Doğuranların anlattıklarından en büyük korkum ağrı vs değil bu oldu resmenBebek emiyorsa yasamamak mumkun degil canım.
Rastgele ovma hareketi yapiyorum.Ozel bir masaji var mi bunun ? Tarak denmisti bir ara .Nasil ki o ?
Iyi aksamlar herkese. Hic takip edemiyorum nasilsiniz? Takip etmeyi birak elime telefon alamiyorum... cok zor gunler geciriyoruz maalesef sariligimiz dusmuyor. Insallah bir daha yatmak zorunda kalmayiz. Bebegimden su kisacik surede o kadar cok kan alindi ki igne girmeyen morarmayan yeri kalmadi dayanamiyorum hicSariliktan oturu emmeye odaklanamiyoruz cok zor tutuyor unutacak diye korkuyorum. Bir de bende hemoroid oldu onun agrisi da ayri. Insallah sizler guzel gunler geciriyorsunuzdur.
Kızlar size bı sorum olacak ultrason daki tahmini kilo tuttu mu doğunca da ayni mi
Doğuranların anlattıklarından en büyük korkum ağrı vs değil bu oldu resmen
3.750 dedi en son kaç çıkacak merak ediyorumBen de rastgele yuvarlak hareketler yapiyorum. Cok agriyor ama sertçe yapıyorum yine de. Yumusuyor. Sagiyorum makineyle sonuna kadar. Rahatliyor. Bir sonraki emzirmeyi cok sut dolmadan iyice sertlesmeden gerceklestirmeye çalışıyorum. Meme ucum kucuk. Sut dolup gerginlesince cook sertlesince hic tutamıyor oglum. Ben de böyle bir yontem gelistirdim.
Cok gecmis olsun. Umutsuzluga kapilma lutfen. Gecicek bu günler atlaticaksiniz yavrunla.
Sutu sagip versen olmaz mi kaşıkla falan?? Emmeyi umutmaz ki bebekler oyle düşünme
Benim doktorum 3.200 ya da 3.300 dogar dedi. 3.300 dogdu
soğan sürdüm sorun yaşamadım diyen vardi burda . dene istersen canmDoğuranların anlattıklarından en büyük korkum ağrı vs değil bu oldu resmen
Ben şimdiden nemlendirmeye başladım . Hastaneye nde zeytinyağı koydum hem bebeğimin totosu için hem benim memelerim için hem de tuvalete çıkma sorunu yaşamak istemiyorum her yemekten önce içmek için kullanicam. Bebeğimin totosu ve memem için kullanacahimi spreyli bi şişeye koydum ,icecegimi de 300 ml lik su şişeleri var cam ona koydum.Kızlar doğum yapanlardan memesinde problem yaşamayan oldu mu? Her annede mi sıkıntı oluyor ? Sıkıntı yaşamayanlar neler yaptı acaba? Doğurmadan önce önlemimi alayım diye soruyorum.
Kan uyuşmazlığı a bağlı sarılık şöyle oluyor canım, senşn kan grubun 0 pozitif, eşinin ki b pozitif mesala. Bebeğin kan grubu annenin kan grubu değil de babanın ki olursa kan uyuşmazlığına bağlı sarılık oluyor. Büyük oğlum da olmuştu. Bunda kan grubu için tekrar kan alınmasın diye doğum anında kordondan kan alıp kan grubuna baktılar devletteKan uyusmazligimiz yok. Acliga bagli sarilik da degil gunluk 50 gr kadar aliyor asagi yukari. Sebebini bilmiyoruz. Canim ilk bebek sifir uyku ve yasanan onca zorluk bulabildigim azicik vakitte buraya danisiyorum benzer seyleri yasayan veya yasamis birileri var mi diye. Cunku gececegine dair cok inancim yok biraz buyuk bebekleri goruyorum biz de boyle olacak miyiz diye soruyorum cok uzak bize.
Amin canim cok sagol. Allah hicbir bebege hastalik vermesin.
Off bu çocukların çok ilginç işleri oluyor boş bıraktığın an. Geçmiş olsunSu bebek karnimda neler çekti valla kizim burnuna çekirdek sokmuşçığlık çığlığa bağırıyor bi yandan o bi yandan ben ödüm koptu resmen şansa esim burdaydi . karnim taş gbi hala
Biz gobek dustukten sinra 2-3 gun sargi bezini salyangoz gibi sarip göbek deligine koyup üstünü bantliyoruz.yuzuk yaomak diyor eskiler.gobek deliği dışa degil içe olsun diye.Kizlar merhaba. 1 hafta önce ikizlerim dünyaya geldi. Dunde oglumunn göbegi düştü. Ama içeri girmedi.Ama kızımınki böyle degildi Bòyle biseyle karşilaşan vaŕ mi. Pazartesiçocuk doktoruna gidicez. Göstericem. Merak ettim
Sagarken elinle oraya masaj yapıp bastir sertlik dağılıyor bendede oluyor arada.mastit denilen sey dayanilmaz agri kanallarin tıkanması seninki o değil korkma ama sagarak boşalt o memeyi.Kizlar gogsumun kenarinda sertlik var
Aciyor.Her sertlik mastit mi oluyor ? Bunu nasil dagitabilirim ? Emiyolar,sagiyorum...Baska ne yapabilirim?
Crs günü 3250 dedi sonraki hafta sali 3290 doğdu.tutu bizimki.Kızlar size bı sorum olacak ultrason daki tahmini kilo tuttu mu doğunca da ayni mi
Benimki de günde 50 dr kadar aliyor 5-6 kere kaka yapiyor 2 saatte bir emiyor sarilik 10 dan 13 e çıktı dr takip dedi.hani ac çocuk sarilik olurdu diyincede göbek sarılığı olabilir takip edeceğiz dedi.hic birşey anlamadim.Kan uyusmazligimiz yok. Acliga bagli sarilik da degil gunluk 50 gr kadar aliyor asagi yukari. Sebebini bilmiyoruz. Canim ilk bebek sifir uyku ve yasanan onca zorluk bulabildigim azicik vakitte buraya danisiyorum benzer seyleri yasayan veya yasamis birileri var mi diye. Cunku gececegine dair cok inancim yok biraz buyuk bebekleri goruyorum biz de boyle olacak miyiz diye soruyorum cok uzak bize.
Amin canim cok sagol. Allah hicbir bebege hastalik vermesin.
Kalkan kullanmadan emzirenlerde hep oluyor canimKızlar doğum yapanlardan memesinde problem yaşamayan oldu mu? Her annede mi sıkıntı oluyor ? Sıkıntı yaşamayanlar neler yaptı acaba? Doğurmadan önce önlemimi alayım diye soruyorum.
Kizlar sezeryan olanlara bi sorum olacak
benim sezeryan dikislerimn bi kösesinde yumru gibi bi sertlik var bu 3. sezerynm ve agrim acilma vs yok ama misket gibi sislik kafama takildi sizce normalmi
Bi de sonda yeriniz hala aciyormu
Bugun 9 gunluk olduk. Ilk 6 gun boyunca hametan ve kantaron yagi surdum. Gogus ucu koruyucuyla kapattim. Elbiseye surununce fecii aciyordu. Emzirirken aglayacak gibi oluyordum. Sonra bıraktım hepsini 3 gundur ne aci var ne tahris. Kendiliğinden gitti.
Galiba ilk gunler nemlendrmek ve korumak onemli
soğan sürdüm sorun yaşamadım diyen vardi burda . dene istersen canm
Ben lansinoh krem aldım, aklıma geldikçe sürüyorum, nemli duruyor şu an. Doğumdan sonra da avent kalkan kullanacağım, hem kıyafetime değmesin, hem de akan süt biriksin içinde diye. Sanırım bu ikisi yeterli olur. Evde kantaron yağı var, zorda kalırsam onu da sürerim.Ben şimdiden nemlendirmeye başladım . Hastaneye nde zeytinyağı koydum hem bebeğimin totosu için hem benim memelerim için hem de tuvalete çıkma sorunu yaşamak istemiyorum her yemekten önce içmek için kullanicam. Bebeğimin totosu ve memem için kullanacahimi spreyli bi şişeye koydum ,icecegimi de 300 ml lik su şişeleri var cam ona koydum.
autumnn canım, doğum yapmışın gözün aydın olsun. Allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin. O sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz canım, geçecek emin ol. Benim ilk bebeğimde daha yoğundu sarılık sıkıntısı. Fototerapi gördü, dediğin gibi hep kan vermekten eli morarmıştı. Sinirim bozuluyordu benim de, içim dayanmıyordu. Sarılığın tek ilacı beslenme canım, aç kalmasın bebişin. Emzirebildiğin kadar emzir, emziremiyorsan sağ da ver. Eğer sütün yetmiyorsa da mama ver. Memeyi unutur diye de korkma. Şu an sarılığı atlatması önemli. Benim ikinciye de sütüm yeterli gelmiyor mesela, arada mama veriyorum. Yavaş yavaş yoluna girecek inşallah. Allahım bütün sıkıntılarından kurtarsın inşallah.
Doğum yapan diğer arkadaşları da tebrik ediyorum. Ben de sık giremediğim için yazamıyorum kusura bakmayın. Bebişlerinizi sağlıkla büyütün :)
Ben de rastgele yuvarlak hareketler yapiyorum. Cok agriyor ama sertçe yapıyorum yine de. Yumusuyor. Sagiyorum makineyle sonuna kadar. Rahatliyor. Bir sonraki emzirmeyi cok sut dolmadan iyice sertlesmeden gerceklestirmeye çalışıyorum. Meme ucum kucuk. Sut dolup gerginlesince cook sertlesince hic tutamıyor oglum. Ben de böyle bir yontem gelistirdim.
Cok gecmis olsun. Umutsuzluga kapilma lutfen. Gecicek bu günler atlaticaksiniz yavrunla.
Sutu sagip versen olmaz mi kaşıkla falan?? Emmeyi umutmaz ki bebekler oyle düşünme
Benim doktorum 3.200 ya da 3.300 dogar dedi. 3.300 dogdu
Kan uyuşmazlığı a bağlı sarılık şöyle oluyor canım, senşn kan grubun 0 pozitif, eşinin ki b pozitif mesala. Bebeğin kan grubu annenin kan grubu değil de babanın ki olursa kan uyuşmazlığına bağlı sarılık oluyor. Büyük oğlum da olmuştu. Bunda kan grubu için tekrar kan alınmasın diye doğum anında kordondan kan alıp kan grubuna baktılar devlette
Biz gobek dustukten sinra 2-3 gun sargi bezini salyangoz gibi sarip göbek deligine koyup üstünü bantliyoruz.yuzuk yaomak diyor eskiler.gobek deliği dışa degil içe olsun diye.
Sagarken elinle oraya masaj yapıp bastir sertlik dağılıyor bendede oluyor arada.mastit denilen sey dayanilmaz agri kanallarin tıkanması seninki o değil korkma ama sagarak boşalt o memeyi.
Crs günü 3250 dedi sonraki hafta sali 3290 doğdu.tutu bizimki.
Benimki de günde 50 dr kadar aliyor 5-6 kere kaka yapiyor 2 saatte bir emiyor sarilik 10 dan 13 e çıktı dr takip dedi.hani ac çocuk sarilik olurdu diyincede göbek sarılığı olabilir takip edeceğiz dedi.hic birşey anlamadim.
Kalkan kullanmadan emzirenlerde hep oluyor canim
11.gun ve her seferinde ahhh diyip tutturuyorum 1dk sonra acisi geçiyor.lansinoh biraz toparlıyor ama yok etmiyor.3-4 güne geçer diye tahmin ediyorum.
Sonda yerim acimiyor.sezeryan ywrinde benimde topaklanma var ara ara ama misket kadar değildir.
Gozun aydın canimKızlar doğum yaptım çok şükür darısı bekleyenlerin başınabebişim normal doğumla dünyaya geldi şükürler olsun ❤
Teşekkür ederim canımGozun aydın canim
Ben soğanı 3 gün üst üste yaptim ama yine yara oldu.Ben lansinoh krem aldım, aklıma geldikçe sürüyorum, nemli duruyor şu an. Doğumdan sonra da avent kalkan kullanacağım, hem kıyafetime değmesin, hem de akan süt biriksin içinde diye. Sanırım bu ikisi yeterli olur. Evde kantaron yağı var, zorda kalırsam onu da sürerim.
Soğan beni biraz korkuttu ya eşim hiç soğan sarımsak yemez, bebeğim de ona çektiyse kokar, sütü istemez falan. O riske girmem.
Sağlıkla güle güle büyütKızlar doğum yaptım çok şükür darısı bekleyenlerin başınabebişim normal doğumla dünyaya geldi şükürler olsun ❤
Hemşire aynı diye biliyorum bizde bir tane var cnn belki sizinki farklıdır tabiGit gide onu dusunuyorum ama takibimizi yapan hemsiremiz cok iyi yaa.. Onu birakmak istemiyorum
Kizlar sezeryan olanlara bi sorum olacak
benim sezeryan dikislerimn bi kösesinde yumru gibi bi sertlik var bu 3. sezerynm ve agrim acilma vs yok ama misket gibi sislik kafama takildi sizce normalmi
Bi de sonda yeriniz hala aciyormu
Doğuranların anlattıklarından en büyük korkum ağrı vs değil bu oldu resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?