir operasyon geçirdim o dönem kullandım. Bir de bronşit olunca Macroll kullandım.rint mastit için doktorun verdigi antibiyotik bebege geciomus prospektusu okudum sabah.. Senin kullandgn antibiyotiklerde boyle miydi eymenin doktoruna sordum içebilirsin demişti halbuki
Allah anali babali büyütsüncnm nesi var bebeginin?
Bende uyandirmiyorum. Kendi uyansin diye bekliyorum.Annem hep bunu dedi.Birak kendi uyansin diye ama kac kez doktorun yanina gitsek adamin dedigi ilk sey 2 saatte bir en gec 3 saatte bir emzirme&mama veriyosun dimi oluyyuzden cocuklar da mahvoluyor ben de.Yogun bakima girmeyen toparladi kilosunu.Aslinda onu uyandirmasam da olur ama digeri daha dusuk kiloda oldugu icin uyandiriyorum malesef.He uyaninca cok mu emiyo ? Hayir.Içi uyuyo garibimin
Gecmisler olsun insallah en kisa zamanda iyilesir yavrunArkadaslar merhaba
Ben 7 ekim p.tesi gunu sezaryenle dogum yaptim. 2. cocugum. 2 kızım oldu.Talihsizlikler yuzunden yazamadim .Bebegimi hast. yatirdilar bende yanindayim suan. Rabbim kimseye dermansiz dert vermesin. Allah hepinizin yardimcisi olsun
Benim oğlum da oyle. Ilk gunler uyandirdm emzirmek icin cok huysuzlandi. Gecen aksam da babasi uyandirdi kiyamet koptu evdeMesela benimkinin uykusu belli 3 saatten önce kalkmıyor kaldırınca da huysuzlanıyor kendi haline bırakınca max 3.5 saat sonra kalkıyor ve kendini iyi doyuruyor hiç 2 saatte bir kaldırmayı denemedim kendi kalksın dedim
Hayır benim derdim ne anlamadım. Müthiş uykusuz bir oğlum vardı ki hala uykusu sıkıntılı uykuya geçiş beni öldürüyor. Gece iki üç saat kesintisiz uyuyorum şu an. İkinci doğunca o da mümkün olmayacak hayır yat uyusana kızım niye hadi doğsun artık diyoraun di mi amabende oyle diye diye bu güne geldm . sıra sende
molfiks yeni olan canm eskileri bende beğenme mistim.Ben onu denemek istedim ama çok kötü falan dediler vazgeçtim a101 de bir bez var onu denedim beklediğimden iyi cıktı ilerde sorun olursa molfix i de denerim
Kendi uyanmasını bekleşen çok mu geç kalkıyor?
Enfeksiyon durumunda antibiyotik verilir. Çünkü enfekte annenin ilaçtan daha çok zararı var. Enfeksiyon tedavi edilmezse mastıtte ameliyata doğru ilerler.Sana nasıl ilaç verdiler ki ben gripten heder oldum lohusasin sen hiç bise yapılamaz diye gönderdiler beni hep
Ay yaradana kurban olayım ben onu yaa insanı mest ediyolar .Kızlar eymenin kaşları daha yeni çiziliyor.. Bugun farkettim.. Sanki kaş kalemiyle çiziliyormuş gibi.. Kaşlarinin orda tüyleri vardı ama sekli belli değildi.. Simdi bildigin kalemle çiziliyormus gibi.. Kirpigi de yoktu onlarda çıktı.. Cok degisik gelioher gun degsk bisey goruyorm
Ben taburcu olduktan snra eve gelince eymenin cenesine hiç vurmadm zorlamadm emsin diye.. Memede tuttum nefesini toparlayinca emmeye devam etti.. Bence 50 100gr snra biraz daha rahatlicaksin.. Daha onun canı yok hali yok.. Eymen hala tembel tembel emiyor.. Hiç öyle istahli istahli emmiyor anca 4 saat uyuduktan sonra iştahlı oluyo.. Biraz daha dayan.. Az bisey daha kilo alsın.. Zorlama bakalim.. Doktora da sor yine sen.. Benim doktora her doktor bisey diyince soruyorum 2 saatte bir emzirsem mi diye.. Mastit olunca yine sordum emzireyim mi diyekadin israrla karismayin duzenine istedgi zmn yesin istedgi zmn uyusun zorlamayin dedi.. Kilo alimu iyiyse sorun yoktur diyor.. Bi de anne bebek uyum odasi hemsiresi yanimiza geldiginde uyku vakitlerine karismayin otizme kadar gidebilir demisti.. Aslı astarı var mi bilmiyorm.. Doktora da sormadım
Canım seninki ergenliğe girip öyle çıkacak. Ugrasmayacaksin emme alt değiştirme falanAy yaradana kurban olayım ben onu yaa insanı mest ediyolar .
Benim ki sakallı falan doğacak o zaman
Canim bir de uyumak da bebegi büyütür.. Yarim saat önce uyandiriyosan 1.5 saat anca uyuyodur dimi? Sen yine doktoruna danisarak bzm dediğimiz seyleri yap yapiosan.. Her bebekte ayni şeyi yapmayabilir.. Kayinvaliden geldi mi? Rahat misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?