Ben sıkı takiple genelde ilaçsız atlatanlardandim çocuk için. Biraz uzun sürerdi belki ama bağışıklığı güçleniyor. Ama şu an hiçbir şeyi göze alamıyorum. Öteki daha 5 günlük.Cocuklarda ne etki eder bilemem.. Ben sogukla ilgili bütün hastaliklari boyle atlattm.. Ama cocuklarda napilir inan bilmiyorum.. Eymen ateslense naparim onu da bilmiyorm.. Surekli kontrol ediyorum aşıdan beri
Ankara'da Hacettepe üniversitesi bu işin ehli. Doç. Dr. Özge Uysal Soyer, Prof Dr Enis Bülent Şekerelİyisine ben rastlamadım illaki vardır. Kendim bazı çözüm yolları buldum. Bronşit önlemek için senede bir grip aşısı. Döküntüler niçin zeytinyağli sabun. Döküntü zamanı alerjen yiceklerden uzak tutmak. Hatta yazın kolları bacakları pütür pütür oluyo kime gittiysem hep ilaç krem losyon verdi. En son bı doktora götürdüm. Dediki on yaşında genelde geçer müdahaleye gerek yok ise yaramaz. Kaşıntı varsa losyon verelim. Kaşıntı olmuo dedim kendi haline bırak o zaman dedi. İlk defa bı doktor ilaç yazmadan gönderdi.
Canm ben sezaryen dogum yaptm ilk 3 gun sutum gelmedi hastanede mama basladilar eve geldik hala sut yok mecbur sarilik var mamaya devam ettim doktor zamanla birakirsin dedi sonra sutum gelince mamayi biraktim sadece anne sutu veriyordum bir haftalik filandi sarilik yukselmeye basladi ben sütüm yetmedi doymadi ondan yukseldi diye mama vermeye tekrar basladim. Sonra mastit oldum sutum azaldi yine mamaya devam bu arada bebegm buyudu mama 30cc ler yetmedi 60cc ye cktk: once emziriyorum iki gogsumu de veriyorm gogusler bosalinca da mama veriyorm. Simdi mama vermeden uyumuyor. 35 gunluk olduk. Aylik kontrolde doktor 700 gram almis beslenememis dedi sarilik degeri bir aylik olmasina raagmen hala 13 ckti doktor uzamis sarilik dedi doymuyor mamayi 90 a cikar dedi: bi ton kan alindi tahlil yapildi yavruma karaciger ast alt degerlerj yuksek ckti beslenemediginden diyinve doktor kendimi sucladm mamaya onyargili davrandm vermedm cocugum hasta olacagina mama icsin dedim. Doktor 90-90 gunde iki kere ver dedi. Simdi gunde 2 kere hatta bazen 3 kere 90-90-90 veriyorm. Sutumun yetip yetmedigini anlayamiuorm biraksam surekli emiyor ama emip yatirdigimda tekrar uyaniyor doymuyor diyo annem oyuzden mecbur mamada veriyorm ama brakmayi cok cok cok istiyorm. Napcam bilmiyorm. Bazen uyusun diye mama verince kendimi suclu hissediyirm ama uyumadiginda bitap dusuyorum ve sutum azaliyor nasl birakcaz bu mamayi bilmiyorum
Ya işte ben senin gibi düşünmüyorum doktor bile mama ver demiş, sonuçta zehir değil.
Meme de alıyorsa bence sıkıntı yok mama almasında. Beni de çok tedirgin ettiler mama verme verme kilo alıyor vs diye eeee şimdi bazı günler süt gelmiyor napim yani illa meme mi zorlayalım.
Mama verilen bebek sanki hastalıklı gibi muamele...
1 bebek buyutmek cok kolaymış. Ikinci gelince cok zormuş. Birde benim yas araligim cok az. Ikisinin altini bagliyorum. Ikiside bana muhtac
Bak simdi 60ml mama verdim. Kaşıkla verdigim icin bir kısmı agzinin kenarindan aktı. Doymus olmasi gerek. Ama şimdi yinede beni emiyor. Emmeden uyumuyor. Yoksa mama yiyip aç olması imkansiz. Ben anlamıyorum neden hrp agzi acik emme istegi var.Bende çok üzülüyorum mama veriyorum ayriyeten diye.. Ama dedigin gibi ucunda ölum yok.. Yapcak bisey yok.. Uyumuyor.. Uyumayinca da farkli seylerle karsilasabilirz.. Aç kalinca sarilik vsvs bi sürü tehlikesi var.. Tabi bizde biliyoruz mama iyi bisey degil anne sütünün yanından geçemez.. Ama yetmiyor süt yetmeyince napalim.. Bende mamayla buyumusum ne şeker var ne baska bisey..bu olmuycagi anlamina gelmiyor ama simdilik saglikliyim.. Mevlam vermis belli biömür bunu yaşıyoruz.. Herkes evladi için en iyisini ister ama elden gelmeyince neyleyelim.. Bence sen kendi bildigini yap.. Annesin sen..evladin ve kendin için en iyi olanı sen bilirsin.. Bana da aile hekimi ne biçim tutuyorsun bebegi dedi azarladi resmen.. Öyle sinirlendim ki içimden.. Bi gun ters bisey derse bozcam ama.. Anne evladini nasil tutcani bilmez mi.. Sende evladini nasil besliyceni bilmez misin sanki.. Bana annem bile mama verme diyo..napaym cocugu aç mı birakaym tovbe tovbe.
Cnm sen biberonla mi veriyosun mamayi peki?Bende çok üzülüyorum mama veriyorum ayriyeten diye.. Ama dedigin gibi ucunda ölum yok.. Yapcak bisey yok.. Uyumuyor.. Uyumayinca da farkli seylerle karsilasabilirz.. Aç kalinca sarilik vsvs bi sürü tehlikesi var.. Tabi bizde biliyoruz mama iyi bisey degil anne sütünün yanından geçemez.. Ama yetmiyor süt yetmeyince napalim.. Bende mamayla buyumusum ne şeker var ne baska bisey..bu olmuycagi anlamina gelmiyor ama simdilik saglikliyim.. Mevlam vermis belli biömür bunu yaşıyoruz.. Herkes evladi için en iyisini ister ama elden gelmeyince neyleyelim.. Bence sen kendi bildigini yap.. Annesin sen..evladin ve kendin için en iyi olanı sen bilirsin.. Bana da aile hekimi ne biçim tutuyorsun bebegi dedi azarladi resmen.. Öyle sinirlendim ki içimden.. Bi gun ters bisey derse bozcam ama.. Anne evladini nasil tutcani bilmez mi.. Sende evladini nasil besliyceni bilmez misin sanki.. Bana annem bile mama verme diyo..napaym cocugu aç mı birakaym tovbe tovbe.
Ikinciye uzun ara vermem diodm ama tekrar dusuneyim bunu
iyi geceler kizlar ben doğurdumdogumum guzel gecti cok şükür oglum da iyi yanimda 2900 kilosu . o kadr egzersiz ve masajların faydasını gördüm cok şükür dikisim yok bi tane igne yapıldı onun harici herşeyiyle doğal bi dogum oldu Allah im herkese nasip etsin inslh boyle guzel dogumlar.. Ama berbat bi ebem vardı Allah ta boyle insanlardan uzak etsin bizi . cok aşırı sinirliyim cunku bebeğim 15 dk çıplak o soğukta kaldi kimse elini vurmadı bn sanıyorum birsey yapıyorlar faln . bn şimdi bunlari nasil şikayet edebilirim ?
Cnm sen biberonla mi veriyosun mamayi peki?
iyi geceler kizlar ben doğurdumdogumum guzel gecti cok şükür oglum da iyi yanimda 2900 kilosu . o kadr egzersiz ve masajların faydasını gördüm cok şükür dikisim yok bi tane igne yapıldı onun harici herşeyiyle doğal bi dogum oldu Allah im herkese nasip etsin inslh boyle guzel dogumlar.. Ama berbat bi ebem vardı Allah ta boyle insanlardan uzak etsin bizi . cok aşırı sinirliyim cunku bebeğim 15 dk çıplak o soğukta kaldi kimse elini vurmadı bn sanıyorum birsey yapıyorlar faln . bn şimdi bunlari nasil şikayet edebilirim ?
Uzun ara verince büyük daha çok bilip etkileniyor belki de.. belki peşpeşe olsa daha kolay bilemem
sagol canmGözün aydın Allah analı babalı büyütsün
amin canm sagolAnam gıs dogurdun sonunda.. Demekki sana baski yapmak lazim doğur diye
Allah anali babali büyütsün
Niye öyle yapmislar ki.. Allah allah.. Saglik bakanlığına yada cimere yaz canim.. Detaylari bilgileri doğru ver ki rahat ulassinlar o ebeye
Kızlar sütüm gelmiyor lütfen yardım edin
Bize de kükürtlü bitkisel bir sabun vermişti doktor. Sivilce benzeri bir döküntü olmultıBizde vücut döküntüleri için doğal çare bulduk. Hakiki zeytinyağı sabunu . Vücudunda alerjik döküntü olunca genelde sıcaklarda oluo bu sabunla banyo yaptiriyoruz çok iyi geliyor. En son durularken bı yemek kaşığı kadar karbonat suya karıştırıp döküyorum vücuduna. En son temiz suyla duruluyorum çok iyi gelio. Doktorlar hep alerji şurubu losyonlar kremler verip duruyo.alerji yapan faktörü genelde anne bı zaman sonra keşfediyor.
3 aydan sonra öneriyor çocuk doktorlarıKızlar saç boyarsak süte geciyormu? Saçlarımın beyazları çıktı. Kendimi kötü hissediyorum
İnan ne yaşarsan yasa melegine bakınca şükürler olsun iyiki diyosun. Ben normal doğum yaptım sonra hiç duzelemicem sandım ama sanki bi anda toparlandım bir buçuk hafta sonra. Şimdi dikişlerin düşmesini bekliyorum.Kizlarr ilk dogumum olacak subatta insallah. Benden haftasi daha buyuk olanlari takip etmek icin ocak annelerine de bakiyorum. Bir de yeni dogum yapanlari neler bekliyor gormek icin ekim annelerini de. Masallah o kadar uykusuz hepiniz hortlamis gibi surekli yaziyorsunuz foruma yetisemiyorummOkudugum seylerden dikis ile ilgili kisimlar biraz urkuttu beni ya iyilesiyir degil mi kizlar. Bu arada ozser diye biri vardi hala haber yok mu yaaa rahmi dagilmisti dogumda
Kızlar sütüm gelmiyor lütfen yardım edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?